IuI, manžel odmítl, jsem na dně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5943
9.11.21 17:36

Zakladatelko, situaci jsi nezvládla a nelze se ti divit. Byla jsi natěšená a ujištěná, že hodnoty jsou výborný a myslela sis (ať už právem nebo neprávem), že manžel chce další dítě stejně zoufale, nebo dokonce víc, jako ty. Takže chápu, že jsi dceři řekla to, co jsi řekla, musela jsi být příšerně naštvaná a zoufalá. Ale nebylo to správně. Třeba jsi doufala, že jí to bude mrzet a že tě polituje, tak jsi to vztáhla manipulativně k ní. Holka se snad naštěstí nenechala. Stačilo říct, že ty bys chtěla další dítě a táta ne, když už jsi musela být konkrétní. Pravda se má dětem říkat, ale tohle nebyla pravda, ale pokus zatáhnout jí do toho, abys na to nebyla sama a měla jsi tam někoho, kdo na něj bude taky naštvanej, že dítě nebude. Už jí do toho netahej, dokud si to s manželem nevyřešíte mezi sebou. Ona nemá tvořit žádnou koalici ani s jedním z vás. Je to vaše dítě a vy jste partneři.

Jinak to jeho vysvětlení… nooo… nemyslím si, že je to pravý důvod. Buď je to výmluva anebo něco, co je jen součást něčeho většího. Pokud něco opravdu chceš, nikdo ti to nerozmluví. Takže už byl asi načatej. A zamyslela bych se i nad sebou, jestli jsi neopomíjela nějaké jeho signály. Neříkám, že to tak bylo, ale podívej na ten rozpor. Ty strašně chceš, myslíš, že on taky strašně chce, ale vlastně nechce. Tak buď se vyjádřil pozdě, nebo jsi ho celou dobu neposlouchala, nebo ti lhal.

A co se týče toho, že se tak rozhodl na poslední chvíli… Je to blbý, je to podraz, já bych byla hodně zklamaná, ale prostě má na to právo (rozmyslet si to i takto ba poslední chvíli). Prostě to není žádný doživotní slib. Ale chápu, že tě to semlelo, je to prostě rána.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12885
9.11.21 17:45
@Lucy75 píše: :zed:
nene
ještě bych mu dokázala odpustit a pochopit něco jako : Strašně moc se ti omlouvám, ale s tou jehlou v ruce už to na mne prostě bylo moc, celé to spadlo, celé ty roky, už to prostě nedokážu, mrzí mě to..
Víš, něco jako že už ho to semlelo
to by se pochopit dalo..
Ale ubohé kecy bezdětných kolegů v práci, to má být jako plnohodnotné vysvětlení?
Ano, je pravda, že si to umím představit a že jsem citově angažovaná a proto ne nestranná… Tohle je totiž prasárna.
To už by bylo lepší, kdyby řekl na rovinu, že má milenku a už to celé nedává.
To by se člověk vyzuřil, vybrečel, rozvedl a šel dál..
Ale že žije s nějakým moulou, co si nechá dítě vymluvit v práci? wtf?
no nic.. už nebudu přilévat olej do ohně, teď to chce hlavně trochu klidu a čas, takže dýchat a nějak si to vše srovnat… ALE klesl by u mne fakt neskutečně moc.

Hele já za sebou žádné IVF ani tak něco nemám, a vidím to 100% stejně jako ty :nevim:
Ta ztráta důvěry by pro mě byla obří a ten „důvod“ by to už úplně zabil. A to říkám jako člověk, který chce jedináčka :nevim: Ale umím se do toho vcítit.

Jinak jako malé mi matka i otec říkali o sobě různé věci, a zrovna to, co řekla zakladatelka bych vzala celkem v pohodě (i když to mohla podat trochu líp). Děti nejsou skleníkové květinky, ve dvanácti už leccos poberou, a často věci berou jak jsou a až tak to neřeší.

Navíc až bude zakladatelka v lepším psychickém stavu, může to s dcerou doprobrat a za původní nevhodnou formulaci se omluvit. To je pro dítě ve finále ještě prospěšnější, modeluje to spoustu užitečných věcí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
9.11.21 17:48
@Liberalissima píše:
Hele já za sebou žádné IVF ani tak něco nemám, a vidím to 100% stejně jako ty :nevim:
Ta ztráta důvěry by pro mě byla obří a ten „důvod“ by to už úplně zabil. A to říkám jako člověk, který chce jedináčka :nevim: Ale umím se do toho vcítit.

Jinak jako malé mi matka i otec říkali o sobě různé věci, a zrovna to, co řekla zakladatelka bych vzala celkem v pohodě (i když to mohla podat trochu líp). Děti nejsou skleníkové květinky, ve dvanácti už leccos poberou, a často věci berou jak jsou a až tak to neřeší.

Navíc až bude zakladatelka v lepším psychickém stavu, může to s dcerou doprobrat a za původní nevhodnou formulaci se omluvit. To je pro dítě ve finále ještě prospěšnější, modeluje to spoustu užitečných věcí.

Souhlas…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12885
9.11.21 17:53
@OpportunityNox píše:
Souhlas…

Jinak aby bylo jasno, psychika dětí je podle mě hodně důležitá. Ale takhle staré dítě už chápe, že je máma v nervu a třeba i trochu přehání/je naštvaná a dokáže to při zpracování informace zohlednit, to za prvé.

A za druhé jedna nevhodná poznámka ještě zdaleka není deptání ani nezpůsobí dítěti trauma - to se většinou děje v důsledku dlouhodobých poznámek, rýpání, kritiky, shazování, atd. na adresu dítěte nebo jeho blízkých.

Dítě pochopí, že i rodič nemá svůj den, navíc vnímá, že je tohle pro rodinu složitější období, ve finále z toho může i těžit, jak to budou zpracovávat. Musí samozřejmostí cítit bezvýhradné přijetí od obou rodičů, ale nezdá se mi, že by v tomto byl tady problém. Dcera bude ok :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25194
9.11.21 17:57

@Liberalissima určitě, souhlasím :srdce:
víš, jen jsem to myslela tak, že TO, CO PROŽIJEME, TO NÁS FORMUJE..

takže kdo zná-me potraty a ivf, tak se umíme vcítit líp na tohle a já zas třeba neznám porody a kojení - tak do těch témat se fakt nes-eru ;) - což není vůbec o Tobě.. je to obecný postoj.. ani v práci nesdílím různé názory kolegů na různé typy naší práce - pořád jim říkám- dokud jsi ji nedělal, nesuď…

No a pak už třeba na téma výchova pubošů se podívám ráda, páč to ti tak vyroste strašně rychle, že se nestihneš ohlídnout a máš doma upírku s rovnátkama a 2prsama, co si stahuje žaluzie a chce být nejradši sama ;) (větu u telky - mamii a pohladíš mi hlavu - naštěstí ještě nezapomněla ;) )
kéž by se to u zakladatelky nějak rozumně vysvětlilo…
ale já tomu jeho „vysvětlení“ fakt nevěřím…
tohle si holt musí oni vyřešit doma.. co za tím vším a za touhle zradou ve skutečnosti DOOPRAVDY JE..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7028
9.11.21 18:03
@utopia píše:
Zakladatelko, situaci jsi nezvládla a nelze se ti divit. Byla jsi natěšená a ujištěná, že hodnoty jsou výborný a myslela sis (ať už právem nebo neprávem), že manžel chce další dítě stejně zoufale, nebo dokonce víc, jako ty. Takže chápu, že jsi dceři řekla to, co jsi řekla, musela jsi být příšerně naštvaná a zoufalá. Ale nebylo to správně. Třeba jsi doufala, že jí to bude mrzet a že tě polituje, tak jsi to vztáhla manipulativně k ní. Holka se snad naštěstí nenechala. Stačilo říct, že ty bys chtěla další dítě a táta ne, když už jsi musela být konkrétní. Pravda se má dětem říkat, ale tohle nebyla pravda, ale pokus zatáhnout jí do toho, abys na to nebyla sama a měla jsi tam někoho, kdo na něj bude taky naštvanej, že dítě nebude. Už jí do toho netahej, dokud si to s manželem nevyřešíte mezi sebou. Ona nemá tvořit žádnou koalici ani s jedním z vás. Je to vaše dítě a vy jste partneři.

Jinak to jeho vysvětlení… nooo… nemyslím si, že je to pravý důvod. Buď je to výmluva anebo něco, co je jen součást něčeho většího. Pokud něco opravdu chceš, nikdo ti to nerozmluví. Takže už byl asi načatej. A zamyslela bych se i nad sebou, jestli jsi neopomíjela nějaké jeho signály. Neříkám, že to tak bylo, ale podívej na ten rozpor. Ty strašně chceš, myslíš, že on taky strašně chce, ale vlastně nechce. Tak buď se vyjádřil pozdě, nebo jsi ho celou dobu neposlouchala, nebo ti lhal.

A co se týče toho, že se tak rozhodl na poslední chvíli… Je to blbý, je to podraz, já bych byla hodně zklamaná, ale prostě má na to právo (rozmyslet si to i takto ba poslední chvíli). Prostě to není žádný doživotní slib. Ale chápu, že tě to semlelo, je to prostě rána.

Souhlasím, tohle si už musí vyřešit sami jako partneři (až opadnou hormony a nejvyhrocenější emoce). Nic není černobílé, třeba i manžel neví, kudy kam…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5943
9.11.21 18:52
@Lojzísek píše:
Souhlasím, tohle si už musí vyřešit sami jako partneři (až opadnou hormony a nejvyhrocenější emoce). Nic není černobílé, třeba i manžel neví, kudy kam…

Jo, to je právě ta otázka, jestli je to od něj podraz, anebo jestli už to nějakou dobu neříkal, ale nebylo to slyšeno. To my nevíme, to si musí říct oni. Ale taky není jistý, zda manžel řekne vše… Když to shazuje na bezdětné kolegy z práce :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
849
10.11.21 20:47

Překvapuje mě, že to tak odpískal, když při tom i vzhledem k minulosti je šance na úspěch tak malá… Je mi to, zakladatelko, líto. Měl s tím přijít dříve a svést to na kolegy je ubohé. Jinak verze s milenkou mě taky napadla, ale neposoudím reálnost. Vysvětlení pro dceru nebylo nejvhodnější, ale nemůžu se Ti v takovém stavu divit. Promluvte s ní v klidu oba a bude ok. Větší strach bych měla z rány, která poznamená Váš vztah. Hodně štěstí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
408
11.11.21 19:48

Strašně mě baví, jak tady některé ženy hrozně moralizují zakladatelku a nějakým zajímavým způsobem došly k závěrům typu, že zakladatelka chlapa nutí, případně jak hrozně se zachovala a shodila otce v očích dcery.

Upřímně věřím, že většina z Vás si ani neprošla léčbou neplodnosti natož situaci, kdy chlap v průběhu obrátí. Jasně, IUI není tak náročné jako IVF, ale procházka růžovým sadem to rozhodně není. A nikdo z Vás nemůže vědět, jaké všechny léky musela zakladatelka brát na podporu růstu všeho, co je potřeba. Ale nejhorší je to po psychické stránce. Soudit někoho kvůli vyššímu věku a dlouhé době snažení.. upřímně Vás nikdo nenutí mít v jejich věku další dítě, jinak je Vám do toho asi prd. Nehledě na to, že ženy co děti mohou mít bez problémů nikdy nepochopí, jak vysilující tahle cesta je ať už se rozhodnete se neustále snažit nebo se rozhodnout být bez dalšího dítěte, ale v hlavě si to nést pořád.

Většina z Vás to tady překrucuje a dělá ze zakladatelky bůh ví co. Dokonce to, co řekla dceři, bylo přeformulovano a přitom prostě jen řekla, že táta už další dítě nechce, jen jinými slovy. Zajímalo by mě, jak všechny chodíte kolem svých dětí po špičkách a chováte se jak z učebnice pro výchovu dětí.

Zakladatelko, je mi líto, že sis tímhle musela projít. Podpora a komunikace je v tomto ohledu důležitá a věřím, že po všech těch letech je toho na tebe víc než dost. Ale určitě bych to s manželstvím nevzdávala, pokud jste spolu bez větších obtíží zvládli tohle všechno. Dejte si čas a proberte to, máte jedno zdravé dítě a i to je veliké štěstí. Vím, že tohle zklamání jen tak nezmizí, ale bohužel tyhle cesty nabízí hrozně moc příležitostí pro různé nemilé situace. Jinak se nenech nijak rozhodit, tvoje reakce je naprosto přirozená. Jen zkus s chlapem pak i v klidu promluvit, třeba k tomu měl i víc smysluplné důvody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
254
12.11.21 18:12

Ahoj, tak jak to dopadlo? Vysvětlil Ti to nějak? Myslím na Tebe :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie