Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Janli píše:
@K82 selskej rozum u tebe hledám marně. Zakladatelce je zle, venku je momentálně -18 a chodit v tuhle chvíli ven je hazard s vlastním životem. Já jsem po covidu 14 dní a ještě rozdýchávám ranní odvoz dětí do školky. Že bych běhala s dětma venku po poli v době aktivní nemoci, tak to by mě nenapadlo ani ve snu. A věř mi, že pokud jsi byla schopná odvést děti na testy, tak to ti zas tak zle nebylo…
Ty jo, to máš odvahu posuzovat stav lidi, kteří si za klavesnici. Chápu, že muzes být naštvaná a s mými názory nesouhlasit, ale urazenim a soudy si frustraci nezmirnis.
@K82 píše:
Ty jo, to máš odvahu posuzovat stav lidi, kteří si za klavesnici. Chápu, že muzes být naštvaná a s mými názory nesouhlasit, ale urazenim a soudy si frustraci nezmirnis.
Já s ní souhlasím.
@Oriseka píše:
Na poli deti behaji, hraji si se snehem, delame otisky do snehu, malujeme klackem do snehu, kdyby snih drzel, tak udelame snehulaka. Kazdy chodi po cestach, takze v poli nikoho nepotkame. Na chodbe mame respirator/rukavice a je tu par bytu, takze vychytame, abychom nikoho nepotkali. Pole je hned za nasim domem. Jako treba moje deti rozhodne nevydrzi cely den u televize. Na stridacku se jim furt musime venovat. Telefon/tablet neznaji. V byte je to narocne. Spravne by tu ani nemeli behat, kvuli sousedum pod nami.
Ok, ale kdybys tam předškolní děti vypustila samotné, jak zde padlo, tak tam taky vydrží dělat hodinu andělíčky a malovat si klackem do sněhu? V našem okolí je většina polí zoraná, takže se po nich nedá chodit, natož válet
Sníh je přemrzlej, takže sněhulák stavět taky nejde. Fakt nevím, jak by se tam předškolní děti nějak intenzivněji samy vyblbly…
@Janli píše:
Protože je zakladatelka nemocná a venku brutálně mrzne! Ty fakt vůbec nemáš páru, jak ta nemoc člověka sejme, co? Nedolezeš ani na záchod, natož, aby jsi šla s děckama bobovat…. Přečti si něco o té nemoci, dětem to může sednout na srdce, všichni potřebují klid a doléčit se. Jako s aktivní chřipkou by jsi šla taky bobovat? Tohle je horší. Nezlob se, ale tohle mi hlava nebere.
No a nebo taky nesejme a neni to zadny drama. To je taky mozna a celkem pravdepodobna varianta. Plus pokud jsou deti bez priznaku pozitivni, tak mozna taky vubec nemaji covid-19, ale jen jsou osidleny tim virem, aniz by se u nich nemoc rozvinula. A nikde jsem necetla, ze by to, ze se deti budou preventivne super setrit, i kdyz jim nic neni, nejak snizovalo pravdepodobnost toho postcovid zanetliveho syndromu.
Nikoho nenavadim k porusovani izolace, jen udavam jiny uhel pohledu.
@Blue2 píše:
Já nevím no, ty bys pravdu nevzala děti ani na pole za barák, když bys věděla, že tam nikoho nepotkáte?
a víš, že i na lidi v karanténě /izolaci může přijít kontrola, jo?
@Janli píše:
Protože je zakladatelka nemocná a venku brutálně mrzne! Ty fakt vůbec nemáš páru, jak ta nemoc člověka sejme, co? Nedolezeš ani na záchod, natož, aby jsi šla s děckama bobovat…. Přečti si něco o té nemoci, dětem to může sednout na srdce, všichni potřebují klid a doléčit se. Jako s aktivní chřipkou by jsi šla taky bobovat? Tohle je horší. Nezlob se, ale tohle mi hlava nebere.
Psala jsem, že jsem ji prodělala. 5 týdnu a 1 den to trvalo. A my dvě se ti handrkujem úplně zbytecne, protože než zakladatelka upřesnila, jak jim je a kde bydlí, měly to být jen diskusní návrhy, jak to přežít. To už je po jejím skončení bezpredmetne, takže já v jen popreji, at jsou brzy fit a přežiji ponorkovy stav.
P. S zakladatelka-docela dceri pomáhaly Skype hovory s babi, kamarádama. Měla to s babi treba tři hodiny zapnutý a jen odbihaka, hrála s ní něco na dálku atp. Držte se
Holky, tak co kdybyste přestaly řešit co by kdyby (měli za barákem pole, les, mohly vyjet pryč, dát dítě babičce atd.) a radši jí poradili, jak děti zabavit doma, když zjevně z bytu nemůžou ani na krok? ![]()
@Petula306 píše:
Já bych jela někam vennormálně to přiznávám a stojím si za tím
a dokonce i mamce bych je strčila.
a vis, ze by pak máma měla mit karanténu, jo?
@K82 Ano, u nás byly taky videokonference skvělá zábava -děti si přes obrazovku hrály, povídaly, dělaly diskotéku atd.
A pak jsem postupně vytahovala pozapomenuté hračky ![]()
@K82 píše:
@Janli
Je to covid, ne lepra. Zdůraznila jsem „pokud máte respirator a tam kde nejsou lidi“. Covid jsem měla, nebylo to pěkný, ale nenechám se zbavit posledních zbytku (selského) rozumu. Jsem zdravotník a nevidím jediný důvod, proč by v absolutní izolaci nemohli být na čerstvém vzduchu. Sama jsem musela nakazena odvést mou dceru na testy a tři dny jsem kviluli tomu obvolavala všechny dostupné hygieny, abych někoho neohrozila. Všichni mi řekli, že s respitatorem a bez kontaktu (máme venkovní odberove místo v odchozí vzdálenosti) je to bezpečné a že v Pze jezdí strašně moc lidí, kteří jsou nakažení, na testy atp. Mhd. Což bych samozřejmě taky neudělala, ale to, co jsem psala zakladatele už ano. A jen dodávám, že svou matku jsem neviděla už od září, ani dcera ne, protože jsem rizikovy přenasec a ona rizikovy pacient, rousku nosím, rozestupy dodrzuju a s nikým se nestykam. Ale úplně zesilet nechci.
no tak nakazeny jezdej běžně na testy, ze jo.. to je trochu něco jinyho než jit s detma na procházku
Na mé děti zabraly výtvarné činnosti, rozstříhali jsme staré oblečení, lepily si koláže, zažehlovací korálky u nás vedly tak 3 roky a když jsem holky naučila háčkovat, měla jsem klid celé dny.
Malování na sklo je hodně bavilo, když byly menší. A výroba domácího moduritu, a z něho pak šperky nebo vánoční ozdoby, velikonoční dekorace…
Příspěvek upraven 15.02.21 v 09:42
@divine woman taky může zemřít po srážce autem cestou z práce. Dokonce jedna paní nejednou ve 40 zemřela na infarkt..nebo můj děda…uhořel. To je prostě život.
@unuděná píše:
Ok, ale kdybys tam předškolní děti vypustila samotné, jak zde padlo, tak tam taky vydrží dělat hodinu andělíčky a malovat si klackem do sněhu? V našem okolí je většina polí zoraná, takže se po nich nedá chodit, natož váletSníh je přemrzlej, takže sněhulák stavět taky nejde. Fakt nevím, jak by se tam předškolní děti nějak intenzivněji samy vyblbly…
mám 4 a 7 leté dítka a takto sami tak maximálně 20 min, než budou znudění a promrzlí, a budou vyžadovat asistenci někoho dalšího ![]()
@Keyllah píše:
mám 4 a 7 leté dítka a takto sami tak maximálně 20 min, než budou znudění a promrzlí, a budou vyžadovat asistenci někoho dalšího
No přesně. Dejme tomu, kdyby se na sníh hrozně těšily, protože by byl ten rok první, tak možná tu hodinku na rovině by vydržely blbnout. Ale pak je doma ještě musí zpacifikovat, donutit převléct do suchého, všechno oblečení rozvěsit a udělat čaj - to v nemoci je víc námahy, než užitku.
Ještě přemýšlím, co děti v tomto věku doma nejvíc zabavilo (s minimem mé intervence při i po činnosti
), tak mě napadá stavění bunkru v pokojíčku (stačilo jim povolit vzít si potřebný materiál a zvládli to už sami. Utírání prachu (musela jsem mít k dispozici čistící voňavé ubrousky a byli schopní s tím v bytě šmrdlat nábytek i půl hodiny). Lego/duplo - to jsem kolikrát vysypala na rozloženou sedačku a dělala, že si hraju, bohatě jim to stačilo. A puzzle. Ale to záleží na dítěti.