IuI, manžel odmítl, jsem na dně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2748
9.11.21 14:16

@terien jako rána pod pás se mi to nezdá, prostě řekla pravdu. Ve 12 letech by měla být už dost velká na to aby to pochopila. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
9.11.21 14:18
@Nikky121 píše:
@terien jako rána pod pás se mi to nezdá, prostě řekla pravdu. Ve 12 letech by měla být už dost velká na to aby to pochopila. :nevim:

Mě jo, obzvlášť to, jak to dceři podala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25194
9.11.21 14:18
@terien píše:
Tos ho u dcery zbytečně shodila. Tohle jsou vaše problémy, stavět ho do role lotra, který nechce dceři dopřát sourozence je tedy rána pod pás.

není to žádná rána pod pás
s dětmi se zásadně bavím na rovinu a po pravdě a pokud se dcera zeptala, co se děje, tak prostě dostala pravdivou odpověď.. Je jí 12, není to mimino… Otce zakladatelka neshodila, prostě řekla jak to je.. a navíc o to mít sourozence dcerka zdaleka nestála evidentně tolik, jako o to mít druhé dítě stála zakladatelka..
Pokaždé mne umí překvapit, jak v naší kultuře „dávkujeme informace“ dětem, lžeme jim /pohádky o hlávce zelí a čápech např. typická demagogie části rodičů/ a pak se divíme, že nám ty děti nevěří a mají odstup.. takže NE.. dětem říkám zásadně pravdu. Ve všem. Jsou sice na svůj věk poměrně otrlé, ale jinak si za tímhle přístupem stojím
(jediná vyjímka byl ve školce Ježíšek, přiznávám, zde jsem podlehla).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
9.11.21 14:21
@Lucy75 píše:
s dětmi se zásadně bavím na rovinu a po pravdě a pokud se dcera zeptala, co se děje, tak prostě dostala pravdivou odpověď.. Je jí 12, není to mimino… Otce zakladatelka neshodila, prostě řekla jak to je.. a navíc o to mít sourozence dcerka zdaleka nestála evidentně tolik, jako o to mít druhé dítě stála zakladatelka..
Pokaždé mne umí překvapit, jak v naší kultuře „dávkujeme informace“ dětem, lžeme jim /pohádky o hlávce zelí a čápech např. typická demagogie části rodičů/ a pak se divíme, že nám ty děti nevěří a mají odstup.. takže NE.. dětem říkám zásadně pravdu. Ve všem. Jsou sice na svůj věk poměrně otrlé, ale jinak si za tímhle přístupem stojím

V tom případě u toho měl být i otec a říct si k tomu své. Jít za dcerou, že pro ní otec nechce sourozence, to se snaží ho prostě pošpinit vyjít z toho jako chudinka, jinak by zazněly i jeho argumenty. Nikdo přece nechce, aby dceři lhala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2748
9.11.21 14:23

@terien tak zaprvé napsané takhle bez emocí to zní vždycky hůř, proto se to těžko posuzuje, zadruhé 12 leté bych taky řekla na rovinu pravdu, na co to zbytečně zaobalovat a mlžit, stejně si ve výsledku o tom udělá obrázek sama ať chceš či ne a ať ji řekneš cokoliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25194
9.11.21 14:25

@terien jasně, souhlasím.. ale na takovou debatu zakladatelka zatím opravdu nemá..
ta bude ráda, když teď pár dní pojede na „autopilota“
já bych drahouškovi nepodala ani vodu, kafe ani večeři
je pro něj důležitý on sám a jeho pocity, tak ať se o sebe dočasně postará, než bych byla schopná tu situaci nějak komplexně řešit (navíc ta hormonální rauš tomu fakt nepřidá, to chce dost času, aby se o tomhle člověk začal zcela racionálně bavit) - tj. poté, co zakladatelka upřesnila své prožité procesy apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
9.11.21 14:26
@Nikky121 píše:
@terien tak zaprvé napsané takhle bez emocí to zní vždycky hůř, proto se to těžko posuzuje, zadruhé 12 leté bych taky řekla na rovinu pravdu, na co to zbytečně zaobalovat a mlžit, stejně si ve výsledku o tom udělá obrázek sama ať chceš či ne a ať ji řekneš cokoliv.

Nebo to taky může vyznít líp, ani jedna jsme u toho nebyla. Lhát jí nemusí, ale tohle říct dceři není vůči manželovi fér. Jestli ona zakl. nebyla do touhy po miminku zahleděná tak, že si ani nevšimla, že je jediná, kdo ho chce :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11082
9.11.21 14:26
@Nikky121 píše:

Ale takhle to podala, ze otec odpira dceri sourozence a pritom to muze byt tak, ze se proste uz citi stary, ze je unaveny zit od ovulace po menstruaci a porad resit druhe dite.
Vyzniva to jako kdyz rozvedena manzelka rika diteti, ze tatinek odesel protoze ji nema rad a pritom treba jen vyprchala laska mezi rodiči a s ditetem to nema co delat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5040
9.11.21 14:28
@Lucy75 píše:

OT, ale co je pohádka o hlávce zelí? To neznám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1925
9.11.21 14:28

To je ale de.il ,sebrala bych se šla tak na týden pryč, ani bych mu nevzala tel a neřekla kam jdu. Stejne to zřejmě vás vztah rozbije, já sem rapl za tohle bych ho poslala do hajzlu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
9.11.21 14:29
@Lucy75 píše:
@terien jasně, souhlasím.. ale na takovou debatu zakladatelka zatím opravdu nemá..
ta bude ráda, když teď pár dní pojede na „autopilota“
já bych drahouškovi nepodala ani vodu, kafe ani večeři
je pro něj důležitý on sám a jeho pocity, tak ať se o sebe dočasně postará, než bych byla schopná tu situaci nějak komplexně řešit (navíc ta hormonální rauš tomu fakt nepřidá, to chce dost času, aby se o tomhle člověk začal zcela racionálně bavit) - tj. poté, co zakladatelka upřesnila své prožité procesy apod.

To je v pořádku, ale taky bych tedy odložila debatu s dcerou, když není ve stavu si s ní o tom upřímně promluvit. Ještě to ani nemá probrané s manželem a řekne jí tohle :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11082
9.11.21 14:34
@Wilík píše:
To je ale de.il ,sebrala bych se šla tak na týden pryč, ani bych mu nevzala tel a neřekla kam jdu. Stejne to zřejmě vás vztah rozbije, já sem rapl za tohle bych ho poslala do hajzlu.

No jo, mel ji to rict mezi tim ctvrtym a patym IUI. Ale podle mne by byla nastvana stejne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2748
9.11.21 14:35

@terien zas očividně manžel se ani nemá k tomu vysvětlil zakladatelce proč tak najednou změnil názor, pochybuju, že by to teď šel rozebírat s dcerou. Až bude chtít tak ať si ji to vysvětlí z druhé strany. Ale musím uznat, že kdyby pouze řekla, že „táta už nechce miminko“, místo toho, „že nechce aby měla sourozence“, vyznělo by to líp.
@Tarena zas tohle přirovnání s rozchodem mi připadá trochu irelevantní, ale věřím tomu že by to někdo zvládl i takhle podat.

Ale celkově tohle asi nemá cenu řešit. Neznáme jejich povahu, to jakým způsobem to poddala a jaký slova použila. Takhle tady můžeme jen polemizovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
9.11.21 14:38

Takze, pokud v tom neni jina zenska, coz i to je moznost, tak uz mu podle me praskly nervy. Mozna, ze doted delal vse, ab y byla zena spokojena, mozna ze neumel rict, ja nechci a takhle to pak dopadne, neverim, ze to udelal jen tak.

Tam bude nejaka velika krize.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
9.11.21 14:40
@Nikky121 píše:
@terien zas očividně manžel se ani nemá k tomu vysvětlil zakladatelce proč tak najednou změnil názor, pochybuju, že by to teď šel rozebírat s dcerou. Až bude chtít tak ať si ji to vysvětlí z druhé strany. Ale musím uznat, že kdyby pouze řekla, že „táta už nechce miminko“, místo toho, „že nechce aby měla sourozence“, vyznělo by to líp.
@Tarena zas tohle přirovnání s rozchodem mi připadá trochu irelevantní, ale věřím tomu že by to někdo zvládl i takhle podat.Ale celkově tohle asi nemá cenu řešit. Neznáme jejich povahu, to jakým způsobem to poddala a jaký slova použila. Takhle tady můžeme jen polemizovat.

Vycházím z toho, co sama napsala. Chápu, že je zraněná, ale kope kolem sebe a první kopanec uštědřila svoji dceři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí