Dukanova dieta

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Livanka
21.8.13 11:33

Vítám novou kamarádku na hubnutí a držíme palečky, neboj společnými silami dojdeme k vytouženému cíli, já tomu pořád veřím. Jinak jsem chtěla napsat novinky o mém hubnutí. Po 4 dnech na kolách a s vínečkem které jsme popíjeli celé dny jsem nakonec nic nepřibrala a tak se znova vrhám na dietku a moc mi tato diskuse vyhovuje a pomáhá zase pokračovat. Já měřím 162 a měla jsem 76kg, dnes jsem na 72,2kg to je prostě nádhera a už se zase těším na ráno kolik na té váze bude. Dnes jsem si uvařila hovězí na houbách a k tomu jsem si uvařila shirataky bylo to strašně dobré. Tak co jste kdo vařil??? Ať máme inspiraci. :think:

• Citovat
  • Upravit
212
21.8.13 11:37

Děkuju, budu hlídat diskuzi, aby jsem věděla, že v tom nejsem sama. I když teda drží to samé ode dneška i moje mamka, tak se taky bude podporovat :-). Tak ono na kolech jsi taky mohla přibrat na svalech, tak možná proto váha stagnovala. Svaly váží více jak tuk, že:-). Já teda s receptama příliš neporadít, v první fázi stejně skoro nic nemůžu. Tak dnes k obědu pouze kuřecí prsíčko s kořením na grilované kuřecí, aby to mělo nějakou chuť :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
21.8.13 12:57

další co se chytla

Ahoj všem!
vždy jsem jen pročítala, ale dneska jsem se zaregistrovala, abych se případně mohla zapojit do diskuse, či se zeptat.
S Dukankou jsem začala 17.8., dnes jedu poslení den 1. fáze. Myslím že jsem pochopila správně, že mám 5 dní vydržet první abych dala dolů 10-15kg.Je to tak??
púvodní váha:80,4
dnešní váha:77,8 není to málo??
A ještě bych měla jeden dotaz.jak se střída ve druhé fázi??1den B a další BZ nebo je to jinak? Díky za odpověď a všem co Dukaní držím palečky, abychom nestrašily s kilečky. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ZuzaP
21.8.13 14:42

Ahoj, tak já dnes měla k obědu kuřecí maso na paprice a v tom jogurt - celkem se to dalo :) Když byla ta vedra tak jsem si dělala šunkové rolky plněné tvarohem s tzaziky kořením.

Vyčetla jsem na slovenských stránkách, že pro vegetatiány je možné jíst 2 lžíce čočky denně - kvuli bílkovinám. Chci zkusit, že některé dny si nedám maso a dám si čočku. Zase to bude trochu změna.

pepino72: jde ti to dolů nádherně. Držím palce s přestupem do 2. fáze.

• Citovat
  • Upravit
Lenik30
21.8.13 18:06

Dobrota

Ahoj holky, koupila jsem si v knihkupectví knížku "Dukanova dieta ve 350 receptech a dneska jsem podle ní dělala kuřecí maso na žampionech + jsem přidala povolenou potravinu (2 čajové lžičky kukuřičného škrobu)

800 g kuřecích prsíček
2 velká rajčata (spařila jsem je a oloupala)
1 velká cibule
4 stroužky česneku
500 g žampionů
250 ml slepičího vývaru
sůl, pepř, bazalka, zelené bylinky dle chuti (já měla petržel, citronovou bazalku a oregáno)
2 ČL (čajové lžičky) kukuřičného škrobu
dia kečup se sladidlem

Žampiony nakrájíme na plátky a na pánvi s nepřilnavým povrchem pod pokličkou dusíme, až pustí všechnu svou šťávu. Tu pak slijeme a dáme si žampiony stranou.
Na pánvi osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, kousky kuřecího masa, zalijeme na kousíčky nakrájeným a rozmačkaným rajčetem, přidáme kečup, nadrobno nakrájený česnek, žampiony, koření, zalijeme vývarem a vaříme pod pokličkou na mírném ohni 20 minut. Protože je to hodně tekuté díky vývaru, zahustíme 2 ČL kukuřičného škrobu rozmíchaném v trošce studené vody.

• Citovat
  • Upravit
Lenik30
21.8.13 18:09
@jasmin3 píše:
Lenik30: ale ved jasneeee. no ja ani neuznavam take to 5dni B a 5 dni BZ. bud na striedacku alebo kazdy den zelenina a bielkovina. zas to telo nenechat moc trpiet a hlavne ide aj o psychiku. takze v klude papaj ako mas chut.mne uz ta druha faza lezie na mozog. neviem sa dockat tretej. pripada mi to ako vecnost.snad sa toho dockam :-D. a jak to dlho drzis ty? a kolko si mala kil a na kolko chces? a kolko mas cm? sorry ak som moc zvedava ale poznas to

Já jsem s DD začala minulý týden v pondělí, takže týden a půl. Stále mám 2 kg dole, ale cítím se dobře a myslím, že zítra bude na váze zase milé překvápko. Zeleninu baštím pořád, nechybí mi vůbec nic :-) Dokonce to se mnou jí i manžel, hrozně si oblíbil dukanovu placku a vyžaduje ji každé ráno k snídani se šunkou a plátkem sýra :-D
Měla jsem 86,5 kg, chci jít pod 70 kg. Líbilo by se mi dostat se na 68, které jsem měla, než jsem otěhotněla.

• Citovat
  • Upravit
Lenik30
21.8.13 18:10
@jasmin3 píše:
Lenik30: ale ved jasneeee. no ja ani neuznavam take to 5dni B a 5 dni BZ. bud na striedacku alebo kazdy den zelenina a bielkovina. zas to telo nenechat moc trpiet a hlavne ide aj o psychiku. takze v klude papaj ako mas chut.mne uz ta druha faza lezie na mozog. neviem sa dockat tretej. pripada mi to ako vecnost.snad sa toho dockam :-D. a jak to dlho drzis ty? a kolko si mala kil a na kolko chces? a kolko mas cm? sorry ak som moc zvedava ale poznas to

Ještě jsi se ptala na cm. Mám kolem 100 cm přes prsa, 88 v pase, 115 přes zadek. No hrůza!

• Citovat
  • Upravit
Lenik30
21.8.13 18:13
@TocikovaM píše:
Ahoj holky, tak se přidávám k vám hubnoucím :)). Dnes začínám první den 1. fáze, tak doufám, že vše půjde jak má. Na konci těhotenství jsem měla krásných 96kg :zed: teď jsem zdravou stravou, menšíma porcema a cvičením zhubla na 68kg :) ale na výšku 168cm si myslim, že by to ještě chtělo. Ráda bych 60kg, tak snad se mi to díky tédle dietce podaří :oops:

Ahojky, vítám tě mezi námi. Tady určitě najdeš podporu. A navíc zjistíš, že dukanovka není žádná tvrdá dieta, jak si někdo myslí. Teda aspoň mně nic nechybí. Pečivo se dá nahradit pečivem z ovesných otrub, sladké se dá vytvořit také. Já si vytvořila podle dukana zmrzku nebo slazený tvaroh se skořicí a tím sladké stoprocentně zaženu. Jinak jestli jsi to na fotce ty, vypadáš báječně. Na tvém místě bych ani nehubla. Ale naprosto chápu, že je to o pocitu a že se budeš lehčí cítit lépe.

• Citovat
  • Upravit
Lenik30
21.8.13 18:16
@Livanka píše:
Vítám novou kamarádku na hubnutí a držíme palečky, neboj společnými silami dojdeme k vytouženému cíli, já tomu pořád veřím. Jinak jsem chtěla napsat novinky o mém hubnutí. Po 4 dnech na kolách a s vínečkem které jsme popíjeli celé dny jsem nakonec nic nepřibrala a tak se znova vrhám na dietku a moc mi tato diskuse vyhovuje a pomáhá zase pokračovat. Já měřím 162 a měla jsem 76kg, dnes jsem na 72,2kg to je prostě nádhera a už se zase těším na ráno kolik na té váze bude. Dnes jsem si uvařila hovězí na houbách a k tomu jsem si uvařila shirataky bylo to strašně dobré. Tak co jste kdo vařil??? Ať máme inspiraci. :think:

Hoď mi prosím ještě jednou odkaz na ty nudle. Opravdu se při DD můžou?

Jinak holky, dočetla jsem se, že Dukan změnil ve 2. fázi to pravidlo 5×5 a doporučil střídal den se zeleninou a čistě bíkovinový den hned po sobě. Tudíž jeden den se zeleninou, druhý den bez zeleniny, třetí den zase se zeleninou a tak… No mohla bych se víc snažit. Tohle by se dalo zvládnout, co?

• Citovat
  • Upravit
212
21.8.13 18:42
@Lenik30 píše:
Ahojky, vítám tě mezi námi. Tady určitě najdeš podporu. A navíc zjistíš, že dukanovka není žádná tvrdá dieta, jak si někdo myslí. Teda aspoň mně nic nechybí. Pečivo se dá nahradit pečivem z ovesných otrub, sladké se dá vytvořit také. Já si vytvořila podle dukana zmrzku nebo slazený tvaroh se skořicí a tím sladké stoprocentně zaženu. Jinak jestli jsi to na fotce ty, vypadáš báječně. Na tvém místě bych ani nehubla. Ale naprosto chápu, že je to o pocitu a že se budeš lehčí cítit lépe.

Děkuju, jsem to já :-). Já bych se chtěla ještě cítit líp… například v krátkých kraťasech a tak :lol: možná mi bude stačit se dostat o pár kilo míň a víc už chtít nebudu. Uvidíme. A teda na to pečivo z otrub jsem zvědavá. Zatím mě čeká pět dní kritických, a pak už snad bude lépe :lol: nebo to pečivo z otrub se může už v té 1.fázi?? Já si dnes připadám taková malátná, málo energie, utahaná, motá se mi hlava… doufám, že se to zlepší :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
301
21.8.13 19:33

TocikovaM: ahoj vitam ta tu a drzim palce. da sa to zvladnut. otrubi v prvej faze mozes 1 lyzicku.ale keby si mala chut si znova urobit pecivo a uz si vlastne nemohla tak namiesto otrub si daj proteinovy prasok SPORTNES z dm. ja to tak robim zo vsetkym. davam to aj do niektorych jedal namiesto ako keby muky. ked nechcem dat skrob napriklad do palaciniek alebo nechcem dat puding tak dam ten prasok. ale do palaciniek je lepsie vanilkovy protein SPORTNES z dm. nieje moc drahy asi 160,–.takze sa to da. rob si pomazanky a tieto chleby a si v okeju. chleba myslim ten za styri minuty v mikrovlnke.

pepino72: ahoj tiez ta vitam.no striedaj to obden. myslim ze 5-5 dni nieje vobec dobre ako pre telo tak pre psychiku! ide to dole tak ci tak. neboj. to das.

lenik30: no ja sa hlavne pytala na cm na vysku ale dik za info. tie cm idu ale dole rychlo ze? no ja uz mam menej asi 4,6 kila ako ked som otehotnela. a co je zvlastne ze mam uplne iny tvar postavy ako po cely moj zivot. mala som velmi vyrazne boky. a teraz som uuuplne vyvazena a mam plynule tvary. zadok a boky mi zhubly najviac z celeho tela. boky mi zbubli ale najviac. 9,5 cm. uz nosim aj rifle ktore som neobliekla pred tym ako som otehotnela. som ich nosila snad pred 8 rokmi chiii. takze je sa na co tesit. super :-D. len po takom dlhom case mi uz z toho kape na karbit. chybaju mi kekse. ach joooo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lenik30
21.8.13 19:42
@TocikovaM píše:
Děkuju, jsem to já :-). Já bych se chtěla ještě cítit líp… například v krátkých kraťasech a tak :lol: možná mi bude stačit se dostat o pár kilo míň a víc už chtít nebudu. Uvidíme. A teda na to pečivo z otrub jsem zvědavá. Zatím mě čeká pět dní kritických, a pak už snad bude lépe :lol: nebo to pečivo z otrub se může už v té 1.fázi?? Já si dnes připadám taková malátná, málo energie, utahaná, motá se mi hlava… doufám, že se to zlepší :,(

To pečivo z otrub (ovesných) můžeš už v 1. fázi. Můžeš denně 2 polévkové lžíce ovesných otrub, což ti vystačí na jednu placku nebo 1 chlebík. Jestli máš málo energie, dej si tohle pečivo nebo tvaroh smíchaný se sladidlem a skořicí.

• Citovat
  • Upravit
Lenik30
21.8.13 19:44
@pepino72 píše:
Ahoj všem!
vždy jsem jen pročítala, ale dneska jsem se zaregistrovala, abych se případně mohla zapojit do diskuse, či se zeptat.
S Dukankou jsem začala 17.8., dnes jedu poslení den 1. fáze. Myslím že jsem pochopila správně, že mám 5 dní vydržet první abych dala dolů 10-15kg.Je to tak??
púvodní váha:80,4
dnešní váha:77,8 není to málo??
A ještě bych měla jeden dotaz.jak se střída ve druhé fázi??1den B a další BZ nebo je to jinak? Díky za odpověď a všem co Dukaní držím palečky, abychom nestrašily s kilečky. :)

Ahojky, jsi skvělá, že jsi dala dolů to, co jsi dala. Já dala za 6 dní v první fázi 2 kg. Možná bych dala i tři, ale zastavila jsem si to, já blbec, na dva dny bílým vínem.
Druhá fáze je opravdu střídání B a BZ den po dni. Já ale jím zeleninu každý den a i tak jdou kg dolů. I když možná pomaleji, než kdybych to střídala.

• Citovat
  • Upravit
Lenik30
21.8.13 19:46
@jasmin3 píše:
TocikovaM: ahoj vitam ta tu a drzim palce. da sa to zvladnut. otrubi v prvej faze mozes 1 lyzicku.ale keby si mala chut si znova urobit pecivo a uz si vlastne nemohla tak namiesto otrub si daj proteinovy prasok SPORTNES z dm. ja to tak robim zo vsetkym. davam to aj do niektorych jedal namiesto ako keby muky. ked nechcem dat skrob napriklad do palaciniek alebo nechcem dat puding tak dam ten prasok. ale do palaciniek je lepsie vanilkovy protein SPORTNES z dm. nieje moc drahy asi 160,–.takze sa to da. rob si pomazanky a tieto chleby a si v okeju. chleba myslim ten za styri minuty v mikrovlnke.

pepino72: ahoj tiez ta vitam.no striedaj to obden. myslim ze 5-5 dni nieje vobec dobre ako pre telo tak pre psychiku! ide to dole tak ci tak. neboj. to das.

lenik30: no ja sa hlavne pytala na cm na vysku ale dik za info. tie cm idu ale dole rychlo ze? no ja uz mam menej asi 4,6 kila ako ked som otehotnela. a co je zvlastne ze mam uplne iny tvar postavy ako po cely moj zivot. mala som velmi vyrazne boky. a teraz som uuuplne vyvazena a mam plynule tvary. zadok a boky mi zhubly najviac z celeho tela. boky mi zbubli ale najviac. 9,5 cm. uz nosim aj rifle ktore som neobliekla pred tym ako som otehotnela. som ich nosila snad pred 8 rokmi chiii. takze je sa na co tesit. super :-D. len po takom dlhom case mi uz z toho kape na karbit. chybaju mi kekse. ach joooo

Ty jo, už se těším, až budu mít taky vytvarovanou figuru. Vydržím!!! Jsi moje obrovská motivace. Jaké máš míry ty?

• Citovat
  • Upravit
301
21.8.13 20:32

Lenik30:
k 4.8:
prsia:94
pas: 81
boky: 104,5- ale toto som mala pred dvoma tyzdnami takze to uz moze byt uplne inak. len sa este nechcem merat lebo mam menzes a hlavne som zhresila tak mam trosku strach. ale meriam sa aj cez pupok aby som vedela ako mi to brusko po porode ide dole a este aj cez zadok. lebo boky a zadok su rozdiel. boky je to nieco nechutne pod zadkom. bola som ako hruska ale teraz je to uzas. tak a pre motivaciu ti teraz napisem zaciatocne miery.
takze zacala som 12.6.:
prsia som si nemerala, lebo by som bola nastvana ako mi splaskli ;-)
pas:87
boky:114 a po dvoch tyzdnoch od tohto datumu som mala vsade uz o 3 cm menej.ja si robim taky graf a normalne sama seba skumam. vsade kde som pila mam zapisane a aj vahu, potom ked som mala menzes tiez mam napisane. takze… no najvecsia sranda bola ked za tyzden co som mala menzes som zhubla 1,4kg, za tyzden kde som sa jeden den ozrala ako dobytok som zhubla 1,7kg a za tyzden co som sa snazila byt ukazkova som zhubla 400g. takze netreba sa stresovat. ja napr. stagnujem povedzme 3 dni a potom hup a 700g dole zo dna na den. ale netreba sa vazit kazdy den.je lepsie tak raz dva krat do tyzdna ver mi.to zistis casom. a inak velmi ma to potesilo ked si napisala ze som tvoja inspiracia. dakujem. ja verim ze to das. ked to dava take trdlo ako ja :-D tak to uz da kazdy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková