Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Selfi Ahoj,já brala vše stejně jako před iui - clostil a pregnyl a jen domácí snažení
tak jsem zvědavá…a vy teda po novém roce ivf?
@lucousek0 no, vzhledem k tomu, že jsem měla včera termín porodu/kdyby ovšem nebylo revize/,tak to na mě nějak padlo a myslela jsem, že půjdu na minimálku už další měsíc… (teda pokud by to šlo),ale manžel mě zarazil, prý tomu chce dát ještě ty dva měsíce šanci a v lednu půjdeme..
a v jaké jsi teda fázi??? teď čekáš ms??,
já jsem už 31dc a přitom to dostanu až nějak v sobotu..
to je hnus tak dlouhý cyklus… testy negativní, tak čekám, až se mrcha smiluje a dorazí…
@Ha-ni jj, já ale nevím, jestli mám normálně ovulku, ale asi jo
.. nicméně to beru tak, že více vajíček, větší šance
ne?
@Ha-ni
na užívání clostíku
že ho Jaroš píše každému ![]()
Hele, dělá se v EF minimálka?? na kolik cca vyjde???
jak dlouho předtím tam musím jít si to domluvit??
Holky, zrovna čtu ceník v eurofertilu– co to je bez zisku oocytů–???
@Selfi tak mají tam minimálku napsanou (v ceníku), ale někdo tady psal, že ho vyšla snad na 25 tis. Bez zisku oocytů - no, že se může stát, že nebudeš reagovat na stimulaci a nebudeš mít žádné vajíčko, nebo budou folikuly prázdné.
Ahoj holky, trochu se vám tady vetřu
![]()
S manželem jsme se snažili o mimi 1 rok, otěhotněla jsem přirozeně, ale v 8tt jsem potratila, potom jsme se snažili další 2 roky a pořád nic, takže jsme šli do Fertimedu v Polance. Tam mě stimulovali a otěhotněla jsem na první šup, teda IVF
IUI byly jen 2, víc jsem jich nechtěla, manžel má špatný spermiogram
IVF se podařilo, narodila se nám před téměř 2 lety holčička. Když měla 9 měsíců, otěhotněla jsem opět přirozeně, asi zázrak nebo co
ale musela jsem na potrat. V 16tt mi byly zjištěny vývojové vady, které nebyly slučitelné se životem, takže jsem šla na vyvolávačku.
Tak jsme si pak dali pauzu, abych se dala nějak dokupy a snažíme se dál.
Zatím teda bez úspěchu. Ale jelikož malé budou brzy 2 roky, tak chci co nejdříve druhé dítě. Ve Fertimedu mám ještě několik mrazáčků, ale ty 2 nejlepší embryjka mi už dali, ujalo se teda jen jedno a zbytek tam na nás čeká… a já uvažuju, jak postupovat.
Jako já tam byla spokojená, celé IVF nás stálo necelých 30 tisíc se vším. Ale přemýšlím, že co kdyby se mrazáčci nerozmrazili, nebyli by kvalitní, tak co pak?
Uvažovala jsem, že půjdu do Eurofertilu, ale nikdy jsem tam nebyla, tak nevím, jaké to tam je a jak to tam chodí.
Mohly byste mi to nějak ve stručnosti říct?
Moc děkuji!!! ![]()
@E-evulka pokud jsi spokojená ve Fertimedu, zůstala bych tam. ![]()
Ve strucnosti-objednas se, prijdes s partnerem, vypisete formulare jak na uver
,po menzes clostik, utrogestan, ultrazvuk, puregon do briska, ultrazvuk, odber vajicek, utrogestan, embryotransfer…a pak uz se jen budes tvarit, ze jsi v pohode a vubec nato nemyslis..a porad dokola ![]()
@Selfi Ahoj, tak co přišla už MS? Snad neeeee…
já očekávám nejdřív v pondělí, že to příjde. Ale test se mi nějak nechce dělat. Tak asi počkám. Už by to mohlo vyjít, snažily jsem se dost a bylo to náročné ![]()
Ahoj @lucousek0 … no, tak to jsme si srovnaly cyklus.. takže u mě tak– včera krásná bazálka a odpo zase můj klasický dušík testu a dneska už nemusím ani testovat a meřit, jelikož jsem začla špinit a cítím, že ms se rozjede ještě dnes… vzhledem k návalům a bolestem to tipuji tak do hodiny ![]()
každopádně, tento měsíc jsem měla cyklus 35dné… blééé
… je to hnus, tak dlouho čekat!
ty jsi dobrá s tím testováním, že to vydržíš
… máš pevnou vůli, tu já postrádám ![]()
@Selfi tak to je na prd
35 dní je tedy dost, to jsou nervy co…
Pevnou vůli možná mám, ale musím říct, že teď mě to láká si test udělat.
Tak je možné, že si ho dnes koupím ![]()
@lucousek0 juchů
… tak dej určo vědět!! držím palce, ať jsi úspěšnější než já ![]()