IVF cube studie pro rok 2018

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2190
14.1.19 14:21

@Tečka1 @Payus ahojky :mavam: tak dnes UTZ velice pozitivní. Přes víkend bublinky narostly na průměrných 15 mm, což Dr. Višňová pochválila, že je to velice pěkné. Jedna je tam dokonce 21 mm 8o
Vypadá, že folikul (i když to přesně nepočítala) mám koplem 7-9 tak snad z toho něco bude holky.

Prý si ještě řekneme na zítřejším UTZ co a jak, ale předběžně mám počítat s OPU na čtvrtek. Už začínám být pěkně nervózní :mrgreen:
Zítra jim musim ještě připomenout, že si chceme ke studii ještě připlácet PICSI + MACS, Tak ufff snad koncem příštího týdne půjdu na transfer a k tomu budu mít hodně mrazáčků :mrgreen:

Co je úplně nejlepší je to, že do toho ještě máme v práci inventury a já jako vedoucí u toho chybět nesmím, takže jsem moc zvědavá, jak to vše bude, ale rozhodně se teda nenudím :mrgreen: snad to vyjde vše dobře :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
241
14.1.19 15:36

@kocourek88 Jeee to je bezva mam obrovskou radost!!! :hug: No vidiš jak jsou šikovny a všechno dohnaly :potlesk: Navic jich tam maš i hodně což je super u mě ta pravděpodobnost je mnohem nižší :( Můžu se jenom zeptat co je PICSI+MACS ? A proč si to budeš chtit doplacet? Každopadně na zítřejší UZ držíme pěsti :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
395
14.1.19 16:28

@kocourek88 jeee gratuluji! To vypadá krásně! jen se chci zeptat s tím připlácením…nám totiž řekli že v prvním pokusu ve studii se musíme řídit nastaveným protokolem a nelze připlácet nic. Ptala jsem se právě na možnosti :nevim: Mudr. řekla že jedině ppokud by to na ten první pokus nevyšlo, tak až u KETu je možnost si připlati třeba i to embryoglue a tak :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
241
14.1.19 16:35

@fafetka Taky mě to napadlo ;) že v rámci studie se bude muset jet podle jejich ,,pravidel" a itineráře :think: ale třeba nám @kocourek88 zítra napíše co a jak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4381
14.1.19 16:38

@kocourek88 jupiiiii jouuuu parada kocko :potlesk: :potlesk: kolikaty si den stimulace? Uz tento ctvrtek??? Narkoza bude celkova? Vsechno zjisti, ja myslim ze ano… A kdy pak ET??? Huraaa huraaaa :D ja uz zacla druhy tyden gonapeptylu ( zvykla jsem si uz :) ) tak mi povez co me SNAD ceka :kytka:

Foliku mas tedy cca 9? Rikali ti jaky jsou min a max pocty pro studii? To opravdu jde si neco ke studii priplatit? @fafetka ahoj koukam taly te to prekvapilo :) to ja bych taky chtela kdyztak vyuzit kdyby to slo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2190
14.1.19 17:32

holky tak já teď teda nevím :think: hned při první konzultaci s Dr. Kosobudovou jsem to říkala a ona mi řekla, že to není problém si toto připlatit - je pravda, že PICSI i MACS jsou metody výběru spermií, tak možná to ve studii až tak nevadí?
Abych to tu dlouhosáhle a třeba i chybně nevysvětlovala, posílám odkazy, co ty metody znamenají:
PICSI (je to jakási nadstavba ICSI): https://www.sanatoriumhelios.cz/picsi/
MACS: https://www.sanatoriumhelios.cz/macs/
pro tyto metody jsme se rozhodli proto, že při prvním IVF, které jsme absolvovali na podzim 2017 nám ze 13 oplodněných vajíček přežily prodlouženou kultivaci pouze 3 - většina jich umřela ke konci PK, takže jsme to probírali shora sdola i s doktory a Ti nám poradili výběr spermií, protože při klasickém spermiu chyba někdy vidět není, ale těmito metodami se krásně vyřadí ty špatné, ale na pohled zdravé spermie a tím se samozejmě zvýší pravděpodobnost.
Zítra ještě s Dr. Višňovou proberu, zda to tedy jde nebo ne, ale doufám, že mi Dr. Kosobudová netvrdila nějaké kraviny, to bych byla hodně naštvaná a zklamaná :think:
@Payus punkce je určitě v celké narkóze a trvá do 10 minut. Já zatím byla na punkci 2× a vždy to bylo v pohodě a blbě mi z toho nebylo :mrgreen: Max počty mi neříkali, pamatuju si akorát to, že v těch papírech, co jsem podepisovala na začátku je, že když hrozí hyperstimulák, můžou člověka vyřadit - ten ale hrozí většinou až tak kolem 20 a více folikul, tak se neobávej :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4381
14.1.19 17:41

@kocourek88 a za kolik dni od odebrani vajicek je ET? Ja si to tak nejak propocitavam..musim v praci s kartama na stul a rict na ferovku kolik volna a tak.. Jak je to treba s neschopenkou po et? Ja mam fyzicky dost narocnou praci a urcite bych rada zustala radsi doma, uz i se synem jsem byla doma cele tehotenstvi :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2190
14.1.19 17:53

@Payus standardně je PK 5 dní - takže ET bývá po OPU 5-6 den. Ale to je hodně individuální podle toho, kolik je vajíček, jak to zrovna vychází i na den v týdnu atd. Nám třeba na ten pozdzim 2017 dělali ET 4. den po OPU právě proto, že nám většina embryí umřela a nebylo na co čekat. Takže to se dopředu moc odhadnout nedá :think:
S neschopenkou bohužel neporadím, já dělám práci u PC, tak jsem si jí brát nemusela ani u jednoho pokusu - brala jsem si jen pár dní dovči vždycky po transferu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4381
14.1.19 18:03

@kocourek88 prosim te …jsem se na tebe navalila s dotazy :mrgreen: mohla by si se tam optat jestli je mozne podstoupit i tu akupunkturu - kdyz je to ivf v ramci studie? Nebo se to nesmi aby to studii jakoby neovlivnilo? To by se mi libilo dat akupunkturu pred i po ET :andel: moc ti dekuji a preji jen a jen dobre zpravy a ve ctvrtek ( rikalas ctvrtek vid :) ) na tebe budu myslet :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2190
14.1.19 19:21

@Payus dobře zeptám se :mrgreen: ano čtvrtek, ale zítra mi to mají ještě potvrdit. Jinak se klidně ptej :mrgreen: zkušeností mám dost, tak to alespoň třeba předám dál :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
241
14.1.19 19:51

@kocourek88 Jo už jsem si to hned jak jsem si to u Tebe přečetla na těch stejných stránkách našla - otázkou je jestli Ti to dovolí v rámci studie si doplatit- nu zítra budeme chytřejší ;) Já tím že jsem v tom začátečník tak nevím na co mám,,nárok” nebo co si naopak vyžádat a chtít :nevim:
Jinak v rámci studie bylo uváděno v materiálech že transfer je po 5- ti dnech tak uvidíme jestli to tak budeš mit @kocourek88 ;)
@Payus já vzhledem k vytíženosti už jsem v práci preventivně kapla božskou, ale při konzultaci s MUDr. Kosobud. Jsem se na to ptala a ona mi říkala ze neschopenku zatím nikomu na to nedávali ( tak možná ji pak napíše Tvůj gynekolog…?)Je fakt ze mě říkali po transferu ze mám vše vykonavat jako dřív žádné ležení a odpociváni ze to ničemu nepomůže :nevim:
Jinak budeme na Tebe moc @kocourek88 myslit a dej vědět a hodně štěstí :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
268
14.1.19 22:00

@kocourek88 @Payus holčičky mám z vás radost, jen tak dál! :potlesk: :potlesk: :potlesk:
budu na vás obě moc myslet…

jinak mně při studii nepovolili doplatit si PGD (právě proto že to byla studie), ale to je něco jiného, tak třeba výběr spermií povolí :nevim:

A z mých zkušeností transfer dělali vždy pátý den po odběru (ale asi záleží) a nebrala jsem si nikdy volno, jen ten den po celkové narkóze při odběru… ale také jen sedím u PC tak to je jiné než náročná fyzická práce.

@Tečka1 @fafetka holky a vy to vidíte až na únor-březen?
Jinak u mě nic nového, pořád čekám na MS a podle toho kdy přijde začnu plánovat nový ivf cyklus… ale bojím se že mi to vyjde až v březnu :zed:

:mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2190
15.1.19 13:56

@Tečka1 @kiki0709 @Payus holčičky tak jsem po dnešním UTZ - nakonec se OPU přesouvá na pátek, protože Dr. Višňová se obává, abychom to tím čtvrtkem moc neuspěchaly. Folíky prostě rostou trochu pomaleji :roll:
jinak jsem se tedy ptala na ty metody a i paní Dr. Višňová mi potvrdila, že to není problém. Prý by byl problém s metodami, kde se přímo zachází s vajíčkem - HA, EG atd, ale spermie prý zas až tak moc nikdo neřeší, takže si klidně můžeme ty metody dát :mrgreen:
na tu akupunkturu jsem se zapomněla zeptat, omlouvám se :nevim: zkusím to zítra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
241
15.1.19 14:46

@kocourek88 děkujeme za zprávy, já vím že by jsi to asi ráda měla za sebou ale určitě Dr.Višňová ví co dělá a i když to odložíte hlavně že rostou !!! :potlesk: Měla jsi Dr. Višňovou od začátku nebo až ted u těch UTZ? Jinak co se týče toho PICSI a MACS jsou to dobré zprávy :palec: -říkám si jestli bych do toho taky nešla pokud to dovolí :think: (mám za sebou sice jen jedno IVF) ale vzhledem k mému věku :roll: když už tak ať to posichrujem že? :D Půjdeš asi do obou tzn. kombinace těchto metod,že…?Každopádně stále držíme pěsti :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2190
15.1.19 15:25

@Tečka1 ten jeden den už mě nijak nezabije :mrgreen: už jsem samozřejmě nervózní, nadopovaná hormony, vaječníky mě už pobolívají při každém pohybu, takže to člověk tak nějak v sobě furt řeší, ale jsem radši, když mi řekne, že to radši odložíme, než aby se to uspěchalo, dělala se OPU ve čtvrtek, a pak z toho nic nebylo, protože by vajíčka nebyla zralá :roll:
Dr. Višňovou mám až od těch UTZ - předtím mě vždy měla Dr. Kosobudová, ale musím říct, že Dr. Višňová na mě působí mnohem líp, což už jsem tu psala no :mrgreen: za prvé mi Dr. Kosobudová přijde málo zkušená a za druhé jsem si psala s jednou slečnou tady, co má na ní vyloženě pifku a strašně mi jí tu pomluvila (za mě teda na ní až svaluje věci, za které úplně nemůže, ale plno věcí tam asi opravdu bylo špatně), takže to mi u Dr. Kosobudové na důvěře tak moc nepřidalo :lol: no snad už zůstanu u Dr. Višňové :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí