Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Hroznej puberťák píše:
Jo, přesně tolik jsem měl jako absolvent taky, ale už je to nějakej pátek
u mě cca 10 let, ale co slýchávám z okolí, tak se to u některých oborů moc neposunulo…jedině se vzrůstající minimální mzdou ![]()
@PaníBovaryová píše:
samozřejmě malý plat = neochota makat. Zdravotní sestry, prodavačky, učitelé, úředníci mimo služební poměr, řidiči - ti všichni jsou neochotní makat.
Nejsou ochotné si najít jinou práci. Kdybych se nějakým kouzlem přes noc stala špatně placenou učitelkou, tak druhý den začnu hledat jinou práci.
Mně přijde zvláštní, jak tu spoustu lidí zná finanční situace svého okolí. Já jsem asi v sociální bublině, kde se o penězích nemluví.
@Jar Jar píše:
Ale to je tak trošku jejich chybaRespektive nemusí dělat zrovna v Německu, ale dneska už opravdu nikdo (kdo umí jen trochu máknout) nemusí dělat za dvacet tisíc nebo podobnou almužnu ani v Česku.
Zajímavé, co všechno lze dneska považovat za chybu
A od jakého platu to již chyba není, má to nějaký limit vůbec ?
@Emimin7 píše:
Mně přijde zvláštní, jak tu spoustu lidí zná finanční situace svého okolí. Já jsem asi v sociální bublině, kde se o penězích nemluví.
já mam kolem sebe většinu buranů, ti řeknou i kolik dali za tampony, toaleťák, dovolenou, kolik berou, za kolik maj barák, aktovku děcku do školy, všechno
a babky tady jsou schopny vlízt do krámu a zjišťovat kolik tam majitel platí najem ty woe
prostě hotovo ![]()
@Jar Jar píše:
Nejsou ochotné si najít jinou práci. Kdybych se nějakým kouzlem přes noc stala špatně placenou učitelkou, tak druhý den začnu hledat jinou práci.
je to prostě JEJICH chyba, že jsou špatně placené
My vlastně dobré učitelky nepotřebujeme, tak proč je adekvátně platit, že jo?
@PaníBovaryová píše:
samozřejmě malý plat = neochota makat. Zdravotní sestry, prodavačky, učitelé, úředníci mimo služební poměr, řidiči - ti všichni jsou neochotní makat.
Já jsem zdravotní sestra,bez VŠ,a to co má zakladatelky chlap mám za 110 hodin,už jsem to tu psala. Takže za mě prostě blbej je,když je ochotný být tam tolik hodin a nechat se vykořisťovat.
Zrovna jsem si vzpomněla,jak jsme v létě potřebovali obložit pár dlaždic kolem sprcháče,tři týdny jsme sháněli obkladače,pár jich odřeklo,že toho mají moc,nestíhají,jednoho jsme tam pak dotáhli,kouknul na to,řekl,že je to práce tak na tři hodiny a bude to za 2,5 tisíce,ale že má čas,až se vrátí z dovolený.
Tak to manžel nakonec obložil sám. Takže když chlap není úplně levej,tak nemusí být bůhvíjaký Einstein a těch peněz vydělá dost..Mně by teda hooodně iritoval týpek,jako je manžel od zakladatelky,aby se někde pleskal 220 nebo kolik hodin měsíčně a přinesl 24 tisíc a ještě se tvářil spokojeně a přišlo mu to normální.
@PaníBovaryová píše:
je to prostě JEJICH chyba, že jsou špatně placenéMy vlastně dobré učitelky nepotřebujeme, tak proč je adekvátně platit, že jo?
Nikdo není povinnen pracovat za malý plat jako učitelka. Každý žijeme sám za sebe a když mi nenabídnou dost velký plat, jdu pracovat jinam a kašlu na to, že bude nedostatek učitelů. Nehodlám za společnost na vlastní úkor řešit její problémy ![]()
@Arturus píše:
Zajímavé, co všechno lze dneska považovat za chybuA od jakého platu to již chyba není, má to nějaký limit vůbec ?
Chyba je to dokud existuje alespoň jedna volná pracovní pozice, která je lépe placená než ta moje, která by mě bavila a kterou bych byla schopná vykonávat ![]()
@Jar Jar píše:
Nikdo není povinnen pracovat za malý plat jako učitelka. Každý žijeme sám za sebe a když mi nenabídnou dost velký plat, jdu pracovat jinam a kašlu na to, že bude nedostatek učitelů. Nehodlám za společnost na vlastní úkor řešit její problémy
@Jar Jar píše:
Chyba je to dokud existuje alespoň jedna volná pracovní pozice, která je lépe placená než ta moje, která by mě bavila a kterou bych byla schopná vykonávat
jo, tohle je druha stranka veci. kdybych delal co me bavi, tak mam taky tech 20. Ale proste potrebuju zajistit rodinu, tak delam co me az tak nebere, ale mam proste mnohem vic. Je na kazdem co je pro nej dulezitejsi. Zda je prace konicek nebo je to zpusob jak si zajistit zdroje na konicky. No a pak jsou stastlivci co je to bavi a maji kralovsky plat:)
@Jar Jar píše:
Chyba je to dokud existuje alespoň jedna volná pracovní pozice, která je lépe placená než ta moje, která by mě bavila a kterou bych byla schopná vykonávat
a pracuješ v ČR ?
Sice je to off topic k diskuzi, ale těch recepcnich bych se zastala. Aspon u nás(ve firmách kde jsem dělala)měly všechny vysokou školu a v práci toho taky měly dost. mnohdy to byly drobné úkoly, ale určitě se tam nepoflakovaly. Naše současná recepční má třeba bakaláře z VS v ekonomii