Chlap má malý plat

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4488
24.11.18 18:17
@Anonymní píše:
Učitel se na výuku připravuje jen prvních par let? Sakra, neco dělám blbě, učím 13.rok a přípravy na další den mám minimálně na 4 hodiny. Pripravy, ne opravy. Ona totiz doba jde dopredu, pribyla technika, treba interaktivni tabule je super doplnek, ovsem trva, nez to clovek zvladne a musi si na to delat zase nove pripravy. Ucebnice jsem menila 4×, pokazde to znamena zmenu priprav. Oprava testu třídy o 25 zacich je tak na 2 hodiny, slohovky tak 3 dny po 2 hodinách. Třeba můj manžel byl z pocatku VELMI prekvapen, co všechno doma do školy dělám. Ono to totiž neni vidět. V životě bych si nedovolila hodnotit profesi někoho jiného, když o ni nic nevím.

No jo, to se nečil. Všichni máme kolem sebe spoustu učitelů a fakt se spousta z nich nepředře. To je jako všude. Někdo pracuje 6 hodin denně a pak kafuje, zatímco jeho kolega z kanclu dělá každý den přesčasy a ještě se stresuje doma, za stejné prachy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14723
24.11.18 18:18
@PaníBovaryová píše:
@LaPaloma čím víc známek = tím lepší učitel?
A jaké „páky na rodiče“ měl učitel? Nosil si teleskopický obušek?

Tím více práce s tím opravováním po pracovní době doma do noci, tím větší tlak na děti, aby nedostaly špatnou známku, co kdyby se náhodou psala písemka.
Tím více špatných známek pro rodiče jako výsledek studia svého dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21405
24.11.18 18:22
@LaPaloma píše:
Páku na rodiče získáš tím prvotním- a to je, že DÍTĚ MÁ POVINNOST … minimálně se slušně chovat a neobtěžovat při výuce ostatní.
Jsou děti, které mluví o hodině nahlas mezi sebou, jako by tam učitel nebyl. A ten učitel nemůže vůbec nic. Může si jenom zničit nervy, zkazit si radost z práce. Pak přijdou tihle rodiče na rodičák a štěkají tam na toho učitele. Postavení školy je ve společnosti slabé, protože není tlak na znalosti u dětí. A to ani od učitelů (možná tak poloviny učitelů) a ani ze strany rodičů. Až budou děti učitele střílet, bude tu někdo říkat, že měli dát učiteli víc peněz???
Prostě to není jenom o penězích. Všichni musí udělat něco. Měl by tu být větší tlak společnosti po výsledku, ne jenom po penězích.

tak to jsem vůbec nepochopila - páka na rodiče ze strany učitele je, že dítě má povinnost… Páka na někoho je ta, že někdo jiný má nějakou povinnost :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21405
24.11.18 18:23
@LaPaloma píše:
Tím více práce s tím opravováním po pracovní době doma do noci, tím větší tlak na děti, aby nedostaly špatnou známku, co kdyby se náhodou psala písemka.

spíš naopak, tam kde máš dvě známky, průměr ti tvoří právě tyto dvě známky. tam, kde jich máš 10, průměr ti tvoří 10 známek a můžeš se občas flinkat, protože za chvilku dostaneš další.
Víš určitě, že ti tví učitelé byli tak výborní, jak tvrdíš? :D :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hroznej puberťák
24.11.18 18:23
@Anonymní píše:
Učitel se na výuku připravuje jen prvních par let? Sakra, neco dělám blbě, učím 13.rok a přípravy na další den mám minimálně na 4 hodiny. Pripravy, ne opravy. Ona totiz doba jde dopredu, pribyla technika, treba interaktivni tabule je super doplnek, ovsem trva, nez to clovek zvladne a musi si na to delat zase nove pripravy. Ucebnice jsem menila 4×, pokazde to znamena zmenu priprav. Oprava testu třídy o 25 zacich je tak na 2 hodiny, slohovky tak 3 dny po 2 hodinách. Třeba můj manžel byl z pocatku VELMI prekvapen, co všechno doma do školy dělám. Ono to totiž neni vidět. V životě bych si nedovolila hodnotit profesi někoho jiného, když o ni nic nevím.

Super. Kde si mohu objednat takové učitele pro své děti? Rád si za takové i připlatím, ale v okolí nikdo takové nenabízí.

• Citovat
  • Upravit
21405
24.11.18 18:25
@Hroznej puberťák píše:
Super. Kde si mohu objednat takové učitele pro své děti? Rád si za takové i připlatím, ale v okolí nikdo takové nenabízí.

já jsem dobrých učitelů potkala… no, na prstech bych to spočítala. A to jsem chodila na „výběrové“ :roll: gymnázium. Před těmi dobrými smekám ještě dneska 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14723
@Chytrak píše:
@LaPaloma mam v rodine ucitelku ZS, takze to vidim z obou stran.
Z casti mas pravdu, ze ucitel nema skoro zadnou pravomoc. Pokud nepocitam nejake reditelske dutky, 2ky z chovani coz u problemoveho zaka vubec nic neresi(pricinu). Navic pokud neni spoluprace s rodici coz obcas byva u nekterych asocialu, tak skola nema temer zadne paky. Napriklad bez souhlasu rodicu nelze zaka ze skoly vyloucit. A jak jsi psala, 1 problemovy jedinec je schopen rozvratit dobre fungujici kolektiv.
Ale nesouhlasim s tebou, ze maji hodne penez. Kdyby dotycna sla do soukromeho, tak si vydela vic. Myslim, ze volno, ten stres ktery maji nevykompenzuje…

Ten stres mají hlavně z neposlušnosti dětí. A že se toto neřeší. Řeší se pořád jenom platy. Vadí mi to. Když jsem se na prvním stupni učitelky ptala, proč pořád jezdí do divadla, a ještě tak blbýho, tak jsem se dozvěděla, že ti divadelníci taky musí z něčeho žít. Co mi je do nich? Stálo mně jejich živobytí dobrých 200,– pokaždé a dítě se za ten den nic nenaučilo. Učitelka je s vypětím nervů odvedla k autobusu a pak přepočítala u východu z divadla. Pár dětí mělo výlohu navíc, zapomnělo tam čepici … atd. Pak padl na rodičáku dotaz, kdy budou ty děti chodit do školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
@LaPaloma píše:

Tak je vidět, ze to máš promyšlený, ted už bys to mohla jít dělat a za ty prachy do noci opravovat. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
7571
24.11.18 18:26
@Reflex píše:
Můžu se zeptat, z čiré zvědavosti, kde si dotyčná vydělá víc?

Jinde v soukromem sektoru, ne ve skole. Rozhodne by to pro ni problem nebyl. Ale ji ta prace bavi a rozhodne si nestezuje ani na nizky plat, ani na to, ze hloupi rodice posilaji nevychovane deti do skoly a cekaji, ze to bude skola delat za ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14723
24.11.18 18:31
@Anonymní píše:
Tak je vidět, ze to máš promyšlený, ted už bys to mohla jít dělat a za ty prachy do noci opravovat. :kytka:

Já mám náročnější práci. Nechodím tam v 7, jelikož to začíná v 8, a končím až mám hotovo. Podnikám. Takže i do noci.

To jsem psala proto, že ten učitel si mnoho domů nenese, když ty testy děti nepíšou. O hodinách dávají dětem samostatnou práci, a opraví to tam.
Dovzdělávat se průběžně a ve svém volném čase musí každý, kdo chce peníze. Úplně každý. V pracovní době - čili o prázdninách v případě učitele - to má málokdo. Leda placená školení. Ale je běžné si doplnit vzdělání mimo pracovní dobu, když to práce vyžaduje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.11.18 18:31
@Hroznej puberťák píše:

Učím na gymnáziu. Nikoli prestiznim nebo soukromým. Jako jsou tam i rutineri, co uz asi těm přípravam doma moc nedají, protože jedou jeden styl výuky spoustu let, ale neučí spatně. Jakmile se objeví někdo, kdo to fláká, studenti si stěžují vedení a dotyčný je vyměněn, u nás ve městě je totiž peďák, o učitele není nouze. Na ZŠ asi tolik příprav není, ale mně by za to ty nervy nestály.

• Citovat
  • Upravit
14723
24.11.18 18:41
@PaníBovaryová píše:
spíš naopak, tam kde máš dvě známky, průměr ti tvoří právě tyto dvě známky. tam, kde jich máš 10, průměr ti tvoří 10 známek a můžeš se občas flinkat, protože za chvilku dostaneš další.
Víš určitě, že ti tví učitelé byli tak výborní, jak tvrdíš? :D :kytka:

Vím. Na základce z nás učitelé dost dřeli, a já na střední škole měla první rok leháro. Dokonce jsem tam šokovala učitelku chemie, že jsem ze základky uměla vzorce na výpočty hustoty materiálu a jiné děti ze třídy ne. To jen pro příklad. První rok jsem se do školy vůbec neučila a děti na intru leželi obležení učebnicema. Takže 100% byla naše škola skvělá.
2 - 3 známky za výhru nepovažuji.
U nás na střední škole byla odměna známka č. 5 za to, když si dal někomu opsat úkol. Já dala pod slibem, že mně nepráskne. Jenomže práskla a pak jsem měla co dělat, abych odstranila 3 z vysvědčení při klasifikaci 5, 1, 1. Bylo těžký vyžádat dodatečné zkoušení, abych mohla mít za 2 na výzo, protože z toho měla být 3. Takže více známek je vždycky jistější i kvůli absenci na testy a tak. Vycházet z 1 až 3 známek u dítěte se mi zdá trapný a ne zcela spravedlivý posouzení znalostí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.11.18 18:46
@Chytrak píše:
Jinde v soukromem sektoru, ne ve skole. Rozhodne by to pro ni problem nebyl. Ale ji ta prace bavi a rozhodne si nestezuje ani na nizky plat, ani na to, ze hloupi rodice posilaji nevychovane deti do skoly a cekaji, ze to bude skola delat za ne.
:pankac:
Ono je to totiž tak, že toho, kdo učí dobře, mají děti rády a jeho pak zas baví učit i za nic moc peníze. Akorát se musí smířit s tím, že každý, kdo prolezl nějakou školou, ví o školství všechno a hlavně to, jak by se to mělo dělat. A víš, co je smutný? Poslední 3 roky u mě maturovala spousta opravdu chytrých lidí, dost jich má v rodině učitele. A NIKDO teď nestuduje na peďáku, kvalitní studenty ty platy prostě nepřitáhnou, takže asi bude hůř.
  • Citovat
  • Upravit
14723
24.11.18 18:47
@Anonymní píše:
Tak je vidět, ze to máš promyšlený, ted už bys to mohla jít dělat a za ty prachy do noci opravovat. :kytka:

Když budu chytrá holka, tak nebudu mít co opravovat. Nebudu si přidělávat práci s nějakými testy, přeci.
Učitelka z 1. stupně mi řekla, že prvních 5 let se opravdu musela připravit na ty 4 hodiny, co bude s dětma dělat, a potom na další první třídu už to používala.
Tahle učitelka ještě měla co opravovat, ta s dětmi hodně psala.

Horší je 2. stupeň na základce. Málo psaní v češtině i v jazycích. Žádný jazyk se nenaučí bez psaní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21405
24.11.18 18:51

@LaPaloma no to máš asi pravdu. Já moc známky neuznávám, ale nevím, jak je nahradit, aby to bylo objektivní. V objektivitu učitelů - po svých zkušenostech - spíš nevěřím. A taky nevím, jak vůbec děti motivovat. Motivace špatnými známkami a zlobou rodičů nebo nějakými pohrůžkami, že z nich „nic nebude“ apod., nevěřím už vůbec. Navíc se mi ani nelíbí, jakým stylem se přistupuje k učňovským oborům, které jsou dnes tak potřebné, ale podceňované. No, asi celý systém potřebuje předělat, ale určitě bych nešla tou cestou nátlaku, jak uvádíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí