Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já čumím. Vědět že sousedi v paneláku mají covid a jsou v izolaci a vidět je jak se couraji po chodbě, nasedaji do auta a jedou bobovat, tak by na ně po návratu čekali před dvěma policajti. Sobeckost lidi nezná hranic.
@unuděná píše:
Ok, ale kdybys tam předškolní děti vypustila samotné, jak zde padlo, tak tam taky vydrží dělat hodinu andělíčky a malovat si klackem do sněhu? V našem okolí je většina polí zoraná, takže se po nich nedá chodit, natož váletSníh je přemrzlej, takže sněhulák stavět taky nejde. Fakt nevím, jak by se tam předškolní děti nějak intenzivněji samy vyblbly…
Tak ja tam jsem s nimi a bavim je. Dokud mi bylo blbe, tak jsem samo nikam nelezla. Pole je tu plne snehu. Deti se v tom rochnaji. Starsi syn vylozene beha a beha. Hrozne mu to chybi. Beha i sam dlouho, ale on je takovy specificky.
@Oriseka píše:
Tak ja tam jsem s nimi a bavim je. Dokud mi bylo blbe, tak jsem samo nikam nelezla. Pole je tu plne snehu. Deti se v tom rochnaji. Starsi syn vylozene beha a beha. Hrozne mu to chybi. Beha i sam dlouho, ale on je takovy specificky.
Ok, ale to je kapku jiná situace ne? Jim špatně je. Někdo radil vypustit na pole a sedět v autě s čajem. A na to reaguju, přijde mi to jako nesmysl. Mé děti nikdy jentak bezcílně neběhaly, tak si to moc neumím představit, ale každopádně tohle zakladatelce stejně nepomůže.
Pusť jim pohádky, malujte obrázky do kouzelné školky. To naše děti bavilo. Vyráběli jsme sněhuláky z odličovacich tamponů. Peklo, vařili, dodržovali denní režim. Zkus jim pustit na YouTube Just Dance. To se hodně vyřadí.
My byli takhle doma se třemi dětmi celý prosinec i přes Vánoce. Občas jsme jeli ven do lesa, ale nebydlíme v paneláku, takže nás nemohl nikdo napraskat.
Jo a ne moc cukr, jinak budou ještě víc naspeedovane
Zkus najít na youtube nějaká cvičení pro děti. Třeba dětská jóga. Tu půl hodinku u toho vydrží a moje děti to hodně baví. A nebo nějaké tancování.
No, my když měli u dcery jen podezření (pozitivní spolužák ve škole), tak od doktorky jasnej pokyn - minimálně do (negativních) výsledků testů ani s košem
Což kdybysme byli celá rodina pozitivní, tak by se prostě nedalo nic dělat a respirátor, desinfekce a doufat, že nás sousedi nezlynčujou (bydlíme v paneláku). A tady proti tomu „rady“, jak jít hezky celá pozitivní rodinka ven, no já nestačím zírat ![]()
Zakladatelko, držte se - jak už bylo psáno, porušila bych veškerý pravidla, co se týče televize, tabletu, mobilu… těch pár dní to děti nezabije a vy se potřebujete vyležet
U naší desetiletý to jistí většinou youtube, to o ní člověk chvíli opravdu neví. Ať je brzy líp ![]()
Doma kazdy den nejaka vytvarka. Prekazkove drahy po byte. Hra na schovku. Peceni. Prohlizeni fotek. My treba chodine ven uplne za kazdeho pocasi, takze pro nas je to tezke byt cely den zavreny. Treba alespon na balkon jsme chodili. Detem jsem dala babovicky a delaly je na tom balkone ze snehu, ale to uz cloveku musi byt trochu lip.
Jinak co zabaví u nás - momentálně tvoření čehokoliv pro barbie. Z materiálů vede pěnová guma - moosgummi (a tavná pistole, tu naše zvládá už sama, ale je jí 10). Dokud nebyla, tak papír, pastelky a velké, převelké množství izolepy
Když byla menší, tak dost frčela i jakákoliv modelína. A bunkr, jak tu někdo zmiňoval - to je fajn nápad, ono už to, že dětem člověk dá k dispozici něco, co běžně nemají (dovolí jim natahat si tam třeba nějaké nádobí, baterku apod.), by mohlo zabavit. U nás by to asi fungovalo, ale my máme jedináčka a tam nehrozí, že se dojde v rámci hry k nějakým bojům o něco, v tom je to s jedním jednodušší ![]()
Kdysi jsem nestačila zírat, jak děti ve školce zabavil obyčejnej provázek - nevim už, jak k tomu došlo, ale omotávaly a svazovaly naprosto všechno a kus nějaký příze byl hotovej „poklad“
A vrazit jim do ruky vlhčený ubousky nebo hadřík a nechat otírat nábytek, případně podlahu - no zní to možná blbě coby „zábava“, ale taky by to v jistým věku u nás frčelo (možná ještě dneska, ale ne denně) ![]()
Ještě mě napadla aktivita - vzít nějaký drobný předměty (hračky, zvířátka…), zalít vodou a nechat zmrznout v nějakým kyblíku třeba (momentálně klidně za oknem). Nejlíp po vrstvách, aby to nespadlo všechno na jednu hromadu na dno. A děti pak rozehřívaj, dolujou a dobývaj
Ale je z toho zima a krapet binec ![]()
Šla bych do přírody se projít, důsledně se izolovala od ostatních, nevidím v tom problém. ![]()
@páájaa2 píše: Šla bych do přírody se projít, důsledně se izolovala od ostatních, nevidím v tom problém.
@Anonymní píše:
Byli jsme v naší rodině jeden po druhém Covid pozitivní, mám dvě malé školkové děti. Obě děti pozitivní, bez příznaků, jsou kvůli nám zavření doma už 18 dní v izolaci. Nám je špatně, měli jsme lehký průběh COVIDu ale přesto je to svinstvo, chtěla bych odpočívat. Děti jsou už tak znuzené že po sobě skáčou a běhají po obýváku a jeden druhého praštil tak že mu teče krev z nosu. Snažím se celou dobu se dětem věnovat ale jakožto nemocná nemůžu od rána do večera vymýšlet zábavu. Manžel už je taky na nervy a stále se hádáme. Někdo nějaká slova podpory? Ještě 5 dní a budeme snad moct ven.
My končíme zítra, respektive já, dcera naštěstí jen jedna, ala k tomu velký pes. Už jsme doma 4. týden, manžel už dnes naštěstí první den v práci, o víkendu už byla i ponorka. Já jsem naštěstí měla skoro bezpříznakový průběh, takže jsem se zvládla starat, vyjíždět do lesa kde nikdo nebyl na procházky a utahat psa i dceru. Ale už mi z toho taky hrabalo. Doporučuju TV, tablet, telefon…prostě ať se dítě zabaví, pak jsem také objednávala přes internet dost hraček, od omalovánek, fixů, modelíny, nálepek…prostě ať se zabaví. Držím palce, já už naštěstí vidim světlo na konci tunelu, každý den odpočítávám ![]()
Věřím, že po tolika dnech už došly snad všechny nápady na zabavení.. nejlépe pustit sérii pohádek co mají více dílů.. třeba Shrek nebo tak ![]()
Nesoudim nikoho kdo jde v této situaci do přírody, ani nikoho kdo strčí děti prarodičům, pokud vám ani jim nevadí že je můžete zabít
. Akorát u nás tohle nepřichází v úvahu už jen proto že i kdyby nebylo sousedů tak že já nemám sílu nikam řídit, přírodu za barákem nemáme a mezi paneláky se courat nemůžeme.
Aktivity s dětmi běžně nemám problém vymýšlet a snažím se o to co to jde, akorát 18 dní je už hodně dlouho a nemám energii, už vůbec žádnou. Měla jsem snad víc energie v horečkách než teď ke konci té nemoci. A deti samozřejmě čím dál větší krize, už je nebaví balkón ani televize, ani výtvarné aktivity. Mladší už brečí že chce do školky, nerozumí tomu, tříletá… Chtěla jsem se hlavně vypsat, děkuju ![]()
@unuděná píše:![]()
Nevidíš v tom problém? Četla jsi úvodní příspěvek? Rodičům je zle a potřebují ležet
A hned další příspěvek zakladatelky je o tom, že bydlí v paneláku a sousedka o jejich karanténě ví. Ach jo, lidi, revolta za každou cenu..
To není revolta, to je způsob jak si zachovat zdravý rozum. Ten kdo na tom bude lépe se sebere, vezme děti a na dvě hoďky půjdou blbnout do sněhu. Na sousedku bych se vykašlala, co asi tak udělá?