Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@LenickaAjelicka píše:
Jeden blbější než druhej. Fakt nechápu, co na tom bojování furt mají. Člověk to vychová a pak umře kvůli hovnu. Jestli je tam ty matky ještě posílají, tak jsou vadní všichni.
hezky jsi to shrnula. ![]()
@Trutth píše:
„Skvělá úvaha“ - a v některých případech by i to bylo málo
Co na to říct
Jdu blít
@scentini píše:
Bojím se velmi, od doby co mam dceru ještě víc. Vyhladit je, jediný řešení. Oni se nikdy nepřizpůsobi, víra jim to nedovolí.
tohle už není jen ignoranství, to je fakt na psychiatra, nezlobte se. Ono je otázka, jestli člověk s takovým názorem není stejný, jako příznivci ISIS - genocidní myšlení, a ještě se oháníte dcerou.. styďte se.
@Tečička píše:áááá, daší rozená islamistka (=odbornice na islám). Já vám něco řeknu, já se hlásím k judaismu, a měla bych se muslimů bát asi mnohem víc, než nějaká omezená, naprosto nezajímavá česká ženka vašeho kalibru, ale místo toho mám mezi nimi přátele.
Já z nich mám strašný strach. Mám hlavně strach z toho co čeká mojí dcerujá je taky nesnáším, nemám ráda, když někoho tady potkám se šátkem na hlavě. Nechápu, že ženy, které tady zažívají demokracii, se pořád hlásí k jejich víře, kde by ona byla daleko za kopkou hnoje…
@Antonie Bolavá píše:
Co na to říctJdu blít
To měl být rádoby vtip, či sarkasmus.
@Menora píše:
To měl být rádoby vtip, či sarkasmus.
No to doufám
Teď jsem četla rozhovor s českou pilotkou, která lítá s teamem Red bull v arabských zemích, často pobývají i v saudské arábii. Má tam dost „zajímavé“ a spíš smutné zážitky s tím, jak jsou tam ženské druhá kategorie.
Prej vždycky na exhibici letí nad těma šovinistickýma fousáčema na červených kobercích a křičí „vidíte vy hajzlové, takhle lítá ženská“ ![]()
Její názor je po těch všech zkušenostech, že Evropa by se měla před islámem bránit, protože ona tam směrem k sobě toleranci necítila
je fakt že saudská arábie je poněkud extrém, ale ukazuje to na jakousi „systémovou“ záležitost ![]()
@ospalámyš píše:
Teď jsem četla rozhovor s českou pilotkou, která lítá s teamem Red bull v arabských zemích, často pobývají i v saudské arábii. Má tam dost „zajímavé“ a spíš smutné zážitky s tím, jak jsou tam ženské druhá kategorie.
Prej vždycky na exhibici letí nad těma šovinistickýma fousáčema na červených kobercích a křičí „vidíte vy hajzlové, takhle lítá ženská“Její názor je po těch všech zkušenostech, že Evropa by se měla před islámem bránit, protože ona tam směrem k sobě toleranci necítila
je fakt že saudská arábie je poněkud extrém, ale ukazuje to na jakousi „systémovou“ záležitost
Moji příbuzní jezdí pravidelně do SA na 2-3 měsíce v roce a je pravda, že tato země je hodně specifická. Dochází tam například k takovým absurditám, že je to sice jediná země na světě, kde nemohou ženy řídit auto, ale pilotovat letadlo mohou a tak podobně. SA se za každou cenu snaží udržet „čistý islám“, jelikož jsou místem, kde jsou svatá místa islámu a narodil se tam Muhammad, pravda je taková, že se jim to až tak moc nedaří. Mnozí Saúdové zase tak spokojení nejsou. Například tam existuje jeden stálý problém, kdy muži nechávají ostentativně řídit svoje ženy a sedí na místě spolujezdce i za cenu pokutování či pár ran přes záda.
Díky názorům, které se zde prezentují, se náš svět dodnes topí ve válkách, rasových konfliktech a jiných sociálních problémech.
@Sluka píše:
Díky názorům, které se zde prezentují, se náš svět dodnes topí ve válkách, rasových konfliktech a jiných sociálních problémech.
Souhlasím naprosto. Dokud tady bude tahle nenávist, budeme se pořád navzájem zabíjet jako zvířata ![]()
Edit: blbost! Ani zvířata se nezabíjí z nenávisti. To je čistě lidská libůstka
@Menora píše:
Moji příbuzní jezdí pravidelně do SA na 2-3 měsíce v roce a je pravda, že tato země je hodně specifická. Dochází tam například k takovým absurditám, že je to sice jediná země na světě, kde nemohou ženy řídit auto, ale pilotovat letadlo mohou a tak podobně. SA se za každou cenu snaží udržet „čistý islám“, jelikož jsou místem, kde jsou svatá místa islámu a narodil se tam Muhammad, pravda je taková, že se jim to až tak moc nedaří. Mnozí Saúdové zase tak spokojení nejsou. Například tam existuje jeden stálý problém, kdy muži nechávají ostentativně řídit svoje ženy a sedí na místě spolujezdce i za cenu pokutování či pár ran přes záda.
To řízení auta je jen taková nejviditelnější záležitost, ono je tam toho daleko víc. žena nesmí opustit zemi bez povolení muže, mají restrikce ohledně práce, oblečení, funguje tam tvrdá segregace žen a mužů, náboženská policie, která má velkou moc, těch omezení pro ženy je hodně.
Je ale zvláštní a i varující, že pokud chce někdo praktikovat „čistý islám“, tak se chová tak trochu jako středověký barbar. Jak už tu někde padlo od té angličanky, čím horší muslim, tím lepší člověk
Bohužel těch, co se budou obracet k tomu „čistému islámu“ je a bude pořád hodně, muslimů je miliarda, takže ještě bude veselo. ![]()
@ospalámyš
To všechno, co jsi popsala, velmi dobře vím a také jsem zamerne dala slova čistý islám do uvozovek, protoze to žádný čistý islám není. Je to jenom jejich vnímání věci, v SA je wahhabi, odnož islámu, který v mnoha ohledech překračuje hranice pravidel islamske ummy a vytváří sva vlastni, je to vlastně takový islámský heretismus.Jen maloktery muslim by tam chtel zit trvale, vetsinou jen na hadz nebo vydelat penize, poobdivovat v jakem Saudove ziji luxusu a supky zpatky domu, protoze ani oni jako muslimove to tam nemaji lehke.
Jeste k tomu cim horsi muslim tim lepsi clovek. Tak to za prve zalezi, co si pod tim predstavit.Pro me je spatny muslim ten, ktery propaguje nasili a sam se ho dopousti napriklad. Vlazny je treba ten, ktery pije, nechodi na patecni kazani atd. Jenze je tolik muslimu, co svoji viru berou velmi opravdove a to jsou podle me verici a velmi dobri lide. A pritom dodrzuji vsech pet piliru islamu a Koran ctou kazdy den, zadni radikalove nejsou a silne pochybuji, ze kdy budou. Kdyby takovi nebyli, nemela bych ted to, co mam.
@ospalámyš tak ta tvoje kámoška má pro ně nepřijatelné „zaměstnání“. Já mám známou rehabilitační sestru, kterou si tady vyhlídli. Ona se tam měla luxusně, její muž (tady učitel) tam čistil bazény. On se cítil podřadný. Ona u nás ta emancipace taky není dlouho.
Absurdních historek mám tady dost. Třeba v autobuse jsou důsledně oddělovaní muži od žen, ale když jedeš taxíkem se sedni lidmi, sedíš cizímu chlapovi na klíně (Írán)