Divné řeči tchýně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3451
13.2.14 13:48
@Anonymní píše:
Jinak s téma darama pro mimi to u nás bylo stejné - moje máma má důchod pár korun a pořád nosí bodyčka,…až už se na ní zlobím, ať koupí radši něco sobě. Tchánovci jsou celkem zazobaný a tchyně přivezla sem tam pár věcí od vietnamců (po prvním vyprání je z velikosti 68 najednou padesátka :roll: )

Upřímně řečeno věci od větví bych ani neprala a rovnou před nima vyhodila a řekla bych jm ať nic nevozí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1695
13.2.14 13:49

Prostě jim řekni, že kdy budou vozit se domluvíte dopředu, že si nepřeješ přepadovky… Ale nech to po porodu, realita pak fakt bude třeba jiná. Každopádně to že si koupila svůj kočárek je ujetý :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10264
13.2.14 13:49

Nepřijde mi to divné. Nevím, zda kupovali nové, nebo prostě měli možnost…buď ráda, že nemusíš kupovat postýlku k nim ty /a věř, že se u rodičů/tchánovců/ hodí. To samé pleny, pokud si je koupí sama, tak buď jen ráda. Vždyť ti ušetří hodně peněz.
Já jsem sama zakázala kupovat cokoli pro dítě, než se narodí. Až se narodila, tak pak jsme dostali penízky od odbou rodičů a koupili za to kočárek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kvetinka56
13.2.14 13:50
@Anonymní píše:
Problém je, že bydlí kousek od nás, tak docela i věřím tomu, že budou schopni sem chodit každý den! Manžel ty jejich řeči nekomentuje. Jednou, když jsem mu řekla, že nevím, co si o tom mám myslet a že rozhodně nechci, aby u nás po porodu oxidovali, tak jsme se akorát pohádali, protože moje mamka asi týden před tím řekla, že jak mě pustí z porodnice, vezme si dovču, aby mi pomohla a poradila co a jak (což jsem sama chtěla) a manžel mi řekl, že nechápe, proč moje mamka u nás být může a jeho ne… Ale podle mě je v tom obrovský rozdíl nebo se pletu?

Jo, pro tebe je to tvoje matka stejne jako pro neho ta jeho. On ma k ni takovy vztah jako ty ke sve, takze v tomto je to stejny. Nevim co spatne ti tchyne udelala, ze mas k ni takovy postoj. Ten bych jeste zvazila. A to ze ti maminka nakupuje za posledni svoje penize neni problem tve tchyne, ale maminky.

• Citovat
  • Upravit
4181
13.2.14 13:51

Ahoj, moje mama taky všechno pořizovala pro ne na doma… ale tak to byla MOJE mama :)
Ja bych počkala, co se z toho vyvine ve skutecnosti. Zase ber to tak, ze i ona je v nove roli. Urcite bych nedělala zadne ukvapene zavery a nerikala ji nejaka ostra slova :mrgreen:
Vzdycky si při takovýchto diskusi rikam, ze az budu tchyne, tak si teda musim dat sakra pozor, abych neupadla v zavrzeni. Mam 2 kluky, doufam, ze budu mit rozumny nevesty :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3931

No jo to znám před porodem taky každej hlásil jak bude hlídat jak budou vozit na prochajdy atd a pak skutek utekl :mrgreen: A musím říct že sme byli první měsíce po porodu s přítelem tak utahaný že bysme hlídání uvítali ;) nakonec občas hlídala moje mamka ta si mimino užívala a tejďka zase častějc a radši 2,5 leťáka hlídaj tchánovci páč se s ním řádně vyblbnou :D Takže bych se bejt Tebou nijak extra neznepokojovala a počkala jak to bude po porodu páč NE můžeš říct vždycky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119

Nemyslím si, že by si oni mysleli, že jsi neschopná… jen se tak strašně moc těší na mimino a s tebou šíleně házejí hormony. Ruku na srdce - kdyby vám nakoupili spoustu věcí na mimino, nezakládala bys pro změnu diskuzi na téma… tchýně rozhoduje o tom, co bude mimino nosit, nakoupila nám spoustu věcí a já jsem v šoku… nemůžu jít na nákup a nakupovat to, co se mi líbí… A na ty její řeči ji můžeš říct, ale „Jano“, já budu moc ráda, když se tu stavíš třeba 2× do týdne, dám ti prcka do kočárku a budu ráda za ty 2 hodiny volna, co budu mít, ale nezlob se, každodenně to nepůjde…
Btw. ještě jsem dočetla - tvoje matka si může vzít dovolenou a strávit s miminem několik dní nonstop a matka tvého otce by se měla klidit? Proč? Proč by tvoje máma nemohla pomoct doma a tvoje tchýně pomoct tím, že bude vozit kočárek? Však jsou to babičky obě, ne?

Příspěvek upraven 13.02.14 v 13:53

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kvetinka56
@Anonymní píše:
@bamba a není divné, že si pořídila postýlku, sehnala kočárek, nakoupila pleny a bůh ví co jen pro sebe a nám nedala nic? Chápu, že se těší, ale já jako matka, která čeká první dítě se samozřejmě těším taky

A potrebuje jeste neco do vybavicky? Vyse si psala, ze maminka ti vzdy neco nosi, mozna si tchyne mysli, ze uz vse mate a nic nepotrebujete. Nebo kdyz jste v tak velke financni tisni, tak si rekni, co by se vam hodilo.

• Citovat
  • Upravit
10264

Já mám u rodičů také kočárek - starší - ať nemusíme pořád skládat a převážet náš, popř. ať můžu vzít malou do nosítka, zajet busem a tam pak vozit. A jsem ráda, že i když stál pár stovek, že si ho zaplatili naši.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
13.2.14 13:52

Hele, já nevidím nic hroznýho na tom… se holt těší.. :nevim: po porodu se nějak domluvíte, ted se tím nenervuj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kies
13.2.14 13:52
@Anonymní píše:
Zdravím… zhruba za 2 měsíce mám termín, takže vím, že se mnou cloumají hormony, ale…! Vždycky, když se vidím s tchánovci, tak mám pocit, že je vůbec nezajímám. Od našich jsme pro mimi dostali už spoustu věcí, ale od nich vůbec nic! To by mi bylo jedno, ale štve mě na tom to, že si na mimi dělají hrozně velké nároky ve stylu, že ho budou každý den vozit v kočárku a dají mi ho vždy jen na krmení. Přijde mi divné, že tchýně už asi dva měsíce řeší, v čem bude malý spinkat u nich doma a u nich na chatě, shání postýlku, kočárek na chatu, má údajně nakoupenou zásobu plen (ale ty má doma pro sebe) a tak. Nevím, co si jako myslí, bude to moje dítě a rozhodně víckrát než jednou za týden ji vidět nehodlám a půjčovat moje dítě už vůbec ne! Myslíte, že si o mě myslí, že jsem neschopná a o prcka se nepostarám? Tak to na mě totiž působí :/ Nechci se s nimi rozhádat a bojím se jim říct, jak to cítím

jako bys mi mluvila z duše, až na to, že tchýně ‚naštěstí‘ o vnuka zájem nemá, nebo aspoň pochopila, že zcela určitě bych jí ho nikdy nenechala ;) bydlí daleko a mývala tendence sem jezdit jak ‚domů‘ už před mimi, ale i to jsem zatrhla… Když se malý narodil, to hned teda přijela, ač jí nikdo nezval a nepřivezla mu ani ‚dudlík‘… Nic… A když vešla do dveří, řekla, no já věděla, že ti nemusím kupovat kytku, že jich budeš mít plno, no a bylo… Pak byl malej takovej a makovej (až mě rozbrečela) a to byla poslední kapka… Malému teď bude 11m, viděla ho asi 3× a prohlásila, źe jí vlastně malej ani nezná… Hm pravda a ani ‚znát‘ nebude :nevim: Ale tak u mě je to zase extrém… Já jí nemůžu vystát odjakživa a ač jsem se snažila o nějaké slušné vychování, narozením malého a vším okolo to skončilo pro mě úplně… A může si o mě myslet co chce… Hrozný je, že kvůli ní někdy ‚narazíme‘ s manželem, ale snaží se mě pochopit a ‚souhlasí‘ semnou…
Musíš si prostě ty určit hranice odkud kam… Pak budeš ‚nešťastná‘ jenom ty, nikdo jiný…
A jako by to věděla, že ‚konec‘, malýmu prej poslala ‚peníze‘ na dárek k narozeninám, ptž nemá čas to shánět a hlavně náš malej ‚má přece všechno‘… Tak ať mu nic nedává! My nic nepotřebujem! No tak jsem manželovi řekla, ať si za to koupí on co chce :jazyk:

• Citovat
  • Upravit
3451
13.2.14 13:53
@aleba píše:
Prostě jim řekni, že kdy budou vozit se domluvíte dopředu, že si nepřeješ přepadovky… Ale nech to po porodu, realita pak fakt bude třeba jiná. Každopádně to že si koupila svůj kočárek je ujetý :nevim:

Tak já nevim teda proč je to ujetý, naši si koupili postýlku i kočárek, aby jsme to k nim nemuseli vozit :nevim: a teď jak prcci rostou, dokupují si další věci, třeba jídelní židličku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.2.14 13:53

Trochu jste mě uklidnily s tím, že to jsou jen řeči a ve skutečnosti to nebude tak žhavé. Ráda bych tomu věřila a snad to tak i bude, jinak se už vidím rozvedená a odstěhovaná někde 200 km daleko :/
Nejsem ten typ, co by se chtěl hádat, ale pokud to bude potřeba, jsem na to připravená, jen se bojím, že to nebudu umět říct taktně…
Já proti tchýni vesměs nic nemám, ale cítím z ní, že mě nemusí. Tak to taky asi dělá svoje

• Citovat
  • Upravit
9719
13.2.14 13:54
@Verunecka289 píše:
Upřímně řečeno věci od větví bych ani neprala a rovnou před nima vyhodila a řekla bych jm ať nic nevozí :nevim:
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
304
13.2.14 13:55

Neber to tak, že Ti chtějí dítě sebrat. Ono starat se o malý mimčo je docela náročný, proto babičky říkají, že starat se o vnuky je lepší v tom, že nemusíš řešit milion věcí okolo a dítě můžeš pěkně vrátit.
Moje přetrpělivá mamka je v důchodu a vždycky je na ní vidět, že už je z dětí unavená a je ráda, že odpoledne už „vypadneme“ domů a má klid.
A že budou mít doma vše zařízené pro dítě je prostě taky dobrý, když tam bude na hlídání, tak nemusíš spoustu věcí balit a přenášet.
Chápu Tvoje obavy, budeš se o miminko bát, ale pokud ho sama připravíš do kočárku, bude najadené a bude chtít spát, tak bych jim ho opravdu v klidu vydala a řekla za jak dlouho mají přijet. Tohle je velká pomoc a té bych se nebránila vůbec.
Starší syn spal strašně rád v kočárku, ale jen pokud se jezdilo. Takže když jsem něco potřebovala vyřídit, muselo se jezdit, to potom klidně spal 4 hod. Druhý syn pořád usínal u kojení, prakticky jsem ho mimo vození v kočárku měla půl roku u prsou. Takový mimčo si tchýně taky těžko může půjčit na víc hodin.
Nevíš co si vymyslí Tvůj potomek, prostě bych to teď s tchýní neřešila, snažila bych se to negativní vytěsnit a těši se na mimčo.

@Anonymní píše:
@bamba a není divné, že si pořídila postýlku, sehnala kočárek, nakoupila pleny a bůh ví co jen pro sebe a nám nedala nic? Chápu, že se těší, ale já jako matka, která čeká první dítě se samozřejmě těším taky
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová