Hlavní diskuze

• Otevřená skupina

Vše, co se týká genealogie, rodokmenů, rodinné historie, předků a potomků, stromu života, rozrodů, vývodů, atd.

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3951
24.10.13 21:38

@Jani85 tak to je manžel dobrej, že se do toho taky pustil, to já vím, že ten můj by do toho nešel, je to nervák a dost netrpělivej, takže ten když by nemohl něco najít nebo přečíst, tak to by bylo něco :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3951
24.10.13 21:38
@Jura007 píše:
Svůj vlastní rodokmen plánuju až na zimu. Ale cítím, že už se dostávám do takových souvislostí, že bych potřeboval dovzdělat v pomocných vědách historických… :oops:

tak co ti brání? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
24.10.13 21:40

Chybí čas i peníze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2590
24.10.13 21:44

@Jindřiška7 ono to prvně totiž začlo úkolem do školy kde měl vypracovat strom života :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3951
24.10.13 22:09

A píšete také někdo rodinnou kroniku? Já ne a ani se nechystám :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3329
24.10.13 23:37
@Jura007 píše:
A mimochodem - nemáte chuť udělat něco pro vzdělávání ostatních členů diskuse (tedy pokud by o to stáli)? Mám pocit, že při současném rychlém rozvoji „rodopisectví“ jsou asi ty znalosti z „kamenných“ škol tak trochu neaktuální… Takže si informačně pomožme navzájem, si tak myslím.

Juro ja myslim ze ty bys mel zacit hlavne tim, ze si prestanes rodokmen psat na papirky, ale zacnes to ladovat do MyHeritage nebo Ancestry atd. - tam pak zjistis, co vsechno ti jeste chybi a na cem pracovat. To je vzdelavani jako blazen ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
25.10.13 05:20
@hanucha píše:
Juro ja myslim ze ty bys mel zacit hlavne tim, ze si prestanes rodokmen psat na papirky, ale zacnes to ladovat do MyHeritage nebo Ancestry atd. - tam pak zjistis, co vsechno ti jeste chybi a na cem pracovat. To je vzdelavani jako blazen ;-)

Díky za inspiraci, já zhruba vím, co mně chybí - aby moje maminka byla ochotná se mnou dojet na kroměřížskou matriku a zpřístupnit mně záznam v živé matrice o svatbě mých praprarodičů… Bez toho se nepohnu z místa a musím holt čekat do roku 2024, pokud tedy neprojde od 1. ledna ta změna zákona o matrikách, o které na kurzu mluvila Blanka Lednická. No a protože Sněmovna se rozpustila a nevíme, jestli to prohlasovala, tak holt budu sledovat nově vydané zákony a na jaře si pak plán pro další činnost trochu upravím…
A mimochodem, moje maminka se se mnou skoro deset let nebaví, takže se pohybuju víceméně v rovině zbožných přání.
A k tomu vzdělávání - no časem napíšu, jak jsem to myslel. I s konkrétníma ukázkama. Třeba mám rozchystané takové krátké texty o obcích, které spolklo Brno. A přijde mně to zajímavé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
25.10.13 06:20

@Jura007 Vpoho,omlouvat se nemusíš. Akorát se mi to jeví nepřehledný, až bude víc času, tak to prozkoumám. @Jindřiška7 Jó,jeto droga, když jsem začínala, proseděla jsem u toho spoustu nocí. Měla jsem rok pauzu a už se těším, že zase začnu. Mě už čekají dohledávky.

• Citovat
  • Upravit
bamba
25.10.13 08:36

Já se v těch pražských matrikách nevyznám, vůbec nevím, jak a kde hledat to, co potřebuju, chjo asi se na příbuznou vypidnu.Byla jsem ráda, že jsem úplnou náhodou na ni narazila. Potvrdila se mmi doměnka, že se někteří narodili jinde, ale k mé smůle chybí matriky. Proto tak y nenacházím tetičku v USA.Snad mi chybějící archivní záznamy doplní. Dá se nějak zjistit, že existují?

• Citovat
  • Upravit
18305
25.10.13 08:49

S tou tetičkou - zadej si do vyhledávání na My Heritage různé varianty jejího příjmení… Mně to takhle vyplivlo celý kopec Rýznerů, většinou záznamy amerického finančáku z dvacátých a třicátých let. No a kdybych měl posuzovat jen podle toho My Heritage, tak jsme všichni emigranti z Polska - k tomu totiž ty záznamy vedly…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
25.10.13 09:08

@Jura007 V USA jsem ji našla ve sčítání lidu, dokonce i záznam o sňatku, ale v česku narození ne, bo chybí záznamy, no co už, myslím, že bude chybět víc dětí.

• Citovat
  • Upravit
3951
25.10.13 13:10

Vy ostatní máte na MyHeritage zaplacené to členství nebo co to je? Já se třeba na to sčítání lidu v USA nedostanu, protože je to zpoplatněné :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
25.10.13 19:26
@Jindřiška7 píše:
Vy ostatní máte na MyHeritage zaplacené to členství nebo co to je? Já se třeba na to sčítání lidu v USA nedostanu, protože je to zpoplatněné :cert:

Já teda evím, už jsem tam nekoukala docela dlouho, ale bylo to zadara. Platit to nehodlám, je to dost peněz a teda nevím, asi mi to za ty prachy nestojí.

• Citovat
  • Upravit
1876
25.10.13 20:23

Případně já jsem z kroměříže a na matriku to mám 600m. a do archivu taktéž 400m. kdyby někdo potřeboval

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3951
25.10.13 20:46

@bamba já dělám jednu rodinnou větev se sestřenicí mojí mamky a když něco potřebuju takhle dohledat, tak to řeším přes ní, protože ta si to zaplatila, já to nehodlám platit ani náhodou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny