Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Ten článek mi bohužel otevřít nejde:-/ Ono všude píšou všecko možné,všelijaké tabulky na všemožné výpočty,jediné na čem se shodují je dodržovat pitný režim. Ale je fakt že jsem nikde nenarazila na redukční dietu během kojení.Takže díky za tip ![]()
@Radusacek teď jsem to zkusila a opravdu už tam ten článek není, ten základ ale zůstává, vidíš že při kojení je o dost vyšší spotřeba a kdybys jedla přesně dle vzorového jídelníčku na 60 dní tak bys měla hlad Pamatuji si i díl v jste to co jíte kde hubla přímo kojící maminka ale nevím která série to byla
Já jsem se na televizi nedívala ani nepamatuju,mám moc živé děti takže když už náhodou večer zavládne klid odpadnu s nima:-) Já mám neustále příšernej hlad ale jelikož jím strašně nepravidelně a celý den se nenajím v klidu,většinou se až večer nacpu a pitný režim taky nic moc a to je průšvih…
Jo a teď mě tak napadá,můžu normálně solit?
@Radusacek píše:
Já jsem se na televizi nedívala ani nepamatuju,mám moc živé děti takže když už náhodou večer zavládne klid odpadnu s nima:-) Já mám neustále příšernej hlad ale jelikož jím strašně nepravidelně a celý den se nenajím v klidu,většinou se až večer nacpu a pitný režim taky nic moc a to je průšvih…Jo a teď mě tak napadá,můžu normálně solit?
Normálně solit, ale hlavně jíst. taky nejím úplně pravidelně, ale už jsem si navykla, že jakmile dávám najíst dětem, chystám jídlo i sobě. Mám tu pořád grepy a jogurty a cottige či gerve, ve skříni „suchary“ a spoustu různé zeleniny - zelí, okurky, papriky a rajčata. takže když už nemám čas, rychle popadnu aspoň grep a jogurt, namíchám od oka (v pořadu jste to, co jíte hodně bazírují na vážení, ale jasně, pokud bych byla takhle hodně silná a fakt potřebovala zhubnout hodně a hlavně tuk, tak je to něco jiného) a nacpu se. Děti dost často dostávají třeba chleba s máslem a k tomu syrovou zeleninu a sýr, takže to jím s nima, jen si prostě namažu suchar lučinou místo chleba máslem. Stačí si na to zvyknout a pak to není těžké. Zatímco děti snídají pečivo s máslem a marmeládou, tak já snídám ovesný vločky s hrozinkama a brusinkama a slunečnicí zalité mlékem (neslazené, to zajišťuje to ovoce). Obědy dělám takové, aby nám to chutnalo a zároveň to bylo zdravé a večeře tak nějak přizpůsobuji chuti manžela a dělám odlehčenou variantu pro sebe a děti. A klidně se nacpu bramborákem, když na něj mám chuť ![]()
Holky mám šílenou depku, a to byl dnes krásný den. Rehabilitace fajn, zjistila jsem že v práci by mi přispějí na hlídání prcka, tudíž bych se mohla na podzim vrátit do práce, hodně by nám to pomohlo. Stačí domluvit s novou šefovou. Ale manžel měl blbý kecy že ta moje dieta nefunguje. Nikdy mi ani nenaznačil že mu nevyhovuje jak vypadám, spíše opačně. Teď to bylo fakt nároční zdrav,komplikace ukončení kojení. Spousta změn fakt nehubnu. A už musím i kvůli oblečení do práce na nové není do původního pár cm chyby. Včera zemřela prababička. Téměř 85 let před třemi lety na naší svatbě kalila do rána do půl páté. Od všeho něco mám chuť se napit a někam se ztratit
@Vcielka to se to tak nějak sejde. Prababičky mi je líto. Na druhou stranu, buď ráda, že zemřela čila a nemusela jsi se dívat, jak odchází pomalu. Manželova prababička, 95 let, si myslí, že je druhá světová válka. Vůbec neví, kdo jsme. A protože tchán je lakomý až hrůza dožívá sama doma a je to hrozný. Takhle veřejně se nebudu rozepisovat, protože je to děsný a pořád nevím, jak s tím naložit, abych si ponechala čisté svědomí a nerozhádala celou manželovu (naší) rodinu.
Zdravotní stav se snad zlepší. Doufám, že ti na té rehabilitaci pomůžou a bude ti lépe. Je jasné, že když jsi se v hubnutí rozjela a teď se to zarazilo, tak tě to štve. Ale neboj, ono se to zase pohne. Jestli se cítíš lépe, tak se nenechej zvyklat, protože i kdyby jediný výsledek byl, že se neítíš přejedená, naouklá,… tak je to výsledek dobrý. Z manžela bych si nic nedělala. Sice ho neznám a není to od něj vůbec pěkný, ale nejspíš měl blbý den a ventiloval to tímto blbým způsobem.
Hlavu vzhůru a vydrž.
@Vcielka Drž se!!! A nenech se zviklat, máš tu nás, my tě podržíme ![]()
Moc děkuju, manžel je fajn ale někdy citlivý jako slon v porcelánu. On něco řekne každý to pochopíme jinak a pak se chodí ptát co mi je. Za prababičku jsem rada až do konce byla soběstačná a generál. Večer jsem se dozvěděla že měla krásnou smrt. Dala si jahůdky pokecala s rodinou po telefonů a najednou konec nad křížovkou. Můj děda se trápil hodně dlouho a manželova druhá babka také, přesně vím o čem mluvíš. Vrátím se ješte k hubnutí já neumím hladovět jako manžel,musím jíst častěji a vyváženě. Zarazilo se to vlivem více věci najednou a věřím že se to brzy zase hne směrem dolů. Hlavně až se trošku uklidní hormony z kojení a v noci se víc vyspim. Dnes je noc celkem klidná ale nemůžu spat jak mi hlavou lítá spousta myšlenek. Zajistit hlídání, domluvit se v práci na menší úvazek atd
@Vcielka
No nezávidím situaci… Drž se a půjde to samo ![]()
Holky jedu přesně podle dietky a vše si vážím,ale mám pořád příšernej hlad!!! A to se pořád snažím zaplácnout se vodou a zeleninou navíc… Strašně bych si dala sladký kafíčko a třeba chlebíček
Doufám že časem ty chutě přejdou…
@Radusacek ty nesmíš jít přesně dle jídelníčku podívej do dizkuze zpátky, já to také dělala pak jsem měla hlad a zbytečně mně honila mlsná, V citaci z článku od Havlíčka je kolik jako kojíci matka potřebuješ tohle je málo.
Zrovna jsem si na Stobu našla kuchařku kde jsou různě recepty, na snídaně obědy i svačinky pro tebe a celou rodinu. http://uloz.to/…kucha-ka-pdf tady ke stažení nechám se inspirovat a budu zdravěji pro všechny. Mně se jídelníček zase ukončením kojení mění, budu ubírat jídlo a více sportovat. ![]()
Děkuji za podporu pohřeb máme v pátek, včerejšek mně trápil celou noc o to více jsem rozhodnutá zabrat, a manžel bude po večerech hlídat abych mohla do posilky a on měl doma hezkou ženskou. ![]()
@Vcielka
Ale to já si všecky porce cca o 10% zvětšuju a úplně koukám že se mi i daří vypít dost vody-včera dokonce pět a půl litru!Měla jsem pořád děsnou žízeň
Ale možná právě proto že mám až moc pohybu mi to i tak nestačí… ![]()
@Radusacek určitě nestačí, zkus si zapsat vše co si snědla a pohyb na stob a dle grafu uvidíš o kolik je výdej vyšší než příjem. A to Stob neumí zohlednit kojení. Já když hubla loni na jaře a zapisovala si to tak jsem kolikrát měla příjem 7-8000kj a výdej kolem 16000kj ![]()
Teď jedu nanovo v zimě jsem se vyžrala ![]()
@Radusacek píše:
@Vcielka
Ale to já si všecky porce cca o 10% zvětšuju a úplně koukám že se mi i daří vypít dost vody-včera dokonce pět a půl litru!Měla jsem pořád děsnou žízeňAle možná právě proto že mám až moc pohybu mi to i tak nestačí…
My jsme to tu někde počítali, tak to zkus ještě takhle - spočítej si přibližně, kolik tvoje tělo spálí, když nic neděláš (takže si zaškrtni žádná aktivita) a budeš se docela divit. Říká se tomu bazální metabolismus. Ono stačí ho vypočítat i jen přibližně, třeba tady:
http://www.mte.cz/bmr.php
Mně třeba vychází 1487 kcal, ještě před nedávnem, když jsem měla o pár kilo víc, to bylo 1507kcal!!! A teď si vezmi, že ti vyjde nějaká taková hodnota a ty přitom ještě kojíš, chodíš, staráš se o dítě, o domácnost, případně zahradu. Vpodstatě i kdybys necvičila, tak se ti ten výdej neuvěřitelně zvýší! Tak a teď se koukni znova do toho předpisu Havlíčka. Kolik tam má? Jenom 1350 kcal!!!!!!! Když zvýšíš příjem o pouhých deset procent, tak se prostě nediv, že máš hlad! Správná dieta není o hladovění a zeleninou se nedojíš, ty potřebuješ dlouhý sacharidy, hodně vlákniny, aby ses zasytila, jinak si akorát přivodíš jojoefekt. Tahle dieta je o tom, že nemáš mít hlad, jinak je to prostě špatně.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat