Islámský stát

• Fotoalbum (4)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
KackaDoup
13.1.15 10:48
:think:
  • Citovat
  • Upravit
20777
13.1.15 10:57

@Menora Já si myslím, že není radikální, ale prostě jeho víra je pro něj posvátná. Zas na druhou stranu si říkám, jestli to takovýto lidé nemají jednodušší. Kdyby něco, t ak on má jasno. A co my? My se v tom budeme plácat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75tomas.novotny
13.1.15 11:01

@Amys my v tom mame preci take jasno. Kazdy narod ma sve tradice at jsou nabozensky orientovane nebo ne.

• Citovat
  • Upravit
Menora
13.1.15 11:02

@Amys
Ano, prostě si víc váží toho, co mají, své kultury, tradic, my s tím tady máme někdy problém, všechno relativizujeme, ale to neznamená, že to jsou nějací nebezpeční šílenci jako celek. Vůbec ne.
Vzpomněla jsem si u Tvého příspěvku právě na jeden zážitek s těmi odpadky :lol: :lol:

• Citovat
  • Upravit
20777
13.1.15 11:09
@75tomas.novotny píše:
@Amys my v tom mame preci take jasno. Kazdy narod ma sve tradice at jsou nabozensky orientovane nebo ne.

Já mám jasno v tom, že nechci konvertovat. Mně se to náboženství prostě nelíbí :nevim: Ale nemám problém žít vedle nich, když se mě nebudou snažit „zotročit“. ALe jak už jsme tu mnohokrát psali, nikdo jim nevidí do hlavy, takže jak poznat, kdo je „hodný“ a kdo nikoliv :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
13.1.15 11:10
@Menora píše:
@Amys
Ano, prostě si víc váží toho, co mají, své kultury, tradic, my s tím tady máme někdy problém, všechno relativizujeme, ale to neznamená, že to jsou nějací nebezpeční šílenci jako celek. Vůbec ne.
Vzpomněla jsem si u Tvého příspěvku právě na jeden zážitek s těmi odpadky :lol: :lol:

Povídej o zážitku s odpadky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
13.1.15 11:12

@Amys ale oni budou…nekd ejsou a chovaji s ehned jako doma, uz jim vadi kde co..ze mate kratkou sukni, ze zvoni zvony :roll: atd atd atd…proste to tak je! A kazdeho kdo to bere tak slunickove bych poslala na skoleni stacil by nejaky vyhozeny vyznavac alaha a to co po nem zbyde…a co spusobi…ty hromady masa…nebo primo nekam tam do islamskeho statu.nebo do nejake obycejne rodiny kde je zena jen 50 procent muze…me uz kdysi daaavno stacila i knizka bez dcerky neodejdu.

• Citovat
  • Upravit
69235
13.1.15 11:17
@AndilekOli píše:
Sice nejsem Menora, ale ehm, podívej se na její profilovku :mrgreen:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: no jenom jestli nás nechce zmást :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Menora
13.1.15 11:20
@Amys píše:
Povídej o zážitku s odpadky :)
:mrgreen:
Ve čtvrti, kde jsem bydlela, byla taková malá mešita a někdo neustále nechával odpadky blízko dveří a jakmile je tam hodil jeden, tak je tam dali i další. Proč by taky chodili ke kontejnerům, když to popeláři vyvezou i tak. No a jednou jsem šla ráno pro jídlo a slyším takový řev, správce mešity tak šíleně nadával okolo stojícím, s tím, že jestli někoho chytí u toho, jak to tam háže, tak ho zabije, přísahá Bohu, že ho zabije. No, natočit to někdo, tak by to pro člověka, který nezná jazyk, muselo znít jako, že minimálně káže o sekání hlav nevěřícím. :lol: :lol:
  • Citovat
  • Upravit
731
13.1.15 11:21

Jen osobní noticka pro Menoru:
Místních islamistů jsem si začala všímat až v době, kdy mi přišlo divné, proč při nějakých jednáních s místní samosprávou jednají celkem neadekvátně, situaci nepřiměřeně hrotí a proč doposud nikdo z nich jasně neodsoudil násilí, sebevražedné atentáty a vůbec chování těchto „extrémních“ muslimů ve světě.
Jistá prohlášení padla, diskuse, už druhou a třetí větou si prohlášení odporovala…NIKDO Z NICH DOPOSUD NIC JASNĚ A ZÁVAZNĚ NEPROHLÁSIL, ŽIJÍ V NAŠÍ SPOLEČNOSTI, NE MY V JEJICH - a ta po nich zrovna moc nechce, NECHÁVAJÍ SI SNAD ZADNÍ VRÁTKA??
Jinak rovina osobní křivdy je právě ta rovina, jež se nejlépe zneužívá k verbování do nějakých extrémistických skupin (zmíněno obecně).
Měj se hezky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
13.1.15 12:19

@KackaDoup Byla jsem v několika islámských zemích a nechtěně i při ramadánu. A na tom, v které zemi jsi, strašně záleží. Když procházíš třeba Dubají (nemluvím o obchodním centru a jeho přilehlém okolí), tak tam ženu na ulici nepotkáš. Jsou tam jen chlapi, kteří buď pracují nebo se někde povalují a není radno jim koukat do očí. Ale třeba na Jávě jsou ulice plné lidí, žen, mužů, dětí. Ženy normálně prodávají v krámech, zahalené, samozřejmě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
13.1.15 13:34

Omlouvám se že se vměšuju, ale mám pár otázek, když někdo odpoví budu ráda. Jak to mají muslimové s modlením? Je to mužská záležitost, nebo se modlí i ženy? Všude jsou vidět jen muži. A další, jak to mají muslimky s antikoncepcí a potraty. Dovoluje něco takového korán?
Napadá mě, to nikdo z těch mladých nepochybuje o své víře? O tom zda korán napsal skutečně jejich Alláh? Jestli to není jen výplod někoho, kdo potřeboval ovládat lidi? Třeba alespoň ti, co se narodili v Evropě, mají přístup k internetu, informacím. Znám dost lidí, co byli vychováváni křesťansky, pravidelné chození do kostela, náboženství a nakonec jsou z nich nevěřící, protože jednoho dne začali pochybovat a po zvážení došli k závěru, že něco jako bůh možná je, ale nevěří, že zrovna bible je do písmene pravdivá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Menora
13.1.15 13:44

@Vlkoška
Modlí se muži i ženy. Modlí se doma i v mešitách, jak muži, tak i ženy.
Antikoncepce je v islámu povolená s určitými výjimkami ( např. pilulka „po“ nebo hormonální tělíska). Potrat většina muslimských škol jednoznačně odmítá, některé povolují, ale jsou v menšině.
A co se pochybností týče, tak jistě, že jsou tací, kteří pochybují, přemýšlí.

• Citovat
  • Upravit
4132
13.1.15 13:55

@Menora Dík :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
13.1.15 14:00
@Vlkoška píše:
@Menora Dík :kytka:

tak jednoznacne to tedy neni
http://www.islamweb.cz/fatwy/fatwa.php?…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová