Hlučné děti na veřejnosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
542
13.9.15 19:18
@zuzouš píše:
Ale to je problém jen a jen té rodiny. Okolí samozřejmě může nějak pomoci, ať už finančně, naturáliemi nebo vyšší dávkou trpělivosti. Ale je to věc čistě dobrovolná, nepovinná. Ne že si ona rodina bude chodit s frňáčkem nahoru a žádat, čekat a vztekat se.

Asi vím, co myslíš. Že nemají takové rodiny automaticky čekat, že všichni pochopí. V určitých věcech naprosto souhlasím, s jakkoliv náročným dítětem prostě nejde absolvovat to, co s pohodovým. ALE…kdybys ty byla v jejich situaci a neměla moc peněz, co bys dělala? Já jen prostě nevím, co by vlastně udělat mohli, aby v MHD nebo bytě nerušili.

Ale osobní zkušenost nemám. Jen nad námi bydlí chlapeček, který je dost náročný a první 3 roky života často fakt hlasitě ječel. Pak se nám narodil mladší syn a první rok probrečel. Vzájemně jsme se omlouvali několikrát, ale nemohli jsme s tím nic dělat. Když ti dítě hystericky ječí a nejde utišit, co s ním? Samozřjmě jsem dělala maximum proto, aby jekot netrval věčnost a sousedka určitě taky, ale naštěstí jsme obě tolerantní a chápeme, že to občas bez řevu nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2968
13.9.15 19:21

Dneska každý nevychovaný spratek se omlouvá tím, že je hyperaktivní a každé hloupé dítě tím, že má poruchu učení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26335
13.9.15 19:23
@Anonymní píše:
Dneska každý nevychovaný spratek se omlouvá tím, že je hyperaktivní a každé hloupé dítě tím, že má poruchu učení.

zato provokativní anonymní výkřiky jsou znakem té nejlepší výchovy… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
13.9.15 19:31
@aquawoman píše:
Nicméně na omluvy skoro nikdy nedošlo, protože všichni a opravdu snad do jednoho říkali, „to nevadí..“, „to je dítě..“ „v pohodě“ apod. Tudíž mi odklízení dítěte druhým z cesty a omlouvání se přišlo trapné a přestala jsem to dělat.

To se ale tak jen říká, ze slušnosti. Ne že by to nikomu nevadilo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
452
13.9.15 19:35
@Anonymní píše:
Dneska každý nevychovaný spratek se omlouvá tím, že je hyperaktivní a každé hloupé dítě tím, že má poruchu učení.

Tohle může napsat jen člověk absolutně neznalý problematiky. Znám spoustu dětí s poruchou učení (ať už ADHD, nebo dyslektici), kteří mají nadprůměrný intelekt, takže hloupí rozhodně nejsou. Děti s ADHD mají nálezy na EEG (epileptická ložiska). Častou příčinou těchto problému je horší poporodní adaptace (horším agpar skóre). Kdysi se tomu říkalo LMD (lehká mozková dysfunkce). V horších případech DMO (dětská mozková obrna). Předčasně narozené děti, děti se silnou novorozeneckou žloutenku, nebo děti s nízkou porodní váhou mají také větší sklony k různým poruchám, apod. Takže absolutně mimo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
452
13.9.15 19:39

@Litta Aha… mě třeba nevadí občas obejít dítě, pomalého důchodce nebo pejska… :nevim: chodníky jsou hodně široké. Asi jsem z jiného světa. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
13.9.15 19:47
@aquawoman píše:
@Litta Aha… mě třeba nevadí občas obejít dítě, pomalého důchodce nebo pejska… :nevim: chodníky jsou hodně široké. Asi jsem z jiného světa. :nevim:

Tak já to samozřejmě taky udělám, ale někdy jde i o bezpečnost. Když člověk spěchá a najednou mu cestu zkříží dítě, je někdy těžké o něj nezakopnout a nesvalit se na něj. Ale já chodím hlavně v centru, což je spíš o loktech mezi turisty, pokud člověk nechce jít rychlostí šneka. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
452
13.9.15 19:58

@Litta Jo, tak pokud dítě nečekaně skočí někomu do cesty, tak jo. Ale to už zbývá se jen omluvit, páč odklízení je už zbytečné. Já mám jen averzi k cyklistům na chodníku. Těm neuhýbám, neomlouvám se, nic. A pokud by si někdo otevřel pusu, tak mu řeknu, že na chodníku je za jízdu na kole až 2 000 pokuta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26335
13.9.15 19:59
@aquawoman píše:
Tak to máš, ale teď opravdu bez nadsázky, zvláštní přístup. Nicméně přesně tohle jsem já, jako nezkušená matka, dělala u prvorozeného. Když jen někomu trošku překážel, tak jsem ho hned klidila vedle a omlouvala se. Nicméně na omluvy skoro nikdy nedošlo, protože všichni a opravdu snad do jednoho říkali, „to nevadí..“, „to je dítě..“ „v pohodě“ apod. Tudíž mi odklízení dítěte druhým z cesty a omlouvání se přišlo trapné a přestala jsem to dělat. A světe div se, nikdo si nestěžoval, že by mu moje dítě překáželo v cestě. Normálně ho prostě obešli, občas se na něho usmáli. Takže opravdu zvláštní přístup :nevim: Vážně nevím, v jakém kraji je tohle zvykem. Ale zřejmě „jiný kraj, jiný mrav“. Asi to bude tím :nevim:

no vidíš a já „odstraňuju“ děti z cesty stále. Pokud se chtějí kochat oblohou, klidně - ale nemusí přitom překážet ostatním. Oni ti ostatní sice řeknou „nevadí“ - ale mně to vadí. Taky nemám ráda, když mi někdo stojí v cestě, když spěchám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
13.9.15 20:01
@lucenka píše:
@Klementyna zvládla, ale házela bych na vás ty naštvaný pohledy nad kterými se tu pohorsujete.

Joo, tak to bych si asi vůbec nevšimla, to je dobrá reakce :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
13.9.15 20:05
@aquawoman píše:
@Litta Aha… mě třeba nevadí občas obejít dítě, pomalého důchodce nebo pejska… :nevim: chodníky jsou hodně široké. Asi jsem z jiného světa. :nevim:

Tak to každopádně jsi, u nás jsou chodníky úzké :mrgreen:
ale i tak pro mne není problém výše zmíněné objekty obejít ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
452
13.9.15 20:11

@neumisa Asi fakt z jiného světa 8o Nebo si tady už někdo začíná dělat srandu.
Jak široké máte chodníky? Když spěchám a mám před sebou překážku, tak udělám krok stranou a nijak to nenaruší rychlost mé chůze :nevim: stačí se dívat před sebe…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26335
13.9.15 20:14

@aquawoman

je úplně jedno, jak široké jsou chodníky, nevidím důvod, proč by mé dítě mělo někomu překážet v cestě.

a občas krok stranou znamená vstup do vozovky, což taky není zrovna bezpečné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
13.9.15 20:26
@Anonymní píše:

to je opravdu intimní informace osobního rázu… no zeptáme se admina co je za tím 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56326
13.9.15 20:29
@Anonymní píše:

Tak tohle je další blábol a zneužití anonymu, takže víš co bude následovat :mrgreen: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí