Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Já jsem svému zploditeli vděčná, že po mém narození se mu narodilo dítě i jinde a moje máma ho vykopla. Našla si toho nejlepšího chlapa na světě, a pro mě nejlepšího tatínka
, který mě bere jako svou i jeho rodina a nikdy nedělali rozdíly mezi mnou a sourozencem, který je tatínkovo.
A ten cizý pán má smůlu přišel o mě, a hlavně přišel o super vnoučka - jeho blbost
nikdy ho nemíním hledat, a ani ho nechci poznatPochopte anonym spousta osobních věcí díky
edith: pokud by chtěl tak si mě mohl za 30let vyhledat, neudělal to a já to dělat taky nebudu, nemám proč, ani ve mě není zvědavost
anonym třeba Martina
@bamba píše:
No jo, tož se omlouvám, nepočítala jsem kolik je zakladatelce let. Každopádně pokud se matka rozhodla si dítě nechat, musela počítat s tím, že se dítě bude ptát. Dělat z ní hrdinku, že nešla na potrat, no to teda neberu.
No to s tím asi počítala, ale taky to mohla být náhodná známost, nemusí to ani vědět. Jelikož si nejspíš myslela, že je to ten kterému dělali testy dna a nebyl, asi to sama vzdala. Čert ví. Mám známou která se opila a vystřídala se na ní celá vesnice, myslíš, že věděla kterej zub to byl. Až v dospělosti podle podoby jsme si my tak domysleli, komu se to asi povedlo. S tímhle se nikdo svému dítěti chlubit nebude. Chápu, že si většinou romanticky dítě představuje, že to bylo úplně jinak.
Viděla jsem na jedné tv stanici, jak dcera, která měla leukemii, hledala svého otce, bo jediná její záchrana byla transplantace kostní dřeně. Měla tříletá dvojčata. Otce našli, ale už jí nepomohl, nestihli to. Hledání trvalo víc jak rok. Kdyby o sobě věděli dřív, mohla žít.
Tajže za mě, důvodů znát pokrevní rodiče je víc než dost.
@Malvajs píše:
eba ji docvakne spoustu veci jako me… Ty znas sve oba biologicke rodice???
Jak se to vezme
Od matky jsem odešla v 16ti, otec odešel od nás když mi byly 2 roky, on nechce znát mě, já nechci znát jeho ![]()
Udělala jsem si hnusnou škodolibou radost a matce jsem k vánocům poslala knihu babičko vyprávěj
![]()
@boball píše:
No to s tím asi počítala, ale taky to mohla být náhodná známost, nemusí to ani vědět. Jelikož si nejspíš myslela, že je to ten kterému dělali testy dna a nebyl, asi to sama vzdala. Čert ví. Mám známou která se opila a vystřídala se na ní celá vesnice, myslíš, že věděla kterej zub to byl. Až v dospělosti podle podoby jsme si my tak domysleli, komu se to asi povedlo. S tímhle se nikdo svému dítěti chlubit nebude. Chápu, že si většinou romanticky dítě představuje, že to bylo úplně jinak.
Tak jednoduše řeknu, že nevím, prostě pravdu.Ne pořát mlžit.
@bamba No já ti nevím, jestli bych řekla nevím, co si bude o tom pak to dítě myslet. Já třeba chci být před svými dětmi taky lepší než ve skutečnosti jsem.Dnes po tolika letech se za to může taky stydět a tak z toho udělá záhadnou romantickou věc. ![]()
@Malvajs Z povzdálí je něco jiného, ona psala, že jeho/je požádá o testy DNA prostě jim převrátí život na ruby
Jako jestli matka nechtěla, aby to dcera věděla, neměla jí to říkat. To nemluvím o věku, kdy to dceři řekla. Následky si musí nést matka, ne dcera.
@boball píše:
@bamba No já ti nevím, jestli bych řekla nevím, co si bude o tom pak to dítě myslet. Já třeba chci být před svými dětmi taky lepší než ve skutečnosti jsem.Dnes po tolika letech se za to může taky stydět a tak z toho udělá záhadnou romantickou věc.
Myslíš, že v této situaci je matka v očích zakladatelky lepší? Já tedy ne, spíš naopak. Když už řekla Á měla by říct i B. Každý je zodpovědný za své činy a to i v případě, že se není čím chlubit.
@bamba Já nevím, nikdy jsem v této situaci nebyla.Ale kdybych měla dnes svým dospělým dcerám něco podobného zdělit, asi bych je taky nechala při tom, že to byla velká romantická láska ale nějak se zvrtla a on prostě neměl zájem. Určitě by se mi to líp říkalo, než že jsem byla veselejší v rozkroku a dala každému koho jsem potkala. Může být i že prostě jeho jméno ani nezná. Netvrdím, že zrovna tohle je případ zakladatelčiny matky, ale mě to tím prostě zavání, nemůžu si pomoci. ![]()
@boball No,tak to rači nechám být, dcera si to bude beztak myslet. Promiň, ale ty děti nejsou hloupé a jestli si to o svých myslíš, tak je mi jich líto.
@bamba A proč do toho taháš moje děti? Já prostě jen mám pocit, že matka dobře ví, proč něco tutlá. A štourat do toho je jako dráždit hada bosou nohou. Jinak chápu, že každý by chtěl znát svůj původ. Nic víc.
@boball píše:
@bamba Já nevím, nikdy jsem v této situaci nebyla.Ale kdybych měla dnes svým dospělým dcerám něco podobného zdělit, asi bych je taky nechala při tom, že to byla velká romantická láska ale nějak se zvrtla a on prostě neměl zájem. Určitě by se mi to líp říkalo, než že jsem byla veselejší v rozkroku a dala každému koho jsem potkala.
Tak si přečti, cos napsala. Navíc nepřímo píšeš, že matka zakladatelky byla rajda a přitom o ní nic nevíš.
Já jsem svému zploditeli vděčná, že po mém narození se mu narodilo dítě i jinde a moje máma ho vykopla. Našla si toho nejlepšího chlapa na světě
, a pro mě nejlepšího tatínka
, který mě bere jako svou i jeho rodina a nikdy nedělali rozdíly mezi mnou a sourozencem, který je tatínkovo.
A ten cizý pán má smůlu přišel o mě, a hlavně přišel o super vnoučka - jeho blbost
nikdy ho nemíním hledat, a ani ho nechci poznat
Pochopte anonym spousta osobních věcí díky