Duben 2008

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9351
25.2.08 12:24

Já jsem byla na kontrole ve 32tt a teď jdu ve 34tt, ale asi jen proto, že potřebuju ukončit neschopenku a začít mateřskou. A další KO prý bude ve 36tt ještě na gyndě a pak už bysme měli chodit od 37tt každý týden do porodnice, tak mě to řekla doktorka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9351
25.2.08 12:33

Jen tak pro zajímavost, našla jsem co všechno vyřídit po příchodu z porodnice:

• rodný list dítěte (na matrice v místě narození dítěte nebo donesou do porodnice)
  • zdravotní pojišťovna (registrovat dítě v matčině pojišťovně do 8 dnů, doložit rodný list dítěte)
  • žádat o porodné (u Odboru státní sociální podpory při Úřadu práce v místě trvalého bydliště)
  • nahlásit dítě k placení odpadu

To s tím odpadem mě docela dostalo. Na to bych asi zapoměla ho tam nahlásit. Vím, že ségra měla prvního syna o Vánocích a doplácela za něj i těch pár dní do konce roku :roll:
Já už jsem si vytiskla formulář na porodné :lol:

Myslíte, že tam něco chybí, co se musí vyřídit? Teda kromě kontaktování pediatra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15883
25.2.08 13:01

Ahojda spolutěhulky :lol:

U nás je teda pěkně hnusně :? To jsem se chystala jít venku opláchnout auto…což zítra je taky den :wink: Z větrem a deštěm se mi tedy nechce vůbec bojovat…

Evelín : Já jsem chodila na kontrolu k doktorce po 3 týdnech a minule a ve středu už půjdu po 14 dnech a od 36 TT či od kdy mi to dr. říkala budu chodit na KO každý týden 8O
Koukám že ve středu na kontrolu jdeme hned 3 :) Mě ještě ve čtvrtek čeká zubař…bojím, bojím…

Zebruš: Taky jsem zvědavá na změnu…ještě mi pořádně nedochází jak velká změna to bude…už asi nebude jen takové povalování s manžou v posteli po večer a tak…
To víš, že přijedu :D Navařit bych zvádla, ale s těma myšima nevím nevím :lol: :lol:
Plodovku by jsi podle mě poznala. Mamka mi říkala, že je jako když si čůráš do kalhotek akorát to nemůžeš ovlivnit :lol:

Lucy : u nás víkend v poho…i když mráčky tam byly, hlavně v neděli! (slíbíl! že budu brzy doma a zakecal se …opět!) Ale dneska mě opět nakrkl, ještě že si šel před noční lehnout :? A korunu tomu dal, když mi řekl, že se těší až budeme po porodu, že už prý nebudu tak vztahovačná, haha, to ještě netuší co se mnou udělají porodní hormony…
Díky za seznámek do porodky, koukám, že už začínáte, holky, připravovat, tak se na to taky asi vrhnu…dneska jsem se byla koukat na košile…hm, pochybuju, že si nějakou tu babičkovskou koupím do porodky…se spolehnu jenom na ty nemocniční.

Haňul: Výtok mám taky skoro celý těhu, ale musím říct, že to není na každý den na intimku…jednou jo, podruhý ne-e…
V noci naštěstí spí jak zabitá…jen to noční čůrání, ale už jsem si na to nějak zvykla :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
521
25.2.08 13:02

Zdravím po delší době!
Snažila jsem se vás dočíst,ale asi se mi to zcela nepodaří… :)
Koukám, že už všichni balíte věci do porodnice, to abych sebou pěkně hejbla, ať to pak nedělám na poslední chvilku :D

Koukám na Sama doma, dávají tam zrovna kosmetické výrobky, už jsem nebyla hooodně dlouho u kosmetičky, že bych se vypravila? A ještě bych prožila pedikuru, snad zbydou penízky v rodinném rozpočtu… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15883
25.2.08 13:04

Zebruš : Dobrý :wink:
U nás se snad nemusí nahlašovat dítě kvůli tomu odpadu…my si totiž u nás ve městě kupujeme takové samolepky na popelnice a podle toho ti je vyvážejí…
Rodný list vím, že může vyřídit i taťka, takže ho zaúkoluju, aby se taky trošku postaral, že??
Na sociálku určitě zajdu co nejdřív, jelikož než to vyřídí a taaaaaak, aby byli penízky co nejdřív doma a já mohla za ně dokoupit vše potřebné :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15883
25.2.08 13:07

Mahul: Na pedikuru jsem se taky chtěla objednat a opět jsem na to zapomněla, když jsem byla na kosmetice s obočím (totiž ta naše kosmetička má kurzy na nožky, ručky, a kosmetiku…) Takže by mě asi už nestihla objednat :? Budu to muset zvládnout s pupkem, i když už je to sranda jak jsem při tom neohrabaná :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
521
25.2.08 13:07

Kukněte na Sama doma-teď tema Autosedačky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15883
25.2.08 13:09

Už koukám :wink: Jé oni tam mají autosedajdu, kterou bych chtěla sehnat (akorát jinou barvičku)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
521
25.2.08 13:11

Pedikuru už sama asi nezvládnu, sama jsem si před dvěma týdny nalakovala nehty a už to bylo hodně zajímavé, takže teď už to nebudu pokoušet a buď někam zajdu a nechám se rozmazlovat nebo budu otravovat manžílka :lol: :lol:

Přidávám se ke středečním kontrolám-to už bude 35+0, uff už ani nevím, jestli si víc přeju, aby těhu bylo za mnou nebo ještě ten den D oddálit :o
Sranda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
521
25.2.08 13:15

Ryntyntyn, sháníš Maxi cosi? Nebo něco jiného? A co kočárek? jste zatím spoko? My máme X-Lander zelenou korbičku a oranž sportak, ted jeste uvazuju nad taskou…nechce se mi za ni davat tolik, ale nevim jestli sezenu plnohodnotnou nahradu, která by se mi líbila.. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9351
25.2.08 13:22

Ryntyntyn - v naší porodnici ten rodný list prý rovnou dostanem, že ho tam matrikářka donese. Tak mám alspoň o jeden problém míň :lol:
A ty popelnice vyřizujeme na obecním úřadě ve vesnice, což mám jen přes ulici :lol:
Ale trochu mě štve ta pojišťovna, protože ji mám v Brně a manža to vyřídit nemůže. Ale někde jsem četla, že to stačí ohlásit telefonicky, tak třeba jim bude stačit, když jim pošlu emailem kopii rodného listu :?

Na tu kosmetiku se objednávat nemusíš, já jsem původně kosmetička, tak až k nám přijedeš na ty myši, tak to nějak zmáknem :wink: :lol: :lol: :lol:
I když na pedikúru bych taky šla, už si na nohy nějak nedosáhnu :oops: :roll:

Mahul - my jme ještě od nastěhování nezapojili anténu, takže už jsem asi 3/4 roku neviděla českou televizi 8O . Jen anglický dvd :? . Asi to budeme muset zapojit, abych se měla přes den na co dívat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15883
25.2.08 13:36

Mahul: Jo, jo, to si pamatuju, že máme úpklně stejný barvičky kočárku :lol: :lol: A myslím, že ty máš XT?? Mno, že nemáš natáčecí přední kolečka jako já :wink: Kočárek mám schovaný (kvůli mamče a pověrám :wink: )
Přesně tak, sháním Maxi-cosi… jezdíme na dlouhý trasy (několikrát do roka východní Slovensko a zpět), takže bych chtěla tuhle…taky se dá předělat na podvozek, ale kdybych sehnala dřív za dobrou cenu tu X-car, tak bych se taky nezlobila :lol:
S taškou na madlo ti taky nevím…nechce se mi do ní vrážet tolik, ale na druhou stranu si neumím představit nějakou dobrou ne-originál. Určitě si ji budu kupovat v černý barvě, aby šla jak s korbičkou i se sporťákem.

Zebruš : Možná se už taky dává u nás rodný list v porodce (ale když rodila kámoška před dvěma lety, ještě se nedával…)
Tý jo…tu telku ti nezávidím…já se bez ní obejdu, ale taťka by se doma zvencnul :lol: To my ještě musíme mít satelit s xxxx-programy :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1808
25.2.08 13:43

Juj holky, já bych se tak někde chtěla natáhnout a aby mě někdo pěkně opečovával. Pořád se chystám na přistřihnutí ke kadeřnici (mimochodem bydlí v bytě vedle nás! :lol: ) a nějak se to nedaří zrealizovat. Ani čoklici nejsem schopná telefonicky objednat, už je z ní pěkná koule a na to abych ji ostříhala sama teď nějak nemám nervy. Pokud by bylo na mě udělala bych z pudla naháče! Alespoň by byl na chvíli klid. :lol:

Jinak hlásím, že se u nás konečně vylouplo sluníčko, tak snad to ještě není úplně ztraceno. Mami slíbila, že si vezme Jířu odpo ven, tak třeba ty okna ještě zmáknu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15883
25.2.08 17:41

Moni , to není těžký :wink: Skoro úplně zeshora stránky jak je nastavení (tvoje) tak vedle je ikonka na soukromé zprávy a vedle ní je odhlášení … klikni na soukromé zprávy a tam jednu ji najdeš 8)

Jinak já mám dneska žehlící den a už jsem nějak vyčerpaná…žehlila jsem Adámkovo oblečení a ještě naše a pořád mi tam kupka zbývá, nabírám síly na ni :) A pak budu chtít vidět žehličku až zase za týden! (u nás vychází velký prádlo na víkend)

Zítra už KONEČNĚ přijdou ty dělníci a začne se něco dít! Juchůů ale už aby to měli na druhou stranu hotový :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
25.2.08 17:46

Ahojky,
právě jsem dorazila od našich.
Taky chci koupit autosedajdu Maxi Cosi - tu od 9kg-nevim do kolika ale myslím,že to cca vychází do 3let věku dítěte. Šetřime už nějakou dobu kovové 10,– 20,– a 50,– Už máme plnou pokladničku a řekli jsme si,že to spočítáme až se malý narodí. Tak z toho asi pak tu autosedajdu koupíme. Ale vlastně nevím kolik stojí…v pokladničce odhaduju, že by mohlo být tak 5tis.

Jinak jsem si dnes koupila v lékárně jednorázové kalhotky Hartman - 5ks/160,–
a chtěla jsem i vložky ale neměli. Prý ale dostanou nějaké startovací balíčky do porodnice…vložky,vložky do podprdy,kosmetika pro mimčo atd.Tak uvidím kolik za to budou chtít a možná bych si to vzala.

A maminka mi dnes řekla ať už si zbalím tašku :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital