Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Reginaa píše:
Sice netvrdím, že všichni muslimové jsou špatní, je to všechno „v lidech“,jak se říká. Neměli bychom všechny házet do jednoho pytle, ale souhlasím s tím, že by bylo pro všechny lepší, když by se muslimové utíkali raději do ostatních muslimských států. Byli by mezi svými, takže teoreticky by to mělo být lepší i pro ně. Ale to je zase jenom utopie, protože některé věci se bohužel stát…
Víš co je zajímavé, že já v posledních měsících vidím u našich rodinných známých, že mají opačnou tendenci, z Evropy odejít. To mluvím o ČR, samozřejmě.
.
Nevidí tady moc žádnou budoucnost, ani perspektivu.
@KackaDoup píše:
http://www.novinky.cz/…e-kluky.html
babka![]()
![]()
![]()
Teda babička je suprová. Nicméně se mi nechce moc věřit, že by „zrovna tohle video“ radikálové dali na internet… ![]()
@Menora píše:
Myslíš, že až tak?
Já jsem se o tuhle problematiku nikdy nijak víc nezajímala. Myslela jsem, že jde především o rovnost pohlaví, resp., že muž a žena jsou si rovni ve svých rozdílnostech. Přitom je snad každému, s trochu zdravým rozumem, jasné, že muž je muž a žena je žena. Ne, že jeden je něco víc než druhý, ale každý má své schopnosti, přednosti a nedostatky a vzájemně si pomáhají a doplňují se.
Viem ze OT, ja som to pouzila ako priklad, ale ano, gender nie je rovnost prilezitosti, ako to vnimaju feministky.
Toto je z oficialneho stanoviska SAV ustavu sociologie, ako reakcie na ‚plany poplach niektorych odbornikov‘
Dohodnuté ciele - prevencia rodovej diskriminácie a odstraňovanie rodových stereotypov o „tradičných“ rolách ženy a muža sú pre všetky štátne a verejné inštitúcie záväzné.
cesta k rodovej rovnosti síce (aj) ideológiou je, ale
V sexuolologickej a sociálno-psychologickej oblasti už desaťročia nikto nepochybuje o tom, že ľudská pohlavnosť sa práve prostredníctvom spoločenských diskurzov rodovo scitlivuje a „humanizuje“, čím sa potvrdzujú ontologické argumenty v prospech rodu ako sociálnej kategórie. (rozumej, nerodis sa zenou alebo muzom, ale si vychovana byt zenou alebo muzom, co je podla ich ideologie spatne, spravne je dat dietatu moznost volby)
Na tému optimalizácie intímneho a sexuálneho života, podpory sexuálneho zdravia a priamej previazanosti týchto problémov s rodovou problematikou sme v Ústave výskumu sociálnej komunikácie SAV s jeho Centrom pedagogického výskumu za ostatných 20 rokov zrealizovali množstvo štúdií
@Bábi Zlopočasná
Asi mi začíná docházet o co jde. Takže „scitlivování“ pohlaví. Jak jsem četla v předchozím článku, co jsi sem vkládala, jedna z doporučených učebních metod pro gender směr je například převrácení tradičních pohádek.
Takže, Šípková Růženka může být Šípkový Růženec, tři sudičky budou tři dědci, a až se chlapec bodne o trn, tak ho přijede zachránit klidně princ, který je ale přesvědčen, že není princ, ale Xena.
Nějak takhle?
@Menora zaznamenala si onu vianocnu rozpravku o dvanastich mesiacikoch, kde sa o princa ci co to je uchadzaju dievcata, a on ziadnu nechce, tak dava sialene ulohy, ktore splni len ta jedina odvazna, co pojde za dvanastimi mesiacikmi?
http://www.csfd.cz/…act-mesicku/
Inak to ale chapes uplne spravne.
Příspěvek upraven 19.02.15 v 17:01
@Bábi Zlopočasná
Samozřejmě, klasická pohádka. Myslím, že jsem loni o Vánocích viděla i tu novou verzi, kterou natočili.
Akorát bych ráda věděla, jak to konkrétně souvisí s problematikou gender? ![]()
@Menora v rozpravke o dvanastich mesiacikoch, potazmo v akejkolvek rozpravke, sa uchadzaju dievcata o priazen chlapca? Prve lastovicky ‚rozmyvania tradicnych rodovych roli‘. ![]()
@Menora píše:
Víš co je zajímavé, že já v posledních měsících vidím u našich rodinných známých, že mají opačnou tendenci, z Evropy odejít. To mluvím o ČR, samozřejmě..
Nevidí tady moc žádnou budoucnost, ani perspektivu.
No právě, už to tak vypadá, že kvalitní lidé budou odcházet z Evropy/ např. viz výzva, aby se třeba Židé odstěhovali do Izraele/ a natahnou se sem takoví, kteří nebudou absolutně žádným přínosem pro společnost, spíše naopak a takových tady už máme beztak dost…
![]()
@Reginaa Cílené dávky místo plošných, volný pohyb po EU pouze pro občany členských států, povinnou „práci pro společnost“ (dobrovolnictví v ožehavých oborech činnosti - jinak povinnou službu např. v podpůrných profesích v armádě), okamžitou vymahatelnost práva po vzoru USA - a hned se tu příživníkům přestane líbit.
Mimochodem - velice propracovaný systém „práce pro společnost“ měli před cca deseti lety v Sýrii. je škoda, že vzal zasvé - mohli jsme se přiučit. ![]()
@Jura007 píše:
@Reginaa Cílené dávky místo plošných, volný pohyb po EU pouze pro občany členských států, povinnou „práci pro společnost“ (dobrovolnictví v ožehavých oborech činnosti - jinak povinnou službu např. v podpůrných profesích v armádě), okamžitou vymahatelnost práva po vzoru USA - a hned se tu příživníkům přestane líbit.
Mimochodem - velice propracovaný systém „práce pro společnost“ měli před cca deseti lety v Sýrii. je škoda, že vzal zasvé - mohli jsme se přiučit.
S tím můžu jedině souhlasit. Pokud se něco zásadního nezmění, tak to bude za čas opravdu neúnosné… ![]()
@Jura007 píše:
Mimochodem - velice propracovaný systém „práce pro společnost“ měli před cca deseti lety v Sýrii. je škoda, že vzal zasvé - mohli jsme se přiučit.
Teď jsem četla jak to mají v Kataru a asi i Emirátech. Získání pasu a občanství téměř nemožné. Každý z příchozích musí mít svého „sponzora“ z místních, který se za něj zaručí. Pokud někoho takového nemají, tak snad někomu platí, kdo si je vezme pod křídlo. Jakmile něco cizinec provede, platí to sponzor a pak musí hříšník ze země.
V Kataru po skončení pracovní smlouvy musí dotyčný odejít do své země, neexistuje aby tam byl bez pracovní smlouvy.
Nevím jak si to hlídají a jestli tam mají ilegály bez práce, ale zní to zajímavě. Určitě to má své stinné stránky, nedokážu si představit, jak najednou člověk musí sbalit kufry a odjet, protože třeba jen dočasně nemá práci, ale inspirovat by se tam asi dalo…
@ospalámyš píše:
Teď jsem četla jak to mají v Kataru a asi i Emirátech. Získání pasu a občanství téměř nemožné. Každý z příchozích musí mít svého „sponzora“ z místních, který se za něj zaručí. Pokud někoho takového nemají, tak snad někomu platí, kdo si je vezme pod křídlo. Jakmile něco cizinec provede, platí to sponzor a pak musí hříšník ze země.
V Kataru po skončení pracovní smlouvy musí dotyčný odejít do své země, neexistuje aby tam byl bez pracovní smlouvy.
Nevím jak si to hlídají a jestli tam mají ilegály bez práce, ale zní to zajímavě. Určitě to má své stinné stránky, nedokážu si představit, jak najednou člověk musí sbalit kufry a odjet, protože třeba jen dočasně nemá práci, ale inspirovat by se tam asi dalo…
Tak toto je možná i důvod, proč v těchto státech prakticky nejsou Palestinci… (Jinak prý v SA jsou, ale mjaí tam „zvláštní status“ - asi jako Ukrajinci tady…)
@ospalámyš píše:
Přesně tak, nemuselo by to být až tak radikální, ale určitě by to nebylo špatné řešení. Takhle to bude za čas masakr. A až ná „přečíslují“, tak to si už raději ani nechci představovat…
![]()
Ano, paní je přesvědčená muslimka.