Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@kocourek88 přesne taky bych radeji vyčkala i kdyby se to mělo protahnout o vice než 1 den -proč to ted zbytečně kvuli nedočkavosti uspěchat
Myslím že jde o úspěšnost nejen Tobě ale i jim v rámci studie
takže správné načasování je důežité
Ja pravě na prvnim a jedinym IVF byla u Dr. Višnove a sdílím stejny pocit- že Dr. Kosobudová na mě nepůsobí přesvědčivě a zkušeně nebo jak to napsat
Každopádně doufam i za Tebe že už zustaneš u Dr. Višnové ![]()
@Tečka1 no uvidíme, u koho nakonec budu
ono se to s tou OPU zase nesmí přehnat, protože když se čkeá moc dlouho, folikuly samy popraskají a je z toho velký kulový - to už jsem u několika holek taky viděla, že „propásli“ vhodný čas, a když byla OPU, už nebylo co odebírat, ptž vajíčka byla tentam.
Je to holt alchymie to otěhotnění ![]()
@kocourek88 bude to určitě v pohodě, neboj, Dr Višňová ví, co dělá… já jsem teda taky byla spokojená jen u ní. Myslím, že je hodně důležité mít doktorku/doktora, kterému věříme. Jinými slovy mi bylo jedno, kdo mi dělal odběry vajíček (protože jsem byla v anestezii), ale bylo pro mě moc důležité mít Dr Višňovou u transferu.
V každém případě držím pěsti, ať máš v pátek šťastný den! ![]()
@kocourek88 No je jasný že nemůžou být ,,.přezrálý "
neboj pokud budeš denně dochazet na UTZ tak to jistě Dr. Višňová trefí
Už víš jestli tedy využiješ té možnosti doplatit si PICSI nebo MACS nebo dokonce kombinace obojího?
@kiki0709 Přesně jak píšeš
Já když jsem podstupovala jsem to měla naopak …cely jsem to řešila s Dr. Višňovou i odběr mi dělala ale transfer pak delala Dr. Kosobudová tam jsem se sní vlastne setkala poprvé ![]()
@kiki0709 určitě důvěřuju tomu, že to trefí akorát! Přecejen zkušenosti asi mít bude, tak snad to bude dobré
to jen člověk tak trochu blbne (výmluva na hormony by mi možná i prošla
) a vidí bubáky i tam, kde nejsou.
@Tečka1 ano budeme mít oboje - omlouvám se, že jsem na to neodpověděla
dnes jsem podepsala papíry kvůli tomu. Já pro to byla rozhodlá od začátku, jen jste mě včera nahlodaly s tím, že to možná nepůjde
tak když už vím, že to jde, tak do toho rozhodně jdeme.
Přítel má sice spermio v pohodě, ale jak jsem psala výše - za prvé jsme měli celkem vysokou úmrtnost embryek při PK a za druhé celkem hodně kouří, takže nechci nechat nic náhodě. A když vše ostatní máme zadarmo, tak nám nebrání vůbec nic ![]()
@kocourek88 jejda neomlouvej se… je jasný že máš hlavu ,,v pejru” ze vseho
já jen že mi to přišlo zajímavé
a pokud bych tímto mohla zvýšit šance rozhodně bych do toho šla
Omlouvám se že jsem vznesla pochybnost a nahlodala Tě
Možná jak psala kiki co se tyče vajíčka tak to neslo ale zásah do spermii dovolí
Nenapsala by jsi mi
Prosím kolik Tě kombinace obou metod bude stát? Pak už snad dám pokoj
![]()
@kocourek88 kolik chteji za PICSI a tu druhou metodu? Muz ma blby spermio, tak bych to taky uvazila…kdyby to zvetsilo sanci…
@Payus @Tečka1 holky PICSI je za 4000 a MACS za 8500, takže dohromady budeme platit 12500 ![]()
jinak dnes mi už konečně tedy ukončili oficiálně stimulaci, večer ve 22:00 mám píchat Ovitrelle a v pátek OPU v 8:30
rovnou mi napsali na příští středu ET ![]()
tak na mě v pátek myslete, pak písnu, kolem nakonec odebrali vajíček atd
@kocourek88 Jeeee mam obrovskou radost že vše je na dobré cestě
V pátek na Tebe budeme myslit aby vajíček odebrali co nejvíce
Vzorek pro PICSI i MACS se bude asi taky odevzdavat v pátek,že? Jinak moc děkuji za informace
a držím vše co mám
![]()
@kocourek88 dekuji za info, to je dobra zprava, zkusim do toho uvrtat muze
jsou to krasny penize. V patek na tebe budu myslet
stimulovala jsi tedy od 4.1.- do vcera? Nebo jeste dnes byla injekce?
Proplaceli nejake to cestovne? Me prijde divny si ty penize vzit (honi se mi v hlave divny myslenky, abych si to nechala zaplatit, kdyz po mimcu tolik touzime…moc mi to nejde do kupy ..jsem pitoma co)..rikala jsem si ze bych je dala synovy na knizku kdyz uz by to muselo byt..
@kiki0709 ahoj Kiki, v praci mi rekli ze mi vyjdou vstric, pry kdyz by se zadarilo muzu jen zaucovat novacky a sama nedelat zadnou narocnou praci
takze to mi prijde feer, penizky stejny lepsi mozna jak nemocenska
. Ty cekas na ms a pak by se delo co?
Holky a hele oni zamrazi vsechny zbyla embryjka? A kdyz se zadari tak co s nima zmrzlikama bude? To si muzeme nechat u nich uschovany? V ze v ramci studie je to rok..
@kocourek88 zjistit po OPU kocko ![]()
@Payus já když jsem tu možnost zmínila partner byl nadšen a řekl ze pokud to opravdu půjde jdem do toho tak věřím že Ty doma taky presvedcis ze bude lepší do toho jít
S tím cestovným taky nevím jak to probíhá ale předpokládám že mi ho při každé návštěvě nabidnou-měla bych asi problém si o nej jako rikat
Jinak jsem se na konzultaci ptala - pokud emryií bude více tak zamrazi- pokud se první nepodaří a budeš chtít zavedou další …pak případně další …,,dokud “ se nezadari, dokud nedojdou nebo dokud nerekneme dost nebo neubehne ten rok tak jsem to pochopila já ![]()
@Payus ahojky
to je dobře že Ti v práci vyjdou vstříc! Podle mě je lepší něco dělat než být doma a pořád se jen pozorovat, jestli máš těhotenský příznaky
![]()
já musím 2.den cyklu na UZ, jestli mám po tom potratu čistou dělohu. A klidně bych rovnou mohla dostat léky a začít normální IVF cyklus (mimo studii). Jenže já 27.1. letím na týden do USA a nezvládla bych časově všechny UZ… a podle mě to dostanu 18.1. (to je po šestinedělí od potratu). Tak uvidím.
Jinak všechna zbylá kvalitní embrya v rámci studie zamrazí a zadarmo si je můžete nechat transferovat v rámci jednoho roku. Normálně KET stojí 9000,–, tak je snad ani po tom roce nevyhodí, ale musely byste si to platit, ale nevím. Uskladnění zmrzlíků mimo studii stojí ročně 2000,–