Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Čaute Dukanky, teď se zrovna prokousávám jeho knihou o dietě a tak bych potřebovala poradit. Používáte nějaký jiný tuk namísto toho jeho doporučovaného parafínového oleje?
Jsem v 2.fázi a zatím nepoužívám žádný, chci si taky nějaký koupit, peču si placičky bez tuku na pánvi Zepter, já sháním dukatelu a čokoládu se stévii, ale ve zdravé výživě ji neměli
taky si peču chlebík v mikrovlnce jen malou dávku a to v papírových košíčcích na mufiny
ale mám kromě otrub ještě Psyllium se stévii, dávám ho do jogurtu nízkotučných je to dobré ![]()
@Blanulinka píše:
Jsem v 2.fázi a zatím nepoužívám žádný, chci si taky nějaký koupit, peču si placičky bez tuku na pánvi Zepter, já sháním dukatelu a čokoládu se stévii, ale ve zdravé výživě ji nemělitaky si peču chlebík v mikrovlnce jen malou dávku a to v papírových košíčcích na mufiny
ale mám kromě otrub ještě Psyllium se stévii, dávám ho do jogurtu nízkotučných je to dobré
Dukatelu si dělej doma, je mňam, aspoň já mám pořád zásobu, do tvarohu, jogurtu, když mě honí mlsná ![]()
Čauky ženský:), mám dotaz, našla jsem bonbony Ricola 0% tuku a všeho pro diabetiky, je to povoleno?:) Dík za info:)
@Slun píše:
Co je to ta dukatela?
jj, Dukatela je něco jako Nutela (arašídy, nízkotučné mléko, umělé sladidlo, kakao, sušené nízkotučné mléko, sušená syrovátka, aroma - nesehnala jsem ořechové, tak dám někdy vanilkové, mandlové, nebo žádné) ![]()
Pokud ti chybí sladké, tak je to dobrá náhražka, dávám ji do jogurtu nebo tvarohu, můžeš tím namazat nějakou buchtu podle Dukana nebo si dát jen tak samotné ![]()
@Mirus93 píše: Čauky ženský:), mám dotaz, našla jsem bonbony Ricola 0% tuku a všeho pro diabetiky, je to povoleno?:) Dík za info:)
Zkus opsat všechny hodnoty ![]()
Energetická hodnota 990kj/235kcal, bílkoviny - 0g, sacharidy - 97g(z toho cukry - 0g, vícemocné alkoholy - 96 g, škroby. 0-g, tuky - 0g(z toho nasycené mastné kyseliny - 0g),vláknina-0g, sodík-0g, vitamin C-60mg
Já se v tomn moc nevyznám, ale myslím si, že mi jeden za den snad neuškodí. Ještě jsem si koupila dia kečup. Jinak já hlásím, že dnes jedu poslední den (6.den) první fázi a zhubla jsem 3,6kg!! Mám radost:)Už se ale nemůžu dočkat zeleninky:), jak jste na tom vy??Tady to nějak upadá ![]()
Čauky, já mám za sebou měsíc
dole 3,5 kg, místo chůze jsem začala od minulého pondělí cvičit
a cítím se vážně líp
Taky mám za sebou spoustu neúspěšných diet
tahle vypadá zatím nejlépe ![]()
@h.sona píše:
jj, Dukatela je něco jako Nutela (arašídy, nízkotučné mléko, umělé sladidlo, kakao, sušené nízkotučné mléko, sušená syrovátka, aroma - nesehnala jsem ořechové, tak dám někdy vanilkové, mandlové, nebo žádné)
Pokud ti chybí sladké, tak je to dobrá náhražka, dávám ji do jogurtu nebo tvarohu, můžeš tím namazat nějakou buchtu podle Dukana nebo si dát jen tak samotné
tak to bych potřebovala
a kde se dá sehnat? já do jogurtu nebo tvarohu šupnu kakao a sladidlo ataky se to dá ![]()
@Slun píše:
tak to bych potřebovalaa kde se dá sehnat? já do jogurtu nebo tvarohu šupnu kakao a sladidlo ataky se to dá
dá se koupit přímo od dukana, ale někde na jeho stránkách, já si ji dělám doma, holky na jednom fóru sepsaly recept, prý má dokonce lepší složení než ta originál, tak jí můžeme víc ![]()
Rozmixuju loupané nesolené arašídy na kaši (v průběhu mixování nechám odpočinout, pouští postupně olej, přidám nízkotučné mléko a mixuju, pak přidám sladidlo dle chuti, kakao na obarvení, sušené nízkotučné mléko, někdy aroma
bacha na mixér, jednou jsem to měla moc hustý a mixér to nezvládl a umřel
raději trochu řidší, pak se to i líp zamíchává do tvarohu ![]()
v původním receptu byla i lžíce sušené syrovátky, ale já už ji nedávám, ztvrdla mi v krabici a stejně má mooooc sacharidů ![]()
Dobré ráno dukanky. 24.1. jsem ani netušila jak jednoduché je shodit víc jak deset kilo. Při dnešním vážení mě váha mile překvapila a ukázala 66,5kg. Už se pomalu chystám na třetí fázi, i když poslední týden jsem pár prohřešků měla. Babička nás pozvala na pizzu a já si kousek dala, také jsem měla jedno jablíčko, pak v sobotu jsem si dala rizoto s kuřecím masem (tedy spíš jsem si vybrala maso, ale rýže i trochu sýra tam bylo - a nakrájela jsem si k tomu spousu papriky) a včera jsem si dala jeden bonbon. I tak po týdnu váha ukázala - 0,7 kg. Tak hubnutí zdar! A držím pěsti ať jste fyzicky i psychicky spokojené jako já.
Čauky dukanky, já začala 19.2.jsem zjevně nejstarší letos 53
wau! No mám dole 3,5 kg,1.fázi jsem si dala 7 dnů,2. mám mít podle Dukanovy tabulky do 23.6.jen neumím sehnat čokoládu se stévií. Sladím stévií, zatím v tabletkách, chci zkusit ještě práškovou a tekutou formu. Peču si podle receptu placičky s otrubami na Zepteru pánvi bez tuku, přidávám otruby, nejlepší ceny mají ve zdravé výživě, jinak jsem je nemohla sehnat a v DM, jsou nejdražší.
Taky přidávám do tvarohu otruby a semínka sezamova.No držím 2. fázi 1,den se zeleninou 1,den bílkoviny. Lepší je údajně podle Dukana 5.a5.jde to rychleji,
ale já to dělám takhle a současně mi syn sestavil cvičební plán
tak jsem tento týden přidala cvičení 3 krát v týdnu, něco ve stylu kalenetiky, tak uvidím, jak to budu zvládat
mějte se hezky a krásný víkend