Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
@Klarryskka píše:
Ahojky…je povoleny ve 2.fazi veprovy jazyk? Vsude jsem cetla, ze se muze jen hovezi, ale kaloricke tabulky mi rekly, ze veprovy neni ani tucnejsi nez hovezi…Normalne bych se neptala, ale mam ho doma, tak jestli ho muzu „zpracovat“
tak to netuším.. dukan říká, že vepřové maso nee..ale pokud v kalorických tabulkách uvádí, že to má stejnou hodnotu jako hovězí, tak bych si ho dala..ale počkej co až napíšou holky ![]()
@Itečko ahoj, to je jasný, protože vycházejí z BMI. Já můžu vážit dle BMI od 50 do cca 62 a stále jsem v normě, takže to neberu jako směrodatné, řeším jen ten tuk.
@Itečko Tak prosím tě, ráno jsem psala z mobilu, teď jsem si to hodila do kalkulačky BMI na netu, abych byla přesná a pravda je taková, že pokud bych vážila 49,5 až 66 kg, tak mi to vždycky hodí, že moje váha je ještě stále v normě. Ani podváha, ani nadváha. Přičemž při mojí výšce, pokud mám i minimum nad 60kg, tak už vypadám jak nefalšovaná kuželka ![]()
To jen abys věděla, z čeho ten výpočet, „že už nepotřebuješ hubnout“ vychází.
@Petra Daisy Ty jo, taky jsem si to spočítala a taky mi vyšlo, že už nepotřebuju hubnout.
Takže přesně, jak píšeš.
Fakt mně to překvapilo - já teda každopádně zhubnout chci, aspoň na 65, radši 63 - 64. Už je mi moooc, takže to nehrotím, páč nemíním vypadat jak indiánská stařena. Od určitýho věku si člověk si musí vybrat, jestli je pro něj důležitější zadel, nebo xicht.
Překvapil mně ale ten poměr tělesného tuku.
![]()
Já totiž fakt nepopoběhnu, v práci sice svižně chodím, při domácích pracech taky kmitám, ale o cíleným cvičení nemůže být řeč. Převážně jezdím autem a sedím. Takže jaktože mám nižší poměr tělesného tuku než holka (@Itečko), která sportuje jak bodnutá včelou??
![]()
Mám pravda útlej pas, klidně i 65 v lepších časech (o dvě kila míň..
), ale to je geneticky daný.
Takže má tohle měření vůbec nějakej smysl? ![]()
Výška: 165 cm
Váha: 67 kg
Obvod pasu: 67 cm
Obvod krku: 35 cm
Obvod přes boky: 96 cm JEN ŽENY
Pohlaví: Žena
Stupeň tělesné aktivity: Pasivní
sledování TV, práce na počítači, řízení auta…
Výsledná zpráva
Vaše BMI je: 24.6 kg/m2
Poměr pasu k výšce: 0.41
Množství podkožního tuku: 22.2%
Zbývající tělesná hmota: 52.1 kg
Další doporučení
Máte zřejmě optimální váhu, gratulujeme!
Nepotřebujete celkově hubnout.
Držte se i nadále v kondici, případně se zaměřte na problémové partie.
Přimněte minimálně: 1820 kalorií za den
Váš denní příjem proteinů by měl činit 67 gramů.
Teď jsem sjela k té spodnější tabulce…
Je mi akorát 50.
Kdybych měla 26,4% tělesného tuku, mám výbornou hodnotu.
![]()
Mám 22,2% ![]()
No a když jsem měla ideální dukaní váhu a míry, se kterýma jsem byla spokojená, t. j. 165/64, 90 - 65 - 94, vycházela by mi podle těchhle tabulek 20,1% tělesného tuku.
Nechápu.
Jak říkám, sport žádnej.
Takže jaktože?? Může mi to někdo kvalifikovaně vysvětlit??
![]()
To meSirikit vysvetli ja mam BMI 22.8 a ren tuk v tele 27 procent
Ahoj, smysl?? To nevím
Ale já si dle toho kontroluju jen tuk a je fakt, že co mě měřili na takovém tom „bodystatu“ (nevím, jak se to píše) Tak ta tabulka mi vždy seděla s realitou. Vzhledem k tomu, že nejsem obézní, ale i přesto zatučněná jak čuník, tak si to hlídám ![]()
Jinak jsem někde nedávno četla, že by se výpočet BMI měl předělávat, protože není objektivní. No už jen to, že můj váhový rozdíl 16 kg je dle toho stále v cajku, není určitě v pořádku nebo alespoň mě to tak příjde, kdo ví.
Nicméně dost s kalkulací, já nejsem „počítací“ typ
, jsem to sem hodila jen pro zajímavost a proto, že i @Itečko, ač není obézní, má stejný problém se zatučněním jako já.
Jinak jak jsem slíbila, tak činím a od zítra jsem opět 200% dukanka
Poslední týden byl lehce prasátkový
Uvidím, co zítra navážím, doufám, že mě netrefí šlak
![]()
@Klosska píše:
To meSirikit vysvetli ja mam BMI 22.8 a ren tuk v tele 27 procent
No právě!! Mám oči na šťopkách jak šnek.
Já jsem si nikdy nenechala žádnej tuk měřit, směrodatná pro mně byla víceméně jenom ta váha a jak vypadám v zrcadle.
S BMI jsem ráda, když vlezu do normálu, a tuk jako takhle málo??
Podle mně to musí být hodně daný genetikou, jinak si to neumím vysvětlit.
Protože třeba ten pas podle mně vycvičit nejde, tak je člověk prostě postavenej.
Na chvíli sem hodím svoje fotky v době, kdy jsem měla asi o kilo až dvě míň než teď. Znovu podotýkám 65/165, přísahám. ![]()
@Petra Daisy Každopádně mně jsi s tím teda zaujala a popravdě jsi opět rozvrátila moje váhavé odhodlání začít cvičit. ![]()
Kdo mně četl aspoň občas v průběhu diskuze, nemohl nezachytit, že jsem zavrženíhodný necvičič.
![]()
Nudím se u toho, nebaví mně to, připadá mi to jako ztráta času… žádnej endorfin se mi při sportu v životě nevyplavil.
Teď jsem se ale zasekla, že musím srazit tak 3 kila, přitvrdila jsem s jídelníkem a jenom co se mi přežene šrumec v práci (koncem příštího týdne, doufám), říkala jsem si, že se vrhnu na Jill nebo něco, co mi postavu zpevní.
A sklepne mi nějaký ten obsah tuku v těle, že jo, ve prospěch svalů.
A hleďme, já podle tohohle vlastně žádný tuky srážet nepotřebuju!
Mám radost, ale jsem si vědoma, že to fakt není žádná moje zásluha.
Mno. V zájmu toho zpevnění sice možná nějakej ten pohyb navíc přeci jenom udělám, ale každopádně jsi mě tou tabulkou vyloženě potěšila.
Díky díky!
![]()
Tak to jsem ráda!! Asi to bude genetikou. Jinak tvé foto je fakt luxusní, jsi čičina souměrná!!!
A docela mě to pobavila, mám totiž stejnou postavu jako ty, akorát to, co ty máš navíc na hrudníku, nosím já na druhé straně a trochu níž
![]()
No asi taky budu cvicit jelikos se vaha drzi na tech 58.5 az 59 a chci jeste kilo az dve a uz me to nejde
uz chci do treti faze a chybi me ovoce ![]()
@sirikit…jinak cvičení taky 2× nemusím, ale když chci být vyrýsovaná, tak hold musím… ![]()
@Petra Daisy No, taky jsem si všimla ze tvých fotek, že máme stejný typ postavy, akorát že na té tvojí je teda fakt vidět, že na sobě makáš.
![]()
Já vím, že postavu jako třiceti(no dobře, pětatřiceti)letá holčina mít nebudu, ale něco by s tím asi udělat šlo. Kdybych překonala chorobnou lemrovitost. ![]()
Protože na mně svaly na rozdíl od tebe hrajou tak akorát na schovávanou, že jo.
Nejpozději od Novýho roku začnu, novoroční předsevzetí mi jdou, a na jaře huvidíme, jak se na lopatě sedí!
Já vám dám seniorka!
![]()
@Klosska … hm, mám stejný problém… je to boj
Hlavně to chce disciplínu (to říká ta pravá, že
) Ale ne, už jsem se na sebe fakt nakrkla ![]()