Chlap má malý plat

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13.12.18 09:37
@divine woman píše:
@pepa_z_depa123 No spíš, kde se dá takto pracovat :mrgreen:
:D jak pise pubertak vyse, je to naprosty standart ve spouste vetsich nadnarodnich firem. Spousta penez a vsichni se flakaji. Rozhodne nejsem sam :D . Ale hrdy na to nejsem, nemam z prace moc velkou radost. Radost mam jen z vyplaty:)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
522
16.12.18 21:52
@pepa_z_depa123 píše: :D jak pise pubertak vyse, je to naprosty standart ve spouste vetsich nadnarodnich firem. Spousta penez a vsichni se flakaji. Rozhodne nejsem sam :D . Ale hrdy na to nejsem, nemam z prace moc velkou radost. Radost mam jen z vyplaty:)

Nejen nadnárodní firmy poskytují svým zaměstancům spoustu peněz a možností se flákat. Například ve státním sektoru se taky něco najde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hroznej puberťák
16.12.18 21:59
@pepa_z_depa123 píše: :D jak pise pubertak vyse, je to naprosty standart ve spouste vetsich nadnarodnich firem. Spousta penez a vsichni se flakaji. Rozhodne nejsem sam :D . Ale hrdy na to nejsem, nemam z prace moc velkou radost. Radost mam jen z vyplaty:)

Jo, na radost jsou holt pak koníčky :mrgreen: :palec:

• Citovat
  • Upravit
90
12.1.19 20:43
@cookies321 píše:
Možná budu za zlatokopku, ale co? Jdu s kůží na trh.
Mám pocit, že chlap bere malou výplatu. Dělá těžkou strojírenskou práci, kde dělá od nakresů až po frezovani, stříkání, nastavení strojů. Dělá od všeho trochu. Firma je jeho otce a tak svatky, nesvatky, soboty a neděle furt v práci. Dovolená byla za dva roky = jeden týden. Chlap o tom, že bere (dle mě) málo, nechce ani slyšet. Stále opakuje, že nemůže odejít, že by to firmu položilo a nechce zklamat otce. Mě to přijde jako sobecké, že nechce, aby měla rodina více a mohla bych synovi pořídit lepší, kvalitnější věci. Nevím, jak ho přesvědčit, aby alespoň zauvažoval o změně. Nechce ani si říci o přidání, protože je to jeho otec, kdo mu dává peníze. Každý den je od 07:00 do 18:30 v práci a ma 24 400kč. Je to podle Vás málo a nebo jsem jen rozmazlená?

Shrnu to do několika slov : to není práce, ale otročina. Podle hrubého počtu hodin by měl dělat 3 dny v týdnu (40 hodin týdně : zákoník práce). Potom by ta mzda +-odpovídala. Zeptej se ho, kolik bere na hodinu a spočítej si to sama. Za přesčasy je příplatek myslím 10%za noční myslím 25%, za sobotu myslím 50 % a za neděli a svátky 100% na hodinu. Přesná informace je v zákoníku práce a v pracovní smlouvě. Pokud dělá s otcem, jako živnostník (OSVČ) tak si volno může udělat kdykoliv chce.
Je spousta firem, které potřebují seřizovače, soustružníky frézaře, člověka na čtení výkresové dokumentace.
Vzkaž mu ode mě : žij svůj život se svou rodinou a ne se svou minulostí. Minulost tě dostala tam, kde jsi teď a teď si tvoříš svoji budoucnost. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí