IuI, manžel odmítl, jsem na dně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12805
9.11.21 16:55
@Tarena píše:
Ale on dite nechce proto, ze se na to neciti, ne ze by nechtel doprat dceri sourozence. O dceru prece vubec nejde, to neni zadny darek pro ni.Taky otec nechodi za dcerou a nerika ji, ze sourozenec nebude, protoze maminka ma spatne vajicka, coz bych tady v tomhle veku uz tipovala, ze bude pricina, pokud on ma spermiogram ok a neni zadny imunologicky problem. Vajicka se vysetrit nedaji.

ale dcera se zeptala a matka jí odpověděla. Asi neřekla, že je otec ha-jzl a dobytek, nebo tak něco. Viděla matku ve stavu rozrušení, to se má matka přetvařovat, že emoce nemá.?
Já jsem zastáncem toho, že se nemá dětem lhát, zatajovat pravda, že vidí matku brečet a ona říká, že je všechno fajn. Jak se má takové dítě naučit správně poznat, že je někdo smutný, chápat svoje vlastní emoce? Jak bude takové dítě věřit rodiči, nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11082
9.11.21 16:56
@drewlet píše:
ale dcera se zeptala a matka jí odpověděla. Asi neřekla, že je otec ha-jzl a dobytek, nebo tak něco. Viděla matku ve stavu rozrušení, to se má matka přetvařovat, že emoce nemá.?
Já nejsem zastáncem toho, že se nemá dětem lhát, zatajovat pravda, že vidí matku brečet a ona říká, že je všechno fajn. Jak se má takové dítě naučit správně poznat, že je někdo smutný, chápat svoje vlastní emoce? Jak bude takové dítě věřit rodiči, nebude.

Tak mela rict, ze tata uz dalsi dite nechce. A nerikat, ze ji nechce doprat sourezence.
Ty vazne necitis ten rozdil?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
9.11.21 16:57
@Tarena píše:
A? ty jsi nikdy nezmenila nazor, kdyz jsi problem probrala s dalsima lidma? Kdyby ho to netrapilo, tak by to s nikym neresil.

Jako že bych něco strašně chtěla, šlo o životně důležité rozhodnutí, a na základě keců někoho, kdo s tím nemá žádnou zkušenost, bych si to zcela rozmyslela?? tak to fakt nee

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3837
9.11.21 16:58
@drewlet píše:
Já jsem zastáncem toho, že se nemá dětem lhát, zatajovat pravda, že vidí matku brečet a ona říká, že je všechno fajn. Jak se má takové dítě naučit správně poznat, že je někdo smutný, chápat svoje vlastní emoce? Jak bude takové dítě věřit rodiči, nebude.

Stačilo říct, že se s tátou pohádali, NE na něj svést vinu, za to, že dcera nebude mít sourozence! Protoze to samozřejmě není vůbec pravda. Psychicky deptat děti by neměly ani matky po IVF.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12805
@Lojzísek píše:
Jasně, a teď může jít za dcerou papínek a místo pohádky na dobrou noc jí zase říkat svoji pravdu, ať se v tom holka vyzná sama.

proč místo pohádky, nebuď hysterická. :roll: To je 12 letá holka, žádná předškolačka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22568
@Anonymní píše:
Přišla sms od manžela, žádná omluva, jen to, že dítě moc chtěl, ale že ho zvyklali chlapi v práci, že dvě děti se hůř uživí, je to náročný i časově a další řeči od chlapů, kteří ani jeden nemají psa, natož dítě. Mam takový vztek, ubožáci. To fakt nevím, co si o tom myslet 🙄Tak on chce dítě a pak se nechá takhle oblbnout a já jsem ta sketa.

Kecy a cesta, jak hodit zodpovědnost na jiné. Myslím, že za 22 let si manžela nedokázala poznat.
Nebud tak naivní, tomuhle přece nemůžeš věřit :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
9.11.21 16:59
@Jana525 píše:
@Keyllah tebe se tohle tema nejak dotyka osobne? Prijde mi to
:mrgreen: jasně, jak má někdo jiný názor, tak se to hodí do osobní roviny, aby se ten názor shodil :mrgreen: ale bohužel tě zklamu, přijde ti to špatně…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25194
9.11.21 17:02

@Kockazvysocan bohužel souhlasím,
to už by musela o něm vědět a tušit, že je velmi okolím ovlivnitelný (pokud je, tak OK),
to vysvětlení je jinak zcela nevěrohodné…
už ráno v začátku diskuse hned na úplném počátku jsem psala, že někde musí u něj být ten DŮVOD a že nechci fakt tahat černé petry, co to za důvod je, ale podle mne to ví jen ten manžel a měl by jít s pravdou ven..
už kvůli tomu, že zakladatelce neskutečně ublížil..
Možná se fakt jen cítí starý a druhé dítě nechce (nevylučuju), ale to by asi věděl trochu dřív.. musí to Věrohodně vysvětlit, prostě musí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
9.11.21 17:04
@Keyllah píše: :mrgreen: jasně, jak má někdo jiný názor, tak se to hodí do osobní roviny, aby se ten názor shodil :mrgreen: ale bohužel tě zklamu, přijde ti to špatně…

Jen jsem se zeptala, nechapu proc ty skodolibe smajliky.
A na tvoji otazku, nemyslim si, ze bych zakladatelku kritizovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
9.11.21 17:06
@Anonymní píše:
Přišla sms od manžela, žádná omluva, jen to, že dítě moc chtěl, ale že ho zvyklali chlapi v práci, že dvě děti se hůř uživí, je to náročný i časově a další řeči od chlapů, kteří ani jeden nemají psa, natož dítě. Mam takový vztek, ubožáci. To fakt nevím, co si o tom myslet 🙄Tak on chce dítě a pak se nechá takhle oblbnout a já jsem ta sketa.

No tak bud je to vazne ubozak a nebo lze. Tohle je fakt velmi trapna vymluva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
9.11.21 17:07
@Barbucha3 píše:
Stačilo říct, že se s tátou pohádali, NE na něj svést vinu, za to, že dcera nebude mít sourozence! Protoze to samozřejmě není vůbec pravda. Psychicky deptat děti by neměly ani matky po IVF.

Zase přehnané… Podle toho, co zakladatelka píše, dcera vydeptaná nijak není. A ano, jak už tady několikrát padlo, mohla to říci jinak, nebo počkat na tátu a později to říct spolu…
Ale tvoje reakce jsou fakt přehnaný a nevnímáš tu situaci komplexně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12805
@Tarena píše:
Tak mela rict, ze tata uz dalsi dite nechce. A nerikat, ze ji nechce doprat sourezence.
Ty vazne necitis ten rozdil?

ne, protože výsledek je stejný. Možná to zakladatelka řekla netakticky, ale vzhledem k věku dcery a věkovému rozdílu s případným sourozencem, to není žádná tragédie. navíc dcera to vzala v pohodě.
A chtěla bych vidět zdejší pisatelky, jak by byly na místě zakladatelky empatické, úplné psycholožky. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107638
@Lojzísek píše:
„Táta už nechce, abys měla sourozence.“No, jen tahle věta je na psychologický rozbor, a nikdo by Tě za ni nepochválil. Souhlasím s Terien. Teď nejsi schopna vidět nikoho než sebe, a bůhví, jestli to už není nějakou dobu :-(

Neni to pravda?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12805
9.11.21 17:18
@Tarena píše:
A? ty jsi nikdy nezmenila nazor, kdyz jsi problem probrala s dalsima lidma? Kdyby ho to netrapilo, tak by to s nikym neresil.

ano, ale s někým, kdo má nějakou skušenost. Kdo to prožil a má na to nějaký názor.
To je jako když bys chtěla rady o vaření od někoho, kdo spálí i čaj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13048
9.11.21 17:33

Musím říct, že bych těžce vydýchávala to, že by do mě nechal píchat hormony, a pak by udělal toto.
A nevím, zda bych to vydýchala.
Ovšem to další vyjádření by pro mě byla konečná. Ať už je to pravda nebo ne, nemohla bych sdílet svůj život s tak hloupým člověkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí