Dovolená odděleně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17307
10.2.20 14:03
@Lola14 píše:
@unuděná Myslím si že by se dalo něco vymyslet sice by to nebyl kdo ví jakej bum jako třeba moře ale každý by dosáhl svého… On by si užil dovolenou se synem a zároveň bychom byli všichni spolu takže i já bych s jeho synem došla k nějakým zážitkům… O to mi ve finále jde abychom ty zážitky měli všichni společně i když jsem vlastně jen takovej doplněk kterej se má jen starat neznamená to že si i semnou nemůže malej užít zábavu… Nechci dojít k tomu že by jedno z dětí mělo víc a druhé méně chci dát oboum stejně protože obě děti jsou součástí naší domácnosti… Dokonce jsem se mu to takhle snažila i vysvětlit a řekl mi že to chápe pak najednou cca po týdnu přišel s tím že jsem sobecká

To je docela hloupé tvrzení. Každé dítě v různém věku má rozdílné potřeby, samozřejmě i jinak finančně náročné. Kupříkladu týden u moře je pro školáka rozhodně prospěšné, zatímco týden u moře pro mimčo mu rozhodně neprospívá. Nemůžeš dát oboum stejně a ani to není přirozené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
10.2.20 14:05

@unuděná už jsem tu jednou zmiňovala on je živnostník takže je v té práci skoro furt protože to není tak dlouho co začal a má strach kvůli daním a všemožnému placení takže jede jak motorová pila jen proto aby mu pak nechybělo a nedostal se do průšvihu… Kvůli tomu si moc volno brát nechce.. takže jede na dovču se synem a pak ty hory přes svátky… dobře ale stále nechápu tu reakci proč bych já měla být sobec že chci abychom byli všichni spolu a zase sama s malou nikam nemůžu bez něj…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
10.2.20 14:09

@zoidberg S tím souhlasím právě proto si myslím že by se dalo vymyslet něco co můžeme zažít všichni… Když malej jezdí k moři neustále… Když pojedem třeba někam na chatku tak se můžeme přece bavit všichni a nikdo omezovaný nebude… U dětí se vystřídáme a čas pro sebe ( i každý zvlášť ) si taky najdeme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17307
10.2.20 14:24
@Lola14 píše:
@zoidberg S tím souhlasím právě proto si myslím že by se dalo vymyslet něco co můžeme zažít všichni… Když malej jezdí k moři neustále… Když pojedem třeba někam na chatku tak se můžeme přece bavit všichni a nikdo omezovaný nebude… U dětí se vystřídáme a čas pro sebe ( i každý zvlášť ) si taky najdeme…

Je vidět, že ještě děti nemáš. On prostě plýtvá drahocenný čas a prostředky pro svého prvorozeného a to ty prostě nemůžeš zkousnout. Ale bude to tak už celý život, smiř se s tím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1240
10.2.20 14:30

Tak u vás je problém jinde. Když jsem byla na md/rd trávila jsem celé léto a dětmi mimo domov, něco jsme měli s mužem společně, něco ne. Jako že by mi to zakazoval?! ty kráso! a pro syna dovolená s miminkem prostě otrava bude, ne že ne. Táta se mu chce zavděčit, já tomu i rozumím. Jen by ta dovolená neměla zapadnout do doby tak 2 měsíce po porodu. Jinak pak už nevidím důvod je tady držet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
10.2.20 14:33
@Lola14 píše:
… myslim, ze si chce uzit par dni jen se svym synem. nic vic bych v tom nevidela. to, ze jezdi syn k mori neustale, ale vis co to bude pro nej, ze konecne bude mit tatu jen pro sebe? neber to osobne, ale dovedes si predstavit sebe jako dite, jak by jsi byla nadsena travit prazdniny nekde v chatce s urvanym miminem a macechou? a myslim, ze doprat jim apaluchu 14dni v roce te nezabije… ntb. ty by jsi si ted dovolenou v chatce s miminem uzila, kdyz by jsi vedela, ze se tam jelo z donuceni?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106618
10.2.20 14:37
@Anonymní píše:
Dobrý den, chtěla bych znát váš názor.
Přítel mi oznámil že v létě pojede do Chorvatska se synem z předchozího manželství a že já budu doma s naší novorozenou dcerou. Řekla jsem mu jestli s tím nechce počkat až budeme moct odcestovat všichni, jelikož můj názor je takový že by rodina měla jezdit spolu a vytvářet si společné zážitky, obzvlášť když má syna ve střídavé péči tak by i on měl mít pocit toho že fungujeme jako celek a né se rozdělovat na dvě skupiny. Na konec mi přítel řekl že jsem sobecká. Mě to teda příjde líto a nevím jak to vyřešit abychom oba došli k nějakému kompromisu. :(

Podle mne by naopak měl jet se synem a mít s ním společne zážitky.
Někdy je oddělená dovolená lepší z různých důvodů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106618
10.2.20 14:40
@Lola14 píše:
@aknadar to máš pravdu není ale on opravdu toho času nemá tolik aby mohl vyhovět všem a vybral si dovolenou jen se synem místo toho abychom vymysleli něco společně

Já se zase už 4 roky snažím o opak a taky bez úspěchu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
10.2.20 14:45

Já nějak nevidím důvod, proč by mimino nemohlo k moři… To je nějaký nový módní trend? Držet v karanténě aspoň do tří let? 8o :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106618
10.2.20 14:46
@Lola14 píše:
@Lama Lama :D samozřejmě že můžou ale jde o to že už pak nebude čas na společnou dovolenou a půl roku na to pojedou na hory zase jen oni dva prostě co se tohohle týče tak musí být vždycky podle partnera ale na zbytek už nekouká a kdybych jela sama s malou tak by mu to vadilo… Dejme tomu že bych jela s malou třeba jen k vodě tady na Mácháč…
Tak bych se zaměřila na problém, proč bys nemohla jet ty s miminkem… Ten si potěšte
@zoidberg píše:
Možná je to účel, aby na společnou dovolenou už čas nebyl. Dovolená s miminem je příjemná asi jako kolonoskopie, se mu moc nedivím. Možná si chce svou dovolenou vyplýtvat příjemnějším způsobem.

To je dost možný a vůbec se mu nedivím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106618
10.2.20 14:51
@Lola14 píše:
@unuděná řekl mi že nevidí důvod proč bych s malou někam jezdila sama, když jsem mu řekla že oni taky pojedou tak proč bych nemohla někam já tak to hned bral tak že mu to dělám na truc… Dokonce zmínil to že mu mám klidně malou nechat doma a odjet na víkend sama ale když si vezmu malou sebou tak je to špatně…
Tak mu ten důvod v klidu vysvětli
@Lola14 píše:
@unuděná to ano ale jemu vadí že bych jela bez něj jenže na to aby jel už nemá čas protože ho vyčerpá na tu dovolenou s prckem.. právě proto řekl že na víkend sama můžu ale abych jela dýl i s malou je průser..

No tak řekni, že si dovolenou vyplytval bez vas a kvuli tomu nebudeš sedět doma na zadku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.2.20 15:00

Možná to tu už někde zaznělo, ale kolik bude tvému miminku měsíců v době kdy se na uskutečnit ta dovolená v Chorvatsku? Nějak pořád nechápu, proč by byl problém jet tam všichni spolu, pokud tedy pravý důvod není ten, že manžel chce jet sám se synem což bych i chápala. Budete mít čas na společné zážitky a ty si s prvkem odpočineš u moře. My byli poprvé s dítětem u moře když měl prcek dva měsíce a za mně nejlepší dovolená…

• Citovat
  • Upravit
1240
10.2.20 15:06

@neila psala novorozeně, do půl roka bych mimino k moři netahala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
10.2.20 15:09

Sobecká mi nepřipadáš. Tatínek si kompenzuje u syna i to, že s ním nežije ( taková klasika rozešlých rodičů). Bylo by rozumné od manžela, aby si udělal čas i pro dovolenou s Tebou a děckem a né, že čas si bude vybírat jenom pro dovolenou s děckem z prvního manželství 2× ročně a na vás úplně kašlat. Takhle to může být pak každý rok, synek si vše vydupe a Ty s děckem budete mít problém jet na dovolenou do blbé Horní, Dolní a ještě s kecama od manžela, že bude mít ztráty, atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106618
10.2.20 15:10
@Lola14 píše:
@unuděná Myslím si že by se dalo něco vymyslet sice by to nebyl kdo ví jakej bum jako třeba moře ale každý by dosáhl svého… On by si užil dovolenou se synem a zároveň bychom byli všichni spolu takže i já bych s jeho synem došla k nějakým zážitkům… O to mi ve finále jde abychom ty zážitky měli všichni společně i když jsem vlastně jen takovej doplněk kterej se má jen starat neznamená to že si i semnou nemůže malej užít zábavu… Nechci dojít k tomu že by jedno z dětí mělo víc a druhé méně chci dát oboum stejně protože obě děti jsou součástí naší domácnosti… Dokonce jsem se mu to takhle snažila i vysvětlit a řekl mi že to chápe pak najednou cca po týdnu přišel s tím že jsem sobecká
Jenže ve slepovanych vztazích bude vždy to jeho prvorozene na prvním místě, s tím počítej
@Lola14 píše:
@Cuddy No děkuju ti za tvůj názor, ale možná by ses nad tím měla víc zamyslet.. kdybych ho neměla ráda tak proč bych bojovala za to abychom tu dovolenou trávili společně? A zrovna dovolená si myslím že rodinu stmeluje díky zážitkům které si tam vytvoří jelikož na sebe mají čas a nemusí se zaobírat každodenní rutinou :)

Co si na dovolených vytvářís za zážitky? Opravdu mne to zajímá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí