Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Balounek13 To je moc dobře. Taky bych to tam aspoň zkusila. Já si stejně myslím, že kurňa u tebe musí vyjít i jen ta inseminace, jen ne hned, no…
Nedávají automaticky, záleží, jestli si řekneš.
@Nicky B
Mě v Brně říkal,že po tom zavedení těch vajícek, jsi doma a že je lepš neschopenka. Tak já si jí pak vezmu když už chci aby to vyšlo a ty peníze,tak ať vím,že proto udělám vše a stejně mi jí daji hned,jak bych zjistila,že jsem téhu..
No,zkusím to tady a uvidím.. já ti nevím,proč to nevyšlo ani napodruhý.. když je u mě prý jen ten hlen - a ineminace ho přejde.. a přitelovo spermio bylo ok.. až pak napodruhé špatná kincentrace.. tak už v to úplně nedoufám.. ![]()
@Balounek13 no, třeba protože pravděpodobnost je okolo deseti procent?
Hele, sama víš, že nevíš, jestli máš plně průchozí vejcovody, můžeš mít šanci třeba jen z jedné strany - co když jste ani nezkoušeli tu správnou? Co když zrovna bylo špatné vajíčko? Co když to doktoři zrovna nepřesně načasovali a ovulace proběhla maličko jindy, nebo folikul praskl, a vajíčko nebylo zcela zdravé? Po DVOU inseminacích bych nedělala žádné závěry. A neuvažuj, že druhé spermio bylo špatné (stačí jedna chlastací akce, nebo nápor v práci), važ si toho, že tvůj chlap DOKÁŽE mít dobrý spermiogram - o tom si my ostatní v diskuzi můžeme leda snít. Já bych to fakt tak rychle nevzdávala a využila bych IUI na pojišťovnu všechny.
Jj, v každém CARu to mají jinak. Nicméně já nemám fyzicky náročnou práci, takže do dám v pohodě, pokud by nebude extra špatně.
@JannneM Tvůj muž je opravdu obdivuhodný
Ještě děti nemáte? A pokud máš strach z hormonů, neuvažovala jsi o nativu? I když to je náročnější na čas, nemusí se zadařit hned… Přiznám se, že já tímto směrem zatím vůbec neuvažuji, i když náš spermiogram je opravdu špatný - ráda bych, aby moje dítě neslo genetický materiál svého otce, aby bylo skutečně jeho. Určitě se zkus podívat po té studii, a myslím, že i v CUBE něco probíhá… Ale samozřejmě, ve studii ti nikdo nezaručí, že zrovna ty nebudeš ve skupince s placebem.
@Nicky B
Právě,že je to malá šance
tak proto radši IVF
spermio špatný byl.. já nepiju vůbec, přitel max pár piv po fotbale, jinak nic…
no,nějak to dopadne! ![]()
@JannneM
Taky Tvého muže obdivuji. ![]()
Můj přitel řekl, že vžadnem případě by tohle nechtěl,že nám prý raději koupi psa ![]()
Ale zkus opravdu kouknout na tu studii, zato už nic nedáš
držím pěstě ![]()
@Nicky B my uz mame spolu 20 leteho kluka…mrknu na ten cube
@Vdaná Iris no tak to musi bejt sileny ten potrat..chudero..tak hlavne ze podruhy to klaplo..ja nikdy ani dve carky na testu nemela..pripadam si divne kdyz si uvedomim, ze jsem nikdy ani na chvilku nezazila ten pocit byt tehule..je mi 29 let..a ty srusty se mi podle doktoru v fakultky v Plzni vytvořily z nelecenych zánětů..mela jsem totiz jednu bezva doktorku,za kterou kdyz jsem prisla na gyndu a rekla ji ze mam nejakej divnej vytok, tak me odpalkovala tim ze to ma kazda druha a jestli to je vsechno tak ze muzu jit domu
a ja to teda nejakou dobu neresila no..az pak jsem presla k mymu soucasnymu gyndari a ten to zacal konecne resit..
@JannneM
Omlouvám se ze jsem hned nepsala ,byla jsem včera nějak mimo ze všeho .. myslela jsem ze to vezmu OK ,ale obrecela jsem to .. Dnes přišla MS v pondělí si mám zavolat a prý zase pojedu v půlce cyklu ,ale vůbec mi nic neřekli jestli znovu IUI , nebo co se dal bude dít … Můžeš mi prosím poradit jak to chodí ? Moc dekuju
Jinak taky mi je lito,ze to nevyšlo ![]()
@Nanynyy no tak to je bezvadnej přístup od doktorky
možná, že kdyby to dr.řešila dřív, nemusela bys tyhle problémy vůbec mít
![]()
Ale neboj, 29 je dobrý, to děti ještě budou
![]()
@Vdaná Iris no taky nemam slov co se tyka doktorky..nejsem jeji jedinej pripad zanedbání..ale furt doufam ze se to v caru nakonec povede, dekuji
a ty mas teda jedno ditko a snazite se o druhy?
Jo a holky..jak to delate v praci vlastne? Ja jela na iui na propustku..a kolem poledne jsem se vratila do prace, kde stojim a kolem treti uz me teda bolelo bricho tak ze jsem se nemohla narovnat.. daji treba na jeden den neschopenku? Nebo si berete dovcu? Nebo jsem jedina koho to tak bolelo? Druhej den uz to bolelo „jen“ jako kdyz to dostanu..tak to se da vydrzet..ale ten prvni den hruza ![]()
@Nanynyy
Ahoj,já teda jezdila do Brna a to jsem měla vždy propustku na celý den. Také mě pár hodin po IUI bolelo břicho..
Teď to zkusím tady v Čb a uvidim. Nemám extra náročnou práci,jen občas,když taham vozíky nebo nějakou babču,ale to může udělat vždy kolegyně, tak uvidím, zda si vezmu půlden dovolenou a nebo si to pak tam odsedím
každopádně asi záleží na tobě, ale vím,že mě řikali,že ten den ať jsem vklidu ![]()
@Nanynyy jojo jedno dítko a chtěli bysme pro něj už pomalu sourozence.. Ale normálně to prostě nejde, IUI mi teď kikslo kvůli anovuláku
a sám doktor z CARu mi řekl, že u mě nevidí moc důvody pořád čekat, jestli ovuluju na správný straně ( jak mám ten jeden vejcovod ) a pak se ještě modlit, zda IUI klaplo.. No takže mě vidí jako ideální kandidátku na KET. Zamraženo mám 6 kousků, tak prý by to klapnout mohlo.. Když já furt doufala v přirozený otěhotnění
![]()
Takže teď půjdu naposled na kontrolu ovulace, pokud by byla na správný straně, tak IUI, pokud ne, tak příští rok KET.. ach jooo proč to musí bejt fakt tak těžký to těhotnění
![]()
Holky ještě mě napadlo se vás tady zeptat- berete některá pořád nebo braly jste Inofolic, Nosifol apod. ? Je to k něčemu, má cenu to zkusit užívat a nejsou to vyhozené peníze ? Děkuju