Hrabe mi v karantene

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18177
15.2.21 09:12
@Blue2 píše:
Holky, já se nechci hádat. Bydlím na vesnici, kde je 50 obyvatel a les hned za rohem, takže já bych tam s dětmi šla, ale radit už radši nic nebudu. V izolaci jsme zatim nikdo z rodiny nebyli, takže to řešit nemusím. Zakladatelko, tobě přeji pevné nervy. Hezký den všem :kytka:

Koukáš na to ze sveho hlediska, které je ale poměrně vzácné. Obvyklejsi situace je bydlet v bytovém domě, kde to akorát nachrchláš na chodbě. Jinak my mame hned za panelakem přírodu. Chodim se psem okruhy, kde obvykle potkame jen sem tam další pejskare. Posledni dny je to tu jak na Václavaku v predpandemickych časech. Pes u nohy a propletame se hrozny bobujicich deti i dospelych :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
15.2.21 09:12
@Blue2 píše:
@K82 Přesně tak, já také dodržuji všechna opatření, ale nechápu, proč bych nemohla vylézt z baráku(třeba s respirátorem) a jít bobovat na kopec, když tam nikdo nebude!

Ukaž mi kopec vhodný na bobování, kde nikdo nebude 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
15.2.21 09:16

@K82 selskej rozum u tebe hledám marně. Zakladatelce je zle, venku je momentálně -18 a chodit v tuhle chvíli ven je hazard s vlastním životem. Já jsem po covidu 14 dní a ještě rozdýchávám ranní odvoz dětí do školky. Že bych běhala s dětma venku po poli v době aktivní nemoci, tak to by mě nenapadlo ani ve snu. A věř mi, že pokud jsi byla schopná odvést děti na testy, tak to ti zas tak zle nebylo…

• Citovat
  • Upravit
42403
15.2.21 09:16

To, že nikoho nepotkám, si netroufnu říct ani já, a to bydlím v malé vesnici v podhůří. Pár chalup mezi kopci. Dokud nenapadl sníh, nebyla tu ani noha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2683
15.2.21 09:17
@unuděná píše:
Ukaž mi kopec vhodný na bobování, kde nikdo nebude 8)

Záleží, kde bydlíš, ale tady je toho spousta. Bydlím teda na Šumavě, takže tady fakt neni problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.2.21 09:17

Bydlíme v paneláku a sousedka už všude rozkecala, že jsme v izolaci s Covidem, tak si nelajznu chodit tu po domě, jinak bych ve výletu do lesa daleko od lidí neviděla problém. Akorát ale stejně mám hrozně málo energie, půlhodiny se zvedám abych šla do sprchy…zdravá štíhlá 30ti léta žena a semlelo mě to solidně. Manžela taky. Oba sportujeme, jíme zdravě. I proto bych se bála dát děti prarodičům, jsou sice taky zdraví ale je to hnus. Děkuju všem za slova podpory, musíme to vydržet.

• Citovat
  • Upravit
Janli
15.2.21 09:21
@Blue2 píše:
@K82 Přesně tak, já také dodržuji všechna opatření, ale nechápu, proč bych nemohla vylézt z baráku(třeba s respirátorem) a jít bobovat na kopec, když tam nikdo nebude!

Protože je zakladatelka nemocná a venku brutálně mrzne! Ty fakt vůbec nemáš páru, jak ta nemoc člověka sejme, co? Nedolezeš ani na záchod, natož, aby jsi šla s děckama bobovat… :roll:. Přečti si něco o té nemoci, dětem to může sednout na srdce, všichni potřebují klid a doléčit se. Jako s aktivní chřipkou by jsi šla taky bobovat? Tohle je horší. Nezlob se, ale tohle mi hlava nebere.

• Citovat
  • Upravit
53190
15.2.21 09:21
@Anonymní píše:
Bydlíme v paneláku a sousedka už všude rozkecala, že jsme v izolaci s Covidem, tak si nelajznu chodit tu po domě, jinak bych ve výletu do lesa daleko od lidí neviděla problém. Akorát ale stejně mám hrozně málo energie, půlhodiny se zvedám abych šla do sprchy…zdravá štíhlá 30ti léta žena a semlelo mě to solidně. Manžela taky. Oba sportujeme, jíme zdravě. I proto bych se bála dát děti prarodičům, jsou sice taky zdraví ale je to hnus. Děkuju všem za slova podpory, musíme to vydržet.

Dobře, že jsi to upřesnila a zarazila tady ty spekulace o vycházce do lesa za barák, kde nikoho nepotkám :P :mavam:
Pokud to navíc ví sousedi, je naprosto nesmyslné někam prchat. Baví tvé děti třeba nějaké výtvarné činnosti? Já v první vlně objednala online spoustu věcí na vyrábění (chlupaté drátky, korálky, modelínu, omalovánky, barevné lepící papíry atd.) a děti se u toho dost dlouho zabavily samy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
15.2.21 09:22
@Blue2 píše:
Já nevím no, ty bys pravdu nevzala děti ani na pole za barák, když bys věděla, že tam nikoho nepotkáte?

Ne. Nezaručíš, že nikoho nepotkáš a porušuješ izolaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3155
15.2.21 09:22

To příště nesmíš nikomu říkat, že jsi v izolaci ;) napíšu ti radu, spíš jako vtípek - vyjedete autem na pole a tam vypustíte děti, zatímco vy si dáte v klídku v autě čaj :dance: ale ber to fakt jako vtip. A ať jste brzo fit :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
15.2.21 09:23
@Petula306 píše:
To příště nesmíš nikomu říkat, že jsi v izolaci ;) napíšu ti radu, spíš jako vtípek - vyjedete autem na pole a tam vypustíte děti, zatímco vy si dáte v klídku v autě čaj :dance: ale ber to fakt jako vtip. A ať jste brzo fit :kytka:

Dobrej vtip :roll: Nevím, ale tvoje předškolní děti by se samy zabavily někde v prostřed zmrzlého pole? :P :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
15.2.21 09:24
@Petula306 píše:
@sakota no že jo…mamka má lehoučce přes 50.. chová se spíš na 30 :lol: normálně pracuje, sportuje, cestuje.. není to žádná vetchá stařena :lol: dokonce má lepší kondiční než já 8)

Ale to ti nezaručí, že na Covid nezemře. Některé z vás fakt mají místo mozku z piva kostku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
15.2.21 09:25
@unuděná píše:
Dobrej vtip :roll: Nevím, ale tvoje předškolní děti by se samy zabavily někde v prostřed zmrzlého pole? :P :P

Přesně. A navíc řídit v takovym stavu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22463
15.2.21 09:26
@unuděná píše:
Tak já třeba pochopila, že jsou v bytě. Protože pokud bydlí někde na vesnici, nejspíš by měli zahradu a tam by se mohly děti celkem normálně pohybovat. Někde v paneláku je to riziko, že někoho potkám na chodbě, poměrně dost vysoké. A nevím, co by dělali na poli. Co tak pozoruju, tak všechny kopce (bobování) a rybníky (bruslení) jsou obsypané dětmi a dokonce i při prochajdě v lese mimo nějaké zajímavé cíle potkáváme spousty lidí.

Na poli deti behaji, hraji si se snehem, delame otisky do snehu, malujeme klackem do snehu, kdyby snih drzel, tak udelame snehulaka. Kazdy chodi po cestach, takze v poli nikoho nepotkame. Na chodbe mame respirator/rukavice a je tu par bytu, takze vychytame, abychom nikoho nepotkali. Pole je hned za nasim domem. Jako treba moje deti rozhodne nevydrzi cely den u televize. Na stridacku se jim furt musime venovat. Telefon/tablet neznaji. V byte je to narocne. Spravne by tu ani nemeli behat, kvuli sousedum pod nami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K82
2202
15.2.21 09:27
@unuděná píše:
@K82 A všimla sis, že zakladatelka psala, že jí a manželovi je zle a potřebují ležet? ;)

Jj, však jsem psala, komu bude líp. A je jasné, že pokud je jim zle, tak se stejně nikam nepozenou. A stejně tak, jak někdo psal, je dost rozdíl, jestli bydlí v paneláku se stovkou bytu, v domě nebo v přízemí malého činzaku. Prostě odpovědné chování selsky smýšlejících lidi. Nikdo tady nenabada k hromadnému šíření kovidu, ale situace začíná být neúnosna psychicky. Lidem dochází síly, naděje v nedohlednu. A pak to dopadá tak, že mi pacienti (z nichž mě, pravděpodobně někdo nakazil) mi v nemalo případů oznámili „my jsme to už asi taky měli, ale v na testy bychom rozhodně nikdy nesli, to tak, aby nas někdo zavřel doma“. Ale chápu, že toto je, bohužel, silne individuální, každý přemýšlíme jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová