Chlap má malý plat

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4488
27.11.18 20:05
@Anonymní píše:
Aha, vidím, že jsi tvrdě makala s kalkulačkou. A ne, nevychází to. Máš málo času na přípravy, opravy, o osobním životě už vůbec nemluvím. Zajímavé, že já znám spoustu učitelů, ale nikoho, kdo by přišel po letech v kanclu do školství, aby si k tomu ve středním věku přibral ještě vedlejšák. Asi slabej oddil. :( Já teda jdu na ty přípravy, jsem blbá, tak je ještě dělám :mrgreen:

Tři hodiny denně je málo na přípravy a opravy? Přípravy máš rychle a opravy nevím, ale prostě to ty holky zvládají, je jim přes 40, jedna má 3 děti, druhá 2. U té jedné děti sportujou, pořád je s nima někde, něco podnikaj. Je to prostě relativní, co kdo zvládne. Kdybys viděla, co za den zvládnou chlapi v tom mnou pořád zmiňovaném průmyslu, tak by tě asi omyli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4488
27.11.18 20:09
@Maja66 píše:
Ty máš s Neilou opravdu skvělé příklady typu „Já znám lidi ze školství co k tomu všemu dělají tohle tamto, všechno superpoctivě a mají peněz jak želez atd atd..“ :mrgreen: Tohle jsou výborné argumenty typu jedna paní povídala.. Já znám zase lidi, co sedí třičtvrtě pracovní doby u kafíček a katalogů avonu nebo u netu, po šichtě si zívnou, postěžují jak jsou unavení a mají za to mnohem vyšší plat než je ten učitelský.. Ale hlavně že mají odpracované ty vaše „hodiny“.. Jak už tu někdo moudrý psal: Tohle je přístup k zaměstnání před x lety.. a kdo závidí učitelům že jdou domů „po ó“, tak upozorňuju, že na mnohých školách jsou normálně osmičky, večerní porady atd.. A na odborných školách bývá rozvrh běžně i do půl šesté..

Jaké asi příklady ti mám uvádět jiné než z první ruky? Můžeš mi to nějak filozoficky vysvětlit? To není jedna paní povídala, to povídám já, protože jsou to mé známé a vidím přesně co dělají. Já taky znám lidi co kafujou a nic nedělají. Ale že by měli víc než učitel? To teda ne. Co je to za fleky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.11.18 20:11
@Reflex píše:
Tři hodiny denně je málo na přípravy a opravy? Přípravy máš rychle a opravy nevím, ale prostě to ty holky zvládají, je jim přes 40, jedna má 3 děti, druhá 2. U té jedné děti sportujou, pořád je s nima někde, něco podnikaj. Je to prostě relativní, co kdo zvládne. Kdybys viděla, co za den zvládnou chlapi v tom mnou pořád zmiňovaném průmyslu, tak by tě asi omyli.

Aha. Pripravy jsou rychle, opravy se nepocitaji, porady nejsou, akce navic taky ne. Musim se kouknout na smlouvu, kde to vlastně dělám. Zjevně mi lhali. :,(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.11.18 20:15

@Maja66 :mavam: A ještě je můžeme podráždit rodičovskými schůzkami nejméně do 6, spíše do 8, nocí s Andersenem, různými jarmarky - vánoční, velikonoční, zahradními slavnostmi, lampionovými průvody, vícedenními výlety a dalšími srandičkami.
@Reflex @Maja66
Pro obě: v práci jsem každý den od 7.00 a většina kolegů též, musíme držet dozory a odcházím nejdříve ve 13.00 a 2× týdně v 15.40. Mým přáním je zavést píchačky a pak by se vidělo jak jsem na tom s odpracovanými hodinami. :mrgreen: A v době od těch 7.00 do 12.30 si kolikrát nestihnu dát ani to rychlé kafe nebo si dojít na záchod. Ale vy dvě tomu stejně věřit nebudete.

• Citovat
  • Upravit
56159
27.11.18 20:16
@Reflex píše:
Tři hodiny denně je málo na přípravy a opravy? Přípravy máš rychle a opravy nevím, ale prostě to ty holky zvládají, je jim přes 40, jedna má 3 děti, druhá 2. U té jedné děti sportujou, pořád je s nima někde, něco podnikaj. Je to prostě relativní, co kdo zvládne. Kdybys viděla, co za den zvládnou chlapi v tom mnou pořád zmiňovaném průmyslu, tak by tě asi omyli.
ti chlapi maji vetsinou doma zeny, co se vetsinove staraji o deti. Znovu pisu, delam v tezce prumyslovem odvetvi, dneska cely den resim tahla a klapky rizeni. A stejne bych ucit nesla.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4488
27.11.18 20:18
@Anonymní píše:
Aha. Pripravy jsou rychle, opravy se nepocitaji, porady nejsou, akce navic taky ne. Musim se kouknout na smlouvu, kde to vlastně dělám. Zjevně mi lhali. :,(

Prosím tě, nezesměšňuj se a ani nezkoušej zesměšnit mě. Kolik hodin denně pracuješ z domova ty? Evidentně teda daleko více než 3 hodiny, když to je málo, tak kolik, 5, 6? Jako fakt nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4488
27.11.18 20:20
@jkra píše:
ti chlapi maji vetsinou doma zeny, co se vetsinove staraji o deti. Znovu pisu, delam v tezce prumyslovem odvetvi, dneska cely den resim tahla a klapky rizeni. A stejne bych ucit nesla.

Ale že bys učit nešla není vůbec relevantní. Jasně, že si každej hledá job, ke kterému tíhne.
V průmyslu pracuje dneska spousta ženských (třeba ty, aby to nebylo zas jedna paní povídala :D ) a naopak, i chlapi učí.
Nebo tím chceš říct, že učitelé ten plat mají mít vyšší kvůli tomu, že nemůžou moc makat, jelikož musí pro děti? Sorry ale já už si musím dělat srandu. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.11.18 20:30
@Reflex píše:
Prosím tě, nezesměšňuj se a ani nezkoušej zesměšnit mě. Kolik hodin denně pracuješ z domova ty? Evidentně teda daleko více než 3 hodiny, když to je málo, tak kolik, 5, 6? Jako fakt nevím.

Zesmesnuju se, když píšu, co dělám? Tak znova:na gymnáziu, aj a čeština, což znamená hodně oprav. V práci od 7 do 13 průměr. Rozvrh mám tak, abych ve 13 končila, takže jedu bez volných hodin, jen učení. Od 7 do 8 spíš kopiruju a úrednicim,to neni na přípravy. Takže to je 6 hodin. Odpoledne s dětma. Ve 20 přípravy a opravy zhruba do 23, když jsou ctvrtletky, tak i o víkendech nebo déle do noci. To máš denně minimálně 9 hodin. Normalni den, to jest bez porad, rodicaku, dozoru nebo nějaké akce. Večer k pripravam.sedám uz celkem unavená, protože deti vozim.na kroužky, dělám s nimi úkoly, varim atd, prostě jako každá máma. Nestěžuju si, zvládám, ale kdybych si k tomu pribrala kurz, jazykovku nebo doucko, tak bych to nestihala a veget bych teda nemela.

• Citovat
  • Upravit
4488
27.11.18 20:32
@Anonymní píše:
Ty jo, co já se tady nedozvím! Talent na jazyky určitě je třeba, ale rozhodně to nejde bez dřiny. Mám Cambridge Proficiency C2 exam - 2 roky studia v Anglii, která jsem si sama platila, pak ještě nějaké metodické kurzy navíc. Hodiny a hodiny sezení na zadku a učení . Dějepis jsem studovala taky, taky „jen“ učení. Ale vzorečky tam nejsou, to je fakt. :lol: Pak mě vždycky pobaví, když mi někdo přinese překlad z angličtiny, jestli bych to rychle nepřeložila, nejlíp hned a za čokoládu, protože pro mě to přece nic není, že jo. Ty roky studia se jaksi nepočítají. :lol: Já osobně bych asi byla spokojená, kdby nám teď přídali to, co slíbili a nevymýšleli další hovadiny. A kdyby byli učitelé oceňovaní podle výkonu, ne jen podle služební doby. pak uznávám, že prázdniny jsou luxusní odměna, zvlášť pro mámy od malých dětí, jako jsem já. Taky to, že já můžu být ve škole od 7 a zapíchnout ve 13:30 a celé odpoledne se věnovat svým dětem. Když jdou spát, dělám přípravy - od 20 do 23 i déle a v 5:30 vstávám, ale to je mi jasné, že mi nikdo neuvěří. :lol:

