Dvojčátka

• Fotoalbum (29)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
361
25.7.06 16:12

Dvojcatka

Tak ja hlasim normalni spontanni tehotenstvi, a dvojcata jsou v rodine u obou… moje teta mela jednovajecne a manzelova babicka dvojvajecne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
25.7.06 16:20

Jufko, tak tos nemohla ani nic jinýho čekat :D :D :D

Já mám kluky po IVF (7. pokus…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
361
25.7.06 16:22

Kocarky

A pokud se jedna o kocarky, muzete se nakouknout na rodina.cz/dvojcata do denicku… tam popisujeme, jake jsem mely kocarky a jake na nich vidime plusy a minusy:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3504
25.7.06 16:36

Leni , tak já jsem otěhotněla přirozeně a máme to v rodině (taťka je z dvojčat)
Jani , divná nebudeš, protože já jsem říkala od malička že chci mít dvojčata a to ještě ke všemu dva kluky. Když jsme plánovali těhu, tak už mi to tak jednoznačné sice nepřipadalo (měla jsem pocit, že nezvládnu péči o jedno :P ), ale teď z toho mám radost a fakt se těším :P Ale koukám, že tvůj začátek těhu byl fakt docela krušný :wink: takže sis už určitě to svoje „špatné“ vybrala :wink: :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1652
25.7.06 17:01

Jani, díky…no páni to byl teda rozjezd pro dvojčata ;-), tak ať už jste jen v pohodě ;-)

já otěhotněla přirozeně ani jak se traduje, že po vysazení HA..tu jsem nebrala…a široko daleko žádné rodinné náznaky…jsem průkopník ;-)

Zdenik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
25.7.06 20:56

Jufko, ten odkaz na dvojčatový deníčky na Rodince je asi špatnej :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3504
25.7.06 21:20

No já se přidávám k Xeng , taky jsem to zkoušela a nějak se na té „rodině“ nemůžu nikam prokousat :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
165
25.7.06 21:32

Tak u nás v rodině nikdo dvojčata nemá, vůbec mě to nenapadlo a do toho 19.týdne nás to ani nenapadlo. Máme jednovaječný, ze začátku jsem je vůbec nerozeznala, nechala jsem jim dezinfekci z nemocnice na nožičce a podle toho jsem je poznávala. Pak se Klárce udělalo znamínko v tříslech a na čele a asi po půl roce jsem je rozeznala i bez toho. Měla jsem ze začátku divný pocit, že všechny maminky dvojčat je hned poznaly a mě to pořád nešlo. A už jsem si zvykla, že kamkoliv přijdeme, tak na nás všichni koukají, většinou s nima jsem sama, takže třeba nakupuju a mám je obě ve vozíku a nestále jsme středem pozornosti, ale už mi to nevadí, jsem potěšená. A otěhotněla jsem normálně, v únoru jsem vy:,–(ila prášky, pak jsem pár měsíců nechala na „očistu“ - měla jsem tak lepší pocit - a hned ze začátku se to povedlo. Přála bych si ještě jedny dvojčátka, ale nevím, jestli by se nám to povedlo, ale bylo by to super. Martina a kvíďata

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3504
25.7.06 21:40

Marti , tak ty bys chtěla ještě jedny? To je povzbudivé :P Třeba se podaří :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
25.7.06 21:42

Marti,
když byli kluci malincí a přes zimu s čepičkama, tak jsem je taky nerozeznala - a to jsou dvojvaječní :oops: :D
A nevím jestli je to úplně normální, ale druhý dvojčátka jsou moje zbožný přání - tentokrát holky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
165
26.7.06 23:10

Já bych ještě minimálně jedno dítě chtěla, manžel taky souhlasil, ale nedávno mi říkal, že neví, jestli do toho ještě půjdeme. Tak doufám, že ho přemluvím. Hodilo by se mi, kdyby mi v práci prodloužili dovolenou do 4 let holek a já bych v té době chtěla otěhotnět. Ale kdoví, jak to bude. Ale kdyby to byly ještě jednou dvojčata, bylo by to super. Martina a kvíďata

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3504
27.7.06 14:50

Ahoj holky,
dneska mám takový dotaz především na maminky dvojčátek. V jaké porodnici jste rodily? V nejbližší nebo nějaké speciálně vybavené? A byly jste před porodem nějak dříve hospitalizované?
Díky za vaše reakce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1652
27.7.06 15:48

zuziko - jsem z Brna takže jsem vlastně rodila v nejbližší ale i specializované porodinici ;-) - na Obilňáku.

byla jsem hospitalizovaná 5 dní před porodem - holky měly špatné průtoky pupečníkem (ovšem jen při utz kdy jsem ležela na zádech - jinak nic a taky mi nic nebylo, na zádech jsem celé těhotenství ležet nemohla - dělalo se mi zle - to jen při utz ;-) ) tak jsem šla do porodnice, co kdyby a taky s tím, že jdu rodit…haha..strávila jsem tam „pekelných“ 5 dní dle mě naprosto zbytečně..teda krom zátěžového testu… dr se nějak nedomluvili kdy mi porod vyvolají (ono se totiž stále nic nechystalo), byla to pro mě nepříjemná zkušenost (docela těžko nesu byť jen návštěvu dr), nakonec se holky narodily 39+0tt (kdyby na nich záleželo asi rodím až za další 2 měsíce ;-)))). já osobně nejsem zastánce „preventivní“ hospitalizace pokud nejsou problémy, žádné komplikace, cítíš se v pohodě. pro mě by to byl jen zbytečný stres.

pokud chceš volit mezi porodnicemi a budeš mít čas volit,volila bych specializovanější. i když i v „normální“ porodnici jsou schopni se o vás postarat. ale pro klid…

Zdenik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3504
28.7.06 17:01

Zdeniku díky za tvou zkušenost.
A co ostatní dvojčátkové maminy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2793
28.7.06 17:13

Holky,jen jsem vám vlezla do deníčku,pže Jana s Neználky je od nás a tak vám napíšu ten spávnej odkaz na Rodinu: http://rodina.cz/dvojky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová