Chlap má malý plat

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4488
25.11.18 17:52
@Anonymní píše:
Dobře, vidím, že víš všechno přesně. Jdu se stydět do kouta, ze jsem nevystudovala strojařinu. :oops: Ale zas trochu matiku umím, pokud jsem.napsala od 7 do 13:30 a pak od 20 do 23 minimálně, tak to je vic jak 8 hodin. A teď o víkendu 2× 2hodiny na slohovky, ale to nepočítám. 8)
:D To se nestyď, třeba by tě to ani nebavilo dělat. :D Jen prostě trochu úcty k lidem a jejich platům, to, že někdo má víc a zdá se ti, že ty máš hodně práce a stresu skutečně neznamená, že automaticky musíš mít stejný plat a že oni za ty prachy nemají ještě mnohem víc práce a řádově víc stresu. Prostě každá pozice má své platové ohodnocení a nemá cenu kňourat. Tihle lidé z těch firem podle mě taky tu práci nevydrží dělat víc než 20 let, protože prostě vyhoří a úplně se vyčerpají. Pak jim ten přechodně solidní plat bude k ničemu.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.11.18 17:57
@Reflex píše: :D To se nestyď, třeba by tě to ani nebavilo dělat. :D Jen prostě trochu úcty k lidem a jejich platům, to, že někdo má víc a zdá se ti, že ty máš hodně práce a stresu skutečně neznamená, že automaticky musíš mít stejný plat a že oni za ty prachy nemají ještě mnohem víc práce a řádově víc stresu. Prostě každá pozice má své platové ohodnocení a nemá cenu kňourat. Tihle lidé z těch firem podle mě taky tu práci nevydrží dělat víc než 20 let, protože prostě vyhoří a úplně se vyčerpají. Pak jim ten přechodně solidní plat bude k ničemu.

Cituj, kde jsem.napsala něco ve smyslu, že nemam úctu k platil jiných lidi. Celou dobu vysvětluju jen to, co dělám já.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.11.18 18:02
@Reflex píše:
To zobecňuješ z těch techniků a pedagogů na všechny? To jsi tedy logický positivista :mrgreen:

Nic nezobecnuju. Jen ze u učitelů hned víš, že se zasivaji ve škole, a že kacz se válí na úřadě. Zřejmě jsi dobře informovaná. ;)

• Citovat
  • Upravit
4488
25.11.18 18:02
@Anonymní píše:
Cituj, kde jsem.napsala něco ve smyslu, že nemam úctu k platil jiných lidi. Celou dobu vysvětluju jen to, co dělám já.

Já to usuzuju z toho, že píšeš, že 30 tisíc před důchodem je málo. Zároveň mám dojem, že si myslíš, že učitelé mají celkově málo. Což ti vysvětluju, že nemají. Protože ta skupina lidí, která má asi tak tolik, kolik by se vám líbilo, maká na úplně jiné bázi, než kdy jaký učitel vůbec z definice makat může. Tím netvrdím, že učitelé nutně dělají málo. To vůbec. Ač teda znám takové, kteří mají fakt pohodu - to ale nezobecňuju, takoví, kteří si to umí zařídit se najdou všude, v každém povolání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
carsa
25.11.18 18:08

Nemyslím si, že obecně mají učitelé malé platy - padly už tady argumenty jako pružná pracovní doba a daleko více volných (a placených dní). Trochu mě pobavil argument anonymní učitelky, že ona první dva týdny prázdnin prospí. To já bych ráda taky, ale vzhledem k tomu, že víc než ty dva týdny v létě nemám, tak si to prostě nemůžu dovolit. Další poměrně důležitý argument je jistota té práce. Otíráte se tady o dělníky z automotiv, že berou víc. Jenže vzpomeňte si na rok 2009, kdy jim spousta o práci přišla, a to se jim velmi brzy může stát opět. Ale nechci spadnout do nějakých klišé. V průměru si myslím, že učitelé nejsou ohodnoceny špatně, co ale nechápu, proč jsou hodnoceni všichni plus, mínus stejně. Znám výborné učitele, kterým bych mileráda přidala, ale znám taky (a docela hodně) takové, kterým bych nezaplatila nic. A fakt nechápu, proč tohle nefunguje (tak jako v normálních komerčních firmách). Ředitelé by měli být především manažeři, kteří by měli být schopni ocenit ty dobré.

Příspěvek upraven 25.11.18 v 18:10

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.11.18 18:09
@Reflex píše:
Já to usuzuju z toho, že píšeš, že 30 tisíc před důchodem je málo. Zároveň mám dojem, že si myslíš, že učitelé mají celkově málo. Což ti vysvětluju, že nemají. Protože ta skupina lidí, která má asi tak tolik, kolik by se vám líbilo, maká na úplně jiné bázi, než kdy jaký učitel vůbec z definice makat může. Tím netvrdím, že učitelé nutně dělají málo. To vůbec. Ač teda znám takové, kteří mají fakt pohodu - to ale nezobecňuju, takoví, kteří si to umí zařídit se najdou všude, v každém povolání.

To jsem.nepsala já. Pleteš si kytky. Ja psala, že by mi stačilo, kdyby ucitelum dali to, co slíbili, a kdyby jim nerostl plat jen podle odsloužených let a plat nezáležel na tom, na jak velké škole člověk učí. Taky aby se pořád nevymýšlely nesmyslné reformy.

• Citovat
  • Upravit
4488
25.11.18 18:11
@Anonymní píše:
Nic nezobecnuju. Jen ze u učitelů hned víš, že se zasivaji ve škole, a že kacz se válí na úřadě. Zřejmě jsi dobře informovaná. ;)

Jo tak :mrgreen:. Hele, ty jsi učitelka, takže taková humanitně vzdělaná, schopná analýzy textu, rozboru a vytěžení informací z něj. Zašívají ve škole jsem napsala v tom kontextu, kdy jsem ti odpovídala na to, proč ti upracovaní teda nejdou učit, a že určitě proto, že na to nejsou vzdělaní. Odpověděla jsem ti, že se ne každý chce zašít na škole. Sama jsi to potvrdila, že ve škole už tě nějaká kariéra, dynamický růst nečeká, služebky, stáže, pracovní pobyty v zahraničí - to nehrozí. Vidíš přesně nalinkováno, co tě čeká až do důchodu a podle toho plánu jedeš. Někomu to nevyhovuje. Vystuduje pajdu, ale jde dělat třeba vedoucí pozici do jazykovky, nebo do korporátu, maká tedy jako barevnej, volno veškerý žádný, stresu kopice, ale rezignovat a jít do školství, to dokud mají zbytky energie, moc nechtějí. Tihle konkrétní. Proto jsem řekla „zašít“, ale na tom není nic špatného, je to charakteristika :nevim:.
Kacz si mám ten dojem pamatuju z jiné diskuze, kde píše, jak sedí na úřadě, chodí si tam jak chce, přitom řeší bakalářky, které vede, má pohodu a k tomu 50 litrů. Nevím, jestli se nepletu a nepřisuzuju jí cizí „zásluhy“. Tak asi je to holka šikovná, ale fakt nemůže podle sebe plošně usuzovat, je to zářná výjimka.

Příspěvek upraven 25.11.18 v 18:12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
25.11.18 18:11

zrušit nesmyslnou umělou inkluzi a peníze dát kantorům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4488
25.11.18 18:15
@Anonymní píše:
To jsem.nepsala já. Pleteš si kytky. Ja psala, že by mi stačilo, kdyby ucitelum dali to, co slíbili, a kdyby jim nerostl plat jen podle odsloužených let a plat nezáležel na tom, na jak velké škole člověk učí. Taky aby se pořád nevymýšlely nesmyslné reformy.

Jo, tak to si pletu kytky. Mám špatnou paměť na obličeje. Nevím, kolik vám slíbili. Ale pokud si nestěžuješ, tak není co řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.11.18 18:16
@Reflex píše:
Jo tak :mrgreen:. Hele, ty jsi učitelka, takže taková humanitně vzdělaná, schopná analýzy textu, rozboru a vytěžení informací z něj. Zašívají ve škole jsem napsala v tom kontextu, kdy jsem ti odpovídala na to, proč ti upracovaní teda nejdou učit, a že určitě proto, že na to nejsou vzdělaní. Odpověděla jsem ti, že se ne každý chce zašít na škole. Sama jsi to potvrdila, že ve škole už tě nějaká kariéra, dynamický růst nečeká, služebky, stáže, pracovní pobyty v zahraničí - to nehrozí. Vidíš přesně nalinkováno, co tě čeká až do důchodu a podle toho plánu jedeš. Někomu to nevyhovuje. Vystuduje pajdu, ale jde dělat třeba vedoucí pozici do jazykovky, nebo do korporátu, maká tedy jako barevnej, volno veškerý žádný, stresu kopice, ale rezignovat a jít do školství, to dokud mají zbytky energie, moc nechtějí. Tihle konkrétní. Proto jsem řekla „zašít“, ale na tom není nic špatného, je to charakteristika :nevim:.
Kacz si mám ten dojem pamatuju z jiné diskuze, kde píše, jak sedí na úřadě, chodí si tam jak chce, přitom řeší bakalářky, které vede, má pohodu a k tomu 50 litrů. Nevím, jestli se nepletu a nepřisuzuju jí cizí „zásluhy“. Tak asi je to holka šikovná, ale fakt nemůže podle sebe plošně usuzovat, je to zářná výjimka.Příspěvek upraven 25.11.18 v 18:12

To psala taky jiná kytka.

• Citovat
  • Upravit
4488
25.11.18 18:18
@Anonymní píše:
To psala taky jiná kytka.

Jděte už kytky někam :D :D Nemohly byste se nějak podepisovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.11.18 18:22
@Reflex píše:
Jděte už kytky někam :D :D Nemohly byste se nějak podepisovat?

Od toho jsou různé kytky. K tem platům: Narust byl sliben od září, před volbami to vypadalo hezky. Zatím nic.

• Citovat
  • Upravit
4488
25.11.18 18:25
@Anonymní píše:
Od toho jsou různé kytky. K tem platům: Narust byl sliben od září, před volbami to vypadalo hezky. Zatím nic.

Kytky mi splývají. To je jedno, jak myslím zašití sis mohla odvodit. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.11.18 18:39
@Reflex píše:
Jo, tak to si pletu kytky. Mám špatnou paměť na obličeje. Nevím, kolik vám slíbili. Ale pokud si nestěžuješ, tak není co řešit.

Ale já si stěžuju. Odmenovanu učitelů v rámci profese není fér. Učím v blbem kraji na malé škole, tak smůla I kkybych se pretrhla, mam základ

• Citovat
  • Upravit
salamio
25.11.18 18:44
@Lexandra píše:
Je to sice strašně málo, ale uvědom si, že tu firmu určitě velmi brzy Tvůj chlap zdědí a pak bude v balíku.

Seš si jistá?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí