Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@MiliKuu ja je jim i syrove
jak jabko. A co to brisko? Zuby este nic?
Mam radost z toho jidla, konecne taky jde neco i nam dobre ![]()
@Payus dyť jste šikulky
zuby nic, bříško má
tak napůl, takže lepší ![]()
@Ba-stet taky po úkonech platím, že by se to rozneslo na delší čas… no uvidím… já se jí na ten implantát ptala a říkala, že on taky nevydrží do konce života, akorát vydrží dýl než ta korunka, u každého jinak no
klasika jak cokoli jiné
proto se mi taky ještě nechce dávat, nejradši bych tyhle velké věci v hubě řešila až po dětech (množné číslo, haha) ptže během těhu mě zuby trápily x krát a nerada bych přišla o ty drahé
![]()
@MiliKuu Fakt? Mně naopak zubař řekl, že to do konce života je, maximálně kdyby se něco stalo, tak se vymění ta svrchní korunka (prostě to, co vypadá jako zub). A že až jednou (snad v požehnaném věku) přijdu o zuby, nasekne mi tam ještě jeden vrut a připevní mi na to protézu, že to je milionkrát lepší než klapačky ![]()
A teda - jak se to zasekává do čelisti, tak se může stát, že to organismus odmítne stejně jako by se bránil transplantovanému orgánu, ale že to riziko je jen kolem 2%…
@MiliKuu Tak Tebe by to nebolelo vůbec, když jsi zvyklá nechat si řezat půl pusy zaživa
Ne, vážně, na všechno jsem dostala injekci na bolest (vždycky do dásně a do patra) a nebolelo to vůbec. Ani po trhání, ani cokoliv potom. Ale jak říkám, dělal mi to do absolutně zdravých dásní, bez zánětů. Vyšlo to 30tis/zub, bez pojišťovny. Platila jsem si i trhání apod.
@Ba-stet tyvogo ani mi nemluv o tom řezu zaživa
proto jsem taky dnes klusala pro ty atb… ještě to mám v paměti, jak jsem si myslela, že to po ibalginu přestane bolet a přes víkend jsem opuchla jak sviň
normálně dostávám umrtvovák už mezi dveřma, jinak si pomalu ani nesednu do křesla
je teda pravda, že když mi trhala osmičky (obě vrchní asi rok po sobě), tak jsem o tom taky nevěděla už ani ten den, co to trhala… tak uvidím no, jak to dopadne
hlavně aby to už nebolelo ![]()
@MiliKuu Držím palce. Ono se říká, že vlastní zub je vždycky lepší než umělý, ale když vidím, co s tím máš trápení ![]()
Tak holky, my dnes první masíčko se zeleninou, byl to králík s fenyklem a bramborami od hippu (zkouška
) a malý toho snědl tak třikrát tolik než samotné zeleniny
prej hlavně maso, na zeleninku kašle
![]()
@MiliKuu To je prima. Hlavně držím palce, ať už o jde ven stejne dobre jako dovnitř ![]()
@MiliKuu píše:
Tak holky, my dnes první masíčko se zeleninou, byl to králík s fenyklem a bramborami od hippu (zkouška) a malý toho snědl tak třikrát tolik než samotné zeleniny
prej hlavně maso, na zeleninku kašle
![]()
Je to kus chlapa přeci… ![]()
@Ba-stet Baru, dneska mě napadlo na ty líné ručičky Aninky - Milánek si nejradši stejně hraje s hračkama viz fotka
v tom červeném je obyčejná malá hrkávka, jinak vycpané PES… a ty kroužky a korálky jsou jen svázané vlnou s atestem do tří let, ono to o sebe tak hezky ťuká
oboje je vyrobené během chvíle (kor ta dřevíčka
) a třeba by se Ance líbilo taky a začala s těmi ručičkami kamarádit ![]()
@MiliKuu Díky za tipy! Látkové chrastítko mam v plánu, ale asi až Anka trochu povyroste, ted bych ho neuměla udelat dost subtilní. Ale to dřevěný je super! Náhodou jsem s rounem objednala i nějaké dřevěné koralky navíc (akorat teda nevím, jestli jsem nevyplácala všechny kroužky
). Ale Anka stejně o hračky zatím moc nejeví zájem. Mam to tu jak hračkářství
, i pár drobnějších kousků a nic. Teď teprve začala občas žmoulat plenku, i usínáček je zatím moc robustní ![]()
@Ba-stet to je právě ono - hraček milion (většinu dostal od návštěv) a jeho baví dřevíčko a látková hrkávka
a s usínáčkama taky nekamarádí - dostal dva, jednoho háčkovaného a jednoho z obchodu - a toho z obchodu vezme občas na milost a usměje se na něj, když s ním hrkám… ale nesahl nikdy ani na jednoho z nich dobrovolně
zato ta dřívka a hrkávka
chce to asi zkoušet
já zkouším průběžně furt
jinak masíčko ještě nepustil ven ani kousek (prej dobrota má zůstat vevnitř)
ale nijak extra ho to netrápí
prdí o sto šest, ale kakanec nikde
a teď už chrní ![]()
@MiliKuu To dřevěné určitě zkusím. Akorát mám asi 2 střední kroužky a chybí mi ten malý. Ten bych měla silikonový, to by necvakalo. Ale dneska jsem stejně úplně demotivovaná. Půl dne jsem strávila s dlouho plánovanou dekou-podložkou pod hrazdičku, na pasení apod - a bylo to peklo. Úplně jednoduchý střih a stejně jsem dělala asi 180 velkých chyb, které měly za následek mimo jiné nový nástřih jednoho dílu, dvě přešpendlení a jedno párání
A nakonec jsem jeden díl stejně ukrutně doprasila (naštěstí zadní
). Tak nevím, jestli se na balon a spol nevykašlu ![]()
Anka dneska poprvé rukama bouchla do hrazdičky! Ale nevím, na kolik to byla náhoda a nakolik už byla vypruzená z mého přemlouvání (odborně motivování) a chtěla ode mě mít klid ![]()
@Ba-stet to dřevěné jsem si vymyslela sama
takže si tam dej ty dřívka jakékoli, co máš, hlavně, ať to cvaká
a s tou dekou tě lituju a zároveň chápu - to je přesně to, proč si říkám Patlal
v hlavě mám představu krásné věci, jednoduché, pohoda, pustím se do toho, no a výsledek je… no, polovičatý
Nevzdávej to ale, stojí to za to i tak, snaha se počítá
a gratuluju k hrazdo-bouchnutí - je vidět, že jsi výborný motivační kouč ![]()