Chlap má malý plat

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13714
23.11.18 12:23

Klasické emimino. Všichni vydělávají víc, než je průměr. Přičemž v reálu 2/3 lidí toho průměru nedosáhnou. Ti chudí jsou zticha, aby se nedozvěděli, že jsou to ubožáci, nebo se měli líp učit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
526
23.11.18 12:28

Je tu vlastně někdo, kdo nepracuje v Praze nebo v pohraničí (=Německo), zná REÁLNÉ platy a trh práce celkově mimo svůj region? 8o

Edit - čárka, aby to někdo nenapadl :mrgreen:

Příspěvek upraven 23.11.18 v 12:31

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
23.11.18 12:30
@Talitha píše:
Klasické emimino. Všichni vydělávají víc, než je průměr. Přičemž v reálu 2/3 lidí toho průměru nedosáhnou. Ti chudí jsou zticha, aby se nedozvěděli, že jsou to ubožáci, nebo se měli líp učit.

prumer je hodnota o nicem, median je lepsi…ten je neco kolem 27k hrubýho, to už mi tak nedosažitelny v dnesni době neprijde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
23.11.18 12:34
@Taače píše:
Je tu vlastně někdo, kdo nepracuje v Praze nebo v pohraničí (=Německo), zná REÁLNÉ platy a trh práce celkově mimo svůj region? 8o

Edit - čárka, aby to někdo nenapadl :mrgreen:

Příspěvek upraven 23.11.18 v 12:31

jsem z JMK a zde znám trh práce, ale mimo tento region ne, proč taky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hroznej puberťák
23.11.18 12:35
@Talitha píše:
Klasické emimino. Všichni vydělávají víc, než je průměr. Přičemž v reálu 2/3 lidí toho průměru nedosáhnou. Ti chudí jsou zticha, aby se nedozvěděli, že jsou to ubožáci, nebo se měli líp učit.

Ti chudí se hlavně nemohou flákat u počítače a psát na emimino tak často jako ty líný přeplacený kancelářský krysy :jazyk: :mavam:

• Citovat
  • Upravit
526
23.11.18 12:39
@debra.morgan píše:
jsem z JMK a zde znám trh práce, ale mimo tento region ne, proč taky…

Aspoň to ostatním nenutíte jako ten správný standart :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.11.18 12:41
@Hroznej puberťák píše:
Ti chudí se hlavně nemohou flákat u počítače a psát na emimino tak často jako ty líný přeplacený kancelářský krysy :jazyk: :mavam:

presne:)

ja pochazim z chudeho kraje, ale pracuju v bohatem kraji (ne Praha). Takze vim kolik se kde vydelava. Take znam lidi z Prahy, kteri maji mnohem mensi prijem nez mame my a vyjdou. Proto jsem psal vyse, ze obdivuju lidi co dokazi vyzit s malem. Ja mel uz behem studia na VS prijem z brigady pres 20 cisteho a i bez zavazku a hypoteky to bylo tak akorat. Parkrat na pivo, do kina a je to pryc. Proto chovam k temto lidem respekt a rozhodne bych jim nepsal, ze jsou ubozaci apod. jak je zmineno vyse. A to ze stat dotuje flakace a naopka nezaplati ucitele apod. je proste ostuda politicke reprezentace :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41185
23.11.18 12:43
@debra.morgan píše:
jsem z JMK a zde znám trh práce, ale mimo tento region ne, proč taky…

jsem na tom stejně, hádám že u některých profesí to v jiných regionech nebude moc jinak.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106248
23.11.18 12:43
@klamonožka píše:
Ale chápeš, že nejde o ten plat jako takový (ten by byl úplně OK za normální práci), ale to, že je tam prostě FURT? Od rána do noci, přes víkendy, přes svátky, bez dovolené?
Firma už není začínající, o nějakém podílu v ní nechce otec ani slyšet, takže pokud si to zakladatelky muž takhle nechá líbit, tak takhle stráví prací celý život? Bez času tráveného s ní nebo s dětmi, s kamarády, bez jakýchkoliv zájmů a zážitků?Vyjma jedné či dvou diskutujících, kteří tady paušálně píšou, že by pro ně bylo 24k málo, tak ostatní píší jen to, že je to málo v porovnání s tím, kolik té práci dává.

Zase zakladatelka věděla do čeho jde, píše že to tak bylo od začátku.. Tak s tím měla počítat, vydržet přes MD a pak se poznazit do rodinného rozpočtu přispět svým dílem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.11.18 12:46

Vysočina. Automotive firmy 14-22 dělníci, Bosch je na tom o fous líp.
Obchody, služby 10-14.
U soukromníka elektro 16-18.
Administrativa ve střední firmě 16.

Celkově bych řekla, kdo není v automotive, má mzdu bídnou. Taky to všichni vědí, že není kam jít a plno lidí bude radši za nižší mzdu v normální práci než jak cvičená opice v bosch.
Z druhý strany, až přijde krize, a automotive vylifruje všechny dělníky, jsou v pr .. i celý rodiny.

Můj muž pracuje za 30 čistého jako thp ve strojírenské firmě, já jako sanitarka za 14.
Do Prahy se stěhovat nebudem. Máme velký dům, hypo 4800, zahradu, pohodu, klídek, práce nás baví, o ničem jiném neuvažujeme, dojíždět daleko nechceme, máme to autem 15 min od domu m branam zaměstnavatele.

Mně jsou vzdálené řeči typu ..bez velkých peněz nelze být spokojený. Jako jo, extra chudý nikdy nikdo spokojený nebude, ale my jsme v tomhle středu spokojení.

• Citovat
  • Upravit
2922
23.11.18 12:49

Málo, to mám stejne s brigádou z domova a rodicakem. Bez víkendu a přibližně za 60 hodin práce měsíčně. Ale je to Praha a nezaměstnává mě otec. Nevím, jak se zachovat, pokud si nemůže dovolit dát mu vic. Asi i počítá s tím, že firmu jednou zdědí, je to těžký. Sama nevím, co bych dělala, na rodiče bych se asi vyprdnout neuměla. Spíš by mi vadila za pracovní doba, kdyby to bylo za osm hodin práce bez víkendu a s pěti týdny dovolené a jednalo by se o rodinnou firmu, tak bych to spíš chápala. Takhle ne. Spíš než to, že sidi syna o peníze, bych v tom viděla, že ho šidí o strávený společný čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.11.18 12:51

Tak, aby tu nebyla jen Praha. Vydělává málo. Klient má menší firmu ve východních Čechách, technici tam mají kolem 40 tis. hrubého, což je 29,6 tis. čistého a to nepočítám žádnou slevu na dítě! Pracovní doba tam je standardní, žádné přesčasy nebo jen vyjímečně. A platy budou ještě zvedat, protože nemají stále lidi. Anonym peníze.

• Citovat
  • Upravit
Hroznej puberťák
23.11.18 12:54
@Anonymní píše:
Vysočina. Automotive firmy 14-22 dělníci, Bosch je na tom o fous líp.
Obchody, služby 10-14.
U soukromníka elektro 16-18.
Administrativa ve střední firmě 16.

Celkově bych řekla, kdo není v automotive, má mzdu bídnou. Taky to všichni vědí, že není kam jít a plno lidí bude radši za nižší mzdu v normální práci než jak cvičená opice v bosch.
Z druhý strany, až přijde krize, a automotive vylifruje všechny dělníky, jsou v pr .. i celý rodiny.

Můj muž pracuje za 30 čistého jako thp ve strojírenské firmě, já jako sanitarka za 14.
Do Prahy se stěhovat nebudem. Máme velký dům, hypo 4800, zahradu, pohodu, klídek, práce nás baví, o ničem jiném neuvažujeme, dojíždět daleko nechceme, máme to autem 15 min od domu m branam zaměstnavatele.

Mně jsou vzdálené řeči typu ..bez velkých peněz nelze být spokojený. Jako jo, extra chudý nikdy nikdo spokojený nebude, ale my jsme v tomhle středu spokojení.

No jasně, stěhovat se do Prahy by byla v takovém případě blbost, teď má muž 30 čistého a hypo 4800 na barák se zahradou, v Praze by měl 50 čistého a hypo 24800 na byt bez zahrady, tedy ve výsledku by byl mínus zahrada a plus metro :D

• Citovat
  • Upravit
2785
23.11.18 12:56

Liberecko 15k naprosto nekvalifikovaní - méně kvalifikované práce ze standartní dobou tak 18-20k. Automotiv fabriky pokud člověk mákne tak 30/40k. Prodavačky atd cca 20k. technicky zaměření lidé 30k a více. Vše uvedeno v čistém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
23.11.18 12:57

V poměru k času stráveného v práci je to žalostně málo bez ohledu na region…
Tchán měl firmu ve východních Čechách a prodejci tam vydělávali kolem 35k hrubého za čistou, pohodovou práci. Žádné svátky, víkendy a pod. Pracovní doba od 8. - 17.h.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí