Islámský stát

• Fotoalbum (4)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
18.2.15 14:14

@Menora uz to mam, po cesky sa to vola ‚Rodově citlivá výuka‘

Z metodickeho portalu pre ucitelov

„Pohlavní identita je výchovou osvojené pojetí sebe sama jako muže či ženy, vycházející z pojetí sociálních rolí muže a ženy. Jedinec se může ztotožňovat se svým pohlavím, nemusí však nutně přijímat všechny společností předepsané role, které se pojí k danému pohlaví.“

http://clanky.rvp.cz/…EOTYPY.html/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Menora
18.2.15 14:21
@Bábi Zlopočasná píše:
@Menora uz to mam, po cesky sa to vola ‚Rodově citlivá výuka‘

Z metodickeho portalu pre ucitelov

„Pohlavní identita je výchovou osvojené pojetí sebe sama jako muže či ženy, vycházející z pojetí sociálních rolí muže a ženy. Jedinec se může ztotožňovat se svým pohlavím, nemusí však nutně přijímat všechny společností předepsané role, které se pojí k danému pohlaví.“

http://clanky.rvp.cz/…EOTYPY.html/
Článek jsem přečetla, ale z tohoto konkrétního článku úplně nechápu, kde vidíš zásadní problém?
  • Citovat
  • Upravit
18.2.15 14:32

Prave v tom citovanom. „Pohlavní identita je výchovou osvojené pojetí sebe sama“

Nesuvisi to s vychovou. Ci si zena alebo chlap je vrodene, rovnako ako to, ci mas talent na kreslenie alebo skok do vysky. Mozes to skusit vychovou zmenit, ale vysledkom je len spusta drilu a malo stastia a radosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
18.2.15 15:43
@Bábi Zlopočasná píše:
Za nabozenske fanatiky moze ateizmus. Napriklad aj teraz pretlacanie sexualnej vychovy a rodoveho scitlivovania do skol a skoliek. Kolko rodicov bude nadsene juchat, az sa zavedie do praxe norma OSN, ze deti od styroch rokov maju byt aktivne vedene k masturbacii, a maju vyrastat v predstave ze to, co maju medzi nohami neurcuje co su, ze si mozu vybrat ci sa chcu citit chlapocom alebo dievcatom ‚bez posudzujuceho a neurotizujuceho vplyvu rodicov‘.Ano, az sa rodove scitlivovanie schvali (akoze sa o tom na odbornej urovni akurat teraz hovori), tak sa pojdem ‚znovuzosobasit‘ pred Bohom a okamzite krstim deti, aj ked doteraz som to odkladala ‚na neskor‘. A stane sa zo mna fanatik. :nevim:

Náboženský fanatismus je tu mnohem déle než ateismus a sexuální výchova ve školách, militantní feministky, gender teoretici a různí jiní pošuci :D

Tohle až tak nesouvisí s fousatými náboženskými fanatiky s bombama u pasu :) Oni ani nemusí mít ty bomby, stačí to myšlení hodné středověku…

Tak nemusím s tím souhlasit a zároveň přejít k druhému extrému a stát se nějakým militantním křesťanem nebo muslimem. Protože co si budeme povídat, co tu v historii předvedli je 100× horší než tohle.

Já to zatím nějak moc nesleduji, sexuální výchova už někde ve školce nebo na prvním stupni by se mi asi taky moc nelíbila, nebo by velmi záleželo na obsahu a podání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.2.15 15:54

@ospalámyš ja som len davala priklad… ako onen fanatizmus moze vzniknut… ak je spolocnost (skupina) prinutena robit nieco, s cim nesuhlasi, a najde odobrenie preco to nerobit (v nabozenstve), tak sa moze ‚tolerujuci‘ a ‚nezaujimajuci sa‘ zmenit na fanatika a aktivne zacat bojovat proti tomu, co sa mu nepaci :nevim: Mne tiez gender ako taky nikdy nevadil, len som si tukala na celo ako moze niekto takym kravinam verit. Ale ked to schvalia ako ideologiu vyucovanu v skolach, tak sa moje ‚nevinne‘ tukanie na celo premeni na aktivny boj proti, aj pod zastavami krestanstva, a stanem sa regularnym fanatikom…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Menora
18.2.15 17:43

@Bábi Zlopočasná
Jo, myslím, že chápu, co chceš říct. Popsala jsi jeden z možných mechanismů, jak se z normálního člověka stane fanatik, nemusí být hned nebezpečný, ale fanatik.
A nebo někdy jen „fanatik“.

• Citovat
  • Upravit
18305
18.2.15 18:03

Jen poznámka: pro mě osobně jsou prvními náboženskými fanatiky, o kterých existují písemné zmínky, současníci Tutanchamóna. Mám za to, že Mika Waltari si to z prstu nevycucal.
V téhle časové rovině je vcelku zbytečné zabývat se nějakým výmyslem gender teoretiků nebo multi kulti jucháním…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Menora
18.2.15 18:09
@Jura007 píše:
Jen poznámka: pro mě osobně jsou prvními náboženskými fanatiky, o kterých existují písemné zmínky, současníci Tutanchamóna. Mám za to, že Mika Waltari si to z prstu nevycucal.
V téhle časové rovině je vcelku zbytečné zabývat se nějakým výmyslem gender teoretiků nebo multi kulti jucháním…

Co? 8o
To jako myslíš přívržence boha Atona…já se v Tvých asociacích občas ztrácím, zvláštní oslí můstky :lol:

• Citovat
  • Upravit
18305
18.2.15 18:20

Jojo, myslím přívržence Atona. Moje asociace jsou pravda zvláštní, ale snažím se témata příliš nepitvat…
(Pokud tedy správně chápu náboženský fanatismus, tak tam jde o to, kdo bude druhé lidi nějakým způsobem ovládat - a náboženství je v takovém případě jen zástěrka…)
Z toho důvodu třeba nemůžu přijmout takovou myšlenkovou zkratku, že za fanatiky je potřeba označovat všechny mudrce a náboženské myslitele a reformátory bez ohledu na náboženství. Protože jim nejde o ovládání druhých, ale o nápravu něčeho, co nefunguje.
A to, co se tu píše o… řekněme sexuální identitě a školkové výchově, to je doufám jenom výkřik do tmy. A TOHLE si srovnejte v časovém horizontu s nejstarší zprávou o výskytu náboženského fanatismu… Fakt si myslím, že to je dočasná odchylka od normálu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.2.15 18:46
@Jura007 píše:

No tak kazda doba mala svoj dovod, preco sa stat fanatikom. Pre mna dnes by to bola ona ideologia na vyrobu transsexualov.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.2.15 18:56

@Jura007 neviem preco by to mal byt vykrik do tmy. Toto nam chcu zaviest, a prevazne konzervativne Slovensko sa zaktivizovalo az k referendu, kde takmer milion ludi povedal, ze to nechce. A ano, onen milion ludi je najnovsie oznacovany za katolickych/jehovistickych fanatikov.

A tak nejak to vidim aj s moslimskymi fanatikmi. Nieco im v zivote chyba, nepasuje, a to co im chyba, co nie je v ich zivote spravne nasli vo viere, viera dala na miesto vsetko, co bez viery nebolo na svojom mieste.

Mimochodom, nepoznam zapalenejsich veriacich, ako deti z nefunkcnych rodin, co sa medzi 13 a 15 rokom dostali k viere, ako k niecomu dovtedy nepoznanemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
18.2.15 20:59
@Menora píše:
Mně nejdřív úplně unikla podstatná informace, že se to stalo v Lybii, i to, že příslušníci IS jsou už v samotném Tripolisu, takže jsem se divila, kde vzali egyptské křesťany v Sýrii :roll:, no, pak mi to došlo.
Je to tragédie, na druhou stranu, vše zlé je k něčemu dobré, jejich smrt pohnula k činu další arabský stát, po tom, co rozzuřili Jordánce, naštvali i Egypťany a v tom bych viděla pozitivum.

Asi máš pravdu, snad ta jejich smrt nebyla až tak úplne zbytečná. Některým věcem prostě nerozumíme, ale často si vzpomenu na údajně poslední slova jednoho rabína před smrtí-„všechno je jinak“… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
869
18.2.15 21:19

Gender studies mne neuráží. Už jako dítě jsem pochopila, že je výhodnější být chlap, než žena hospodyně. Chlapi mohli tolik zajímavých zálib mít. Jsem to viděla, otec mě bral všude. Tak jsem jako chlap v ledasčem, v sexu teda ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
18.2.15 21:24
@MartinKa36 píše:
To že nejseš ochotna akceptovat pravdu jen ukazuje jak je tvůj pohled na svět omezen. Izrael z toho co dělá nemá dlouhodobý užitek, jeho to do dělají je jen předvolební kampaň ale asi jsou úplně zhulení když si takhle zajistí dlouhodobou bezpečnost.

Zlo plodí zlo a fanatismus je víra bez lásky. Takových a ještě mnohem brutálnějších fotek a videí, kde jsou brutálně zavraždění lidé včetně malých dětí bych ti tady mohla nasázet mraky.Taky jsou na internetu videa, kde rodiče sami vychovávají ze svých dětí fanatické monstra…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.2.15 22:40
@4family píše:
Gender studies mne neuráží. Už jako dítě jsem pochopila, že je výhodnější být chlap, než žena hospodyně. Chlapi mohli tolik zajímavých zálib mít. Jsem to viděla, otec mě bral všude. Tak jsem jako chlap v ledasčem, v sexu teda ne.

Lenze gender studies tvrdi že neexistuje žádné pevně dané pohlaví, ale že pohlaví jsou libovolná, a tudíž zaměnitelná a volitelná. Gender existuje pouze v mysli, nemá žádný přirozený základ, je to čistě „společenský konstrukt.“

Ale je asi oslobodzujuce prijat aktualne diktovanu ideologiu, (poznam, hoci sprostredkovanie, pretoze su o generaciu starsi, ludi co takto prijimali komunizmus, tiez ich neurazal) bohuzial, ja mam vlastnu hlavu a zhodou okolnosti suhlasim s papezom, ktory (ako som prave vygooglila) prehlasil ze „Genderová ideologie je démonická!“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová