Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Budu ti držet pěsti, aby ti léčba aspoň trochu pomohla.Jak už jsem psala i víš, tak pak jsem rok na doporučení té samé kolegině brala kontryhel. Právě proto, aby se mi srovnala menstruace, udělala výstelka a začala jsem ovulovat.Ale fakt jsem ho pila rok než se nám zadařilo. Celý ten rok sem měla bolesti při menstruaci, ale byly menší než před laparkou. A co je nejdůležitější začít žít život jinak. Věnovat se sobě masáže, nějaké cvičení, kosmetika, cestování atd. Člověk tímhle zkrásní a navíc vyčistí i mysl a přestane doufat, že každá soulož může vést k vytouženému miminku:)
@DMdi ty jo kontryhel? Tak ten mi tu endošku právě naplno rozjel…
tady je jasný příklad, že každýmu zabírá něco jinýho
@DMdi Díky
.
Jinak já si myslím, že Visanne by mohlo být účinnější než běžná antikoncepce právě z toho důvodu, že by endometrium nemělo vůbec růst. Myslím, že při běžné antikoncepci by prostě narostlo a pak se jen neodlučovalo, když bych ji brala bez pauzy. Takhle si to představuji já, ale jak jsem psala, nejsem doktor.
Zkusíme všechono možné a uvidíme. Teď zkoušíme tohle, pak IVF, do kterého vkládám opravdu naděje.
Taky jsem věřila víc Visanne než antikoncepci. Pač mi ta moje gynekoložka nabídla tenkrát změnu, ale vnitřně sem si říkala, že to bude lepší s Visanne. Vždy si stejně jako ty hledám podklady a pak jednám intuitivně. Něco na doporučení, něco si sem tam vymyslím sama, ale je důležité věřit, že to co děláme je pro nás správně…Věřím, že sis našla dobrou cestu.
Já na Kontryhel nedám dopustit, ale vím, že prostě některým kámoškám, co ho zkoušeli nevyhovoval. Prostě zkoušet, zkoušet, zkoušet…
@DMdi Díky, já přesně věřím, že tohle bude fungovat. Jen mě znepokojuje, že nemám vyšetřenou imunitu, ale to snad půjde před IVF zařídit
.
@Veverka X bez imunologie bych na ivf nešla…
@DMdi mně na 100% vyhovoval gynex
@Mallorka Já s Tebou souhlasím
. Test si vydupu. Díky, že jsi mě v tom ještě utvrdila
.
Holky, co jste užívaly na endo také Visanne, poraďte prosím.
Už druhý týden s tím slabě krvácím. A mám bolesti jako při MS, jsou sice mnohem slabší, ale zkrátka je mám.
Doktorce jsem kvůli tomu samozřejmě volala a ta tvrdí, že je to normální a že mám v užívání pokračovat. Mně se to ale vůbec nezdá, mám z toho pocit, že léčba asi moc nefunguje
.
Máte některá, prosím, podobnou zkušenost?
@Veverka X
Ahoj, užívala jsem Visanne tři měsíce a po celou dobu jsem špinila, bolesti jako na MS jsem neměla, ale divný pocit, že TO každou minutu dostanu ano, je to nepříjemné, ale mě léčba zabrala, tedy podle výsledků krve.
@cokdyby Děkuji moc za odpověď. Pocit, že budu mít MS, mám také, ale to mě ani tolik netrápí. Spíš se bojím, aby to fungovalo, když pořád špiním a sem tam mě bolí i ten zasažený vaječník.
Trochu jsi mě uklidnila alespoň tím že léčba fungovala
.
Ahoj všem,
akutně sháním gynekologa v Praze, který se zabývá endometriózou, někoho kdo se bude opravdu snažit mi pomoci. U Apolináře mě vyřadili, že prý mi nemůžou pomoci. Mám ještě poruchu srážlivosti krve a po vsanne mi nebylo dobře, měla jsem spoustu vedlejších účinků. Moc díky za jakékoli rady a doporučení(p. s.mám dvě zdravé děti, podle lékařů prý zázrak:-))
@petra.k podle nich je vše zázrak
. My dle nich taky neměli nárok na dítě… asi tak 4%
@petra.k My máme taky zázrak
Nejsem z Prahy, takže neporadím
Našla jsem na stránkách endometriozy kontakt na lékařku, která se věnuje ženám s endometriozou, tak snad ti to pomůže:
Mudr. Hana Hrušková, Všeobecná fakultní nemocnice Praha, Apolinářská 18, praha 2. Nevím jestli jsi u téhle lékařky byla, ale je tam psáno, že poskytuje komplexní péči o pacientky s endometriozou. Hodně štěstí a snad jsem aspoň trošičku pomohla. Já s tím taky bojuju. Už zase mám endometrickou cystu a jsem z toho hotová
Myslela jsem, že mi těhu pomůže a ono nic. Dostanu teď hormony, tak uvidíme.