Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@normalni zena píše: Více
Napíšu to, jak si to myslím. Ok, tohle není věc chytrosti, jak ji obvykle chápeme. Myslím si, že tyhle ženy jsou nějakým způsobem porouchané, ve smyslu sebevědomí, sebehodnocení, jistoty.. A budou urputně na tom vztahu trvat, vezmou si ho, budou plodit děti, samy makat v domácnosti.. Nikdo jim to nevymluví. Nějaké prozření přichází většinou pozdě. Kéž by pojem „blbka“ přiměl zakladatelku k nějakému náhledu na situaci a vyhledala pomoc, která jí pomůže vyznat se v době samé.
@K73 píše: Více
Sice jsem příznivcem toho, mít 1. dítě spíš v nižším věku, ale Ty na dnešní dobu nejsi ještě tak stará - je Ti 27, abys musela kvůli tomu zůstávat v naprosto nevyhovujícím vztahu s vychcaným lakomcem, pro kterého jsou domácí práce výhradně ženská povinnost a pokud vše není podle jeho představ, dokáže to dát patřičně najevo.
Podívej se, jak se Tebou snaží manipulovat. Jak, když ses vzdala svého výhodného bytu, po Tobě začal požadovat víc peněz, dokonce polovinu splátky hypotéky. Až s ním budeš mít dítě a budeš na něm finančně závislá, bude to daleko horší! Bude Tě manipulovat a vydírat přes to dítě! S dítětem taky nebudeš muset mít dostatek času „skákat“ podle něho. Budeš unavená a nevyspalá a místo podpory a pomoci, budeš poslouchat, že není uvařeno, uklizeno…
Chápu, že chceš dítě a že už nechceš dlouho čekat, ale tenhle muž opravdu není vhodný na zakládání rodiny. A kdoví, zda tu rodinu opravdu bude chtít, protože to stojí hodně peněz. Abys s ním právě o vhodný čas na dítě nepřišla. Přečti si tady ty diskuze, kdy chlapi slibují, že dítě určitě chtějí, ale na dotaz kdy, odpovídají opakovaně za rok, za dva…, někdy…, až ženě (skoro) „ujede vlak“. I Tvoji blízcí vidí, že to u vás není v pořádku.
@Barevné klubíčko píše: Více
Doufám že ne. Ty dva tisíce jsou opravdu nejmenší problém. Kdyby bylo vše v pořádku, tak by nebyl problém se domluvit kolik má přispívat atd. Docela by mě zajímalo, proč se s ním rozešla předchozí přítelkyně. Přijde mi, že ten chlap hledá ženy na to, aby mu pomohly splácet hypo, a měl doma uklizeno a navařeno. No jak kdo chce kam ![]()
@K73 píše: Více
Nevěra je oproti tomu, co píšeš o tomto partnerovi, naprostá prkotina.
Jen upozorňuji, pokud hodláš setrvat v módu, kdy tě baví dělat služku a neutečeš při větě, že by s ženskou, která nevaří a neuklízí nebyl nebo nezatopí v zimě, tak si nikoho normálního nenajdeš. Tyto vadné typy mají na ženy s malým sebevědomím nos, ono už stačí to, že se ta bývalá ani nepokusila dostat ty splátky hypotéky zpět, protože pokud mu to posílala třeba na úřet jako příspěvek na hypotéku, tak by měla dost reálnou šanci. A že není problém nevěra? No ono na tohoto muže asi úplně řady nestojí. Ženská s pořiměřenou sebeúctou při tomhle chování možná trhne i světový rekord ve sprintu, jak od něj utíká. ![]()
Můžu se zeptat, ty máš nějaký reálný důvod, proč mít tak pochroumané sebevědomí?
To jsou pokrokové názory tady.
Jsem zvědavý, co byste psaly, kdyby nějaký chlap bydlel u své partnerky zadarmo, jen za příspěvek na energie a ona splacela hypotéku.
@malachi píše: VíceČetl jsi tu diskuzi celou? Tobě ten pán přijde opravdu v pořádku?
@Prelesta píše: Více
Nečetl. Měla bys stejný názor, kdyby se v tom příběhu prohodily pohlaví?
@malachi píše: Více
Na pána nebudou stát fronty. Ale psala jsem to samé, kdyby se to otočilo, tak je chlap příživník, není velkorysý a měla by se s ním rozejít. Takových diskuzí tu je k pohledání. A taky se mi moc líbí, jak příběh graduje. Ale ona " z určitého důvodu" ty 2 tisíce už platit nemůže, ale aby to podpořila, on ji v zimě ani nezatopí. Za chvíli přibude informace, že se koupají v jedné vodě a jen jednou za týden. Asi tak.
@malachi píše: Více
S tím pánem z příběhu bych nebyla ani minutu. A nejde o „blbý“ dva tisíce.
@Zvedava1 píše: Více
Třeba se jí chce tim netopenim zbavit a ona je přisátá jak klíště. Bydlení zadarmo, kdo z vás to má?
No mně stačila na začátku informace, že platí napůl i fond oprav. To není normálně součást nájmu, proto ona už nad rámec přispívá. Jelikož jí vzrostly výdaje - a nejen finanční, ale i časové - díky dojíždění, měl by být partner rád, že se přistěhovala a nedávat další požadavky.
Taky bych neměla problém aby se mnou partner bydlel jen za své náklady, byla bych ráda, že můžu využívat své bydlení.
@jita22 píše: Více
Nic ji nebrání si vzít svou hypo, bydlet u ní, a nechat ho tam bydlet za poplatky.
No a on by to chtěl? Dojíždět každý den 80km? Já tedy ne.