Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Sluníčko09 píše:
Pro tvou informaci, doktoři nenašli důvod, proč to nejde, takže je problém u obou, tak mi to bylo sděleno.
A který odborník ti tohle řekl? Že když nenašli důvod, je problém u obou?
@Lojzísek píše:
Promiň, ale Ty jsi v tom tak citově angažovaná, že nedokážeš odlišit jablka od hrušek…
Jedna věc je dětem nelhat, ale to, co řekla dceři zakladatelka, by žádný soudný odborník nedoporučil.
Je to totiž jenom „její pravda“. Tohle měli dospělí nejdříve vyřešit mezi sebou, a pak to adekvátní formou prezentovat dceři, pokud to bylo vůbec třeba. Zakladatelka to ještě s nožem v ráně na dceru „vyblila“ úděsnou formou. „Táta se rozhodl, že nebudeš…“ Je to pořád dvanáctileté dítě..
nečetla jsem, že je zakladatelka psycholožka, speciální pedagožka…není odborník, řekla syrovou pravdu.
@Sluníčko09 píše:
Pro tvou informaci, doktoři nenašli důvod, proč to nejde, takže je problém u obou, tak mi to bylo sděleno.
Však já netvrdím, že za to můžeš ty, ale nemůže za to ani manžel. Ale ty jsi to tak dítěti podala.
@terien píše:
A který odborník ti tohle řekl? Že když nenašli důvod, je problém u obou?
Jo, to je dost divný, taky tady nad tím dumám… Ale možná to jen blbě napsala a myslela tím, že problém mají spolu oni dva - jako jejich kombinace je problém, ale každý sám s někým jiným by ho třeba neměl. Ale tak, jak je to napsaný, tak to je fakt blbost.
@Anonymní píše:
Přišla sms od manžela, žádná omluva, jen to, že dítě moc chtěl, ale že ho zvyklali chlapi v práci, že dvě děti se hůř uživí, je to náročný i časově a další řeči od chlapů, kteří ani jeden nemají psa, natož dítě. Mam takový vztek, ubožáci. To fakt nevím, co si o tom myslet 🙄Tak on chce dítě a pak se nechá takhle oblbnout a já jsem ta sketa.
@drewlet píše:
nečetla jsem, že je zakladatelka psycholožka, speciální pedagožka…není odborník, řekla syrovou pravdu.
Ale on dite nechce proto, ze se na to neciti, ne ze by nechtel doprat dceri sourozence. O dceru prece vubec nejde, to neni zadny darek pro ni.
Taky otec nechodi za dcerou a nerika ji, ze sourozenec nebude, protoze maminka ma spatne vajicka, coz bych tady v tomhle veku uz tipovala, ze bude pricina, pokud on ma spermiogram ok a neni zadny imunologicky problem. Vajicka se vysetrit nedaji.
Navíc by mě zajímalo, kdy měl chlap svou verzi říct? V noci po hádce? Když byl v práci? Proč by bylo potřeba hned letět a tohle dítěti vůbec říkat? Snad na to je čas až po tom co si to oni vyřikají. Zakladatelka byla přes den doma s dítětem davala pravděpodobně hodně silně najevo, že se něco děje, tak se děcko zeptala, dostali odpověď, že viníkem je otec, který byl v práci.
@Jana525 píše:
Tak k tomu se nemuzu vyjadrit, dokud nevim, co se tam roky nebo mesice delo predtim.
a přesto zakladatelku soudíš a vyjadřuješ se k ní ![]()
@drewlet píše:
Jasně, a teď může jít za dcerou papínek a místo pohádky na dobrou noc jí zase říkat svoji pravdu, ať se v tom holka vyzná sama.
@Lucy75 píše:
nene
ještě bych mu dokázala odpustit a pochopit něco jako : Strašně moc se ti omlouvám, ale s tou jehlou v ruce už to na mne prostě bylo moc, celé to spadlo, celé ty roky, už to prostě nedokážu, mrzí mě to..
Víš, něco jako že už ho to semlelo
to by se pochopit dalo..
Ale ubohé kecy bezdětných kolegů v práci, to má být jako plnohodnotné vysvětlení?
Ano, je pravda, že si to umím představit a že jsem citově angažovaná a proto ne nestranná… Tohle je totiž prasárna.
To už by bylo lepší, kdyby řekl na rovinu, že má milenku a už to celé nedává.
To by se člověk vyzuřil, vybrečel, rozvedl a šel dál..
Ale že žije s nějakým moulou, co si nechá dítě vymluvit v práci? wtf?
no nic.. už nebudu přilévat olej do ohně, teď to chce hlavně trochu klidu a čas, takže dýchat a nějak si to vše srovnat… ALE klesl by u mne fakt neskutečně moc.
No mne ta diskuze prijde v poradku, proste se bavili o tom, ze je mu uz 44, az pujde do duchodu, bude mit jeste dite na stredni. Uz by mozna chtel za 10 let svuj klid, nehonit se za penezi. Tohle evidentne s manzelkou probrat doma nemuze, protoze by byl ohen na strese. Jedno dite uz ma, uz je velke, sobestacne, manzelka asi taky chodi do prace.
@Keyllah tebe se tohle tema nejak dotyka osobne? Prijde mi to
@Tarena píše:
Ale on dite nechce proto, ze se na to neciti, ne ze by nechtel doprat dceri sourozence. O dceru prece vubec nejde, to neni zadny darek pro ni.Taky otec nechodi za dcerou a nerika ji, ze sourozenec nebude, protoze maminka ma spatne vajicka, coz bych tady v tomhle veku uz tipovala, ze bude pricina, pokud on ma spermiogram ok a neni zadny imunologicky problem. Vajicka se vysetrit nedaji.
On ho přece ale strašně chtěl, ale zviklali ho chlapi v práci
t
A jak tu porad resite, ze ji nechal do sebe napichat hrozne sracky hormony a tak - u IUI jsou ty davky opravdu minimalni, to do sebe dostala daleko horsi veci u tech predchozich 3 ivf co mela.
Ano, mel ji to rict predtim nez to pate IUI zacla, ale evidentne sebral odvahu pozde.
@Keyllah píše:
On ho přece ale strašně chtěl, ale zviklali ho chlapi v prácit
A? ty jsi nikdy nezmenila nazor, kdyz jsi problem probrala s dalsima lidma? Kdyby ho to netrapilo, tak by to s nikym neresil.
@Tarena píše:
No mne ta diskuze prijde v poradku, proste se bavili o tom, ze je mu uz 44, az pujde do duchodu, bude mit jeste dite na stredni.Uz by mozna chtel za 10 let svuj klid, nehonit se za penezi. Tohle evidentne s manzelkou probrat doma nemuze, protoze by byl ohen na strese. Jedno dite uz ma, uz je velke, sobestacne, manzelka asi taky chodi do prace.
Tak to je super, že to probírá s bezdětnýma kamarádama, ktěří ví, o co jde, místo s vlastní ženou, kterou nechá napíchat hormonama
jj, zatím co když to s ní bude řešit až s injekcí v ruce, bude to určitě víc v klidu ![]()