Hlídají prarodiče vaše děti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4380
21.1.19 11:11

maminka hlídá každý víkend na jednu noc protože chce a tchyně když ji poprosíme :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
21.1.19 11:12

@verunh Nehlídá nikdo. Naši prarodiče bydlí 200km daleko, což je jedna věc, ale ani za námi nejezdí. Já jsem s tím ale počítala a prostě se obejdu bez hlídání, nebo si zařídím placené. Takže toto mě nemrzí, co mě ale mrzí je to, že se jim ani nijak nevěnují, když dojedeme my, ani, když trávíme společně čas v létě na chatě. Ne kvůli mému komfortu, ale kvůli jejich vzájemnému vztahu. Oni se od chaty nehnou na 50 metrů, takže veškeré organizování zábavy a výlety jsou na mě. Ale je to jejich volba, sice si myslím, že je to jejich velká škoda, ale respektuju a zařizuju se podle toho. U ostatních rodinných příslušníků, kromě mé sestry, je to to samé. Paradoxně máme pár bezdětných známých, kteří za námi jezdí na pravidelné návštěvy a kteří se našim dětem věnují velmi, takže naše děti k nim mají mnohem bližší vztah než k vlastním příbuzným.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

U nás také ne..
Pohlídá, když si řekneme a nahlásíme předem. A to je tak jednou za měsíc, nikoho se neprosím, jen když je to nevyhnutelné.
Jinak vyjímečně. Sama od sebe si je vzala snad 2*. Starší dcera má 5..
je to smutné, hlavně že se všude chlubí jak už je babička a podobně..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22939
@verunh píše:
Ahoj, jen tak čistě ze zvědavosti bych se chtěla zeptat, jak to máte s hlídáním dětí - hlídají prarodiče? Zajímá mě to proto, protože u nás bohužel rodiče (ani moji ani manžela) téměř nehlídají. Tchyně je v důchodu, bydlí za rohem (asi 2 min. cesty) a děti třeba i měsíc nevidí :( Občas je pohlídá, když ji poprosíme a nemáme jinou možnost, ale sama skoro neprojeví žádnou aktivitu. Když už, tak si třeba vezme na noc staršího syna (6 let), ale dceru nechce, prý je ještě malá (2 roky). Syn už je téměř samostatný, tak asi proto je to s ním jednodušší. Můj táta i tchán jsou taky v důchodu, ale chtějí mít svůj klid a hlídat nechtějí. Max. moje mamka si děti občas vezme na 1 den a pak půl hodiny poslouchám, jak je to náročný atd :zed: Takže už vážně uvažuji o nějaké chůvě, protože za dobu, co jsem na mateřské bych na jedné ruce spočítala, kolikrát byly děti (spíš syn), přes noc pryč. Všude poslouchám, jak prarodiče hlídají, jak je berou na výlety, dovolený atd. Jak to máte vy?

U nás je to takhle. Moji rodiče hlídají, synovi je 9 let, chodí do 2. třídy, vnukovi 6 let, je předškolák. Syna si brali i dříve, učili se s ním jako s předškolákem, to stejné teď dělají s vnukem, aby měl samostatnou péči jako dříve syn. Na chatě jsme o prázdninách skoro celou dobu, kromě dovolených a pokud potřebuji někam odjet, tak rádi tam pohlídají 1/2 den nebo jeden den. Já o prázdninách nepracuji.
Na chatě je také moje mladší sestra s 3mi dětmi, takže si tam vyhrají sami a dospělé skoro nepotřebují. Jsou skoro stejně staré jako kluci.
Tchýně si kluky vůbec nebere, sice máme chaty od sebe 7 km, ale prostě tam to není možné, protože má u sebe svého staršího bratra. A to přeci nejde, aby se tam nasáčkovali ještě kluci. :cert: No co, nepojedou tam, nepojedou ani zpátky.

P.S. Kolik je Tvým rodičům, rodičům manžela?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7776
21.1.19 11:13

Nehlídají vůbec. Jedna je 280 a druhá 450 km daleko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6770
21.1.19 11:15

Mamka jezdí 100km, s přestupy to trvá 3 hodiny, ale když potřebujeme, přijede. Jinak nemáme nikoho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
21.1.19 11:17

Naši moc nehlídají, mladšího syna ještě nikdy, dceru občas, zvykla jsem si, už se ani neptám, ale berou si ji třeba na pár dní o prázdninách.
Když chcem do kina nebo na koncert; tak vezem k manželovým rodičům, ti hlídají rádi a ochotně, letos s nima dcera ( bude mít 3) jede i na 9 dní do Rakouska a jsem z toho trošku nervózní, co si budem povídat, je to dlouhá doba, ale vím, že si to dcera užije a problém mám jen ve své hlavě, že je to dlouhé pro mě :lol: navíc budu mit doma novorozence a rok a půl starého syna :lol: tak mi to snad bodne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2468
21.1.19 11:18

