Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Ahkoj holky, tak já mám vše připraveno, ale bohužel jsem měla nějakýho hnusnýho bacila v krku - takze jsem měla troje antibiotika. No a přísti tyden nastupuju do spitalu - operace kolene.
Bohuzel tedy začatek se cvicenim se mi presouva - predpokladam cca na konec kvetna ![]()
Ale zacnu hned, jak mi to koleno dovoli!!!
Do léta se sebou musím neco udelat!
Tak hlavne to nevzdavejte a pokracujte… ja uz se tesim, az vam taky napisu, kolik cm mi ubylo
)) ![]()
Tak to musel bejt opravdu ošklivej bacil, když na něj byla potřeba tolika antibiotik..
Držím pěstičky, ať se operace vydaří a rychle se zotavíš
, ať můžeš cvičit s námi ![]()
ahoj, jj byl to nějaký malý zmetek - nemohla jsem se ho vůbec zbavit.
Teď už jsem zase doma, ale poskakuju o berlích… ![]()
Včera bylo nádherně - uplné léto - tak jsem si říkala, že do plavek jsem to nestihla! Ale do léta daleko, takze jak budu trosku fit - hned začínám se cvičením,ale to urcitě ještě písnu…
Ahojky, i když už se možná zdá, že plavková sezóna by mohla už začít a ty si říkáš, že už si nestihla zhubnout do plavek, to přece nevadí. Důležitý je ale začít cvičit hned a neodkládat všechno na později. To pak nikdy nevyjde. Já jsem to měla to samý. Každej rok jsem si říkala, začnu po novym roce, ať se můžu na vánoce pořádně najíst a nikdy jsem nezačala a nebo mi to vydrželo tak týden a do plavkový sezóny jsem byla zase kynutější než rok před tím. Letos už jsem ale nevydržela pohled na váhu, když mi ukázala, že při 170 mám 72 kilo a nevyjdu už asi schody do šestýho patra a pořád se vozím výtahem. To mě nějak nakoplo a řekla jsem si „a dost“. Cvičit sem začala hned jak jsem si to řekla a cvičím už od půlky února. A mám ze sebe dobrej pocit a cejtím, že fyzička se neustále zlepšuje
Někdy sice chuť na cvičení není, ale vždycky se dokážu přemluvit s tim, že je to necelá hodinka a když začnu hned, budu to mít dřív za sebou
Takže až se uzdravíš, určitě začni hned i když už třeba na léto na sobě moc změn neuděláš.. Uděláš je na to příští a budeš ze sebe mít radost
Takže až budeš moct, určitě se do toho pusť
Můžeš začít třeba pozvola, klidně jednou, dvakrát týdně, žádný přemáhání.. Ty cviky jsou ze začátku dost těžký. Tak až začneš, určitě se ozvy ![]()
A zítra je poslední den v měsíci, takže se musím zase změřit a porovnat změny, už se strašně těším na výsledky ![]()
Ahoj Tusý, tak jak dopadlo měření? Další cm dole? Já už pomalinku začínám chodit bez berlí, ale to víš, žádný zázrak to zatím není. Ale na cvičení už se těším, cítím, že se sebou musím něco udělat. Hlavně to břicho a stehna (boky) - to je děs! Zůstalo mi asi 10 kg po porodu (od porodu uz mám 15 měsíců) ![]()
takže při 177 vazim cca 80 kg - dle BMI je to ještě OK, ale dle ZRCADLA NE!
takže se pak určo zase ozvu, když budu začínat!
tak hodně zdaru
Ahoj mašličko
, tak měření dopadlo dobře, celkově od začátku cvičení - 1,5 cm na pažích, - 3 cm hrudník, - 6 cm pas a břicho, - 1 cm zadek a boky, - 0,5 cm stehna a - 0,5 cm lýtka. Je pravda, že u mě na tom byly nejhůř zadek a nohy, takže tam jdou centimetry dolů nějak pomalu, ale cejtím, že se všechno pěkně zpevňuje
Ale teď ve středu jsem měla narozeniny a dvě cvičení jsem vynechala, do toho dneska byla oslava, takže zítra se musím sebrat a jít cvičit hned ráno a dohonit ty dvě absence. Docela se stydím.. Kdyžtak řeknu manželovi, ať mě k tomu donutí
Protože by byla škoda teď přestat cvičit. Jinak Ti přeju brzké uzdravení, ale hlavně opatrně a cvičit opravdu až budeš úplně fit, aby Ti to naopak neuškodilo ![]()
Ahoj Tusý, takže předně VŠECHNO NEJLEPŠÍ K NAROZEAMNIN
!!! Můžu se zeptat, kolik Ti je?
A také velká gratulace k tvým výsledkům
! páni to je super!!! fakt paráda!
Těší mě, že cvičení působí i na paže a hrudník - já totiž zjistila, že jsem tak nějak „zbytněla“ - sice jsem si myslela, že nahoře jsem nepřibrala nic - jen mam od porodu trošku větší prsa - ale dle košil jsem cela takova sirsi - pac nektere košile jsou mi uzke-vubec je neoblecu - coz byl šok!
Ještě mám na tebe pár otázek
- máš děti? a kdy cvičívás?
Já vůbec nevím, jak si to cviceni nacasovat. Malý vstává kolem 6 ráno, takže než se vzbudí tak si nezacvicim. Nedonutim se vstat v 5 rano.Večer chodí spát mezi 8-9 h, ale to bývám většinou uplně utahana - ted mame obdobi,ze chce porad chodit -sice se včečra uz poprve pustil (hezky darek ke dni matek),ale stejne zatim sam nechodi - musi se drzet za prst. takze cele dny chodime (v mem pripade poskakujeme) po dome ci po dvore, do toho zahrada a domacnost - vecer padam do postele. a pres obed spinka necelou hodinku -akorat zhltnu obed, vynesu odpadky a je vzhuru! Nechci se vymlouvat,ale jsem bezradna! Kdy cvicis ty?
Rozhodla jsem se, že zitra zacinam - aspon to zkusim - nevim kolik je tam toho na hopsani ve stoje - uvidime… koleno uz je lepsi, tak to nebudu odkladat. Musim se sebou fakt neco udelat! Uz se prestavam libit sama sobe ![]()
tak se mej hezky, hodne uspechu v dalsim cviceni a budu rada, kdyz zase napises
krasny den ![]()
taky jsem civicila, je to zabiracka, ale opravdi zpevni cele telo..
Děkuju za přáníčko
mašličko. Je pravda, že ty máš trošku ztížený podmínky pro cvičení, když ti doma neustále pobíhá mrňavá ratolest
Já ještě mimčo nemám. Je mi 24. A zatím to u mě vypadá asi takhle - najít pořádnou práci a pak může bejt mimčo. A nevim teda kolik je tobě, ale doufám, že ti nevadí, že jsem ti začala automaticky tykat. Jak si tu spolu píšeme, tak mi přijdeš jako super kámoška
Jinak já cvičím vždycky až na večer, protože ráno se mi nechce, ale vůbec. Večer se vždycky nějak donutím.., i když posledně se mi to dvakrát nepovedlo
Ale slibuju, že to dohoním tuten týden, jak jednou povolí disciplína, půjde to rychle z kopce
Já se znám. Takže cvičit, cvičit, cvičit.
Ty by sis to cvičení mohla třeba rozložit nějak na čtvrt hodinky, když nenajdeš hodinku v kuse.
Já občas hlídám šestiletýho brášku a když ho mám na celej den, tak si taky nezacvičím. On už totiž odpoledne nespí, protože velký děti ve školce už prej spát nemusí mi pořád říká
Tak držím pěstičky, ať si najdeš na cvičení nějakej ten čas, i když třeba na čtyři nebo na pět částí.. Když budeš cvičit se mnou (i když jenom na dálku), tak budu ráda
![]()
Ahojky, prosím Vás a to tedy cvičíte podle knihy od Callan? Nebo podle nejakého videjka? Já začla podle knížky, ale občas nevím jestli jsem vše dobře pochopila. Jinak teda v té knížce se píše že cvičit stačí 2krát týdne. Taky mi to přijde málo.
Já mám i knížku, ale cvičím podle videa. Přijde mi to lepší, protože nemusím počítat do stovky. A pokud nevíš, jestli si tam něco správně pochopila, určitě si na uložto stáhni video. Píše, že stačí cvičit 2× týdně, ale já cvičím 3×.
@Tusý píše:
Já mám i knížku, ale cvičím podle videa. Přijde mi to lepší, protože nemusím počítat do stovky. A pokud nevíš, jestli si tam něco správně pochopila, určitě si na uložto stáhni video. Píše, že stačí cvičit 2× týdně, ale já cvičím 3×.
Jak se jmenuje to video, prosím tě?
Já cvičim poctivě už dva měsíce a konečně sem zaznamenala -1cm přes zadek a dokonce i přes lýtka, což mě potěšilo
Akorát ty stehna pořád neubývají. Ale to asi proto, že na nich jsem měla nejvíc tuku. Ale zaznamenala jsem na nich výrazné zpevnění. Tak snad se ty svaly jednou tím tukem prokoušou
a zmenším konečně i ty stehna.. Já občas taky na cvičení nemám čas, ale něco mě prostě nutí to odcvičit ať se děje co se děje. Akorát když opravdu nestíhám, tak to přesunu na další den, ale 3× týdně to poctivě odcvičím vždycky