Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Allthebest Díky za podporu.
to samé tvrdí všichni, kteří od nás odešli. Už bych se nikdy nevrátil, pracuju teď v klidu!
@Allthebest píše:
@Reflex Jeeeejda no teda tady je patrná nějaká tvoje vnitřní frustrace z povolání učitele. Asi sis opravdu zažila něco nepěkného a to je škoda, to nikomu nepřeju. Pracovala jsem ve školství 6 let a už jsem v jiném oboru, mohu tedy porovnávat. K učitelství v českých podmínkách bych se už rozhodně vrátit nechtěla a přeji upřímně všem učitelům, aby jim byly platy navýšeny..
Lidem s tvými názory vždy říkám jediné: BĚŽTE SI TO ZKUSIT a pak se ohánějte svými soudy..
Proč pořád vytahujete, že mám problém s učiteli?
Asi máte nějakou vlčí mlhu. Nic takového nikde neříkám. Jen si nemyslím, že si v kontextu ostatních platů zaslouží 40 tisíc, to fakt ne.
Kolik hodin přesčas měsíčně teď v jiném zaměstnání uděláš, pod jakým tlakem jsi? Bereš víc než učitelé?
@Anonymní píše:
@Allthebest Díky za podporu.to samé tvrdí všichni, kteří od nás odešli. Už bych se nikdy nevrátil, pracuju teď v klidu!
Zajímavé, já znám zase lidi, co odešli odjinud do školství a jenom se smějou, jakou mají pohodu, nemusí plnit žádné cíle, nemusí tam být 8 hodin, nikdo je nebuzeruje. Jen jedna paní zase hned ze základky zdrhla, ale to bylo proto, že tam byli příšerní hajzlové (děti) a neměla na to žaludek. Práce jinak cajk.
@Reflex To by mě opravdu zajímalo, odkud mohou jít lidé do školství. Učit může jen člověk s pedákem, když pominu výjimky.
@Anonymní píše:
@Reflex To by mě opravdu zajímalo, odkud mohou jít lidé do školství. Učit může jen člověk s pedákem, když pominu výjimky.
To je pravda, mají všichni vystudovaný pedák.
@Reflex píše:
Proč pořád vytahujete, že mám problém s učiteli?Asi máte nějakou vlčí mlhu. Nic takového nikde neříkám. Jen si nemyslím, že si v kontextu ostatních platů zaslouží 40 tisíc, to fakt ne.
Kolik hodin přesčas měsíčně teď v jiném zaměstnání uděláš, pod jakým tlakem jsi? Bereš víc než učitelé?
za me Ti odpovim . udelam tak 30 hodin prescasu. technicky obor, korporat.
Ale ucit bych nesla, stacil mi rok.Prescasy mi plati, vvydelam vice nez ve skole.
@jkra píše:
za me Ti odpovim . udelam tak 30 hodin prescasu. technicky obor, korporat.
Ale ucit bych nesla, stacil mi rok.Prescasy mi plati, vvydelam vice nez ve skole.
Nešla bys učit, protože ti to jako styl práce nesedí, protože je tam blbá atmosféra, nebo protože je to moc náročné?
@Reflex píše:
Nešla bys učit, protože ti to jako styl práce nesedí, protože je tam blbá atmosféra, nebo protože je to moc náročné?
je to opruz, hluk, nic moc.
Ucila jsem rok, zlaty korporat ,kde jsou nervy a stress. V zivote jsem nebyla tak hotova jako ze skoly.
@jkra píše:
je to opruz, hluk, nic moc.
Ucila jsem rok, zlaty korporat ,kde jsou nervy a stress. V zivote jsem nebyla tak hotova jako ze skoly.
To chápu, nemít ani 5 minut klid je hrozný. Ale asi ve tvém korporátu nemáš open space přes celou budovu a nedrnčí ti 2 telefony naráz a nemusíš práci dělat pokoutně při meetingách a pojebech od vedení ![]()
@Reflex píše:
To chápu, nemít ani 5 minut klid je hrozný. Ale asi ve tvém korporátu nemáš open space přes celou budovu a nedrnčí ti 2 telefony naráz a nemusíš práci dělat pokoutně při meetingách a pojebech od vedení
ne, zato beham do skladu, o vikendu mam AOG, pojeby mame stale, zadny med.
@Reflex píše:
Teď nevím, jestli vůbec čteš, co se píše. To je pak opravdu marná snaha. Tak znovu cituji tebou citované: „Představ si, že ten pracovník v průmyslu má tolik práce, kolik třeba 5 knihovnic a k tomu tak 1000× vyšší zodpovědnost“. A nadprůměrnou mzdu vy chcete, konkrétně 130 % průměru do roku 2020, to máme průměrný učitel dostane přes 40 litrů.
Tak jestli te trápí tohle, tak se netrap, spis věřím.tomu, ze me zabije mandarinka, nez ze bych r.2020 brala 40tis. ![]()
@Reflex píše:
Proč pořád vytahujete, že mám problém s učiteli?Asi máte nějakou vlčí mlhu. Nic takového nikde neříkám. Jen si nemyslím, že si v kontextu ostatních platů zaslouží 40 tisíc, to fakt ne.
Nevím, vyloženě je to z tebe cítit..
Já jsem nikde nic o 40ti tisících nepsala ani nečetla, ale nemám pročtenou celou tuto diskuzi. Řeknu to asi takto.. Když jsem učila - Měla jsem osmihodinovou prac. dobu, večer jsem dodělávala přípravy, psala ŠVP, projekty, chystala pro studenty materiál na další den, porady kolikrát do sedmi večer, mnohokrát řešila osobní problémy žáků, trávila čas ve spec. ped. poradně, tlak ze strany kraje a vedení na x věcí, které nemám čas tady vypisovat, různá školení k nové maturitě a pod., kurzy..a to nemluvím o komunikaci s rodiči, která byla častokrát na takové úrovni, že bys možná byla překvapená, co si všechno může učitel vyslechnout a jak jsou někteří rodiče vytrvalí… Vydělávala jsem 19400 čistého - žádné osobko, žádné odměny..A co se týče prázdnin - jak říkala moje kolegyně - červenec a srpen jsou jediné dva měsíce v roce, kdy může být učitel sám sebou, tedy člověkem..:-D Já už jsem ze školství out, tudíž můžu jen držet palce všem co se snaží poctivě učit a celému českému školství přát jen to nejlepší..
A nakonec chci říct, že jsou samozřejmě učitelé výborní/dobří/špatní…ale to je u každého povolání - i u tvého oblíbeného technika.. ![]()
@Allthebest V pohodě, normální práce. Ono málokde se bere 20 tisíc netto za poklidné vyplňování pár papírů a občasný telefonát někam. 19400 čistého je za tohle v pohodě plat. Kolik myslíš, že berou učitelé na vejšce? Skoro to samé, ale musí publikovat, dělat projekty a další práci navíc, aby si to po troškách zasloužili.
@Reflex Jo a abych odpověděla…teď dělám normálně osmičky, můžu si vzít home office, s vedením se domluvím na čem potřebuju, když jdu z práce můžu vypnout a nemyslet opět na práci, což je pro mě největší bonus, na který si zatím moc neumím zvyknout…
Plat mám vyšší..
@Reflex Jeeeejda no teda tady je patrná nějaká tvoje vnitřní frustrace z povolání učitele. Asi sis opravdu zažila něco nepěkného a to je škoda, to nikomu nepřeju. Pracovala jsem ve školství 6 let a už jsem v jiném oboru, mohu tedy porovnávat. K učitelství v českých podmínkách bych se už rozhodně vrátit nechtěla a přeji upřímně všem učitelům, aby jim byly platy navýšeny..
Lidem s tvými názory vždy říkám jediné: BĚŽTE SI TO ZKUSIT a pak se ohánějte svými soudy..