Islamofobie

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
8.1.15 21:16
@Takyjednasama píše:
Konečně :potlesk:

No a aka je cesta von?

Byt proti moslimom ako takym, je rasizmom a islamofobiou.
Byt proti zakonom a odporucaniam v prospech moslimov je netolerantnostou a rasizmom a islamofobiou.
Trvat si na svojich tradiciach je spiatocnictvom a urazkou moslimov.

Existuje ina cesta nez prijat koran? Vsak aj v tejto diskusii mas odfoteny post CESKEHO moslima, ze komu sa nepaci byt v Cechach moslimom, tak nech sa zbali a ide tam, kde moslimovia nie su :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.1.15 21:21
@Bábi Zlopočasná píše:
@Takyjednasama ja neviem ci Ta chcem presviedcat. Pisala som, necitim sa ako islamofob. Pravda, mam iste obavy. Dufam, ze moje dievcata to este nepostihne, asi sa zacnem modlit aby ony mali chlapcov, a tej dalsej generacii uz mozno bude jedno, ze miesto v Jezisa veria v Mohameda. V istych ohladoch mi koran vyzera ‚blizsie‘ boziemu zameru ako biblia. V konecnom dosledku, zalezi len na tom, v akom sulade s bozim zamerom sme, nie na tom, ktoremu nabozenstvu verime.
Napriek tomu, pacilo by sa mi, keby to zitie s bozim zamerom prebiehalo podla mojich predstav :mrgreen:

Nechci se opakovat. Tady žijí častokrát už dvě generace muslimů. Nikoho nenutí přestat věřit v Ježíše a nevnucují Mohameda. Chodí se modlit na svá místa a křesťané do kostela, na který jsou zvyklí. Na Vánoce moje děti nemusely zpívat žádné muslimské písně. Když jdu na parents evening a učitelka je muslimka, všichni rodiče kromě mě taky muslimové, stejně mluví anglicky. Neexistuje aby mluvili jinak a to ani šeptem mezi sebou. Co se děje za jejich zavřenými dveřmi mě nezajímá. Ke mně jsou slušní, zeptají se jak se mám, zajímají se odkud jsem, zajímají se o naše zvyky, tradice. A já o jejich. Ze slušnosti, takhle jednoduché to je. Jsou zdvořilejší než Češi. Být vámi tak bych se víc než muslimů bála vlasstního strachu. Bojíte se něčeho, co ještě nepřišlo. Znovu mě napadá to pořekadlo o komáru a volovi. Dobrou noc :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.1.15 21:23
@Bábi Zlopočasná píše:
No a aka je cesta von?

Byt proti moslimom ako takym, je rasizmom a islamofobiou.
Byt proti zakonom a odporucaniam v prospech moslimov je netolerantnostou a rasizmom a islamofobiou.
Trvat si na svojich tradiciach je spiatocnictvom a urazkou moslimov.

Existuje ina cesta nez prijat koran? Vsak aj v tejto diskusii mas odfoteny post CESKEHO moslima, ze komu sa nepaci byt v Cechach moslimom, tak nech sa zbali a ide tam, kde moslimovia nie su :nevim:

A? Já taky můžu napsat, že komu se nelíbím, ať se odstěhuje z Británie. A bude mě někdo poslouchat? Tak se nedejte. Tak se nebojte všeho co je cizí. Neukazujte svou slabost. Oni zavrčí a vy se třesete, přestože třeba ani žádného muslima v okolí nemáte. Já se nebojím, nemám čeho. A denně jich minu desítky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.1.15 21:29
@L92 píše:
@Takyjednasama Mužů na tebe mít dotaz? Když se mezi nima pohybuješ, jak je to s tím halal? Je to tak, jak je to nám tady prezentováno? Prosím, neber to jako nějakou provokaci, fakt mě to zajímá

Dotaz na mě klidně mít můžeš, jen mě mrzí, že ti neodpovím, vařila bych z vody. A o tom to je - mám mezi nimi přátele, moje děti mezi nimi mají přátele. Ale své zvyky a „zákony“ nám nevnucují. Necítím se do ničeho nucená a ni omezovaná a právě proto, ti to co tě zajímá, nedokážu přiblížit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.1.15 21:29

@Takyjednasama ja si nemyslim, ze robim somara z komara. Ja sa obavam ze vidim nejake trendy a vobec sa mi nepaci kam smeruju.
Je pravda, ze trend je len trend, a nemusi sa naplnit. Na druhu stranu, pokial sa tomu trendu nic do cesty nepostavi, tak si do svojho ciela dojde.

Mam pocit, ze Ty sa divas iba na momentalny bod. Dnes som tu, a tu a teraz je vsetko v poriadku. Tudiz to znamena, ze vsetko v poriadku ostane na veky vekov amen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.1.15 21:35
@Bábi Zlopočasná píše:
@Takyjednasama ja si nemyslim, ze robim somara z komara. Ja sa obavam ze vidim nejake trendy a vobec sa mi nepaci kam smeruju.
Je pravda, ze trend je len trend, a nemusi sa naplnit. Na druhu stranu, pokial sa tomu trendu nic do cesty nepostavi, tak si do svojho ciela dojde.Mam pocit, ze Ty sa divas iba na momentalny bod. Dnes som tu, a tu a teraz je vsetko v poriadku. Tudiz to znamena, ze vsetko v poriadku ostane na veky vekov amen.

Nejsem nejmoudřejší na světě. Ani náhodou nevím, co bude v budoucnosti. Ale nechci si už teď přivodit neklidné spaní a depresi z toho, co ještě nenastalo a snad ani nikdy nenastane. Dívám se na momentální bod. Nedívám se do nejasné budoucnosti. Jednoduše proto, že nevím, co bude. A není v mojí moci nikterak ji ovlivnit. Pokud v Bruselu nepostaví vánoční strom, nemůžu to ovlivnit. Ani teď ani za pět let. Já jsem spokojená, že žiju, kde žiju. Jsem ráda za to, že moje děti jsou zvyklí na různé rasy a mají mezi všemi rasami kamarády. Když se ke mně lidé chovají slušně, chovám se taky tak. Válčilo se vždy. Nenávidělo taky. Nechci toho být součástí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
572
8.1.15 21:35
@Takyjednasama píše:
Nechci se opakovat. Tady žijí častokrát už dvě generace muslimů. Nikoho nenutí přestat věřit v Ježíše a nevnucují Mohameda. Chodí se modlit na svá místa a křesťané do kostela, na který jsou zvyklí. Na Vánoce moje děti nemusely zpívat žádné muslimské písně. Když jdu na parents evening a učitelka je muslimka, všichni rodiče kromě mě taky muslimové, stejně mluví anglicky. Neexistuje aby mluvili jinak a to ani šeptem mezi sebou. Co se děje za jejich zavřenými dveřmi mě nezajímá. Ke mně jsou slušní, zeptají se jak se mám, zajímají se odkud jsem, zajímají se o naše zvyky, tradice. A já o jejich. Ze slušnosti, takhle jednoduché to je. Jsou zdvořilejší než Češi. Být vámi tak bych se víc než muslimů bála vlasstního strachu. Bojíte se něčeho, co ještě nepřišlo. Znovu mě napadá to pořekadlo o komáru a volovi. Dobrou noc :kytka:

A přesne tak by to taky mělo vypadat :potlesk: Proč média nepíší o takovémto bezproblémovém soužití, ale vybírají si stupiditu stylu německý důchodce dostal pokutu? Mám se začít bát jezdit autem, protože v televizi pořád jen ukazují dopravní nehody? Jinak, přišla jsem do kontaktu se třemi muslimkami, z toho jen jedna z nich chodila zahalená, nevyčítala mi, že nevěřím v Boha ani v Allaha. Trochu tedy ryla do svých, když nedodržovaly např. ono zahalování, ale já jsem respektovala její víru a ona mou, nebyl v tom jediný problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
8.1.15 21:38

@Bábi Zlopočasná : ja to beru asi takhle : cilem terorizmu neni vrazdit, ale vyvolavat strach. Kazdy clovek, u ktereho to zafunguje, kazdy ustupek, ktery ve strachu udelame, je jejich vitezstvim. Takze ja zacinam u sebe - odmitam podlehnout strachu a vseobecne hysterii. Otazka je, jak tohle mysleni dostat k autoritam…tam uz jsem trochu skeptictejsi a odpoved v tomto momente nemam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.1.15 21:39
@fialka09 píše:
A přesne tak by to taky mělo vypadat :potlesk: Proč média nepíší o takovémto bezproblémovém soužití, ale vybírají si stupiditu stylu německý důchodce dostal pokutu? Mám se začít bát jezdit autem, protože v televizi pořád jen ukazují dopravní nehody? Jinak, přišla jsem do kontaktu se třemi muslimkami, z toho jen jedna z nich chodila zahalená, nevyčítala mi, že nevěřím v Boha ani v Allaha. Trochu tedy ryla do svých, když nedodržovaly např. ono zahalování, ale já jsem respektovala její víru a ona mou, nebyl v tom jediný problém.

Média o tom nepíší, protože to není zajímavé. Nikoho nezajímá, že my se tady máme fajn a žádné problémy nezaznamenáváme. Ale chudák ten dědeček 8o Udělejme z toho důvod k nenávisti. A bude nám dobře :roll: Nechápu to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
8.1.15 21:40

@fialka09 : protoze strach je nejlepsi cesta, jak kontrolovat masy…s islamem to nijak nesouvisi, ale precti si treba 1984 od George Orwella, ten to docela trefil ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.1.15 21:41

@Takyjednasama takze plne brucho a hlavu v piesku :mrgreen:
Niekde som citala, ze sa svet meni podla toho, co si ludia v nom myslia a citia. Ked maju ‚vyssie struktury‘ zamer, ale ludia uprimne veria ze je spatny, tak sa nenaplni, alebo nie do dosledkov.

Ja mam spanie dobre. Ale pokial pride na pretras neprijemna tema, tak sa zamyslim, nezmetiem to zo stola lebo tu a teraz je dobre a ja mam plne brucho.
Verim na efekt motylich kridel. Vypustit do sveta myslienku, a ta si dalej zije svojim zivotom.
Pride mi uzitocnejsie dopracovat sa k zakladu problemu, a dufat, ze sa riesenie (ci uz vysledok alebo proces) zachyti aj v inej hlave a bude pokracovat svojou cestou k lepsiemu vysledku nez mame naslapnute dnes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.1.15 21:43
@Takyjednasama píše:
Média o tom nepíší, protože to není zajímavé. Nikoho nezajímá, že my se tady máme fajn a žádné problémy nezaznamenáváme. Ale chudák ten dědeček 8o Udělejme z toho důvod k nenávisti. A bude nám dobře :roll: Nechápu to.

Ty si to pochopila ako chudak dedecek? 8o 8o 8o 8o 8o
Ja som asi fakt mimozemstan, ja som to citala ako idiotsky poklonkarsky sud. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.1.15 21:46
@Bábi Zlopočasná píše:
@Takyjednasama takze plne brucho a hlavu v piesku :mrgreen:
Niekde som citala, ze sa svet meni podla toho, co si ludia v nom myslia a citia. Ked maju ‚vyssie struktury‘ zamer, ale ludia uprimne veria ze je spatny, tak sa nenaplni, alebo nie do dosledkov.Ja mam spanie dobre. Ale pokial pride na pretras neprijemna tema, tak sa zamyslim, nezmetiem to zo stola lebo tu a teraz je dobre a ja mam plne brucho.
Verim na efekt motylich kridel. Vypustit do sveta myslienku, a ta si dalej zije svojim zivotom.
Pride mi uzitocnejsie dopracovat sa k zakladu problemu, a dufat, ze sa riesenie (ci uz vysledok alebo proces) zachyti aj v inej hlave a bude pokracovat svojou cestou k lepsiemu vysledku nez mame naslapnute dnes.

Ano, myšlenka má obrovskou sílu, tomu věřím taky. Svým negativismem vytváříte další negativismus. Svou obrannou pozicí nutíte druhé k útoku. Svým postojem „bojím se vás, nejste vítaní“ vyvoláváte neklid. Sami v sobě a pak v ostatních. A to je zase moje filosofie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.1.15 21:48
@Bábi Zlopočasná píše:
Ty si to pochopila ako chudak dedecek? 8o 8o 8o 8o 8o
Ja som asi fakt mimozemstan, ja som to citala ako idiotsky poklonkarsky sud. :think:

Jeden deděček proti spokojené rodině mojí, mých přátel, mého bratra atd. atd. atd. Proč o mě nikdo nenapíše? Nevadí, napíšu o sobě sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
572
8.1.15 21:50
@Takyjednasama píše:
Média o tom nepíší, protože to není zajímavé. Nikoho nezajímá, že my se tady máme fajn a žádné problémy nezaznamenáváme. Ale chudák ten dědeček 8o Udělejme z toho důvod k nenávisti.A bude nám dobře :roll: Nechápu to.

Přesně to je to, co mi vadí. Že to akorát rozdmýchává nenávist. Ono je hrozně jednoduché věřit tomu, co se kde píše v novinách s efektním titulkem. A vsadím se, že naprostá většina těch, co posílají muslimy nejlépe do plynu, když ne pryč z Evropy, nepromluvila za celý svůj život ani jedno slovo s muslimem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová