Chlap má malý plat

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
25.11.18 14:27
@PaníBovaryová píše:
A2 - B1?

Tak to už je dost. Jako pro začátečníky jsou různé kurzy založené na opakování, ale tady už nastupuje nějaká gramatika. To už nevím. :(

• Citovat
  • Upravit
21428
25.11.18 14:28
@Anonymní píše:
Tak to už je dost. Jako pro začátečníky jsou různé kurzy založené na opakování, ale tady už nastupuje nějaká gramatika. To už nevím. :(

a pro ty začátečníky? Manžel je věčný začátečník :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.11.18 14:48

@Reflex Ale já celkem pokorná jsem. Svou práci dělám, protože jí mám ráda. A jestli jsi nikdy nepracovala s dětmi, tak víš houby, co je to zodpovědnost. A co se týče mého studia, nemyslím, že by ho každý strojař zvládnul. Já bych nedala strojařinu, mám buňky na jazyky. Ale nikdo mi tady nebude vyprávět, že jsem studovala lehký obor. Nejsem národkář, ale jazykář.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.11.18 14:48
@PaníBovaryová píše:
a pro ty začátečníky? Manžel je věčný začátečník :mrgreen:

Můj manžel se učil podle tohoto, poslouchal to v autě nebo při cvičení.
 https://www.eshopeiffel.cz/…m/d37102.htm

Já ráda učila dospěláky podle tohoto:
https://www.knihcentrum.cz/…tudents-book
právě pro úroveň A2 - hodně založené na rozhovorech a obrázcích, je to teda ale myšleno probírat s učitelem, pokud bys chtěla sama, tak asi si koupit Teacher´s book - jsou tam řešení.
Pro samostudium knihu neznám, ale jestli máš možnost zajít do nějakého Oxford Bookshop, bylo by asi nejlepší poradit se tam.
Nebo se zapsat do knihovny British Council. Nejlepší je ale stejně kurz a ještě lepší kurz v zahraničí, třeba přes toto:
 http://www.intact.cz/

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.11.18 14:51
@PaníBovaryová píše:
to je zajímavé :think: a pro dospělé takové učebnice jsou taky?

Pokud jde o angličtinu, tak si myslím, že nejlepší učebnice má Cambridge. Jsou vizuálně atraktivní. Mně při studiu cizích jazyků vždy nejvíce pomohlo chodit do kurzu s vyšší úrovní než na jaké jsem byla, abych musela makat a dotahovat ostatní. A nejlépe se naučíš v zemi cílového jazyka nebo tady komunikací s rodilým mluvčím.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.11.18 14:55

@PaníBovaryová A na youtube je spousta videí, stačí zadat learning english nebo ETJ English

• Citovat
  • Upravit
4488
25.11.18 15:00
@Anonymní píše:
@Reflex Ale já celkem pokorná jsem. Svou práci dělám, protože jí mám ráda. A jestli jsi nikdy nepracovala s dětmi, tak víš houby, co je to zodpovědnost. A co se týče mého studia, nemyslím, že by ho každý strojař zvládnul. Já bych nedala strojařinu, mám buňky na jazyky. Ale nikdo mi tady nebude vyprávět, že jsem studovala lehký obor. Nejsem národkář, ale jazykář.

No dobře, jazyky každý technik nezvládne, to je taková talentová záležitost. Ale nějaký dějepis, zsv, to by se ti hoši prostě našprtali a dalo by jim to určitě méně práce, než mechanika tekutin a části a mechanismy. Kdyby neměli sitzfleisch, tak by školu nikdy neprolezli, protože tam se učí dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.11.18 15:15
@Reflex píše:
No dobře, jazyky každý technik nezvládne, to je taková talentová záležitost. Ale nějaký dějepis, zsv, to by se ti hoši prostě našprtali a dalo by jim to určitě méně práce, než mechanika tekutin a části a mechanismy. Kdyby neměli sitzfleisch, tak by školu nikdy neprolezli, protože tam se učí dost.

Ty jo, co já se tady nedozvím! Talent na jazyky určitě je třeba, ale rozhodně to nejde bez dřiny. Mám Cambridge Proficiency C2 exam - 2 roky studia v Anglii, která jsem si sama platila, pak ještě nějaké metodické kurzy navíc. Hodiny a hodiny sezení na zadku a učení . Dějepis jsem studovala taky, taky „jen“ učení. Ale vzorečky tam nejsou, to je fakt. :lol: Pak mě vždycky pobaví, když mi někdo přinese překlad z angličtiny, jestli bych to rychle nepřeložila, nejlíp hned a za čokoládu, protože pro mě to přece nic není, že jo. Ty roky studia se jaksi nepočítají. :lol: Já osobně bych asi byla spokojená, kdby nám teď přídali to, co slíbili a nevymýšleli další hovadiny. A kdyby byli učitelé oceňovaní podle výkonu, ne jen podle služební doby. pak uznávám, že prázdniny jsou luxusní odměna, zvlášť pro mámy od malých dětí, jako jsem já. Taky to, že já můžu být ve škole od 7 a zapíchnout ve 13:30 a celé odpoledne se věnovat svým dětem. Když jdou spát, dělám přípravy - od 20 do 23 i déle a v 5:30 vstávám, ale to je mi jasné, že mi nikdo neuvěří. :lol:

• Citovat
  • Upravit
46
25.11.18 16:10
@cookies321 píše:
Možná budu za zlatokopku, ale co? Jdu s kůží na trh.
Mám pocit, že chlap bere malou výplatu. Dělá těžkou strojírenskou práci, kde dělá od nakresů až po frezovani, stříkání, nastavení strojů. Dělá od všeho trochu. Firma je jeho otce a tak svatky, nesvatky, soboty a neděle furt v práci. Dovolená byla za dva roky = jeden týden. Chlap o tom, že bere (dle mě) málo, nechce ani slyšet. Stále opakuje, že nemůže odejít, že by to firmu položilo a nechce zklamat otce. Mě to přijde jako sobecké, že nechce, aby měla rodina více a mohla bych synovi pořídit lepší, kvalitnější věci. Nevím, jak ho přesvědčit, aby alespoň zauvažoval o změně. Nechce ani si říci o přidání, protože je to jeho otec, kdo mu dává peníze. Každý den je od 07:00 do 18:30 v práci a ma 24 400kč. Je to podle Vás málo a nebo jsem jen rozmazlená?

Je to sice strašně málo, ale uvědom si, že tu firmu určitě velmi brzy Tvůj chlap zdědí a pak bude v balíku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
25.11.18 17:07
@Reflex píše:
Odpracuješ o 120 hodin méně než jiní zaměstnanci. Plat máš pořád dle tabulky. Když si spočítáš, kolik tím pádem dostaneš navíc na odpracovanou hodinu, není to malá částka. O možnosti si vydechnout a zrestartovat nemluvě. Ti lidé, k jejichž platu se učitelé chtějí dorovnávat nemají možnost si vzít ani 2 týdny v kuse, dovolenou převádí několik let atd. Když přijdou z dovolené, mají 1500 urgentních mailů.

To těžko. To má manažerstvo se stotisícovými platy, ne běžní zaměstnanci. Já mám kolem 50 tis. hrubého a dovolenou si beru normálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4488
25.11.18 17:31
@Anonymní píše:
Ty jo, co já se tady nedozvím! Talent na jazyky určitě je třeba, ale rozhodně to nejde bez dřiny. Mám Cambridge Proficiency C2 exam - 2 roky studia v Anglii, která jsem si sama platila, pak ještě nějaké metodické kurzy navíc. Hodiny a hodiny sezení na zadku a učení . Dějepis jsem studovala taky, taky „jen“ učení. Ale vzorečky tam nejsou, to je fakt. :lol: Pak mě vždycky pobaví, když mi někdo přinese překlad z angličtiny, jestli bych to rychle nepřeložila, nejlíp hned a za čokoládu, protože pro mě to přece nic není, že jo. Ty roky studia se jaksi nepočítají. :lol: Já osobně bych asi byla spokojená, kdby nám teď přídali to, co slíbili a nevymýšleli další hovadiny. A kdyby byli učitelé oceňovaní podle výkonu, ne jen podle služební doby. pak uznávám, že prázdniny jsou luxusní odměna, zvlášť pro mámy od malých dětí, jako jsem já. Taky to, že já můžu být ve škole od 7 a zapíchnout ve 13:30 a celé odpoledne se věnovat svým dětem. Když jdou spát, dělám přípravy - od 20 do 23 i déle a v 5:30 vstávám, ale to je mi jasné, že mi nikdo neuvěří. :lol:

No co na tom nechápeš… jazyky jsou stejně jako technika a některé další obory závislé na tom, jestli na tu konkrétní věc máš vlohy, takže se nedá říct, že jiný člověk s vysokoškolskými předpoklady to zvládne. Musí na to být buňky plus se k tomu učit, pochopitelně. Já vím přesně, co se na pajdě učí a ač je toho požehnaně, to, co se učí na té technice to rozhodně nedorovná. Abych to tak zjednudušila, strojařovi s buňkama na matiku a fyziku dá daleko víc práce vystudovat strojárnu, než angličtinářovi s buňkama na jazyky tu pajdu. Alespoň to tak vždycky bylo. Taky z ročníku končívalo po pěti letech 35 strojařů z 300, co se dostali do druháku (tím už odpadlo těch 200, co tam šli a neměli na to a vyletěli hned v prváku).

Co ti nemáme věřit, že pracuješ 8 hodin denně? Ale jo, proč ne, že jo. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4488
25.11.18 17:36
@kacz píše:
To těžko. To má manažerstvo se stotisícovými platy, ne běžní zaměstnanci. Já mám kolem 50 tis. hrubého a dovolenou si beru normálně.

Prosím tě, ty jsi ta, co si válí šunky na tom vysokém úřadě a přitom ještě vede bakalářky, ne? Tak to nejsi reprezentativní vzorek.
Podobné fofry mají i hodně vytížení Sachbearbeitři ve firmách, prostě mají hafo práce a obrovskou zodpovědnost. To se některým lidem těžko vysvětluje.
Já jsem ve své práci taky měla hodně velký problém vyčerpat dovolenou, valilo se to ze všech stran, termíny, stresy, úkoly. A jako ne, neudělá to nikdo za tebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.11.18 17:37
@Reflex píše:
No co na tom nechápeš… jazyky jsou stejně jako technika a některé další obory závislé na tom, jestli na tu konkrétní věc máš vlohy, takže se nedá říct, že jiný člověk s vysokoškolskými předpoklady to zvládne. Musí na to být buňky plus se k tomu učit, pochopitelně. Já vím přesně, co se na pajdě učí a ač je toho požehnaně, to, co se učí na té technice to rozhodně nedorovná. Abych to tak zjednudušila, strojařovi s buňkama na matiku a fyziku dá daleko víc práce vystudovat strojárnu, než angličtinářovi s buňkama na jazyky tu pajdu. Alespoň to tak vždycky bylo. Taky z ročníku končívalo po pěti letech 35 strojařů z 300, co se dostali do druháku (tím už odpadlo těch 200, co tam šli a neměli na to a vyletěli hned v prváku).Co ti nemáme věřit, že pracuješ 8 hodin denně? Ale jo, proč ne, že jo. :lol:

Dobře, vidím, že víš všechno přesně. Jdu se stydět do kouta, ze jsem nevystudovala strojařinu. :oops: Ale zas trochu matiku umím, pokud jsem.napsala od 7 do 13:30 a pak od 20 do 23 minimálně, tak to je vic jak 8 hodin. A teď o víkendu 2× 2hodiny na slohovky, ale to nepočítám. 8)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.11.18 17:40
@Reflex píše:
Prosím tě, ty jsi ta, co si válí šunky na tom vysokém úřadě a přitom ještě vede bakalářky, ne? Tak to nejsi reprezentativní vzorek.
Podobné fofry mají i hodně vytížení Sachbearbeitři ve firmách, prostě mají hafo práce a obrovskou zodpovědnost. To se některým lidem těžko vysvětluje.
Já jsem ve své práci taky měla hodně velký problém vyčerpat dovolenou, valilo se to ze všech stran, termíny, stresy, úkoly. A jako ne, neudělá to nikdo za tebe.

Takže víš všechno o práci úplně každého! Ty jo! :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
4488
25.11.18 17:47
@Anonymní píše:
Takže víš všechno o práci úplně každého! Ty jo! :potlesk:

To zobecňuješ z těch techniků a pedagogů na všechny? To jsi tedy logický positivista :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí