Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Blue2 píše:
Já nevím no, ty bys pravdu nevzala děti ani na pole za barák, když bys věděla, že tam nikoho nepotkáte?
A jak to můžeš na 100% vedět?
@Blue2 píše:
Já nevím no, ty bys pravdu nevzala děti ani na pole za barák, když bys věděla, že tam nikoho nepotkáte?
Ne, nevzala, protože nikdy nevíš, že tam skutečně nikoho nepotkáš a nikdy nevíš, kdo tě nahlásí za nedodržování izolace. Navíc ta nemoc je fakt svinstvo a je potřeba dlouho dodržovat klid, i bezpříznakový lidi mají následky. Promiň, ale nejsem idiot…
@Rive píše:
A co jestli to měli? Vždyť to můžou chytit znova a opravdu dříve, než po těch 3 měsících 🤷♀️
Aha, já myslela, že to chytit ty tři měsíce nemůžou, tak to nic. Každopádně do toho lesa za barákem bych je klidně vzala., když bych věděla, že nikoho nepotkáme.
@Blue2 Nechápu proč se ptáš jestli už covid měli.. na tom přece nezáleží.. já ho měla dvakrát už..
@Blue2 píše:
Tak já třeba pochopila, že jsou v bytě. Protože pokud bydlí někde na vesnici, nejspíš by měli zahradu a tam by se mohly děti celkem normálně pohybovat. Někde v paneláku je to riziko, že někoho potkám na chodbě, poměrně dost vysoké. A nevím, co by dělali na poli. Co tak pozoruju, tak všechny kopce (bobování) a rybníky (bruslení) jsou obsypané dětmi a dokonce i při prochajdě v lese mimo nějaké zajímavé cíle potkáváme spousty lidí.
Já bych jela někam ven
normálně to přiznávám a stojím si za tím
a dokonce i mamce bych je strčila.
@Midaku píše:
@Blue2 „inteligence“ některých lidí nemá meze… fakt bys lidi, co mají být v izolaci, šupla zrovna důchodcům, ať je vezmou ven?
Kdyz ponecham stranou vse ostatni, tak to, ze je nekdo prarodic, se fakt nemusi rovnat tomu, ze je duchodce. Jen pro presnost.
Holky, já se nechci hádat. Bydlím na vesnici, kde je 50 obyvatel a les hned za rohem, takže já bych tam s dětmi šla, ale radit už radši nic nebudu. V izolaci jsme zatim nikdo z rodiny nebyli, takže to řešit nemusím. Zakladatelko, tobě přeji pevné nervy. Hezký den všem ![]()
@Petula306 píše:
Já bych jela někam vennormálně to přiznávám a stojím si za tím
a dokonce i mamce bych je strčila.
To se nedivim, ze to v cesku vypada jak vypada, s timhle se za rodinou nepodivam dlouho, vsichni maji vsechno na haku a jen hledaji co a jak obejit..
@sakota no že jo…mamka má lehoučce přes 50.. chová se spíš na 30
normálně pracuje, sportuje, cestuje.. není to žádná vetchá stařena
dokonce má lepší kondiční než já ![]()
Já si za určitých okolností dovedu představit, že pozvu babičku aby je na hoďku dvě zabavila u nás doma. Poté, co si zjistí protilátky a za předpokladu, že pár dní nebude v kontaktu s nikým rizikovým, protože přenašeč může být tak jako tak. Ale brát je ven (když rodičům je zle
) nebo vozit k těm prarodičům, to mi přijde teda hodně nešťastné řešení.
@Janli
Je to covid, ne lepra. Zdůraznila jsem „pokud máte respirator a tam kde nejsou lidi“. Covid jsem měla, nebylo to pěkný, ale nenechám se zbavit posledních zbytku (selského) rozumu. Jsem zdravotník a nevidím jediný důvod, proč by v absolutní izolaci nemohli být na čerstvém vzduchu. Sama jsem musela nakazena odvést mou dceru na testy a tři dny jsem kviluli tomu obvolavala všechny dostupné hygieny, abych někoho neohrozila. Všichni mi řekli, že s respitatorem a bez kontaktu (máme venkovní odberove místo v odchozí vzdálenosti) je to bezpečné a že v Pze jezdí strašně moc lidí, kteří jsou nakažení, na testy atp. Mhd. Což bych samozřejmě taky neudělala, ale to, co jsem psala zakladatele už ano. A jen dodávám, že svou matku jsem neviděla už od září, ani dcera ne, protože jsem rizikovy přenasec a ona rizikovy pacient, rousku nosím, rozestupy dodrzuju a s nikým se nestykam. Ale úplně zesilet nechci.
@K82 A všimla sis, že zakladatelka psala, že jí a manželovi je zle a potřebují ležet? ![]()
@K82 Přesně tak, já také dodržuji všechna opatření, ale nechápu, proč bych nemohla vylézt z baráku(třeba s respirátorem) a jít bobovat na kopec, když tam nikdo nebude!