Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Reflex Nemám nic proti žádné profesní skupině. Každá práce má své. A pokud si dobře pamatuji, navážíš se do učitelů a držitelů titulu PhDr.
@Reflex ale no tak, dochtoři a učitelé ti leží v žaludku už dlouho, dehonestuješ tyto profese na základě dojmů a jpp, takhle vysokoškolák s přehledem nevystupuje. Opravdu vzdělaní lidé si uvědomují hranice svého „vědění“. „Scio me nihil scire“. Ještě se máš co učit ![]()
@matkabagristy píše:
@Reflex ale no tak, dochtoři a učitelé ti leží v žaludku už dlouho, dehonestuješ tyto profese na základě dojmů a jpp, takhle vysokoškolák s přehledem nevystupuje. Opravdu vzdělaní lidé si uvědomují hranice svého „vědění“. „Scio me nihil scire“. Ještě se máš co učit
A ty si třeba uvědomuješ hranice svého vědění, když skoro kam vlezeš, tam někoho zesměšňuješ? Takhle se chovalo pár úč u nás ve škole, myslela jsem, že dneska už je to zakázaný, že je proškolili v komunikaci ![]()
Já nic nedehonestuju, jste vztahovačné. Prostě povolání učitele není tak náročné, jako exponované zaměstnání v exponovaném průmyslu, za které je vaše cílová částka na výplatnici. O tom jsem přesvědčená. Pokud máš jiný názor, tak prosím, v pohodě, ale čím ho máš podložený? Znáš někoho, kdo pracuje v kanclu v automobilce a má zodpovědnost za projekty, běh výroby, kvalitů dílů a zároveň za náklady apod.? Pokud jo, tak si nedovedu představit, že budeš pořád tvrdit, že máš mít stejný plat jako on. Tedy pokud by měl plat odpovídat odvedené práci a zátěži, chtít samozřejmě můžeš.
@divine woman píše:
@Reflex Nemám nic proti žádné profesní skupině. Každá práce má své. A pokud si dobře pamatuji, navážíš se do učitelů a držitelů titulu PhDr.
To si pamatuješ ale úplně špatně. Já jen říkám, že učitel má větší pohodu než inženýr v automotive, a proto je logické, že má menší mzdu. PhDr. mi nijak nevadí, ale tady padlo, že je to jeden z mála titulů, který má váhu - a to není pravda. Je to titul jen pro okrasu (v akademických kruzích se tomu říká pseudodoktorát) a v praxi úplně k ničemu. Dělají si ho dnes už jen hyperaktivní doktorandi, kteří chtějí mít místo Mgr. jméno příjmení, Ph.D. raději PhDr. jméno příjmení, Ph.D. Dnes bych ale řekla, že je těhle sběratelů titulů méně a méně, dokládala jsem to odkazem na Ústav Dálného východu.
Vygooglila jsem ti článek, kde je to podáno obšírněji, ale stále poutavou formou ![]()
https://www.lidovky.cz/…1_ln_veda_sm
@Reflex A ty jsi tedy pracovala jako učitel a inženýr v automobilce, abys to mohla porovnat?
@divine woman píše:
@Reflex A ty jsi tedy pracovala jako učitel a inženýr v automobilce, abys to mohla porovnat?
Ty jsi fakt relativista
To nemá cenu ![]()
@Reflex Já jsem praktik a mluvím jen o tom, co jsem zažila na vlastní kůži. Práci s kterou nemám praktické zkušenosti nebudu hodnotit.A z prací, které jsem si v životě vyzkoušela byla největší pohoda laborantka. Práce v klidu, žádný velký stres, akorát málo peněz. A taky vím, že bych nikdy trvale nechtěla dělat ve fabrice. A co se týče těch inženýrů, máme v rodině hned dva. Ano mají otoč, ale o jejich platu se mnohým ani nesnilo.
@divine woman píše:
@Reflex Já jsem praktik a mluvím jen o tom, co jsem zažila na vlastní kůži. Práci s kterou nemám praktické zkušenosti nebudu hodnotit.A z prací, které jsem si v životě vyzkoušela byla největší pohoda laborantka. Práce v klidu, žádný velký stres, akorát málo peněz. A taky vím, že bych nikdy trvale nechtěla dělat ve fabrice. A co se týče těch inženýrů, máme v rodině hned dva. Ano mají otoč, ale o jejich platu se mnohým ani nesnilo.
Když to vezmeš do důsledku, tak nemůžeš srovnávat ani to, cos vyzkoušela, protože někomu vadí učit, někomu vadí dělat s čísly, někomu vadí přesčasy, někomu vadí buzerace. Co by mně přesvědčilo, kdyby přišel nějaký kvalitář z kolbenky a řekl by, že zkoušel učit, ale zlatá pakárna ve fabrice. Jenže to se nestane.
@Reflex píše:prosim Te , porad ta automobilka. Vetsina techniku z ni se v jinem oboru kaci. A ja takove lidi znam a rikam, ze ucitele zaslouzi stejne.
A ty si třeba uvědomuješ hranice svého vědění, když skoro kam vlezeš, tam někoho zesměšňuješ? Takhle se chovalo pár úč u nás ve škole, myslela jsem, že dneska už je to zakázaný, že je proškolili v komunikaci
Já nic nedehonestuju, jste vztahovačné. Prostě povolání učitele není tak náročné, jako exponované zaměstnání v exponovaném průmyslu, za které je vaše cílová částka na výplatnici. O tom jsem přesvědčená. Pokud máš jiný názor, tak prosím, v pohodě, ale čím ho máš podložený? Znáš někoho, kdo pracuje v kanclu v automobilce a má zodpovědnost za projekty, běh výroby, kvalitů dílů a zároveň za náklady apod.? Pokud jo, tak si nedovedu představit, že budeš pořád tvrdit, že máš mít stejný plat jako on. Tedy pokud by měl plat odpovídat odvedené práci a zátěži, chtít samozřejmě můžeš.
@Reflex já na rozdíl od tebe nesrovnávám zaměstnání, o kterých moc nevím. Jako vysokoškoláka tě učili pracovat s prameny. Pokud jsi podstatu práce s podklady pro analýzu problému nepobrala a snažíš se jakože jakože vědecky vystupovat na epipi s nepodloženými daty a domněnkami, zesměšňuješ se sama
@Reflex píše:
Když to vezmeš do důsledku, tak nemůžeš srovnávat ani to, cos vyzkoušela, protože někomu vadí učit, někomu vadí dělat s čísly, někomu vadí přesčasy, někomu vadí buzerace. Co by mně přesvědčilo,kdyby přišel nějaký kvalitář z kolbenky a řekl by, že zkoušel učit, ale zlatá pakárna ve fabrice. Jenže to se nestane.
@matkabagristy píše:
@Reflex já na rozdíl od tebe nesrovnávám zaměstnání, o kterých moc nevím. Jako vysokoškoláka tě učili pracovat s prameny. Pokud jsi podstatu práce s podklady pro analýzu problému nepobrala a snažíš se jakože jakože vědecky vystupovat na epipi s nepodloženými daty a domněnkami, zesměšňuješ se sama
Zesměšňuješ se ty chytrýma kecama o pramenech, když srovnáváš něco tak evidentně rozdílného a vůbec ti to nepřijde divné. Ne, na tohle fakt nepotřebuješ mravenčí analýzu. Je to jako kdybys srovnávala práci krajského úředníka (který je samozřejmě každý den KO a bez dovolené by se asi zhroutil - to mu nikdo nebere) a doktora v nemocnici.
@matkabagristy píše: **samá klišé. přidej něco o blondýnách a proč policajti chodí vždycky ve dvou.
Zase zesměšňuješ. Doufám, že si tyhle sklony vybíjíš jen na netu a nezkoušíš to na ubohé žáky nebo nedej bože rodiče. Protože v tom případě hodím dítěti do aktovky štěnici.
@jkra píše:
prosim Te , porad ta automobilka. Vetsina techniku z ni se v jinem oboru kaci. A ja takove lidi znam a rikam, ze ucitele zaslouzi stejne.
Já ti to neberu. Alespoň víš, o čem mluvíš, ve tvém konkrétním případě. BTW proč si nerekrutujete učitele ze základek, když jsou tak odolní proti stresu.
Nebo kde berete vhodné kandidáty? Fakt mě to zajímá (bez ironie).
@Reflex jj „chytré kecy o pramenech“ snižují především studenti s „vysokým“ vzděláním. Potvrzuješ domněnky o tom, že nemáš o práci a studiu vysokoškoláka ani ponětí.