Používáte fyzické tresty?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
lucenka
19.1.17 17:12

@Barush ano pricina byla jasná. Kluk nechtěl jít spát. Takže jsem měla nechat na něm, ať si v predskolnim věku sám řekne, kdy půjde do postele? A tedyneříkej pár přes zadek problém u nás vyřešilo velice rychle, protože už nezopakoval. Kdybych měla něco vysvětlovat, řešit s psychologem, tak to bude dělat dyl.

• Citovat
  • Upravit
53190
19.1.17 17:29
@Emno píše:
@unuděná chápu, občas to tak může být. Co volíš ty? bez toho, v čem jsi vyrostla… Možnost volby, nebo radši moc ne?

Samozřejmě mám ráda možnost volby, ale jsem ráda, že mám v sobě tak nějak zakódováno, že do té práce se chodí bez ohledu na to, jak moc nás to zrovna štve nebo se nám nechce ráno vstávat ;) Prostě o tom nespekuluju, snažím se na každé činnosti najít to, co mě baví, aby mě neprudila (ano, žehlení a mytí nádobí taky nesnášim a dělám ho denně).

@Barush píše:
@unuděná V tom případě nerozumím tomu, proč stále tolik dospělých nutí jít potomka na gymnázium, když možnost volby = neštěstí :think:

Zajímavé, že tohle nechápeš :think: Právěže ho „nutí“ jít na gymnázium, ABY potom měl snažší startovací podmínky a taky možnost volby ve věku, kdy už k tomu má více rozumu, než ve 14 na základce..

@terinka4444 no mazec, to zní jako scifi 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
831
19.1.17 17:33

@WontTell No jasně, mimojiné, tak to ale neznamená, že snad problémy prameněj z porodu, ne? Takhle jednoznačnou příčinu v tom vidíš? Ona psala souhrn, tak se ho drž, jinak seš úplně mimo kontext, chlape :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
19.1.17 17:38

Jinak dnes jsem po dlouhé době zabrousila do herny a byla jsem tam svědkem pěkné modelové situace. Maminka s chlapečkem tak kolem 2 let, možná trochu méně, chtěla odejít domů. Kluk záchvat. Ale opravdu záchvat, od prvního „pojď broučku, už musíme domů“. Flákl sebou o zem, ječel, kopal, prskal a totálně ignoroval maminku, která mu zprvu mile vysvětlovala, že pojedou autem, cestou budou počítat semafory, doma že čeká tatínek s hračkami atd atd atd. Potom na něj už houkla, že opravdu musí jít, začala ho tam oblékat (ale oblečte si svíjejícího se hada, který je ochotný vyhodit si ramena, když ho chce zvednout ze země), což se jí tedy asi po pěti minutách povedlo, načež chlapec ještě přitvrdil a začal jí mlátit a kousat. Musím uznat, že tedy maminka byla na můj vkus velmi v klidu, chlapce položila zpět na zem, sedla si opodál a čekala, až se vyřve. Čekala snad 10 minut, pak jí došly nervy, drapla ho, přikurtovala do kočárku a za vytrvalého vřískotu odjela. Tak a teď mi prosím řekněte, jak můžete takové vzpupné batole vychovávat v duchu „půjdu mu příkladem a ono mu jednou dojde, co je správné“? A netvrďte mi, že kdyby od malička toto a tamto, že by k tomu nedošlo. Období vzdoru je přirozenou a nutnou součástí předškolního věku dítěte. Člověk, který má nějaké sociální závazky (například chce uvařit manželovi večeři a chce dát dítě spát před desátou), prostě nemůže nechat na dítěti, aby takové věci samo rozhodovalo. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
831
19.1.17 17:41

@unuděná Určitě jsou lidi, co to vnímaj jako ty. Jsou i lidi, co jsou rádi na pozici dělníka, že si odmakaj to svoje za 8 h a jdou domů s čistou hlavou. A pak jsou jiný lidi, co zas toužej po svobodě a zaměstnání obecně jim přijde absurdní, pokud to pro ně neni už nějaká výrazně smysluplná práce typu veterinář atd. Dávám příklady, neber doslova. A já to beru tak, že od začátku dávám možnost volby a svobodu, ať se každej vytvoří, jak cejtí a chce, někdo se našroubuje do rutiny a bude ji žít rád, ale jinej tim nebude spoutanej jen proto, že to tak je daný. Osobně si myslim, a mám odebráno docela z velkýho vzorku společnosti, že dnešní člověk jako tvor pracovně-společenskej je většinou tak nějak průměrně spokojenej až hrubě nespokojenej, málokdo je nadšenej ze svý práce a jezdí do ní rád (netvrdim vždy, ale těší se tam a za nic by jí nevyměnil, kdyby sebevíc mohl).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
19.1.17 17:44

@Emno Jenže podle tvé teorie by se tihle nespokojení lidé měli na tu práci vykašlat a jít dělat něco, co je bude víc naplňovat. A kdo jim naplní břicha?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
19.1.17 17:47

Navíc si tedy myslím, že ta nespokojenost v práci dost často pramení právě z toho pocitu, že by to vlastně dělat nemuseli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
19.1.17 17:48
@unuděná píše:
@Emno Jenže podle tvé teorie by se tihle nespokojení lidé měli na tu práci vykašlat a jít dělat něco, co je bude víc naplňovat. A kdo jim naplní břicha?

děkuju, že se ptáš za mě :kytka: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
831
19.1.17 17:51

@unuděná Tohle je docela běžný a dělaj to víceméně všechny děti. My takhle silný projevy nikdy nezažily, ale netvrdim, že to je výchovou. Jednou jsem taky potřebovala jít a dítě podobně odmítalo, prostě debata, nepovolilo, tak šup do kočáru a jelo se. Neznamená to, že když dávám svobodu a možnost volby, že to je vždy a za každou cenu. Každej dle svých možností. Např. kdybych tehdy nespěchala a situace byla jiná, nechám ho si to zpracovat po svym… Je to individuální, záleží na spoustě proměnných, ale primárně to vidim tak, že příčina ve zlobení jen tak z vysírání je spíš málo častá a když jo, mívá, jak tu jedna uživ. psala, různý příčiny… radši se zabejvám, proč se co děje, dávám prostor sdělovat se, vysvětlit, být si rovni… než abycch řešila jak to utnout. Netvrdim, že bych dítě nikdy nesekla, ale zatim jsem to nikdy neudělala, radši řešim jinak a jde mi to. A máme docela uřvance, hodně diskutujícího, sebeprosazujícího a sebevědomýho kluka. Ale taky si myslim, že když to je celý s láskou, ale důsledností a pravidly (a to nevidim někde tam, co tu kdo uvádí za příklady), tak ty děti už tu potřebu těch dětských vzpour tolik nemaj, protože jsou vyklidněný tou sebejistotou, co jim byla nechána…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
19.1.17 17:55
@unuděná píše:
Zajímavé, že tohle nechápeš :think: Právěže ho „nutí“ jít na gymnázium, ABY potom měl snažší startovací podmínky a taky možnost volby ve věku, kdy už k tomu má více rozumu, než ve 14 na základce..@terinka4444 no mazec, to zní jako scifi 8o

to je jen třešinka, kdybych ti psala, stejně bys mi nevěřila :mrgreen: naposledy tady byl na návštěvě chlapeček, už to nesouvisí s bitím, ale až s fanatickou ujetostí některých rodičů, tak ti rodiče odmítají cukry, jistě dobře tak, ovšem odmítají i sacharidy bez příčiny, netrpí žádnou nemocí, kde by to bylo potřeba, takže med je sprosté slovo, dobře, med je sladký není potřeba. Šli dál, počítají čtyřletému zdravému dítěti sacharidy v ovoci, no a milý chlapeček tady byla dozrávaly švestky, švestek je, že nám na to chodí i srnky a milé děti žerou( jinak se to napsat nedá :mrgreen: ) švestky ve velkém, chodí si s takovýma malýma košíčkama :mrgreen: a ten chlapeček měl taky strašnou chuť na ty švestky. Plně respektuju ujetost těch rodičů a dětem dávám striktně jen ovoce, zeleninu a vodu, když přiběhnou, že chtějí. Tak mu říkám, aby si vzal, že to může, že to je ovoce a ještě prosím bioovoce, tady se nesmí hnojit chemicky, nesmí se tu nic, a on povídá že nemůže, že spapal celé balení malých bílých bonbónků a má doslova vyčerpán příjem sacharidů, čtyřleté dítě :mrgreen: tak on jim našel někde nějakou tubu s homeopatikama a vycucal to potají všechno a tím pádem si nesměl vzít čerstvé ovoce ze stromu, jako chápeš to? To už je normální psycho sekta. Já to tady mám z první ruky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150066
19.1.17 18:20

@terinka4444 chudák malej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
19.1.17 18:25
@lucenka píše:
@Barush ano pricina byla jasná. Kluk nechtěl jít spát. Takže jsem měla nechat na něm, ať si v predskolnim věku sám řekne, kdy půjde do postele? A tedyneříkej pár přes zadek problém u nás vyřešilo velice rychle, protože už nezopakoval. Kdybych měla něco vysvětlovat, řešit s psychologem, tak to bude dělat dyl.

To nebyla příčina, to mu jen mohlo připomenout něco z minulosti (ber jako příklad, nepíšu že to tak opravdu je - třeba učení samostatného usínání vybrečením)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150066
19.1.17 18:29

@terinka4444 mě hrozně vadila jedna kamarádka, respektive její způsob výchovy, neplácala, vysvětlovala, samý milácku sem milácku tam, a ještê ve dvou letech uspávala na rukách uhoupáváním, mě to až bolelo za její záda a ruce když jsem to vidêla. Ale kdyż uż s holkou nevêdêla kudy kam a ta malá byla tak rozjívená že si do maminky chodila jen tak z plezíru kopnout nebo bouchnout, což je zajímavý kdyż jí nemlátila že? tak ta kamarádka jí potrestala tak že jí šoupla do koupelny a zavřela jí tam, potmě. A to jsem żasla. Vysvêtlovala jsem jí že jí takhle zadělává na slušnou neurózu nebo fóbii, nedala si říct :nevim: když ona dêti bít nechce.Teda zlatá jedna přes zadek proti tuhle týrání, ja bych tohle děcku neudělala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
19.1.17 18:33
@Barush píše:
To nebyla příčina, to mu jen mohlo připomenout něco z minulosti (ber jako příklad, nepíšu že to tak opravdu je - třeba učení samostatného usínání vybrečením)

No až na to, že tohle jsem nepraktikovala. A i kdyby, tak bych ho kvůli tomu měla nechat curat v obýváku, když si postaví hlavu?

• Citovat
  • Upravit
1433
19.1.17 18:34

@unuděná Myslela jsem jak jsi psala že lidé co mají moc na výběr, nejsou v životě nejšťastnější. Tak pokud bych se tím měla řídit, dítě na gymnázium nedám, aby si nemohlo moc vybírat co by chtělo dělat :think: a tebou nastíněná modelová situace poukazuje na to, že volná výchova není správná (a to jsem tu už taky psala několikrát) volná výchova se nerovná svobodná výchova - když už to musíme takto pojmenovávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí