Poradna duly
Jana Čurdová
No, manža je docela velkej, takže teoreticky by Beník velkej být mohl. Ale snad ne nějak moc ![]()
Jsem ale raději, že je zdravej a větší, než aby mě třeba řekli, že je moc malinkej a nebo kdyby se narodil třeba 1kg a já bych se na něj musela chodit dívat do inkubátoru
To musí být docela depresivní ![]()
Haňule - na tom cukru ti ráno naberou krev, pak ti dají vypít 1/2 l sladké vody (mě to sladké nepřišlo
) a pak budeš tak hodinu nebo dvě čekat než se ta glukóza dostane do krve a pak ti zase vezmou krev, aby viděli, jak jsi na to zareagovala. Takže krev jen dvakrát, neboj ![]()
Katy - já si říkám, že i kdyby byl třeba moc velkej, tak ho snad ze mě nějak vyndají
. Ale raději bych přirozeně ![]()
Janus - to bude v pohodě, když to bude zánět, tak ti dají nějaký prášky nebo čípky a vyléčí to ![]()
Ahoj holky,
tak Jiřulka už vypadá líp,v noci měl teplotu,ale ráno dobrý,snědl housku a měl trochu průjem,tak se snažím do něj nacpat Smectu,ale moc to nejde,je to hnus ![]()
Katy,Januso ,já taky nemám nic připravené,vyprané ani vyžehlené,ani tašku do porodnice ![]()
Janus gratulace ke KO,vše bude ok ![]()
Haňul vezmou ti krev hodinu a pak dvě hodiny po vypití.Výsledky záleží na tom,jestli tam mají laboratoř…
Zebruš gratulace k úspěšné KO,ta váha je prý +- 0,5 kg,tak to radši neřeším ![]()
Ahoj holciny!
Tak oslava dopadla hezky. Uzasne jidlo, nejake darky a docela pohoda ![]()
Zulok diky
A nevis/te jake ma byt cislo, aby se zacalo rodit? Ja mam v prukazce zatim vzdycky CS 0, uvidime za 2 tydny, jestli je nejaka zmena.
Janusa, preji at je vsechno ok, a jse s mimisem oba fit!
Zebrus, pokud bude velkej, tak to bude narocne asi pro Tebe, ale jak jsi psala, tak je to lepsi nez kdyby ho museli piplat v inkubatoru ![]()
Jinak holky, co to s pripravou nehrotite; kdybych nechodila na tuto diskusi, tak zacnu neco delat az v breznu, ale ani tak to asi jeste zase az tak nehrotim
Navic, jako prvorodicky to resime asi urcite vic nez vy, co uz ditka mate ![]()
Holky, díky za uklidnění.
Já jsem jenom otrávená, protože jeden zánět jsem už měla o vánocích a teď je to zase znovu nejspíš tady… ![]()
Tak mám strach, aby to snad nějak neublížilo mimču.....
Jsem poslední dobou nějaká utahaná, tak budu muset asi trochu „zvolnit“, asi si vezmu pár dní dovolenou - je to paráda, protože mám ještě přes 20 dnů dovolené, takže s ní můžu „plýtvat“ podle libosti, ani si všechnu do mateřské nestihnu vybrat… ![]()
Adel - to je dobře, že Jiřulkovi je už líp - s tou Smectou se vůbec nedivím, zkusila jsem ji jenom jednou a byla teda fakt hnusná.....fuj.
Katy - já mám taky spoustu věcí od segry (narodilo se jí mimčo vloni v červenci) a chystám se to probrat a zjistit, co ještě chybí, ale nějak na to nemůžu najít čas a sílu.. ![]()
Ahoj
,prajem krásny Valentínsky deň
.
Mahule- Gratulácia ku kontrole ![]()
Adel- nech sa Jirulka rýchlo uzdraví,chúďatko malé.Nič príjemné pre dospelého tieto žalúdočné problémi,nie ešte pre takého Drobca.
Zebra- neboj,pôrod zvládneš,aj keď bude Drobec väčší a ak to aj bude trošičku ťažšie,stojí to zato
.
Janusa- gratulujem k dobrej KO a ten zápal tam snáď nie je,ak hej,tak lieky to rýchlo napravia,neboj
.
Haňule- Ja som šla na cukor nalačno,fruktózu som si musela doniesť vlastnú,kúpila som ju v lekárni,zobrali mi krv,dala mi vypiť fruktózu,potom som čakala dve hodiny,zase mi zobrala krv a do päť minút som mala aj výsledky.Ale v každej nemocke majú svoj vlastný postup,tak uvidíš.
A tu sú dva recepty na brokoličkovú polievočku.
Prvý receptík:urobíš si cibuľovú zásmažku s maslom,pridáš tam mäkky tavený syr(bambino),necháš ho rozpustiť,ak sa Ti slabo rozpúšťa prilej mlieko.Chvílu povar,kým sa úplne rozpustí a daj mlieko,podľa toho,koľko polievky chceš.Potom pridaj mrazenú brokolicu,pokrájanú na menšie kúsky,soľ,čierne mleté korenie,bujon,vegetu a prevar to.Keď je brokolica mäkká,môžeš polievku ešte trochu zjemniť sladkou šlahačkovou smotanou.Nakoniec tam môžeš ešte vmiešať žltok,ale to sa mne moc nepozdáva,takže podľa chuti.
No dávaj si pozor,lebo táto polievka sa tuším ľahko pripaluje.Dúfam,že sa Ti podarí lepšie ako mne a pochutíte si na nej.
Druhý recept:Krémová brokolicová polievka:800g mrazenej brokolice,1-2strúčiky cesnaku,soľ,korenie,2šlahačkové smotany.
Spravíme si zásmažku z masla a hladkej múky,opražíme doružova a zalejeme vodou asi do pol hrnca a necháme zovrieť.Pridáme brokolicu,osolíme,okoreníme a varíme do mäkka.Necháme prechladiť,nalejeme do mixéra a rozmixujeme na hladký krém.Nalejeme späť do hrnca,pridáme šlahačkovú smotanu,pretlačený cesnak,dochutíme a prevaríme.
Keď podávame tak si môžeme dať do taniera natvrdo uvarené vajíčko-nasekané a opečený rohlik nasekaný na kocočky.
Mne viac chutí tá krémová,ale nemôžem stále robiť tú istú,že?
A ešte sa musím pochváliť-včera nám doniesli kočík a je super.Má veľa funkcii,je super odpružený,ľahko manipulovateľný a má krásne farby,vôbec nie také kriklavé,ako na foto v ponuke.Tak sa vytešujem
a dnes som objednala aj autosedačku,tak dúfam,že aj tá bude v pohodičke.Takže už len Nanny a mali by to byť všetko,teda na začiatok.
Zatím ![]()
Wenee děkuju za recept na polívku.Hned zítra tu krémovou udělám.Mám na ní strašnou chuť.Já ulítávám na zelňačce s uzeným ale přítel už jí nemůže ani vidět,tak to musím obměnit.
Jinak u nás se vaří každý den.Až na to vymýšlení co vařit mě to baví a hlavně když to pak tomu chlapovi šmakuje, tak jsem moc ráda.
Jo a gratuluju ke kočárku
Objednali jste nakonec ten zelenkavý? Podle toho co píšeš je to opravdu to samé co máme doma jen pod jinou značkou. Náš je taky super odpružený a pérovací,dá se i dobře houpat,odepnout půl střechy, když bude horko … takže super.
Jsem ráda,že máš radost a jsi s kočárkem spokojená. Teď ještě ty dětičky do něj ![]()
Tak jsem zase po nějaké době nahlédla a vy jste opravdu spisovatelky. Trvalo mi přes půl hodiny než jsem všechno pročetla ![]()
Máme jarní prázdniny, tak jsem se po dlouhém váhání rozhodla, že pojedeme k mojí mamce - cca 200 km. Ale cesta byla v pohodě, v půlce cesty jsme si udělali s Márou přestávku na oběd a pak v klídku pokračovali dál. Tak doufám, že zítra tu cestu zpátky taky zvládnem v pohodě. Mára tady má bratrance a sestřenici na hraní, o mě tady opečovává mamka, tak si to tu užívám. Ani se mi nebude chtít příští týden zpátky do práce.
V pondělí před odjezdem jsem ještě zvládla těhotenské cvičení a kurz - takže jsem se naučila jak protáhnout bolavé ťapky a záda na balónu, jo a taky už nás učila jak správně na masáž hráze. Nevím, moc se mi do toho nechce. Minule jsme taky masírovali a stejně jsem měla nástřih, ale bez toho prý mohl být větší, protože měl Mára docela velkou hlavičku. A manžel už se taky ptal, kdy s tím zase začnem … Asi si opět od toho něco slibuje
Ona ta porodní asistentka co vede ten kurz taky vyprávěla, že se její manžel na masírování těšil, protože měl pak vždycky slíbeno ![]()
Ahoj spolutěhulky!!!
UF, tak konečně trošku volna
Ve vaší společnosti jsem příjemně poobědvala
A moooc mi můj obídek chutnal, musíme se pochválit, že?
Taky ráda vařím i peču, hlaně když se to doma papá, nejhorší je na tom to vymýšlení co k obědu, aby se to pořád neopakovala a tak
![]()
Hlásím se po dobré KO, CS stále 1 (která máme tedy už od 23 TT…), ultrazvuk nám dneska nedělala doktorka, ale poslouchlala maličkému srdíčko a bije mu jako zvon
Další kontrola už za 14 dnů
Jůůůj,, už budeme chodit stále častějš, akorát tam dr. nebude-frčí si na dovču-,takže mi poradnu udělá jen sestřička…
Jo, a 1. března nastupuju na mateřskou
Musím si příští týden skočit do práce či rovnou na mzdový??
Taky už můžeme naklusat na zápis do porodnice
Nějak mě tím dr. navnadila a pro sichr jsem si byla dneska koupit kalhotky do porodnice a ty porodnický vložky, ale balit tašku ještě nebudu ![]()
Jak jste se tady bavili o těch zkrátkách, co máme v průkazkách…
Např. od Haňulky:
BPD=průměr hlavičky/my máme 79
AC=obvod hrudníčku/my máme 265
FL=velikost steh.kosti/my máme 60
ALE! já tam mám:
BPD 29+6
FL 30+0
AC29+1
To mám pořádně jinačí hodnoty než vy…?? Spíš jestli to nemám že obvod halvičky odpovídá 29 TT a 6 dnům a tak?? Nevíte??? CHJO…
Zebruš : Vždy připraven!
Myslím si, že nebudeš mít obříka, na 34 TT je to pěkná váha, navíc kdyby se mu chtělo dřív ven, tak budu na ten náš svět lepšeji připraven ![]()
Wenee: Super, že jsi s kočárkem spokojena! A jak vám uznali tu postýlku??
Janus , gratuluji ke KO
a zánět (pokud se ti prokáže) se vyléčí, neboj
Je dobře, že máš straostlivého doktora a pohlídá ho…i ATB se dají brát v těhotenství (tedy při nejhorším
) A dovču si určitě vem, ať ji využiješ a odpočineš si, jelikož až bude u sebe mít naše prďousky ![]()
Adél , to je dobře, že už je Jiřulkovi líp, jen tak dál ![]()
Evelín , CS stoupá dle připravenosti až myslím na 10 ![]()
Adik , hlavně odpočívej, ať Sanelka pobude u tebe alespoň do toho 36 TT, CS 4 si myslím, že je na náš týden poměrně dost (pokud by bylo CS 4 ve 28 TT, tak by tě hospitalizovali…)
Haňul , máš dobrýho pamatováka
OGTT se dělá v různých nemocnicíhc trošku jinak, ale posdstata je všude stejná: Přijít na lačno, ráno max. čistou vodu, naberou ti krev (někde ze žíly, jinde z prstu…), dají ti vypít ten hnusně sladký čaj a pak musíš dvě hodiny počkat v čekárně (může se ti udělat nevolno a tak, tím pádem si ti tam i pohlídají…) a za dvě hodky tě naberou opět a pak hurá někam do bufíku na baštu a pití ![]()
Musím se pochlubit: Dneska mi přišli poštou dva balíčky věciček pro Adámka, které jsem vyhrála na miniaukci, takže můžu konstatovat, že už bych konečně mohla mít všechno oblečeníčko do vel. 62
![]()
Ernat: Krááásně si užij rozmazlování od maminky! Ty stejnak umějí rozmazlovat nejlíp
( to vždycky vidím, když přijedeme na návštěvu na Slovensko k manželovým rodičů.. Radko sem, Radko tam
)
Zkusím navnadit manžela na to masírování hráze
Jsem zvědavá, jestli se mu do toho bude chtít…taky sliboval, že bude mazat bříško krémem a namaže ho jen když ví, že z toho bude taky něco mít
Stejnak to mají dobře vymyšlený chlapáci ![]()
Už dlouho se nám tady neukázala Jenka, takže doufám, že jsou s Hubertíkem i s jejich pupečníkem O.K. ![]()
Wenee, taky gratuluju ke kocarku! Hlavne, aby dobre jezdil ![]()
Ryntyntyn diky za info, uz jsem zase o neco chytrejsi
Jo a kde jsi kupovala ty kalhotky a vlozky? Ve zdravotnickych potrebach nebo v lekarne? Ty vlozky jsou urceny primo do porodnice? Ja porad nakupuju pro mimisa a na sebe v tomto zapominam, ze bych si mohla taky neco koupit treba do porodnice ![]()
Gratuluju ke KO!!! Mne ve skole poslali kvuli materske na mzdovou uctarnu, ale nevim, jak to chodi v zamestnani…
Ernat, uzivej prazdnin ! ![]()
cmuuuk vam vsetkyyym
http://sirmi.ic.cz/laska/19.gif
Zebrusko, gratulujeem ku kontrole a ste krasne velki, parada, to manzel, ked sa narodil v 37tt mal 2500g, to veru keby sa uz cochvila narodil, tak by bol pekne velky. Gratulujeem.
Holcinky, TOTO SOM NASLA O CS http://www.tehulky.estranky.cz/…x-skore-_CS_
Januska, dufam, ze uz nebudes spinit. Hlavne mysli pozitivne. A pekne vycerpaj dovolenku, co s nou budes, radsej teraz oddychuj, hm?
Adelko, juuj, nech je uz Jirulka zdravucky, drzte sa.
Weneee, gratulujem ku kociku. Mnamky, ty si sem dala receptiky.
Ryntyntynko,gratulujeem ku kontrole, no mas to, ze co zodpoveda akemu tyzdnu, ale ono staci, ak posunie o 1mm a nabehne mu iny tt…
Ahoj Ernatka
A ja som dnes zehlila, ale vobec som to nezvladla vsetko, caka ma este riadna kopa ale casu dost.
Ahojky,
Ryntyntynko gratuluju ke kontrole…
a jinak všem přeji krásný Valentýnský večer s drahýma polovičkama ![]()
Holky sledujete některá únor2008?Já po očku nakukuju a dnes se tam rodí o sto šest. Budou mít spoustu Valentýnských miminek.
Dobré ránko ![]()
Evelín : Kupovala jsem to ve zdravotnických potřebách, dokonce mi paní napověděla kolik toho asi má být (kolik toho maminky berou do porodky
) Já právě taky nakupovala jen pro mimíska, ale včera dr. mě trošku dostala tím, že už můžeme jít k zápisu do porodky
![]()
Haňul: Poočku nakukuji i do února i do března… ![]()