Hrabe mi v karantene

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2249
15.2.21 08:57
@Blue2 píše:
Já nevím no, ty bys pravdu nevzala děti ani na pole za barák, když bys věděla, že tam nikoho nepotkáte?

A jak to můžeš na 100% vedět?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
@Blue2 píše:
Já nevím no, ty bys pravdu nevzala děti ani na pole za barák, když bys věděla, že tam nikoho nepotkáte?

Ne, nevzala, protože nikdy nevíš, že tam skutečně nikoho nepotkáš a nikdy nevíš, kdo tě nahlásí za nedodržování izolace. Navíc ta nemoc je fakt svinstvo a je potřeba dlouho dodržovat klid, i bezpříznakový lidi mají následky. Promiň, ale nejsem idiot…

• Citovat
  • Upravit
2683
@Rive píše:
A co jestli to měli? Vždyť to můžou chytit znova a opravdu dříve, než po těch 3 měsících 🤷‍♀️

Aha, já myslela, že to chytit ty tři měsíce nemůžou, tak to nic. Každopádně do toho lesa za barákem bych je klidně vzala., když bych věděla, že nikoho nepotkáme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
801
15.2.21 08:58

@Blue2 Nechápu proč se ptáš jestli už covid měli.. na tom přece nezáleží.. já ho měla dvakrát už..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
15.2.21 08:59
@Blue2 píše:

Tak já třeba pochopila, že jsou v bytě. Protože pokud bydlí někde na vesnici, nejspíš by měli zahradu a tam by se mohly děti celkem normálně pohybovat. Někde v paneláku je to riziko, že někoho potkám na chodbě, poměrně dost vysoké. A nevím, co by dělali na poli. Co tak pozoruju, tak všechny kopce (bobování) a rybníky (bruslení) jsou obsypané dětmi a dokonce i při prochajdě v lese mimo nějaké zajímavé cíle potkáváme spousty lidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3155
15.2.21 08:59

Já bych jela někam ven ;) normálně to přiznávám a stojím si za tím :mavam: a dokonce i mamce bych je strčila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
15.2.21 09:03
@Midaku píše:
@Blue2 „inteligence“ některých lidí nemá meze… fakt bys lidi, co mají být v izolaci, šupla zrovna důchodcům, ať je vezmou ven? :zed:

Kdyz ponecham stranou vse ostatni, tak to, ze je nekdo prarodic, se fakt nemusi rovnat tomu, ze je duchodce. Jen pro presnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2683
15.2.21 09:03

Holky, já se nechci hádat. Bydlím na vesnici, kde je 50 obyvatel a les hned za rohem, takže já bych tam s dětmi šla, ale radit už radši nic nebudu. V izolaci jsme zatim nikdo z rodiny nebyli, takže to řešit nemusím. Zakladatelko, tobě přeji pevné nervy. Hezký den všem :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42394
15.2.21 09:04

@Blue2 8o 8o 8o 8o 8o Bez komentáře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4749
15.2.21 09:04
@Petula306 píše:
Já bych jela někam ven ;) normálně to přiznávám a stojím si za tím :mavam: a dokonce i mamce bych je strčila.

To se nedivim, ze to v cesku vypada jak vypada, s timhle se za rodinou nepodivam dlouho, vsichni maji vsechno na haku a jen hledaji co a jak obejit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3155
15.2.21 09:05

@sakota no že jo…mamka má lehoučce přes 50.. chová se spíš na 30 :lol: normálně pracuje, sportuje, cestuje.. není to žádná vetchá stařena :lol: dokonce má lepší kondiční než já 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
15.2.21 09:06

Já si za určitých okolností dovedu představit, že pozvu babičku aby je na hoďku dvě zabavila u nás doma. Poté, co si zjistí protilátky a za předpokladu, že pár dní nebude v kontaktu s nikým rizikovým, protože přenašeč může být tak jako tak. Ale brát je ven (když rodičům je zle 8o ) nebo vozit k těm prarodičům, to mi přijde teda hodně nešťastné řešení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K82
2202
15.2.21 09:08

@Janli
Je to covid, ne lepra. Zdůraznila jsem „pokud máte respirator a tam kde nejsou lidi“. Covid jsem měla, nebylo to pěkný, ale nenechám se zbavit posledních zbytku (selského) rozumu. Jsem zdravotník a nevidím jediný důvod, proč by v absolutní izolaci nemohli být na čerstvém vzduchu. Sama jsem musela nakazena odvést mou dceru na testy a tři dny jsem kviluli tomu obvolavala všechny dostupné hygieny, abych někoho neohrozila. Všichni mi řekli, že s respitatorem a bez kontaktu (máme venkovní odberove místo v odchozí vzdálenosti) je to bezpečné a že v Pze jezdí strašně moc lidí, kteří jsou nakažení, na testy atp. Mhd. Což bych samozřejmě taky neudělala, ale to, co jsem psala zakladatele už ano. A jen dodávám, že svou matku jsem neviděla už od září, ani dcera ne, protože jsem rizikovy přenasec a ona rizikovy pacient, rousku nosím, rozestupy dodrzuju a s nikým se nestykam. Ale úplně zesilet nechci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
15.2.21 09:09

@K82 A všimla sis, že zakladatelka psala, že jí a manželovi je zle a potřebují ležet? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2683
15.2.21 09:11

@K82 Přesně tak, já také dodržuji všechna opatření, ale nechápu, proč bych nemohla vylézt z baráku(třeba s respirátorem) a jít bobovat na kopec, když tam nikdo nebude!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová