Chlap má malý plat

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14723
24.11.18 22:53
@Anonymní píše:
@LaPaloma Ty jsi tak strašně nespokojená, měla bys s tím něco dělat. změnit školu dětí? :think: A navíc nepřející. :D
Záleží na škole, v naší jedou na zájezd děti za odměnu. Kdyby někdo fakt neměl, tak mu pomůže zvláštní fond. A je tvůj problém, že neumíš být sama sebou a dítě nechat doma, sorry. Když jsem někam děti nechtěla poslat, tak prostě nejely a nikdo to neřešit. Asi tvé děti chodí do moc nóbl školy. A co se týče mimoškolní vzdělávací činnosti, tak je to u nás zařízeno dobře. Neměli bychom suplovat rodinu, ale bohužel tomu tak často je. Podle tvého přístupu by se ten rozdíl mezi sociálními vrstvami jen prohluboval. Vybírám akce tak, aby si je mohl dovolit každý a navíc byly i vzdělávací. Zatím si nikdo nestěžoval.

Jenomže mně nejde o zájezdy, to je jen třešinka na dortu. Mně jde o ty uměle budované pocity nedoceněnosti + nechtění si uvědomit, jakou vlastně máte cenu. Takovou, jakou si dokážete vybudovat. Lidi umí rozlišit dobrý a špatný kantor, na to stačí jeden školní rok a mám jasno.
Děti umí ze školy málo, ví se to. Žádná novina. Musí je rodiče doučovat, platí se za doučování, protože to ze školy neumí. Neumí, protože v ní nejsou, museli do kina.
A to je to, co nikomu nepřeju, žádnému kantorovi nepřeju sezení v kině místo na češtině.

Ty sama uvádíš, že to je tak 50 na 50 u mladých, lepší u starších. A že berete málo. Podle mně ne vzhledem k volnu a výkonu. Výkony jsou slabé. Takže až budete všichni makat dobře, tak VŠICHNI můžete hromadně chtít více. Jako ve Škodovce. Až budete mít tu produktivitu práce a výkon.

A to, že se smějete reformám místo, aby se vaše vrchnost podílela na zlepšení je taky nic moc. Jste placeni z našich daní stejně jako doktoři. Může přijít čas, kdy to uslyšíte a nebude to milé.
Tak aby vám pak neprdly cévky hromadně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14723
24.11.18 23:00
@Anonymní píše:
Takže by ses snažila dětem.z problematickych rodin základní vzdělání co nejvíc znechutit a zkomplikovat a možná jim ho zrušit úplně, když v budoucnu stejně nebudou pracovat. Super, co takhle nějaké lágry pro ně? :roll: Dále učitele můžou za nefunkční reformy, proto nemají nárok na vyšší platy. Taky dobrý. Nepamatuju si, že bych nějakou reformu prosazovala nebo se mě někdo minimálně ptal na můj názor., ale evidentně jsem za blbé reformy zodpovědná.

Nejsi, ale měli byste jako kantoři vyvinout tlak na svoje vedení a vrchnost prosadit to, co byste ke zkvalitnění vlastní práce potřebovali. To víte sami nejlépe. Máte taky asi odbory, ne? Využít všechny prostředky pro zlepšení podmínek v práci a to nejsou rozhodně jenom peníze, ale i nějaké pravomoci. Něco chybí a chybět bude, koukejte se na bezmoc německých učitelů, to teprve poznáte, co je bezmoc.

A tvrdím, že když si náš dnešní systém neporadí nějak, jedno jak s tím bílým odpadem, tak si za nějakých 20 let, až sem nalezou, neporadí s tmavším odpadem. To pak nikdo nezvládne.
Mně je jedno, co se s těmi problematickými stane. Já to vymýšlet nemusím, ale vím, jak jsou učitelé bezmocní ve vlastních třídách. S tímhle pocitem trapnosti před vlastní třídou nelze dobře dělat práci a chytrej z tý základky a připravený na školu další bude jenom ten, kde budou fungovat rodiče a suplovat školu. Jaký to jsou nervy učit ty děti. Takový nervy, jaký se připustí. Jenom takový.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.11.18 23:02
@Jar Jar píše:
Já mám soukromé školy taky zmapované, chodily do nich všechny naše děti. A myslím, že je to tak jak říkám - drahé, ale s dobrými učiteli (půlka z nich anglicky mluvící cizinci) , kterým je logicky nutné dobře zaplatit. Možná existuje soukromá škola kde má učitel stejně jako na státní, ale řekla bych, že spíš to bude ta výjimka. A nebo bude mimopražská, to je také možné.

Jj, mimopražská. Jak jsem psala výš, v Praze, možná Brně kvalitní soukromé školy očekávám, ale jinde už moc ne.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.11.18 23:08

Jasně. Takže kantor bude muset tlačit na rodiče, aby mu neposílali do školy spratky, pak taky na ministerstva, aby nevymýšleli blbosti, a když to všechno nezvládnou, tak jejich problém. Co tam máš dál? Tohle všechno zvládnu už v pondělí, ale co budu dělat v úterý? :think: @LaPaloma

• Citovat
  • Upravit
1436
24.11.18 23:18
@LaPaloma píše: měli byste jako kantoři vyvinout tlak na svoje vedení a vrchnost prosadit to, co byste ke zkvalitnění vlastní práce potřebovali. To víte sami nejlépe. Máte taky asi odbory, ne?

Tady se musím zastat učitelů. Kdybych učila, ani by mě nenapadlo takové tlaky vyvíjet. Jo, standardně bych se ozvala, jednou, dvakrát a kdyby se nic nedělo, ze školství bych odešla. Nač si trhat žíly pro blbost jiných.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
24.11.18 23:19

Mně by zajímalo, zda existuje něco, s čím je paní LaPaloma v životě spokojená :think:

• Citovat
  • Upravit
12805
24.11.18 23:23

Malý plat je horší,jak malý penis. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.11.18 23:31
@Mango_Lassi píše:
Mně by zajímalo, zda existuje něco, s čím je paní LaPaloma v životě spokojená :think:

Nebo co by neřešila natlakem a represí :lol:

• Citovat
  • Upravit
4488
24.11.18 23:58
@Anonymní píše:
Ano, mám dovolenou 8 týdnů. A mohu ji čerpat pouze v červenci a srpnu, popřípadě o jarních prázdninách. A co? Je to výhodné pro matka s malými dětmi, mně už to nevyhovuje. A jinak pracuji 40 hodin týdně jako všichni ostatní.

Odpracuješ o 120 hodin méně než jiní zaměstnanci. Plat máš pořád dle tabulky. Když si spočítáš, kolik tím pádem dostaneš navíc na odpracovanou hodinu, není to malá částka. O možnosti si vydechnout a zrestartovat nemluvě. Ti lidé, k jejichž platu se učitelé chtějí dorovnávat nemají možnost si vzít ani 2 týdny v kuse, dovolenou převádí několik let atd. Když přijdou z dovolené, mají 1500 urgentních mailů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14723
25.11.18 00:02
@Anonymní píše:
Jasně. Takže kantor bude muset tlačit na rodiče, aby mu neposílali do školy spratky, pak taky na ministerstva, aby nevymýšleli blbosti, a když to všechno nezvládnou, tak jejich problém. Co tam máš dál? Tohle všechno zvládnu už v pondělí, ale co budu dělat v úterý? :think: @LaPaloma

Od úterka začneš pořádně učit. Tedy snad. Ve třídě zbylo pět posledních šprtů, s těma to jde jedna radost. :mrgreen: :mrgreen: Za odměnu půjdou do kina, na koncert, na výstavu a pak školní fond za sběr papíru, víček a plastů zaplatí chudším zájezd někam.

To nebylo myšleno, že kantor bude tlačit na rodiče, aby neposílali děti do školy. To jsem myslela tak, že lze vyloučit zcela dítě ze školy, když má třeba opakované hrubé kázeňské přestupky - napadání dětí, speciálně fyzicky slabších žáků. vulgární nadávání učiteli do těch kosočtverců, nabo dokonce fyzické napadení učitele - to vše by mělo být zásadním způsobem postižitelné a je to nevyřešené. Já bych třeba nechtěla být učitelkou takového dítěte. Skoro to je případ pro sociálku - aby se zabývala, jestli to dítě má zůstávat dále v rodině.

Dokud nebude vyřešena nějak postižitelnost útočníků a ochrana těch normálních před nimi, tak nebudu spokojená. Leda, že bych byla @Mango_Lassi. Zatím spokojená, protože s miminem u prsu ještě neřešila, když dcera vypráví, jak jí a kámošce kluk cestou ze školy vyhrožoval, že ji zmlátí za to, že jedna z holek mu někde před školou v tlačenici šlápla na nohu. Omluvu nepřijal. Tohle byl takový softíček, řešit nějaký hard core bych nechtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14723
25.11.18 00:04
@Anonymní píše:
Nebo co by neřešila natlakem a represí :lol:

Když to nejde po dobrém … tak to jde po zlém anebo je to špatně pro všechny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14723
25.11.18 00:09
@Jar Jar píše:
Tady se musím zastat učitelů. Kdybych učila, ani by mě nenapadlo takové tlaky vyvíjet. Jo, standardně bych se ozvala, jednou, dvakrát a kdyby se nic nedělo, ze školství bych odešla. Nač si trhat žíly pro blbost jiných.

To je stejné jako v jiných firmách. Nelíbí se mi, odejdu. Ale tady si myslím, že se jedná o nějakou komplextní reformu, a to nejen platovou.
Jenomže paní si stěžovala na ty peníze kolem 30000 za 6 hodin práce denně ve škole a dodělávky doma.
Podle mně si měla stěžovat na něco horšího a to je na chování žáků. Tam bych jí rozumněla, s penězy pro učitele to je horší. Mají dost na to, co dělají o hodinách nebo spíš nedělají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.11.18 00:22
@LaPaloma píše:
Od úterka začneš pořádně učit. Tedy snad. Ve třídě zbylo pět posledních šprtů, s těma to jde jedna radost. :mrgreen: :mrgreen: Za odměnu půjdou do kina, na koncert, na výstavu a pak školní fond za sběr papíru, víček a plastů zaplatí chudším zájezd někam.

To nebylo myšleno, že kantor bude tlačit na rodiče, aby neposílali děti do školy. To jsem myslela tak, že lze vyloučit zcela dítě ze školy, když má třeba opakované hrubé kázeňské přestupky - napadání dětí, speciálně fyzicky slabších žáků. vulgární nadávání učiteli do těch kosočtverců, nabo dokonce fyzické napadení učitele - to vše by mělo být zásadním způsobem postižitelné a je to nevyřešené. Já bych třeba nechtěla být učitelkou takového dítěte. Skoro to je případ pro sociálku - aby se zabývala, jestli to dítě má zůstávat dále v rodině.

Dokud nebude vyřešena nějak postižitelnost útočníků a ochrana těch normálních před nimi, tak nebudu spokojená. Leda, že bych byla @Mango_Lassi. Zatím spokojená, protože s miminem u prsu ještě neřešila, když dcera vypráví, jak jí a kámošce kluk cestou ze školy vyhrožoval, že ji zmlátí za to, že jedna z holek mu někde před školou v tlačenici šlápla na nohu. Omluvu nepřijal. Tohle byl takový softíček, řešit nějaký hard core bych nechtěla.

Nelze vyloučit žáka, který nemá dokončenou povinnou školní docházku.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.11.18 00:40
@PaníBovaryová píše:
ve školství rozděluje odměny ředitel. Zřizovatel (obec, kraj) mu dají balík a on ho rozděluje - ale už nikdo nekontroluje, jestli si je strčí do kapsy nebo jak dá učitelům. Aspoň na našich školách to tak bylo.

Ano. A tak záleží na kraji a na velikosti školy - dostávají peníze podle počtu žáků. Pokud učíš v dobrým kraji na velké škole, tak jsou peníze lepší. Náš kraj platí zrovna nejmíň a jsme menší škola, takže i když odpracuju stejně jako jiní jinde, mám menší plat a osobní ohodnocení 0 - nejsou na to peníze.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.11.18 08:13
@Anonymní píše:
Ano. A tak záleží na kraji a na velikosti školy - dostávají peníze podle počtu žáků. Pokud učíš v dobrým kraji na velké škole, tak jsou peníze lepší. Náš kraj platí zrovna nejmíň a jsme menší škola, takže i když odpracuju stejně jako jiní jinde, mám menší plat a osobní ohodnocení 0 - nejsou na to peníze.

Pro poradek: Plat podle tabulek.mám, ale krom příplatku za třídnictví už nic, na osobní ohodnocení nejsou peníze. Doufám, že konečně přestane platit to, že peníze dostává škola podle počtu žáků. Tím jsou hrozně znevyhodněné některé míň lidnaté oblasti a vede to akorát k tomu, že se ty oblasti ještě víc vylidní nebo že z nich minimálně ti schopnější utečou jinam.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky