Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@terien píše:Řekla pravdu
Mě jo, obzvlášť to, jak to dceři podala.
@ivašot. píše: Řekla pravdu
Svoji pravdu, ta skutečná může být úplně někde jinde
@terien malinko i za zamyšlení stojí to, proč s dcerou nepromluvil chlap a nesnažil se. Holt to řekla tak jak to cítí.
@ivašot. píše: Řekla pravdu
Tohle všechno tady je jen její verze. Není jen tak bez příčiny, proč manžel otočil.
@Nikky121 píše:
@terien malinko i za zamyšlení stojí to, proč s dcerou nepromluvil chlap a nesnažil se. Holt to řekla tak jak to cítí.
Jak už tu padlo, třeba to chtěl nechat, až si to vzájemně vysvětlí a ujasní. Letět na první dobrou za dcerou, když spolu oni dva ani nemluví je prostě hloupost. O svých pocitech by měla mluvit hlavně s ním.
@Kockazvysocan píše:
Tohle všechno tady je jen její verze. Není jen tak bez příčiny, proč manžel otočil.
Taky si myslím
@terien píše:
Svoji pravdu, ta skutečná může být úplně někde jinde
Za mě řekla v podstatě jen fakta. Chystala se na iui, stimulovala, zítra měla termín… A chlap jí k tomu v podstatě nic neřekl a couvnul. Takže tu jeho pravdu a jeho důvody bohužel nikdo nezná.
Navíc předpokládám, ze ve 12 letech dcera to snažení o mimino, návštěvy caru, píchání injekcí asi nepřehlédla. Takže chápu, že když se dcera zakladatelky zeptala, co se děje, tak že ze zakladatelka v emocích řekla tu svou pravdu ![]()
@terien píše:
Tos ho u dcery zbytečně shodila. Tohle jsou vaše problémy, stavět ho do role lotra, který nechce dceři dopřát sourozence je tedy rána pod pás.
Tak dcera se často ptala, jestli bude mít sourozence, vždycky jsem raději říkala, že nevím, že spíš ne, protože jsem tušila, že to nevyjde, tolik pokusů a nic, nechtěla jsem jí dělat planý naděje. Ona sama jednou přišla s tím, že možná nechceme další dítě, tak už jsem jí v tom nechala, vysvětlovat jí, že to nejde a ani neznám důvod, když doktoři nic nenašli, nevím. Náhodou to vzala líp, než bych čekala, řekla, tati to neva, já jsem si zvykla, že jsem sama a fakt mi to nevadí.
@ivašot. píše:
Za mě řekla v podstatě jen fakta. Chystala se na iui, stimulovala, zítra měla termín… A chlap jí k tomu v podstatě nic neřekl a couvnul. Takže tu jeho pravdu a jeho důvody bohužel nikdo nezná.
Navíc předpokládám, ze ve 12 letech dcera to snažení o mimino, návštěvy caru, píchání injekcí asi nepřehlédla. Takže chápu, že když se dcera zakladatelky zeptala, co se děje, tak že ze zakladatelka v emocích řekla tu svou pravdu
Ty to chápeš, já ne. Ubližuje tím totiž i jí, když jejího tátu staví do takového světla. Navíc to může být celé i trochu jinak.
@Kockazvysocan píše:
Ale takhle je to v podstatě v každé diskuzi, vždycky znáš jen pohled jedné strany.
A pokud bych zakladatelce nevěřila, že důvody proč manžel vzal zpátečku nezná, tak by nemělo cenu vůbec do diskuze přispívat ![]()
@Kockazvysocan píše:
Teď asi budu hnusná, ale nemá on ženskou? To by tak odpovídalo tomu obratu v chování.
To těžko, je furt v práci, navíc dělá v baráku, kde bydlíme, toho bych si všimla, žádnou kolegyni nemá, jsou tam jen chlapi.
@Anonymní píše:
Tak dcera se často ptala, jestli bude mít sourozence, vždycky jsem raději říkala, že nevím, že spíš ne, protože jsem tušila, že to nevyjde, tolik pokusů a nic, nechtěla jsem jí dělat planý naděje. Ona sama jednou přišla s tím, že možná nechceme další dítě, tak už jsem jí v tom nechala, vysvětlovat jí, že to nejde a ani neznám důvod, když doktoři nic nenašli, nevím. Náhodou to vzala líp, než bych čekala, řekla, tati to neva, já jsem si zvykla, že jsem sama a fakt mi to nevadí.
Takže dcera ani o sourozence nestála, přesto jsi měla potřebu u ní manžela shodit
že to vzala dobře je tvoje štěstí, ne zásluha.
@Kockazvysocan píše:
Tak jestli takhle jednaaš běžně, tak mi to přijde, že to dítě spíš musel chtít, než že ho chtěl
Ty s námi nebydlíš, jak tohle můžeš napsat.ja se od včerejška trápím a nespala jsem celou noc, se slzami v očích jsem mluvila se sestrou v caru, když jsem rušila zítřek. Bude mě to dlouho bolet na duši.
@Lucy75 píše:
ani jak nevíš, jak to rozumím..
dej si čas.. nic teď neřeš.. a v téhle situaci je i na tu debatu ještě brzo.. to si člověk musí nejdřív sám v sobě zpracovat.. zda mu ten druhý stojí za společný život a tak.. když jste spolu zažili takový boj a takovou bolest…
Nemám idylického manžela, je to choler, ale ačkoliv ivf nesl špatně (fakt to nenáviděl, hlavně ty spermie a tak, měl z toho depky jak prase), tak to vždy pro mne- pro nás udělal.. Nikdy by to nevzdal před cílem.. nechal by to i při pochybnostech ještě na tenhle poslední pokus.. Ale lidi jsou různí.. možná jsi měla mít tuhle svou dušinku, kterou máš, važ si jíi tak se vlastní dítě ne každému podaří…
Nechci znít hnusně, ale po prvním samov. potratu mi pomohl pes.. na tu ztrátu, víš.. holka už je velká.. ty 12tky už nás tolik nepotřebují (mám 2) - nebo to aspoň nedávají na sobě tolik znátštěně mi dalo nový náboj a energii..
uvidíš časem, no… teď se hlavně nerozhoduj o ničem, teď máš právo být naštvaná/zklamaná/nepříjemná/truchlit atd…
Děkuju
![]()
@Anonymní píše:
To těžko, je furt v práci, navíc dělá v baráku, kde bydlíme, toho bych si všimla, žádnou kolegyni nemá, jsou tam jen chlapi.
Tak práce snad není pádný argument. Tak naivní snad nejsi. Prostě se něco stalo a je jen na tobě, jestli to vidět chceš nebo ne.
Možná jseš příliš urputná, možná to dítě ani nechtěl. Cokoliv, co ty nevidíš