Tady tě usvědčuju, že sama děláš přípravy POUHOPOUHÉ tři hodiny denně (nebo o něco déle), takže mé výpočty přesně vycházejí. Přijmi to jako fakt. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4488
27.11.18 20:34
@Anonymní píše:
Zesmesnuju se, když píšu, co dělám? Tak znova:na gymnáziu, aj a čeština, což znamená hodně oprav. V práci od 7 do 13 průměr. Rozvrh mám tak, abych ve 13 končila, takže jedu bez volných hodin, jen učení. Od 7 do 8 spíš kopiruju a úrednicim,to neni na přípravy. Takže to je 6 hodin. Odpoledne s dětma. Ve 20 přípravy a opravy zhruba do 23, když jsou ctvrtletky, tak i o víkendech nebo déle do noci. To máš denně minimálně 9 hodin. Normalni den, to jest bez porad, rodicaku, dozoru nebo nějaké akce. Večer k pripravam.sedám uz celkem unavená, protože deti vozim.na kroužky, dělám s nimi úkoly, varim atd, prostě jako každá máma. Nestěžuju si, zvládám, ale kdybych si k tomu pribrala kurz, jazykovku nebo doucko, tak bych to nestihala a veget bych teda nemela.

Tak rozdíl mezi vámi bude asi ten, že ty vyzvedáváš děti hned kolem jedné po odchodu z práce a ona až třeba ve 4 (už jsou ve škole). Ve volném čase mezi prací a dětma se buď připravuje nebo dělá ty kurzy. To je celý trik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
27.11.18 20:37

@Reflex No zlehčovat cokoli kdokoli napíše, to dokáže každý.. Tahle debata nemá smysl, jen to bohužel opravdu potvrzuje předsudky vůči učitelskému povolání a naprosto zkreslená představa o něm. Bylo by super, kdyby sem opravdu napsal nějaký učitel, který by tu tebou zmiňovanou učitelskou selanku potvrdil.. Vy, co sem píšete a kritizujete se školstvím evidentně žádné zkušenosti nemáte.. A zase se jen potvrzuje, že názor učitelů nikoho absolutně nezajímá, protože téhle práci prostě rozumí všichni.. :mrgreen: :potlesk:
Ty musíš být se svou prací asi hodně nespokojená, když tě tak irituje práce někoho jiného..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.11.18 20:38

Milé dámy, založila jsem novou diskusi, abychom to tady neplevelily. Račte mě následovat.

https://www.emimino.cz/…latu-335905/

• Citovat
  • Upravit
56159
27.11.18 20:40
@Reflex píše:
Tady tě usvědčuju, že sama děláš přípravy POUHOPOUHÉ tři hodiny denně (nebo o něco déle), takže mé výpočty přesně vycházejí. Přijmi to jako fakt. 8)
tak uci treba od 8 do 13:30, to je 6 hodin. K tomu dela 3 hodiny pripravy. Ucitele jsou skupina vysokoskolaku, kteri jsou hure placeni. Ta prace je tezka, vycerpavajici.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
27.11.18 20:41
@Reflex píše:
Tady tě usvědčuju, že sama děláš přípravy POUHOPOUHÉ tři hodiny denně (nebo o něco déle), takže mé výpočty přesně vycházejí. Přijmi to jako fakt. 8)

A usvědčovat tady někoho z něčeho???? 8o 8o 8o 8o 8o :zed: :zed: :zed: Tak to už vážně zírám…Holka, ty máš opravdu serious problem.. Tím končím, Tvá Máňa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56159
27.11.18 20:42
@Reflex píše:
Ale že bys učit nešla není vůbec relevantní. Jasně, že si každej hledá job, ke kterému tíhne.
V průmyslu pracuje dneska spousta ženských (třeba ty, aby to nebylo zas jedna paní povídala :D ) a naopak, i chlapi učí.
Nebo tím chceš říct, že učitelé ten plat mají mít vyšší kvůli tomu, že nemůžou moc makat, jelikož musí pro děti? Sorry ale já už si musím dělat srandu. :mrgreen:
strasne Ti ucitele lezi v zaludku.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria