Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Ahoj holky, krásně Vám to jde ![]()
Já jsem včera cvičila po 10 dnech
Dnes už to mám také za sebou ![]()
Naštěstí jsem neztloustla ( chodila jsem hodně s kočárem ), ale ani nezhubla ![]()
Prcka pořád zlobí stoličky, už asi 2 měsíce a ne a ne se vyklubat
Budí se i po půl hodině s děsným pláčem, takže na cvičení nebyla nálada.
Ahoj holky, já včera taky konečně cvičila skoro po týdnu pauzy. Starší už chodí do školky, ale zas je nemocný ten mladší. ![]()
Ahoj, mám po šestinedělí, chtěla bych dneska začít, jestli mimčo dovolí. Celých šest týdnů hušàm a nosím a nestíhám nic, ale od včerejška máme hacku a začíná se blýskat na lepší časy, tak snad.
Jak jste začínaly? Potřebovala bych něco na záda, nějaký pilates nebo něco jemného. Teď se vrhnout na Tiffany a kroucení boky, tak se zítra nepohnu!
@Yustýna Ahoj
zkus se podívat na tohle cvičení inspirované jógou. Není to jóga, ale na záda je to perfektní. Celou dobu cvičení zkus vědomě myslet na to, abys měla ramena dole, i když dáváš ruce nahodu, nebo jsi v předklonu či v kleku s rukama před sebou, měj ramena pořád vědomě dole, tím posiluješ záda. A taky po celou dobu zároveň s rameny dole měj lopatky u sebe. Tohle nám říkali na lekcích j=ogy, že se tak posilují zádové svaly během cvičení a opravdu to funguje
zkus si to nejdřív jen ve stoje, postav se rovně, dej raena dolů, lopatky k sobě, tím se nahoře jakoby zafixuješ a hýbej pažemi všemi směry. Je to docela cítit ![]()
https://www.youtube.com/watch?…
@Lizzi Díky! Mimi mi mezitím vytuhlo v šátku a záda už zas bolí, mám je úplně zatuhlá, určitě to zkusím.
@Yustýna a bolí Tě celá záda, nebo nějaká konkrétné část? mě vždycky bolela bedra a na to je dobré zase vědomě kdykoli si vzpomeneš podsazovat pánev.. během chůze, když sedíš, kdykoli. dostat zase ten správný postoj, jako před těhotenstvím. Vlastne i behem toho cviceni.
Taky Tiffany má několik workoutů po porodu, můžeš mrknout https://www.youtube.com/results?… ale jsi ještě hodně brzo po pori
odu, tak bych byla opatrná. myslím, že ta záda jsou určitě priorita. a zkoušela sis, jesli nemáš rozestup břišních svalů?
Tak dneska pul hodiny odcviceno (15 minut low impact a 18 minut nejakeho toho fittes winner) a mam docela dost. Dam rychlou sprchu a snad se mi mezitim probudi dite (ano, dneska po mne nelezlo), abych ji stihla nakrmit, nez pujdeme zase ven. Pujdeme se skolaky poustel lodicky a krmit kaceny. Jsem zvedava kam, protoze i kdyz je to male mestecko, tak ho preci jen stale jeste neznam. Takze se docela tesim na neco noveho.
@Lizzi Díky za tip. Bederní bolí nejvíc, to je pravda. A taky krční, tu mám celou zatuhlou od nošení, chování a usínání v různých prapodivných kojících pozicích
Rozestup jsem nezkoušela. Jak se to dělá?
Ještě se chci zeptat, jestli máte nějaký tip na dobrou podprsenku na cvičení při kojení?
@Yustýna podprdu mám obyč sportovní z Lidlu, nebo i z Tchiba, to je podobné. Krk jsem taky měla zatuhlý, to chce hlavně teplo, nahřej si plínku a nos to na krku. Hlavně nemasírovat, dokud to nepřestane bolet tak jen teplo.
Rozestup poznáš tak, že si lehneš na zádam pokrčíš nohy a zvedneš se po lopatky, jako při sedlehu, až ti začne zabírat břicho. Položíš prsty 2cm nad pupík a jestli nahmátneš díru mezi břišními svaly, tak máš rozestup. Nevím ale jak u Tebe, když jsi teprve po šestinedělí, to tam určitě ještě nějaká mezera bude. Taky se Ti nezvedne ploché břicho, ale udělá se Ti tam taková střecha. V tomto stádiu je potřeba neposilovat cíleně břišáky, žádné sedlehy, zkracovačky, nic takového. Ale zaměřit se na střed těla. Výborné jsou kliky, dřepy, prkno, výpady.. Prostě cviky, u kterých posiluješ nejen střed těla, ale i stavíš právě tu pánevní oblast do správné pozice.
Mrkni sem, probírala jsem to tady s trenérem
http://forum.fityou.cz/showthread.php?…
Ahoj holky, dnes jsem taky dala jen půl hodiny. Jsem ráda, že jsem se vůbec dokopala. Začínala jsem až o půl 9.
Včera nic, měli jsme jiné vzrůšo. Syn dopoledne spadl a bouchnul se do hlavy, asi z 20cm. Hned plakal, jak jsem ho pochovala, tak přestal. Normálně bych to neřešila, jenže odpoledne se strašně pozvracel. Tak na radu pediatra jsme jeli na pohotovost, kde mu dělali RTG. Naštěstí vše ok, myslím si, že mu nesedl oběd. Ale radši 3× zbytečně, než to jednou podcenit.
@ElisC tak hlavne, ze je kluk v poradku
At chceme neco sebevic (a je jedno, jestli lepsi postavu a nebo kondicku), zdravi ditete je vzdy prednejsi.
Ja take sla v utery s malou k doktorovi a uz od dveri jsem doktorce hlasila „vim, ze to nic neni, ale chci mit jistotu“
Male totiz vylezla nejaka vyrazka, kterou samu od sebe bych neresila, ale predchazelo tomu nekolik dni vysokych teplot, tak jsem ji radeji take nechala zkontrolovat. Zdravi ditete a klid rodice je proste nadevse. ![]()
@trpaslinka On je teď hrozně akční, nejoblíbenější činnost je lézt na gauč a zase hned dolů. Někdy se smekne a chytám ho ve vzduchu
Nebo mi vyskočil při jídle ze židličky, taky jsem ho chytla pár čísel nad zemí
Včera jsem ho na 10 vteřin pustila z očí
Ale dobře to dopadlo.
Mamka mi vyprávěla, že se mnou a sourozenci ( mám 3) jezdívala i 3× týdně k doktorovi. Ať už to byly přiražené prsty do dveří, vyražený zub. Nebo když brácha kopl do topení a ve zprávě pak stálo: Dnes odpoledne jsem kopal do své sestřičky a trefil jsem topení…
Divím se, že se mamka nezbláznila ![]()
A malá je tedy ok? Nebo je z toho 6. nemoc?
@ElisC už se zdá ok. Vyrážka opravdu začala mizet už druhý den. Takže dobrý. Díky. Jinak některé děti jsou opravdu akčnější. Můj brácha má za sebou 3 otřesy mozku. Stihl je všechno během 2 let a potřetí už mu doktoři vyhrožovali že mu hrozí epilepsie, pokud nebude opatrnější. Teď je to už dospělý chlap, epilepsii naštěstí nemá. Tenkrát mu bylo 10 let a po tom třetím otřesu se opravdu zklidnil. Jinak má za sebou sedřelou kůži na noze (strčil nohu do kola), zlomenou ruku, měla jsi vidět ten obličej lékaře, když na otázku jak se to stalo, dostal odpověď „hrál jsem na počítači“
no a další „drobnější“ urazy typu rozlehlé obočí a podobné. Ale pořád žije ![]()
@Lizzi gratuluji k přijetí
já zas v tom cvičení nějak polevuju
malou mám už přes týden nemocnou, starší byla minulý týden taky doma, dneska šla do školky ale celý den lítám s mladší po doktorech. Do toho něco leze i na mě takže se mi nechce vůbec nic