Chlap má malý plat

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14723
24.11.18 21:28
@PaníBovaryová píše:
@LaPaloma rodičům , o kterých mluvíš, ale bude úplně jedno, že jejich dítě vyloučili ze školy :nevim: Podle mě by ho ani do školy neposílali, kdyby to nebylo povinné, nemyslíš? A to je druhá věc - základní vzdělání je povinné. Nemůžeš dítě vyloučit ze školy jenom tak.
Musí se s nimi víc pracovat a vůbec předělat systém. Podle mě je škola celkem nátlaková instituce a učitelé tam pomalu zastupují bachaře, což nevede k dobré atmosféře. Ale najmutí asistentů a psychologů a nevím čeho, je asi strašně drahé.

Ne, psycholog je skoro na každé škole. Asistenti nesjednají ve třídě pořádek. Oni pomáhají učiteli se slabšími žáky a s dozorem, ale je to jako pomoc při výuce.

To, že je nepošlou do škol, to je mi skoro jasné. Tihle rodiče posílají dítě do školy proto, že vědí, že to je povinné. Posílají do té školy, kterou mají nejblíže. Pak jim zbyde nějaká vzdálenější a pak zase vzdálenější a pak by jim mohlo dojít, že kdyby se dítě trochu chtělo slušně chovat, tak nemuselo takhle cestovat. Udělat jim to méně pohodlné.
Pak je další otázka, jak je důležité je vzdělat, když do práce stejně chodit nebudou. Takové nikdo nezaměstná.
Díky inklusi je skoro v každé třídě několik dětí výrazně slabších - brzdičů - a pak se najde ještě někdo vysloveně na hlavu, kdo má papíry na disfunkce hraničící s debilitou. Školství půjde dolů i díky nim. Každá škola rozděluje disfunkční a hraniční typy rovnoměrně do tříd, aby se z toho jeden kantor nezbláznil. Tak jsou nakonec chudáci všichni.

Není výchovné ukazovat dětem tu bezmoc a jak beztrestně můžou všechno. Něco by to chtělo vymyslet. Je to složitý a muselo by to být ošetřeno legislativně. Ale když legislativa umožnila tu inklusi, tak nevěřím ničemu. Proto je tolik soukromých základních škol. Aby tam každej nemohl.

Mimochodem - v Japonsku jsou různé úrovně už mateřských školek. Podle úrovně školky si můžeš vybírat základní školu. A tak dále. To už je úplně na palici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.11.18 21:29
@Reflex píše:
Když má učitel relativně slušný plat, což má, porovnáno s podobně náročnými pozicemi a ještě k tomu navíc má o tři týdny volna víc, tak kde je ta nespravedlnost? Spočítej si, kolik peněz dostane na skutečně odpracovanou hodinu a kolik dostávají jinde, když vezmeš v úvahu, že jinde je dovolená 5 týdnů.

Ano, mám dovolenou 8 týdnů. A mohu ji čerpat pouze v červenci a srpnu, popřípadě o jarních prázdninách. A co? Je to výhodné pro matka s malými dětmi, mně už to nevyhovuje. A jinak pracuji 40 hodin týdně jako všichni ostatní.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.11.18 21:41

@LaPaloma Tobě ty zahraniční zájezdy nějak leží v žaludku. Já jezdím pravidelně, každý rok na jeden až dva dny, Anglie jednou za pár let. A zřejmě pracuji na specifické škole, protože rodiče dětí jsou mi velice vděční, že děti někam vezmu. Někteří nemají dost peněz, aby s dětmi jeli do zahraničí sami. A jedou jen vychované děti, které mě poslechnou na první dobrou. A kde jinde než s rodilým mluvčím si má dítě ověřit své znalosti? 8o

Co se týče výuky angličtiny, jestli očekáváš, že ti dítě odrecituje časování slovesa, tak jsi sto let za opicemi. :mrgreen: Jsme v postmetodickém období a děti se mají gramatiku učit nenásilnou formou, zejména odposlechem a stálým opakováním s vizuální podporou.