Máme tři děti a bohužel nulové hlídání takže někdy je to o nervy ale dá se to :mrgreen: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3074
21.1.19 11:18

@verunh Mám dva syny, dvouleťáka a 4 měsíčního. Mého dvouletého syna zatím nikdo nehlídal déle jak dvě hodiny, co s ním byli venku (krom dne porodu mladšího, jinak to nešlo). Táta bydlí sice kousek od nás, ale je nemocný, tak bere kluky max. na dvě hodiny ven. Moje máma bydlí v jiném kraji, takže za námi jezdí cca 2× do měsíce na tři hodiny. S klukama si hraje u nás doma, takže taky žádný oddech. A můj tchán z tchýní bydlí přes 300 km daleko, takže přijedou jednou za dva měsíce na víkend. Takže vezmou kluky opět na chvíli ven, jinak nic. Dvakrát jsme byli večer v kině, když u nás spali. Jenže jsem tak unavená, že jsem v kině usnula :roll: , takže můj už teď se mnou do kina jít nechce :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10291
21.1.19 11:21

můj muž rodiče nemá a moji nehlídají, je to tam složitější. zatím mám doma prcky, ale příští rok plánuju najít spolehlivou hlídačku a využívat ji občas, protože mi už hrabe. Svoje děti miluju, ale manžel je furt v práci a já chodím sama ven do společnosti s frekvencí tak dvakrát do roka, s manželem jsme spolu sami nebyli skoro čtyři roky.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.1.19 11:22

Já jsem ve dvou měsících malé zavedla, že se každý víkend cestuje na jednu nebo druhou stranu (cca 200 km jak k našim, tak ke tchýni). Teď je jí 13 měsíců, sama ještě nespala, ale hned jak dorazíme a uvidí babičku, má maminku na háku. Klidně celý víkend :mrgreen:

Bylo to někdy o hubu, a víkendů pro sebe - doma - jsme měli tak pět, ale má už s rodinou krásný vztah. I ty volné víkendy se nám brzo vrátí :lol: Tchýně už se třeba ptala, kdy zůstane malá na noc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.1.19 11:23

@verunh mame jen rodice z manzelovi strany a take nejsou aktivni v hlidani. Sice mi tchyne rekne rekni si az budes chtit pohlidat ale zaroven doda ze to k nam ma hodinu metrem (z konecne na knecnou bez prestupu, takze jen sedne a jede). Me to zatim nejak nevadi, aspon se mi neplete do vychovy, kdyz vidim co se synem dela kdyz jsme u nich jen na navsteve tak si nedovedu predstavit co by delala kdyz by byla sama. Ale razim heslo, nezajima se o vnouce, tak vnouce se nebude zajimat o ni a az bude nemohouci, tak to k ni stale budeme mit tu desne dlouhou hodinu metrem…

• Citovat
  • Upravit
4507
21.1.19 11:27

Tchanovci ještě oba pracuji a malého by hlídali klidně kdykoliv, tchyne ho miluje naprosto, takže ta by byla snad i rada, kdyby ho tam měla častěji. Moje rodina je daleko, moji máme bych ho ale na hlídání nedala, tátu už nemám. Ale moje segra, která tam taky žije, tak hlídá malého moc rada, je to milující tetička a i když má dvě děti, tak si rada kluka vezme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
21.1.19 11:28

U nas deti 8, 6 a 3 s babickou max 2× do roka vikend (jen ti starsi dva) u dedy taky 1-2× do roka vikend (taky jen ti starsi dva) Ucim je doma, takze jsem s nima fakt temer 100% casu, ale nevadi mi to :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.1.19 11:30
@Anonymní píše:
Jak kdybych četla o sobě. I s věkem dětí a tím, že mladší nikdo nechce ani hodinku do kočárku. :mrgreen: Já už to neřeším a beru to, jak to je Prostě zájem není a nic s tím neudělám. Mrzí to, ale co už. Také už se poohlížím po paní na hlídání. My ani nechceme hlídat, abychom odpočívali, či se šli někam bavit, ale nás nechají rodiče ve srabu i když kolikrát fakt potřebujeme. Jednou jsem potřebovala se sebou na pohotovost, nebyla jsem schopna pomalu udělat krok a i tak nám tchýně nepohlídala, hlídala nám 75letá sousedka. :roll:
Vím, že to není babiček povinnost, ale rodina by si snad měla pomáhat. Jinak postrádá smysl.

Jj presne tak, me by snad ani nenapadlo dat dite hlidat, abych ja si zasla ke kadernikovi nebo sla nekam na kafe. Ale tomze nepomuze ani kdyz je fakt zle me neskutecne mrzi. Ale co se da delat. Nastesti mi nevadi byt se synem cele dny sama a dokomce si to uzivam. Ale mrzi me to kvuli malemu, ze vlastni prarodice skoro nepozna a mi budeme hledat jinou babicku za penize. No jak uz jsem napsala, nema zajem nema ja az oni budou potrenovat pomoct taky nebudu mit cas… :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová