Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
@Klarryskka V knize máš přesně napsáno jaký maso (i jaký části určitýho masa) můžeš jíst. Množství je neomezený.
@buduhubena to vim…takze u masa % tuku zjistovat nemusim, pokud budu jist to predepsane…protoze mi neprijde, ze by treba losos nebo jakykoli hovezi melo pod 5%…
@Klarryskka hovězí do 5ti procent tuku, jinak kuřecí bez kůže to můžeš požehnaně, krůtí a králíka stejně, ryby můžeš tam jsou ty tuky trošku jinak, losos mám pocit by se měl jen 2× týdně, ale už je to fakt doba, každopádně tuk v lososu se nemůže rovnat tuku ve vepřovém, je mnohem zdravější a stravitelnější. Jogurty, tvaroh, mléko vše nízkotučné (já jela na mléku 1,5% polotučné a jogurty do 3% tuku taky polotučné a fungovalo to stejně) tvaroh jsem dodržovala nízkotučný, nemělo by se vepřové, já si dělala sekanou půl napůl hovězí-vepřové (libové), jedla jsem i vepřovou šunku 93% masa a fungovalo to, jde spíš o to aby člověk jedl opravdu kvalitní a libové maso ![]()
Holky zdravím po delší odmlce, váhu ani nepíšu je to katastrofa, ale to je mým životním stylem, buď lítám a nestíhám jíst a pak když se to uklidní tak doháním sachrama a mám něco navíc. No teď to nebudu řešit, vzhledem k tomu, že plánujeme druhé dítko, ale trošku regulovat bych to měla, pak budu muset použít těžký kalibr, takže se tady určitě potkáme znovu:-)
Jinak zdravím nováčky, držím palce, jde to báječně, jen se nesmí šidit, fakt se musí vydržet a máte vyhráno, já jsem zhodila 14 kilo, pak jsem ale nedodržela druhou polovinu 3 fáze a pomalu to začalo šplhat, je to všechno o pravidlech, když je dodržujete tak to funguje, takže nebojte s dukanem to dokážete
![]()
@harfa dekuju
mohla bych se tedy jeste zeptat jake casti hoveziho bys doporucila nebo naopak nedoporucila? Ja po internetu totiz ctu akorat hovezi mimo rostenou…
diky a take mnoho uspechu…
Holky mám máslivou dýni, dá se péct jako brambory nebo to jde jen s tou hokaido?
Všem moc děkuji za přání..
narozky mám dnes ![]()
Napekla jsem moravské koláče, takže ani nehřeším
a k narozkám jsem si nadělila 16 uběhnutých km
takže jsem spokojená
a tento týden budu atakovat na 64 kg ![]()
Venku nádherně, tak si to užívejte..my jdem s dítkem dlabat dýni a zkusím asi polévku
..nějaký osvědčený recept má někdo? Jinak mrknu do fotoalba..krásně jsem se tam zas inspirovala ![]()
@Kaspinka Máslová v pohodě, peč!
![]()
Mně pečená dýně nechutnala ta muškátová, přišla mi až moc aromatická, ale máslová ani hokaido nemá chybu. Akorát že mi po ní skáče váha nahoru.
![]()
@Itečko Taky přeji všechno nejlepší
a vidím, že sis krom shozených kil nadělila i pěkný výběh. Já včera skvělý Vinařský půlmaraton, nádherná trasa, skvělé počasí, snad nejlepší běžecká akce, jakou jsem zažila
. Jinak gratuluji nováčkům a všem, kterým kila klesají
![]()
@sirikit já jsem právě už jednu ale nemohla jsem si vzpomenout která to byla
Máš nějaký spešl recept nebi klasika na kousky. koření, upéct a sežrat? ![]()
@Bibiana1 myslela jsem na tebe a tiše záviděla:) to počasí muselo být luxus
my jsme aspoň byli oba dva dny s Ančou venku a dneska jsme pouštěli draka:)
@Kaspinka Kruci, tak jak se ten pes jmenuje?? ![]()
Nebyla to Malina? Ta malinká?? Nebo pokud máte dva, Anču a Malinu, jaktože chodíte na výlety jenom s jednou? Už delší dobu v tom mám guláš.
Ad. dýně: dělávám buďto klasicky polívku, nebo přesně jak píšeš - nakrájet, posolit, případně pokořenit, dát na plech a pečák a upéct jak brambory, nebo dýňovou kaši (jako bramborovou, pozor - nevmícháš moc mlíka, dýně ho nevsákne tolik, co bramborová kaše), nebo zapékám ve stylu francouzských brambor. Dýni krájíš normálně na plátky syrovou a proložíš, čím chceš - nemusí se dopředu vařit jako brambory, změkne normálně v rámci zapékání.
![]()
@Kaspinka píše:
@Bibiana1 myslela jsem na tebe a tiše záviděla:) to počasí muselo být luxusmy jsme aspoň byli oba dva dny s Ančou venku a dneska jsme pouštěli draka:)
Dík
, fakt se to povedlo.
@Klarryskka tak svíčková ta bude určitě v cajku, ale já používám hovězí zadní, je to levnější než svíce a je to libové, samo z toho sundám vše co najdu, já jsem na tlusté cimprlich, ale tam opravdu není nic
jinak z vepřového bych se nebála panenky či pečeně, když sundáš tu blanku co je dokola, ale pokud ti vepř nechybí tak ho nech na chvíli být
Já dělala sekanou hovězí zadní ( k tomu trochu té vepřové pečeně) pomlít, přidat hořčici, koření sůl a tradá do trouby, není třeba ani vejce, ale můžeš dát, je to lahoda, jen je to sušší, ale to já můžu
Ve trojce jsem tam přidávala strouhanou mrkev, taky super záležitost ![]()
@sirikit
omlouvám se za zmatek:) Anča se celým jménem jmenuje Annie Moravia Nobilis, zkráceně Anča nebo Anuška
Malina byla/je proto, že po porodu dostala stužku malinové barvy;-) Občas jí ale Malina pořád říkáme
Ale dva psy máme - ještě tu zděděnou labradorku Belu
Ale ta už je 10letá a nevychovaná trouba, takže ven chodíme hlavně s Ančou Malinou aby se všechno naučila, to bude náš cestovní parťák;-) Bela chodí ven jen občas, jinak mají celý den k dispozici náš skromný pozemek:D
Jinak dneska a větrno, tak parádní počasí ![]()