• Citovat
  • Upravit
14723
24.11.18 21:46
@Anonymní píše:
Ano, mám dovolenou 8 týdnů. A mohu ji čerpat pouze v červenci a srpnu, popřípadě o jarních prázdninách.A co? Je to výhodné pro matka s malými dětmi, mně už to nevyhovuje. A jinak pracuji 40 hodin týdně jako všichni ostatní.

A nic. Všichni si vyčerpáme přednostně dovolenou během letních prázdnin, protože jsou dlouhé. K tomu jsou dlouhé i ty ostatní dny volna, když je to celkem 3 měsíce. 2 rodiče dohromady to nepokrejou, tak platíme dětem tábory, příměstské a přednostně jezdíme taky v době školních prázdnin, protože když pojedeme mimo, tak nám zbydou další dny nepokrytého hlídání, na které musím přikoupit další tábor nebo hlídání. Když koupím, kolik je třeba, tak jedno dítě vyjde na léto minimálně 15.000,– bez ceny naší rodinné dovolené.
Prašť jako uhoď. Nemá valný smysl odjíždět už v červnu kvůli ceně, protože to zacvakám jinak.

A ještě zaplatíme zájezdy se školou do Anglie … atd. Prostě spousta lidí dělá, aby zaplatila hlídání přes prázdniny. Co tábor, to 5000 na týden až 10 dní.

Já bych zrušila těch 5 dnů prázdnin navíc + až 4 dny ředitelského volna, co je navíc proti starým časům. Děti je nepotřebují a rodiče mají starost navíc, jak to pokrýt, když jsou děti malé a ještě musí mít dozor. V součtu jsou to prostě další 2 týdny.
Jenom se mi zdá, že si ti kantoři neuvědomují, že to není svátek pro všechny, to je volnojen pro školy. A je to dalších až 9 pracovních dnů k těm 10 týdnům řádných prázdnin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.11.18 21:52

@LaPaloma Tak to buď ráda, že žiješ tady a ne v zahraničí. Tam mají děti toho volna ještě mnohem víc. A může tě uklidnit, že už děti na 2. stupni ZŠ zvládají pobyt doma samostatně. Takže opravdový problém je to maximálně 5 let.
A k těm zájezdům, vůbec nechápu, proč tam svoje děti posíláš, když je ti to tak proti srsti. Moje děti nikam nemusely, i lyžák byl dobrovolný. Nikdo ti nemůže přikázat, abys svoje dítě někam poslala, když se ti to nelíbí.

• Citovat
  • Upravit
Hroznej puberťák
24.11.18 21:53
@LaPaloma píše:
A nic. Všichni si vyčerpáme přednostně dovolenou během letních prázdnin, protože jsou dlouhé. K tomu jsou dlouhé i ty ostatní dny volna, když je to celkem 3 měsíce. 2 rodiče dohromady to nepokrejou, tak platíme dětem tábory, příměstské a přednostně jezdíme taky v době školních prázdnin, protože když pojedeme mimo, tak nám zbydou další dny nepokrytého hlídání, na které musím přikoupit další tábor nebo hlídání. Když koupím, kolik je třeba, tak jedno dítě vyjde na léto minimálně 15.000,– bez ceny naší rodinné dovolené.
Prašť jako uhoď. Nemá valný smysl odjíždět už v červnu kvůli ceně, protože to zacvakám jinak.

A ještě zaplatíme zájezdy se školou do Anglie … atd. Prostě spousta lidí dělá, aby zaplatila hlídání přes prázdniny. Co tábor, to 5000 na týden až 10 dní.

Já bych zrušila těch 5 dnů prázdnin navíc + až 4 dny ředitelského volna, co je navíc proti starým časům. Děti je nepotřebují a rodiče mají starost navíc, jak to pokrýt, když jsou děti malé a ještě musí mít dozor. V součtu jsou to prostě další 2 týdny.
Jenom se mi zdá, že si ti kantoři neuvědomují, že to není svátek pro všechny, to je volnojen pro školy. A je to dalších až 9 pracovních dnů k těm 10 týdnům řádných prázdnin.

V tomhle je výhoda střídavky, líp se o ty děti podělíme :D
Plus ty tábory teda, za nás se na tábory jezdilo až od 10 let, moje děti byly na prvním týdenním táboře (jako samy bez nás) v 5…

• Citovat
  • Upravit
14723
24.11.18 21:58
@Anonymní píše:
@LaPaloma Tobě ty zahraniční zájezdy nějak leží v žaludku. Já jezdím pravidelně, každý rok na jeden až dva dny, Anglie jednou za pár let. A zřejmě pracuji na specifické škole, protože rodiče dětí jsou mi velice vděční, že děti někam vezmu. Někteří nemají dost peněz, aby s dětmi jeli do zahraničí sami. A jedou jen vychované děti, které mě poslechnou na první dobrou. A kde jinde než s rodilým mluvčím si má dítě ověřit své znalosti? 8oCo se týče výuky angličtiny, jestli očekáváš, že ti dítě odrecituje časování slovesa, tak jsi sto let za opicemi. :mrgreen: Jsme v postmetodickém období a děti se mají gramatiku učit nenásilnou formou, zejména odposlechem a stálým opakováním s vizuální podporou.

Tak to jsem ráda, že jste všichni rádi. Asi jste někde, kde lidi nemají peníze, že necestují. Já jsem hodně blízko Prahy a skoro bych řekla, že někam jede každý. Naše ZŠ má cizince jako lektora z Británie na konverzace v jazyce, tak výjezdy nejsou třeba.

Dost škoda popírat Amose. Kdyby to bylo dobré, tak nebude statisticky nižší až žalostná úroveň vzdělanosti ve srovnání s Evropou, hlavně v matematice. Jde to dolů a právě změna učebnic k tomu přispěla. Drobné násilí bych na tom procvičování paměti zanechala, protože tu volnost děti právě neunášejí. Neumí s tím zacházet a my doma doděláváme, co nedáte o hodinách. Mám ověřeno, že když se dítě učí jeden týden říct „Já jsem“ a za 14 dní „on je“ , tak se stává, že má výpadek a nemůže si vzpomenout rychle, protože to nemá vryté do hlavy. Tak jsem zjistila, že po roce učení moje dítě nevyčasuje základní dvě slovesa a musela jsem ho to doučit. Já myslela, že tu školu tak fláká a pak dodatečně zjistila, že se to takto ani neučili, proto to neumí a ani si to nevybaví. Pak se změnila učitelka a našla jsem to v sešitu vypsané rukou. Ta nová učitelka už to nevydržela a donutila to třídu zapsat do sešitu. No, jako my jsme s tím začínali v úvodních lekcích.
Ne všechno bylo špatné, jsou věci, co se měnit nemusely. A nemusejí se měnit pořád, protože i to je důkaz nekoncepčnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.11.18 22:06

@LaPaloma Jo, učím děti většinou ne příliš majetných rodičů. Navíc každé druhé dítě je z rozvedené rodiny a to je taky znát. O rodilém mluvčí si můžeme nechat jenom zdát. A já naštěstí neučím začátečníky, ale pokročilé a v gramatice je péruju. Oni se jenom hraním fakt nic nenaučí. Ale na 1. stupni je to o tom, aby měli k učení cizího jazyka pozitivní přístup.
A nerozčiluj se nad nekoncepčností našeho školství, aby ti neprdla cévka. My už se tomu se zkušenými kolegy jen smějeme. Jde vždy jen o reformu reformy reformy. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
438
24.11.18 22:12

Koukám jako blázen jaký směr ta diskuze nabrala, od rodinné firmy kde má chlap malý plat slušný posun… 8o :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
24.11.18 22:17
@Ivča 39 píše:
Koukám jako blázen jaký směr ta diskuze nabrala, od rodinné firmy kde má chlap malý plat slušný posun… 8o :think:

To je právě fajn, diskuse se posunuje vlastně logicky.Od toho, kde člověk pracovně skončí zpětně tam, kde se o jeho vzdělání a následném profesním vývoji rozhoduje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14723
24.11.18 22:21
@Anonymní píše:
@LaPaloma Tak to buď ráda, že žiješ tady a ne v zahraničí. Tam mají děti toho volna ještě mnohem víc. A může tě uklidnit, že už děti na 2. stupni ZŠ zvládají pobyt doma samostatně. Takže opravdový problém je to maximálně 5 let.
A k těm zájezdům, vůbec nechápu, proč tam svoje děti posíláš, když je ti to tak proti srsti. Moje děti nikam nemusely, i lyžák byl dobrovolný. Nikdo ti nemůže přikázat, abys svoje dítě někam poslala, když se ti to nelíbí.

5 let problémů stačí, protože se kvůli tomu rapidně snižuje příjem rodiny, když jeden nebo spíše jedna nemůže pracovat na plný úvazek a brát ty strašný prachy… je to přerušení kariéry jednoho z rodičů.

Ještě delší prázdniny v cizině - jsou mi někde. Já tam nežiju a žiju tím, co je zde. Opisovat nepotřebuji. A ještě více volna už bych Vám vzhledem k těm stížnostem nepřála.

K zájezdům - samozřejmě, že mně nikdo nenutí a když si umíním, tak nedonutí. Ale nelíbí se mi to. Ukazuje to nůžky mezi sociálními vrstvami. Na tyhle zájezdy se nejezdí za odměnu, ale kdo na to má. Tady mají podle mně všichni, takže i když bych si řekla, že moje dítě ten zájezd nepotřebuje, tak bude zřejmě jediná, kdo by nejel. Těch 8 kolíků nás nepoloží, ale jdu vynaložit na lepší zájezd.

Ale - na jednu stranu škola nechce suplovat rodinu a na druhou stranu si někdo myslí, že škola má rodiče nahradit v tom, aby dítě jelo vlakem, bylo v kině a bylo třeba v Anglii. Podle mně nemusí. Divadlo bych brala 2 x do roka a na kvalitní představení. Ne na cokoliv.
Jestli vůbe ta škola a systém ví, co chce a co by měla chtít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14723
24.11.18 22:29
@Anonymní píše:
@LaPaloma Jo, učím děti většinou ne příliš majetných rodičů. Navíc každé druhé dítě je z rozvedené rodiny a to je taky znát. O rodilém mluvčí si můžeme nechat jenom zdát. A já naštěstí neučím začátečníky, ale pokročilé a v gramatice je péruju. Oni se jenom hraním fakt nic nenaučí. Ale na 1. stupni je to o tom, aby měli k učení cizího jazyka pozitivní přístup.
A nerozčiluj se nad nekoncepčností našeho školství, aby ti neprdla cévka.My už se tomu se zkušenými kolegy jen smějeme. Jde vždy jen o reformu reformy reformy. :mrgreen:

Mně nikdy nepřestane štvát, když instituce, která moc dobře nefunguje, vysmívá se vlastním reformám bude nakonec říkat, že aby tu práci dělali, tak musí dostat více. Bez ohledu na statisticky porovnatelné výsledky s tím západem, kde děti stráví ve škole méně času a mají lepší výsledky.
To je prostě trapný. Úroveň školství a výuky je nižší než na západě a po totalitě šla dolů a bude se tu někdo ohánět tím, že nebude učit jako 100 let za opicema a přitom to dělat hůře než před 100 lety.

Neznám moc oborů kde lze snižovat kvalitu práce a žádat vyšší mzdy. Tím bych to uzavřela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.11.18 22:35

@LaPaloma Ty jsi tak strašně nespokojená, měla bys s tím něco dělat. změnit školu dětí? :think: A navíc nepřející. :D
Záleží na škole, v naší jedou na zájezd děti za odměnu. Kdyby někdo fakt neměl, tak mu pomůže zvláštní fond. A je tvůj problém, že neumíš být sama sebou a dítě nechat doma, sorry. Když jsem někam děti nechtěla poslat, tak prostě nejely a nikdo to neřešit. Asi tvé děti chodí do moc nóbl školy. A co se týče mimoškolní vzdělávací činnosti, tak je to u nás zařízeno dobře. Neměli bychom suplovat rodinu, ale bohužel tomu tak často je. Podle tvého přístupu by se ten rozdíl mezi sociálními vrstvami jen prohluboval. Vybírám akce tak, aby si je mohl dovolit každý a navíc byly i vzdělávací. Zatím si nikdo nestěžoval.

• Citovat
  • Upravit
1436
24.11.18 22:38
@Anonymní píše:
Učila jsem 10 let na soukromé škole. Peníze jsem měla stejné jako na státní, ale víc povinností (projekty, reprezentace školy atd.). Navíc vše bylo o tom, ze rodiče platí, tak se pro děti musí učitel sakra smekat. Učila jsem tam.proto, ze jsem byla čerstvě po škole a státní SŠ braly učitele jen s praxi. Jakmile jsem měla možnost, přešla jsem.na státní školu - míň buzerace za stejné peníze, plus vděčnější studenti. Děti je teď míň, problémy budou mít i státní školy, takže si nemyslím, že by se nějak víc rozrůstaly ty soukromé. Ve velkých městech jo, tam věřím, že budou prestižní soukromé školy, které učitele dobře zaplatí, ale nebude to nějak masový jev.

Já mám soukromé školy taky zmapované, chodily do nich všechny naše děti. A myslím, že je to tak jak říkám - drahé, ale s dobrými učiteli (půlka z nich anglicky mluvící cizinci) , kterým je logicky nutné dobře zaplatit. Možná existuje soukromá škola kde má učitel stejně jako na státní, ale řekla bych, že spíš to bude ta výjimka. A nebo bude mimopražská, to je také možné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.11.18 22:51
@LaPaloma píše:
Ne, psycholog je skoro na každé škole. Asistenti nesjednají ve třídě pořádek. Oni pomáhají učiteli se slabšími žáky a s dozorem, ale je to jako pomoc při výuce.

To, že je nepošlou do škol, to je mi skoro jasné. Tihle rodiče posílají dítě do školy proto, že vědí, že to je povinné. Posílají do té školy, kterou mají nejblíže. Pak jim zbyde nějaká vzdálenější a pak zase vzdálenější a pak by jim mohlo dojít, že kdyby se dítě trochu chtělo slušně chovat, tak nemuselo takhle cestovat. Udělat jim to méně pohodlné.
Pak je další otázka, jak je důležité je vzdělat, když do práce stejně chodit nebudou. Takové nikdo nezaměstná.
Díky inklusi je skoro v každé třídě několik dětí výrazně slabších - brzdičů - a pak se najde ještě někdo vysloveně na hlavu, kdo má papíry na disfunkce hraničící s debilitou. Školství půjde dolů i díky nim. Každá škola rozděluje disfunkční a hraniční typy rovnoměrně do tříd, aby se z toho jeden kantor nezbláznil. Tak jsou nakonec chudáci všichni.

Není výchovné ukazovat dětem tu bezmoc a jak beztrestně můžou všechno. Něco by to chtělo vymyslet. Je to složitý a muselo by to být ošetřeno legislativně. Ale když legislativa umožnila tu inklusi, tak nevěřím ničemu. Proto je tolik soukromých základních škol. Aby tam každej nemohl.

Mimochodem - v Japonsku jsou různé úrovně už mateřských školek. Podle úrovně školky si můžeš vybírat základní školu. A tak dále. To už je úplně na palici.

Takže by ses snažila dětem.z problematickych rodin základní vzdělání co nejvíc znechutit a zkomplikovat a možná jim ho zrušit úplně, když v budoucnu stejně nebudou pracovat. Super, co takhle nějaké lágry pro ně? :roll: Dále učitele můžou za nefunkční reformy, proto nemají nárok na vyšší platy. Taky dobrý. Nepamatuju si, že bych nějakou reformu prosazovala nebo se mě někdo minimálně ptal na můj názor., ale evidentně jsem za blbé reformy zodpovědná.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky