Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@debra.morgan píše:
a jeste by mě teda zajimalo, jestli te plat je hrubýho nebo čistýho?@cookies321
Čistého, to zakladatelka psala někde na druhé stránce.
Takže i proto mi ta částka přijde celkem OK, ale nepřijde mi OK ten čas, který tam tráví.
@klamonožka píše: Čistého, to zakladatelka psala někde na druhé stránce.
Takže i proto mi ta částka přijde celkem OK, ale nepřijde mi OK ten čas, který tam tráví.
tk to je něco kolem 30t hrubýho, to zas tak špatný není
ale ten čas, ten je strašněj to jo…
@Hroznej puberťák píše:
Je opravdu tak těžké, než vypustíte nějaký takový rádobyrozohněný kdák, si aspoň zkusit přečíst, co vlastně zakladatelka píše? Zcela jasně psala, že ta firma „funguje“ už 26 let (!!!), a k tomu že podíl (pro vlastního syna!!!) nehrozí
no to je hlavne ostuda te rodiny.
Mit syna, co mi pracuje ve firme, dam mu vic. je to divne.
Nebo mu to kompenzuji jinak- auto, byt, sporeni…
@cookies321 reakce k úvodnímu příspěvku,:
2)reakce -já Tě úplně chápu. nechci se Tě dotknout, ale fakt, zkus to -zbagatelizuj situaci a ono se Ti uleví, uvidíš. A až ten úvodní dopis zbagatelizuješ, už ho nečti a hod ho opět se do uvodní diskuze a uvidís, že Tvůj pohled na Tvou situaci bude uplne jinej. A i reakce zde diskutujících se změní - v příspěvcích pod textem. to pak vezmi, srovnej, analyzuj a závěrem se nad tímto zamysli. Ale zamysli se v době, kdy budeš mít super náladu, pokud alespoň ně takovou, tak abys byla tak nějak v pohodě -průměrná nálada…a asi bys na to měla mít klid duševní i fyzickej a sociálno taky OK by mělo být. No, už píšu nesmysly. pardon
4)pokud vidíš situace tak, že jeho otec manžela finančně vydírá a manžel je příliš submisivní a bojí se říci si o více peněz a bojí se jít pracovat jinam, tak to je těžké. To bych zkusila zapracovat nejdříve na manželovi. Ale pozor, je to velmi těžké a každý dobrý psycholog Ti řekne, že základem je začít u sebe - a víš proč? Protože tohle mi přijde na rodinnou psychoterapii Kdybys měla zájem, napiš sem, kontakty mohu dohodit.
Příspěvek upraven 23.11.18 v 09:22
@debra.morgan píše:
ty sis nevšimla, že na emimi berou všichni NEJMÍŇ 50t čistýho?
Jojoo
A k tomu věkem roste sex.energie , délka chobotů , chuť se milovat, masturbovat , demonstrovat , houfně mládnou a t.d. ![]()
Mám s tím vlastní zkušenost a bylo to peklo. Jak tu již někdo zmiňoval že pokud si nenatluče pusu tak si to neuvědomí. Ano za to penzum práce včetně víkendů atd je to málo.. měl jsem to stejně. Peníze nebyli, dětství mého syna mě utíkalo a to vše jen kvůli tomu že roddiný podnik v kterém jsem neměl žádný podíl. Odchod bylo jedno z nejlepších rozhodnutí. Pár měsíců sice trochu prskali, ale pak se sami chytli za nos a uvědomily si to.
Ideální aby pokud je to tak jak je a´t dostane podíl ve firmě jinak končí.
@LaPaloma píše:
Podívejte se na bilboardy u Lidla. Prodavačka za 27.000,– (směny, přesčasy tam jsou taky), ale je to víc. Ve skladu mají kolem 30.000,–. Dříve tam bylo méně, ale někdy loni prý „dorovnali platy“. Mám tam jednu známou, ta má přes 30 v tom skladu, ale je to práce v chladnu, nic moc.
Honeywell má máslo na hlavě a přijde den, kdy bude zaměstnávat více lidí z východu než z ČR. Je doba na změnu místa.
Tento obor studoval a baví ho, má zkušenosti a v porovnání s ostatními cnc má opravdu hodně, lidí na tuhle práci je málo a přesto to firmy nedonutí platy zvednout
Cizince najmout nemůžou, protože tu nestačí tahat nebo manuálně dělat, musí se počítat, programovat, debatovat s technologem (ne, že by to cizinci neuměli, jde o tu češtinu
)…bude si říkat o víc, ale 50 v tomto kraji nebude mít nikdy ![]()
V Lidlu jsem chvilku dělala já a nikdy víc, za ty peníze to fakt nestálo, ale možná jsem schytala špatný kolektiv
Ve skladu brigádně ségra - na plat sice lákají, ale za těch podmínek je to šílené, nemluvě o tom, že tam pomalu nezavadíte o Čecha, což je pro samotnou ženskou, která pak ze šichty v noci jede autobusem se samými cizinci mířícími na ubytovnu, dost nepříjemné.
Já teď na mateřské dodělávám strojní školu a pak nastupuju k tátovi jako konstruktér - junior. Když mi dá na začátku 25 hrubého, budu vďečná. Já tady mám teda ale aspoň narozdíl od zakladatelčina manžela vyhlídku podílu, na jeho místě bych dál neotročila, táta netáta ![]()
@tasa píše:
@cookies321reakce k úvodnímu příspěvku:
- reakce
malý plat, to je furt lepší než malý penis, promin, to je první co mě k tomu napadlo. S malým penisem nic moc, malý plat se dá zvýšit, tedy většinou. Promin, fakt je to pokus o zlehčení diskuze, která je pochopitelně smutná, protože „ať si kdo chce co chce říká“…prostě peníze byly, jsou a budou aneb co hýbalo dějinami? Moc, sex a peníze.. Když tyto 3 hodnoty srovnáte, zjistíte, že nejdominantnější nad ostatními je asi moc, protože kdo má moc, má i peníze a i sex…to bychom o tom tady mohly polemizovat dlouho…t 2)reakce
já Tě úplně chápu. nechci se Tě dotknout, ale fakt, zkus to -zbagatelizuj situaci a ono se Ti uleví, uvidíš. A až ten úvodní dopis zbagatelizuješ, už ho nečti a hod ho opět se do uvodní diskuze a uvidís, že Tvůj pohled na Tvou situaci bude uplne jinej. A i reakce zde diskutujících se změní - v příspěvcích pod textem. to pak vezmi, srovnej, analyzuj a závěrem se nad tímto zamysli. Ale zamysli se v době, kdy budeš mít super náladu, pokud alespoň ně takovou, tak abys byla tak nějak v pohodě -průměrná nálada…a asi bys na to měla mít klid duševní i fyzickej a sociálno taky OK by mělo být.
- reakce - shrnutí
OMLUVA- nějak mi tu nefungují odrážky,odstavce a číslování. Ale Ty mi to jistě promineš.
Tvá situace není dobrá, ale je řešitelná a od toho bych se odpíchla.Řešitelnost vidím jako hlavní vklad v situaci. Přidej více optimismu a bude to zase o dost lepší. A taky takt budeš potřebovat. 4)reakce
pokud vidíš situace tak, že jeho otec manžela finančně vydírá a manžel je příliš submisivní a bojí se říci si o více peněz a bojí se jít pracovat jinam, tak to je těžké. To bych zkusila zapracovat nejdříve na manželovi. Ale pozor, je to velmi těžké a každý dobrý znalý odborník z oboru Ti řekne, že základem je začít u sebe - a víš proč? Mám totiž pocit, že jste s manželem a i případnně se zbytkem z rodiny adepty na rodinnou psychoterapií, kde je jedním ze základních prubířů.
@pepa_z_depa123 píše:
jee, ja chtel napsat to same, ale uz to tu je:)nebudu se vyjadrovat k vysi platu jen vyjadrim obdiv k rodinam co s takovym platem vyjdou. Ja mam plat dvojnasobny a tak tak nam to staci na jidlo:)
Ona je to otázka nejen platů, ale také nákladů. Jako druhý extrém jsem znal z kdysi dávna kluka, dvě děti, žena na nejmenším rodičáku, tehdy asi 3,5t, on traktorista, tehdy asi 9tis čistého. Odhadem tak 10 let zpět, čili to odpovídá dnešním dejme tomu 12tis. No a celkem v klidu vyšli. S tím ovšem, že bydlení na vesnici ve staré chalupě, on ve dvě padla, takže dost času na domácí hospodářství. Dřevo na zimu svépomocí, velká část potravin svépomocí. Jasně že si to člověk z města, který dá přes 10 jen za bydlení nedovede představit, ale i takový styl života existuje, a třeba bys ani nevěřil, vypadali šťastnější než polovina uštvaných korporátních krys
![]()
@debra.morgan píše:
ty sis nevšimla, že na emimi berou všichni NEJMÍŇ 50t čistýho?
jojo všimla a asi závidím
a nemůžu to vydýchat
ale všichni víme jak je to ve skutečnosti. většinou. mam pár lidí v okolí, co pořád mluvili jen o tom jak se mají dobře .až tak dobře, že skončili v insolvenci no.jako spadnou na dno může každej, jasný. záleží jak se s tím popere.
@Hroznej puberťák píše:
Ona je to otázka nejen platů, ale také nákladů. Jako druhý extrém jsem znal z kdysi dávna kluka, dvě děti, žena na nejmenším rodičáku, tehdy asi 3,5t, on traktorista, tehdy asi 9tis čistého. Odhadem tak 10 let zpět, čili to odpovídá dnešním dejme tomu 12tis. No a celkem v klidu vyšli. S tím ovšem, že bydlení na vesnici ve staré chalupě, on ve dvě padla, takže dost času na domácí hospodářství. Dřevo na zimu svépomocí, velká část potravin svépomocí. Jasně že si to člověk z města, který dá přes 10 jen za bydlení nedovede představit, ale i takový styl života existuje, a třeba bys ani nevěřil, vypadali šťastnější než polovina uštvaných korporátních krys![]()
Ja znam take lidi co maji male prijmy a jsou v pohode. Ja je opravdu uprimne obdivuju a moc nechapu jak to delaji ![]()
@pepa_z_depa123 píše:
Ja znam take lidi co maji male prijmy a jsou v pohode. Ja je opravdu uprimne obdivuju a moc nechapu jak to delaji
tak zalezi co tim maly platem myslis.....my z toho manzelova platu, ktery jsem tu psala zijeme dva, platíme najem a jeste nasetrime neco bokem, dovolenou platíme převážně z toho, co mu vrátí z daní na manželku bez přijmu…a máme se fajn ![]()
@Theo vonHabenicht píše:
JojooA k tomu věkem roste sex.energie , délka chobotů , chuť se milovat, masturbovat , demonstrovat , houfně mládnou a t.d.
prostě sama elita no
buďme rádi, že jsme v takově extra společnosti ![]()
@renap píše:
@pepa_z_depa123 vy prozžerete 50 tisíc měsíčně?
no, doslova ne. Ale po zaplaceni nakladu, bot pro deti apod. na jidlo moc nezbyde. Je fakt, ze detem kupujeme lososa misto pangase apod., ale nijak nerozhazujeme. Radi si zajedeme na vylet, zajdeme s detma na nejake divadlo…penize jen leti.